Migränelände - en hälsorapport (dvs gnäll)

Förra veckan och den här veckan har varit intensiva migränveckor. Min vanliga medicin har inte slutat att fungera men jag vågar inte ta den för jag har fått så otrevliga biverkningar de senaste gångerna - som ett ångestanfall med kraftigt illamående under två timmar. Jag har lite annat jag kan ta istället men det är inte lika effektivt och inte så bra att ta ofta.

Jag ringde för att få tid hos min husläkare men då han var på semester så fick jag en tid hos en annan. Oj oj oj vilken miss! Han försökte förklara för mig att det är spänningshuvudvärk jag har när jag får anfall så ofta, trots att min huvudvärk är utredd tillsammans med en neurolog och det är hormonrelaterad migrän (som också påverkas negativt av de hormoninjektioner jag får för endometriosen).

Jag bad om något mot illamåendet alternativt en annan medicin.
Vet ni vad jag fick??? Lugnande!

Trots mina protester och att jag hellre ville ha något mot illamåendet så skrev han ut lugnande - fortfarande envisandes med att det är spänningshuvudvärk jag har. Vad F-A-N!!
Han sa att  jag kommer att bli trött av dem och att jag kommer vilja sova. Jag bara undrar - tar HAN hand om barnen då medan jag sover?? Nej det går ju inte att äta lugnande till vardags med två små barn hemma.

Åkte hem och ringde direkt till min neurolog på Lundbys sjukhus som utan närmare beskrivning sa att vi måste justera min dos och att jag får tid nästa vecka. Jag får komma på hans lunchrast!! Det är ju enormt!! Jag vet inte varför jag inte ringde till honom från början, han vet ju, han kan ju, jag behöver inte förklara.. Han har sex barn själv så han vet att livet måste funka ändå. ÅÅÅÅÅÅÅH jag skulle kunna skriva en kärleksförklaring till honom just nu och jag känner en stor gnutta hopp om att få adekvat hjälp.

Allmänläkaren konstaterade iaf halsinfektion och bihåleinflammation så mitt besök där var inte helt förgäves, sånt är han nog bättre på än migrän iaf. En penicillinkur och avsvällande tabletter ska avhjälpa det tillståndet.

Färdiggnällt! ;-)
Puss & kram mina vänner om ni orkat läsa ända hit!

Kommentarer
Postat av: anna wintour

jag har också migrän regelbunden det är helvetet på jorden man är ett kolli som inte fungerar. har provat allt från imigran, treo comp, citodon, sandomigrin, seloken zoc mm mm

Postat av: anna wintour

kvinnor som har endometrios brukar ha migrän och du kan även drabbas av immunrelaterade sjukdomar som reumatism, artrit, sköldkörtel problem mm. Föder man ett barn lindras det men så är det svårt att föda för man måste hela tiden få sjukdomen att gå tillbaka när den går för långt.

2007-02-22 @ 12:24:38
URL: http://annawintour.blogg.se
Postat av: anna wintour

jag är med scandinaviskimmunologisk support SIS så därför vet jag vad jag talar om och mer finns att lära då vi är ca 1000 medlemmar nu och har funnits i 6 år. Två kvinnor startade detta och jag blev bland deras första medlem så jag är en veteran nu. Vill du vara med så att du lär dig om dig själv?

2007-02-22 @ 12:25:57
URL: http://annawintour.blogg.se
Postat av: anna wintour

vad dum jag är nu ser jag att du har barn. Ta aldrig lugnande det är ett sätt att bli av med en patient. Sedna när du är beroende då vill de inte skriva ut mer jag blir så arg på läkare som inte bryr sig om patienten.

2007-02-22 @ 12:30:57
URL: http://annawintour.blogg.se
Postat av: ÅsaF

Åh vännen!! Lider med dig att migränen är så tuff... :-( Och vilket tråkigt bemötande... men tur att specialisten är så braaaa!! Hoppas det blir drägliga dagar fram tills du träffar honom. Kraaaam!

2007-02-22 @ 13:02:36
URL: http://asaf.blogg.se
Postat av: Anna-Carin - anaber

Tänker på dig och ditt stackars huvud!

Tur i oturen att klantdoktorn ändå upptäckte halsinfektionen och bihåleinflammationen och skrev ut medicin mot det.

Krya på dig!
Kram!

2007-02-22 @ 13:45:39
URL: http://anaberscrap.blogspot.com
Postat av: Malin

men snälla nån... din stackare - hur hemskt har inte du haft det då!?!?! va'?? tur att det faktiskt finns bra människor på rätt plats ibland ändå (den förste var ju både på fel plats och inte särskilt bra...) - härligt att du får komma och träffa honom nästa vecka. Lundby? då är det inte långt hem till mig... *winkwink-nudgenudge*

2007-02-22 @ 17:09:34
URL: http://mallafors.blogg.se
Postat av: silwerstar

Vilken braig neurolog du har! :-D Den andra läkaren verkar otroligt oempatiskt.. :-S

2007-02-22 @ 17:36:22
URL: http://silwer.blogg.se
Postat av: Nina

Krya på dig vännen! Skönt att du fick tid hos en som kan. Tack förresten för komplimangerna! Självklart får du låna idén med "fotomatta" under textremsorna!!! Och ja, det är akrylfärg på fotots kanter, gillar verkligen den looken - särskilt på svartvita bilder! Massor med krya-på-dig-kramar från Nina

2007-02-22 @ 21:35:20
URL: http://papperspyssel.blogg.se/
Postat av: madde

men ska det aldrig ta slut för dig? den inkompetenta läkaren fanns väl aldrig på Spinnaren? Tänk att läkare kan vara sådana idioter... har själv fått helt fel medicin för att läkaren "bestämt" sig - blev jättesjuk! Tack och lov för specialister... Sköt om dig allra mest! Kram.

2007-02-24 @ 07:43:16
URL: http://maddesigno.blogg.se
Postat av: Tanja

Stackare där - vet precis hur det är med migränanfall! Jag får i stort sett alla symptom i mina anfall men "peppar, peppar" så har jag väldigt få anfall per år...

Vilken underbar neurolog du har - håll hårt i honom!

Kramar i massor!

2007-03-04 @ 19:56:07
URL: http://tanjascardfactory.blogg.se/
Postat av: Troyerica

Nice site... Very cool design! Useful information. Go on! Good Site

2008-09-05 @ 08:52:51
URL: http://troyerica.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback