Hurra hurra hurra för Gabbe ida'!

Idag kl. 13.30 för ett år sedan kom vårt lille russin! OJ vilken resa att bli tvåbarnsföräldrar.. och vilken fantastisk glädje. Så idag, den 31 januari 2007, är Gabriels första födelsedag. Han firar den genom att göra 200 hyss i minuten - 50 våtservetter prydde vårt hallgolv imorse, ½paket näsdukar var smakade på och utströdda över soffan, den aktuella tv-tidningen är ett minne blott... Detta medan jag klär Téa, fixar frukost eller är i badrummet. Jag är glad så länge det är såna harmlösa saker dock.

Här är lite bilder på en festprisse som var i sitt esse på sitt kalas i lördags:

Gabbe1

En stolt pappa
GabbeDaddy

Några av kusinerna
Barnkalas

Saftis

Grandma gjorde denna fantastiska tårta
Tårtan

Paket9

Paket7

Efter att gästerna gått sov han som en stock
GabbeKalas

Mix av engelska och svenska..

Jag fick en fråga om varför jag ibland använder engelska, vilket ni kan se på de senaste layouterna nedan. För dem som känner mig tycker nog inte att det är så underligt, men för er andra kan jag ju förklara att min man och hans familj kommer från Nya Zeeland och Téa & Gabriel är/blir tvåspråkiga. Hemma hos grandma  & grandpa är det mest engelska som pratas så när jag gör layouter som har att göra med Nicolas och barnen, eller om mina kära svärföräldrar så mixar jag gärna språken.
Nu vet ni! ;-)

Vad har hänt?

Jag vet inte, men kanske är det sömnbrist och återigen sjuka barn som gör att jag helst dyker in i min lilla scrapvärld så fort det bara går? Igår satte jag mig med skissen på SweScrap och det bidde en somrig layout som dessutom blev publicerad där. :) Nu på förmiddagen fick min sida en matchande sida till albumet. :)

This is us

Summertime


Fikamys

Idag var jag, Téa och ÅsaF och fikade på stan - hur mysigt som helst!!  Tack Åsa! Jag har inte varit där sedan i juli så det var väl dags nu då. ;-)

FikaVanilj

SemlaTea

Sedan kom vi hem till lilla feberrosen..

Feberrosen

Jodå, Gabbe är sjuk igen. Han klarade sig över kalaset iaf och i högform var han verkligen så jag är väldigt glad för det iaf. (ska presentera lite födelsedagskort på självaste födelsedagen sen).

Pellepenna

Minns ni Pellepenna & Suddagumma? Det var ett av mina favoritprogram som liten och jag kom på det just som jag klurade på titeln till senaste layouten.

Pellepenna

Gjord utifrån en skissutmaning på
Love2Scrap, skissen är gjord av Camo.




Jag hann!

Igår, en kvart före gästerna kom - fortfarande iklädd myskläder, håret på ände och osminkad - så scrappade jag, men jag hann klart med både LO och mig själv innan det sa pling plong på dörren.

Ämnet var favoritleksak på
Love2Scrapbook och självklart var jag tvungen att scrappa om Téas älskade tubbiesar. Jag är inte helt nöjd med layouten, hade hellre haft dataskriven text och lite mindre foton (de var väldigt stora de som kom från fuji, det är stor skillnad på 11x15 och 10x13 verkligen)

Här är den iaf:
Teletubbies m ram

Kalas, vaccination, scrapsug och en LO

Jag har layouter som jag inte får visa ännu, det är ju grymt jobbigt att hålla på dem alltså, men det går.. Jag får "babbla" så länge.

Jag är grymt shoppingssugen men ska vänta och se vad räkningarna hamnar på den här månaden och så har vi faktiskt gjort investering i två nya barnstolar typ tripp-trapp från
Modi som verkligen var guld, det innebär att vi har en extra (den gamla barnstolen) vilket är väldigt bra när vi har små gäster.

Imorgon ska vi ha lite kalas för Gabbe. Han fyller inte år förrän på onsdag men det passade bäst med den här helgen. Grandma har gjort jättefina tårtdekorationer så tårtan kommer alldeles säkert bli jättefin. Idag åkte vi och handlade lite annat smått och gott och BALLONGER. Ballongerna är den stora grejen för Téa och hon bar stolt på påsen genom hela affären.

I veckan var vi på 1-årskontroll av Gabbe. Han är nu 79cm lång och väger 11,5 kilo, en lång kille enligt läkaren som skrev upp min och Nickos längd för att hålla lite koll. (Skiljer 1 kilo och mellan honom & Téa och ½ cm på fötterna) Han fick vaccination också mot hepatit B i ena benet och en kombinationsspruta i andra (polio, difteri, stelkramp m.m.) och han har svullnat upp ordentligt, stor bula som en clementin, av den och inte riktigt varit sig själv sedan dess men jag minns att Téa reagerade ganska kraftigt av den också.

Okej.. En layout kan jag bjuda på förresten:


Chokladmonster

Trevlig helg!!

Första uppdraget klart!

Då är mitt första uppdrag till Scraputmaningen klart och det handlar om att scraplifta en egen LO.
Det var inte helt enkelt, man tittar ju inte alltför ofta på sina egna alster och blir inspirerad, men när jag bläddrade bland fotona så var det givet vilken layout jag skulle lifta och vilken rubrik jag skulle ha.

Den gamla:


Den nya:
Gabbes Revansch!

Gabbes revansch

BG-scrappat

Igår beställde jag en prenumeration på Creating Keepsakes äntligen! Den startar inte förrän i april, varför de nu har så himla lång administrationstid men jag väntar tålmodigt ändå.

