Téas dörrskylt

Nu har jag gjort färdigt Téas dörrskylt. Den blev väldigt enkel, tänkte först blinga den lite och ha mer dekorationer men jag tyckte att min pp-docka försvann (jag är ju mäkta stolt över min första pp-docka som jag gjort utifrån en målarboksbild).

Dörrskylt

Det är segt nu, jag börjar må lite bättre men Gabriel har en hemsk hosta och vaknar hela tiden om nätterna, vilket gör att jag inte är ett dugg piggare. Nu måste det gå över snart!

Bilen fick två anmärkningar på besiktningen. En grej som håller uppe hjulfjädringen (tror jag det var, verkade hemskt stort och hemskt dyrt) och så ett positionsljus som behöver bytas.. det var ju enkel sak iaf. Måste få det där stora fixat inom en månad annars blir det körförbud. Min meckare har semester så jag får ta tag i det efter nyår.

Tjingelitjong från snorfabriken! ;-)

Medan det är lugnt...

Barnen sover, Nicko tittar på tv och jag har precis laddat en maskin med kläder som Gabbe kräkts på (han har kräkts en gång om dagen ungefär). Jag är SÅ trött så trött. 1½ vecka har jag och Gabriel varit sjuka, det tär helt klart. Nicolas och Téa har också åkt på samma virus så den här julen kommer vi att komma ihåg från ett soffläge och hur mycket skräp som sänds på tv. Har någon sett Bingo Royale på SVT? Verkligen ett lågvattenmärke... Jag klarade av två minuter och under den tiden hann Mona Seilitz vara riktigt pinsam.

Julaftonen tillbringade vi hos lika förkylda svärföräldrar. Vi åt gott och sedan hängde vi alla i sofforna tills det var dags att förflytta oss till våra egna soffor. Det är bara att skratta åt eländet och hoppas på att vi åtminstone är piggare till nyår.

Imorgon får jag låtsas vara lite pigg för då ska jag besiktiga bilen.

Det var ett litet livstecken från mig! ;-)
God fortsättning alla!
Kram

Sjukare...

Jag har inte orkat spendera så mycket tid vid datorn nu att jag kunnat tacka alla go'a tjejer för de fina julkorten jag fått. Superduperjättetack till Åsa, Sanna, Minna, Nina, Malin F, jag uppskattar det så mycket och det är en rad med scrappade konstverk jag har härhemma nu. :) Tack också till fam Malin E, Anna och Ditte för de söta julkorten. :) Skäms så att jag inte skickat julkort till alla ovan nämnda och det beror helt enkelt på att jag började med julkortstillverkningen för sent..

Igår fick jag cellskräck efter att ha varit hemma sedan i lördags. Tog mig iväg till Ica för lite julmatsshopping. Allt gick bra men när jag varit hemma en timme så mådde jag allt konstigare och till slut orkade jag ingenting. När jag inte orkade mata Gabriel tyckte jag att det var bäst att ringa Nicolas... När Nicolas kom hem hade jag 39 graders feber och gick och lade mig.

Jag trodde att jag skulle må bättre nu, men ack så jag bedrog mig. Håll tummarna för att jag mår bättre tills imorgon när vi firar lill-julafton med Nicolas syskonbarn.

Kramar till er alla och GOD JUL!!!

Ny layout

Efter en skiss på Svensk Scrapbookings sida gjorde jag Vår konstnär:



Konstnär m ram

En av Téas teckningar har jag använt som mönstrat papper. Texten är skriven på OH-papper (vågade inte köra det i skrivaren för jag vet inte hur det funkar, det är glansigt på båda sidorna).

Gravid!

(då - inte nu)

19 december 2003 då vaknade jag som vanligt omkring 6.30 och skulle till jobbet. Det låter ju hur ointressant som helst MEN det var morgonen då jag gjorde ett graviditetstest och det visade positivt. Jag blev så lycklig, men omtumlad och jag undrade vad jag gett mig in på. Nicolas som alltid varit väldigt morgontrött brukade gå upp efter att jag gått. Jag klistrade upp testet på badrumsspegeln och sedan bar det av till jobbet. Jag hade precis kommit till jobbet när mobilen ringde och Nicolas frågade morgonraspigt "är det vad jag tror att det är?". Lite fnissiga blev vi och jag fick gå ner till jobbets garage så att ingen skulle höra vad vi sa. Hemligt hemligt. ;-)

På kvällen skulle vi ha fest för vår chef som skulle sluta. Jag hade varit med och arrangerat det och vi gick till en libanesisk restaurang med magdans och exotisk mat. Naturligtvist kunde jag ju inte dricka och jag ställde gärna upp som chaufför när kollegorna frågade.

Det är ett kärt litet minne, inget inget ovanligt, inget extraordinärt men för mig alldeles speciellt.

Knappar knappar knappar... :D

Här är knapp-vinsten från ScrapAddicted:
 Vinst ett halvt kilo knappar!!! :D

Och gissa vem som också blev förtjust och underhållen i 1 timme:
Sorteraren

Idag kom också ett paket från Pysselpunkten med "grisen-i-säcken-papper". Det var _inte_ grisen i säcken jag köpte kan jag säga. Endast tre stycken av 50 mönstrade papper hade jag redan, det tycker jag var bra. :) Tog direkt ett papper från den nya högen och började på en layout men min snortäta hjärna orkade inte längre än till ett upplägg. Får se om jag orkar fortsätta imorgon. Det suger hemskt mycket i scraptarmen nu... Jag fortsätter smutta på min cocktail av olika drycker/medikamenter och hoppas bli frisk till jul. Schkål! ;-)


Tack alla, julplanering, flunsa

Tack för alla grattis till vinsten hos ScrapAddicted. Jag är nog lika bubblig fortfarande.. *s*


Idag planerade svärmor och jag maten inför jul. Detta ska vi äta:

Gratinerad kyckling med kantarellsås, potatismos, sallad och bröd.
O-juligt? Nä! Jag är inte så förtjust i julbord (jovisst, köttbullar, prinskorv, rödbetsallad, janssons.. men inte allt på en gång) så för mig är detta så underbart juvligt gott. Till efterrätt blir det pavlova, Nya Zeeländsk, krämig, marängtårta. Mmmmmm... längtar redan fast mest efter att få ge barnen julklapparna. :)

Jag & Gabbe är sjuka. Det är ju mindre skoj, men samtidigt så är det ju skönt att få sånt skräp nu så man förhoppningsvis är pigg och frisk tills på lördag (då småfirar vi lite med barnens kusiner). Jag smuttar KanJang, Treo och glögg om vartannat så nog borde jag skrämma iväg virus och baciller?

Kramisar till alla!

Nu är jag alldeles bubblig!


Jag vann knapputmaningen på
ScrapAddicted! Det är ju helt otroligt och jag är alldeles bubblig och glad. :) Wehoooooooooooooooooooooo!


Knappar

Luciafirande

Idag var det luciafirande på öppna förskolan. Vi var där, jag som mig själv, Téa som tärna och Gabriel som stjärngosse. Jättemysigt och jätterörigt som vanligt med alla små barn som inte förstår vad det hela handlar om. Téa och en liten tjejkompis stog så gulligt i ledet innan de skulle komma in i salen. Jag överskattade hennes självständighet och hon började gråta i luciatåget. I min famn blev hon lugn igen och bara allt var över så skuttade hon och lekte igen.

Tärnor
Tärnor

Stjärngosse
StarBoy_blurr

Munnen full med lussebulle
lussebulle



Julkorten som några frågat efter. Jag har varit så klantig att jag inte scannat in något av dem. Kände inte riktigt att jag hade tiden. Jag ska göra ett par stycken till har jag tänkt så jag ska försöka komma ihåg dem. :)

Julklappar avklarade & tjejsnack

Idag fick jag och Nicolas barnvakt och gjorde den sista julshoppingen!

 Vi åkte till Allum och började shoppingen med frukost. Jag var i akut behov av en ny behå... Har inte förnyat mig på den fronten sedan jag köpte en amningsbehå 2004. Det är förfärligt, men... är man som jag ganska ointresserad av kläder så tänker man ganska praktiskt (för att slippa klädaffärer) och ekonomiskt. Ska man ändå vara gravid och amma och åka upp och ner som en jojo i behåstorlekar så är det bättre att ta det när allt är överstökat - som nu. Med trasiga byglar som skaver, fransiga axelband och grådassiga färger har jag gått alldeles för länge.

Gick in på EvaNette och en expedit kom direkt fram och frågade om jag behövde hjälp - JAA TACK! Svarade jag lättad. Hon var fantastisk! Direkt plockade hon fram något jag kände mig bekväm i och hon hittade snabbt rätt storlek. Nu sitter jag här, 300 kronor fattigare men lycklig och utan extratuttar, skav och känner att den här delen av kroppen kanske inte är så tokig ändå. ;-)

Men iaf, vi fortsatte shoppingen och det var bara klappar till Téa & Gabriel som återstod. Téa får en docksulky, som framförallt är hel till skillnad från den gamla och som är lätt att köra över trösklarna härhemma. Ett par pussel och böcker får hon också. Gabriel får en lära-gå-bil och en liten elefant med batterier som promenerar.