Tänkte visa en layout jag gjorde häromdagen med Basic Grey-papper:

Murare

Fujiframkallningen

Jo, jag berättade i ett tidigare inlägg om att jag skulle framkalla gratis hos fuji, 50 bilder. Två av mina bloggläsare har blivit riktigt missnöjda så jag var nervös över hur mina skulle bli. De blev jättebra och jag är jättenöjd. Så nöjd att jag funderar på om de är bättre än Crimson som jag brukat använda på sistone... Ville bara säga det om det är någon mer som vill prova gratiserbjudandet. 30:- i porto får man betala men det kan man leva med.
Fuji

Storm, scrappat...

Storm med orkanbyar är inte kul! Vi har iofs klarat oss och haft el hela dagen men ett par takpannor flög av huset och träffade Nicolas bil. Bakrutan är kaputt. Jag har nog aldrig någonsin sett det blåsa så mycket att jag varit rädd för att gå ut, ville inte ens gå till soptunnan (som vällt) för att jag var rädd att få en takpanna i huvudet.

Kraschad bil

Har precis scrappat klart ett par gamla foton efter en scrapliftsutmaning på Svensk Scrapbooking. Ja... för vad ska man göra inne en hel dag om inte scrappa. ;-) Okej inte hela dagen, jag har spenderat mycket tid på golvet med barnen och lagat riktigt god mat som vi tog vin till.

Skolavslutning 1987

Det är inte klokt vad det kan vara trassligt med hälsan när man har småbarn! Gabriel har feber och är snorig igen, jag trodde att det var tänder på g igen men nu har det hållit i sig sedan i torsdags och jag har ont i halsen och ena örat.. Irriterande när vi äntligen fått lite vardag och rutiner igen. Jaja.. Det blir väl bättre när de flyttat hemifrån eller? ;-)

Hoppas ni alla, mina kära bloggläsare, haft en mysig helg och inte blåst bort.
Kram!

"Allting var som den vanliga varda'n"

Nu ÄR vardagen tillbaks igen och vet ni vad, jag tycker det är ganska skönt. Jag tycker nog att vardagen är ganska underskattad. Barnen och jag trivs mycket bättre med lite rutiner och att få stimulans på öppna förskolan. Igår var vi på öppnis och det enda jag kunde locka hem Téa med var orden att vi skulle komma tillbaks imorgon igen. Idag var vi där, imorgon ska vi dit. De leker så himla fint där och slipper vara inpå varandra hela tiden.

Igår skickade jag in till gratisframkallning på fuji:
http://www.fujidirekt.se och hoppas att det blir bra.. Naturligtvist beror det mest på fotografen och jag är villig att erkänna att jag har mycket att lära. Viktigast för mig är inte fantastiska porträttfoton utan vardagsbilder, bilder för att minnas vad vi gjort, sånt som är roligt att komma ihåg om fem, tio och trettio år.
Hursomhelst, skynda att utnyttja erbjudandet ni också! Grattis är gott som man brukar säga!

När barn och myggor är tysta, då kan man ana att det är nåt jävelskap på gång... Här är alldeles för tyst för att jag ska kunna sitta kvar och skriva. Cs!

Värsta kicken!

Ja värsta kicken har jag fått av all respons på min scrapping så i helgen har jag bara scrappat, scrappat, scrappat och jo en och annan hushållsyssla och promenad har det också blivit.
Här kommer tre stycken, två andra får jag vänta med att visa:

Scrapkväll: Gjort på spillpapper utifrån en utmaning på
SvenskScrapbooking

Scrapkväll

Liseberg: Utifrån en annonsutmaning på Scrappiz

Jul på Liseberg

Sommar med morfar: En skissutmaning på Love2Scrapbook

Sommar med morfar


Två nyheter


Tam-tam-tam-taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!


Nr 1: Jag har blivit medlem i
Scraputmaningens designteam och här är min presentationslayot:

Morfen 2007


Nr 2: Jag vann Hobbyhusets skisstävling med "Småstjärnor"!  *glad*

Mysiga småstjärnor

Det är rubriken på mitt senaste alster till tävling hos Hobbyhuset:

Mysiga Småstjärnor

En annan glad nyhet - jag och barnen är äntligen friska!!! Nicolas är fortfarande krasslig men nu har vi en lugn och skön helg framför oss.

Mina föräldrar är här och hälsar på, de har stannat några dagar men ska åka hem i eftermiddag. Vi har haft så fullt i kylskåpet att vi fått använda altanen som extrakyl. Pappa tog med allt han hade på restaurangen efter alla julbord och bröllopsarrangemang. Hemmagjorda köttbullar, goda ostar, choklad, skinka såväl kokt som rökt, rostbiff, räkor.. Ja, det där sunda livet får kanske vänta ett litet tag.. fast det går ju att göra sund mat även av detta.. förutom osten då kanske.

Favoriterna 2006

GOTT NYTT ÅR och hoppas att alla får ett mysigt, roligt, spännande och fantastiskt 2007! För alla ni som scrappar önskar jag också ett underbart scrapår. :)

Jag har, som så många andra, blivit utmanad av
Mikaela att plocka fram 10 favorit-layouter från 2006. Det var lite roligt att gå igenom mappen med alster och kom fram till dessa:

1. Téas docka:

Teas Docka

2. Gubben i lådan:

Gubben i lådan

3. Téa 2 år:

Tea TVÅ

4. Magic Moment:

Magic Moment

5. 3 månader:

Gabbe 3 mth

6. Höstminne:

Höstminne

7. Squeezed:

Squeezed

8. Blött:

Blött

9. Coola sommarkillen:

Coola sommarkillen

10. Felicia:

Felicia