Så tedde sig en dag med spenderbyxor på. ;-)
Imorgon är det julkortspyssel som gäller!

C U!


Mina saffransbarn (forts.) + uppdaterad hemsida

Jag läste att kommande trender inom scrappingen skulle vara österländskt och framförallt mycket indiska färger - gult, lila, orange, grönt.. Kanske passar mina små saffransbarn in då, jag har hakat på trenden innan den ens slagit ut i blom? ;-) Såg vid närmare titt att Téa också blev gulare än vanligt.

Nu har jag bildbevis. Eftersom scannern uppenbarligen cepar så har jag fotat istället, ni måste ju få se!
Jag hänger inte läpp längre, det var nog bara min snortäta hjärna som det blev lite för mkt för förut. Det blir ett julkort att minnas istället. Min alltid så visa svärfar sa något klokt när han för artonde gången samma sommar brände korvarna vid grillen - det är de brända korvarnas middagar man minns!  (särskilt den gången korvarna blev till kolbitar och de fick åka och hämta pizza istället, jo de korvarna minns man!! *s*)

Saffransbarnen

Tack alla söta, rara och engagerade bloggläsare! Förstår ni hur mycket jag uppskatter er och era kommentarer?!!

Vill bara säga också att jag äntligen fått tummen ur att uppdatera min hemsida. Nu har jag sorterat och börjat på ny kula vad gäller uppladdade scrapalster så nu finns kategorin
Scrap 2006, äldre alster vette sjutton om de får vara med längre - jag vill blicka framåt!  Hemsidan

Sånt här får inte hända mitt i julstöket!

Oj oj oj, nu förstår ni går det varmt i hjärnkontoret här..
Jag har varit lite busig och framkallat syskonbilden, från skolfotograferingen, på vanligt framkallningsställe. Gabriel som hade väldigt gul näsa och gula händer på originalet försökte jag tona ner med lite auto-adjustments i photoshop. Allt såg fint ut, fortfarande lite gulare än normalt men Téa såg ut som vanligt så jag slängde iväg en beställning om ett antal foton för att ha till julkorten... Fick bilderna i lådan idag och OM jag ska använda dem det är frågan... I så fall får jag ha en undertext under fotot som lyder "nej han har INTE gulsot. Téa ser ut som vanligt... Varför måste de ha så olika hudfärg??
Ska jag skita i fotona eller ska jag använda dem ändå? Eller ska jag byta Gabriel mot en kille med samma hy som Téa (eller tvärtom)?

Här måste städas. Gabbe vill bara bli buren. Jag får ingenting gjort... Förkyld är jag också. Glömde köpa pepparkaksdeg idag - hade tänkt baka pippi-pepparkakor med Téa...
Tror att vi glömmer den här dan och tar nya tag med allt imorgon. Kanske ser Gabbe mindre gul ut då.. om man tar på sig blåa simglasögon och håller upp fotot mot lampan så att man får mottljus..?


Underbara blommor!

En dag fick jag underbara blommor av min vän Minna. Jag fick dem i samband med att vi firade ett år som vänner. De har tyvärr vissnat nu men därför fortsätter jag njuta av fotot jag tog av dem (kolla de tuffa chilifrukterna i topparna!). Vi träffades när jag var gnällig och höggravid med Gabriel, otroligt att hon stod ut med mig! TACK ÄLSKADE MINNA!

Minnablommor

1:a advent, Liseberg, konstnären

Idag är det första advent och jag fick ett rejält ryck att julpynta. Riktigt fint, fastän vi inte har så många saker än. Jag gjorde en saffranssockerkaka - helt fantastiskt gott och helt fantastiskt enkelt! En sats sockerkaka och en påse saffran och vips så hade vi julstämning till första adventsfikan. :)

Igår var vi på Liseberg. Vi trotsade regnet och fiskade i fiskedammen (Téa fick en snöglob som försvann under kvällen.. Typiskt!), åkte läskig läskig hoppande groda men desto roligare farfarsbilar. Allra bäst var kaninen. Téa var helt fascinerad och hon hälsade och kramade kaninen i två omgångar.

I torsdags introducerade jag Téa för vattenfärgerna. Oj oj oj vilken grej!! Nu vill hon "måna" varje dag och det är härligt att se hennes intensitet.

Konstnär

Teckning