Scrapträff i Bohus

Igår var jag på scrapträff i Bohus som Emelie organiserat och det var hur mysigt som helst. Ett glatt gäng på nio personer var där och skapade, pratade, skrattade, trallade osv. Tack alla go'a tjejer för en supertrevlig dag/kväll!
Jag var hemma vid 23, trött men glad och mungiporna uppe vid hårfästet. *s* Lite nya härliga papper från Pappersbiten hade jag med mig hem också.

Jag hade som önskemål att komma därifrån med tre layouter - exakt så många var det jag hann med:

image555

image556

image557

/Anna

Fredag...

Idag var det som en måndag på jobbet med en telefon som gick varm, en och annan irriterad person, några underbara och några problem att lösa. En man från forna Jugoslavien berättade att det, för iaf 10-15 år sedan när han bodde där, var ett extra tillägg på lönen för dem som arbetade på ett kontor med mottagning. Inte för dem som satt ett rum innanför utan för dem som satt öppet för mottagning. Det är kanske nåt jag ska ta upp på stundande löneförhandling? ;-)

Åkte direkt från jobbet till optikern och fick fixat nya glasögon eftersom Gabbe trampat sönder de gamla. Borde kanske skaffa drulleförsäkring?

Åkte vidare till Ica snabbt snabbt innan dagis för att slippa dra runt på barn som vill sortera tablettaskar eller tjata om densamma. Träffade en gammal kompis där som flyttat till samma område som jag - vi bestämde att vi ska träffas snart, lite mer organiserat.

Vidare till dagis, passerar ett farthinder och bilen börjar skrapa och låta i svängarna, sedan smälla och braka. Går ur bilen och upptäcker att avgassystemet svajar och är löst. Hämtar glada, go'a ungar på dagis och ringer meckaren - lyckas få en tid direkt. Ringer barnens kusin som får vara barnvakt och lämnar bilen för att komma tbx 1½ timme senare och det är fixat. Billigt för att vara bilsammanhang, jag vet, men ändå är det surt att lägga fram 650kr när man kunde haft så mycket roligare med dem. Eller... jag är väldigt glad för min bil, den gör mig så fri.

Trött men nöjd med dagen är jag och imorgon är det en mysig scrapträff i Bohus som hägrar.
Lite layouter ska jag visa innan de nya scrapträffslayouterna kommer. ;)



Jag hade tänkt göra ett blad för varje månad till Gabbe, men jag kom till hans 3 månadersfoto och sedan blev det inget mer och fotona blev bara liggandes så jag gjorde nåt drastiskt - klämde ihop resten och gjorde en dubbellayout. image552

En utmaning på Scrapinspiration.se - att scrappa om temat blogg. Från mig blev det om något jag bloggade för inte så längesedan. Fotona blev konstiga i scannern.. Pilen är en pappersbeklädd pil från ett chipboardalbum från
Lektyg & Hantverk.
image553

Ett kort till min en vän som fått en liten bebis. :)
image554

Trevlig helg alla och missa inte bloggfesten som börjar imorgon på scrapinspiration!
/Anna

Scharlakansfeber

Idag är första dagen för Gabbe på dagis efter hans omgång av scharlakansfeber. FY vad sjuk han har varit stackarn!! Över 40 i feber och skrikit för att han haft så ont i halsen (antar vi) eftersom han knappt velat ha något annat än lenande drickyoghurt i munnen. Nu är han iaf frisk! I söndags fick han prickar och det var först då vi förstod att det måste vara annat än influensa och farbror doktorn bekräftade.

Det är så härligt att se att han är pigg igen, blicken är busig och han har massor av energi. :)

På lördag ska jag på scrapträff, vilket ska bli jättekul - jag ser verkligen fram emot det nu. Behöver träffa lite go'a glada tjejer och fylla på mina reserver. Det tär på en med sjuka barn, både klänget, oron och sömnlösa nätter.

Téa har träffat Fifi på Allum och det var verkligen en höjdare!

image551

Ha det gott allihop!
/Anna

En låda pepparkaksformar

image550

I mitt vinstregn i december så vann jag ett presentkort hos
Klara färgida gå. Jag föll pladask för alla de fantastiska pepparkaksformarna. För 500kr har jag alltså shoppat pepparkaksformar i form av: hammare, dinosaurie, hus, bläckfisk, hand, lastbil, prinsesskrona, snigel m.m.
Hur söt är inte den här elefanten?!!
image549
(bild lånad av Klara färdiga gå)

Jag har gjort pepparkaksdeg förr, det är döjobbigt och ganska trist så i väntan på att det går att köpa pepparkaksdeg igen så tror jag vi ska slå till att göra mördegskakor så att vi kan prova alla roliga formar. :)
Kanske någon som vill komma och hälsa på över en kopp kaffe och en prinsesskronakaka med sylt på kanske? Hihi..
Kramisar till alla mina kära bloggisar!

Bloggfest!

På lördag 26 april då måste ni titta in på http://scrapinspiration.blogg.se ! Då börjar nämligen vårt 1-årsfirande med en hejdundrandes bloggfest!!! Massor med härliga utmaningar och fina priser. Välkomna att fira med oss önskar Åsa, jag & Sanna

image548

Första dt-layouterna till Pappersbiten!

Här kommer mina allra första dt-layouter till Pappersbiten!

Det här fotot älskar jag men det har legat länge för jag har inte riktigt fått till det med färger och papper men när jag fick dessa fina Scribble Scrabble-papper i dt-paketet så fick jag genast en idé på upplägg. ÅsaF har tagit det härliga fotot på Téa.

image546

Material: Bazzill, Scribble Scrabble Butterflies & Houndstooth, MM Cute as a Button - Emery, typsnitt Brush Script.



Det mönstrade pappret jag använt som bakgrundspapper är busigt och lekfullt så jag fortsatte på den linjen med akrylfärgen på snisken och textremsorna på längden.

image547

Material: Bazzill, Scribble Scrabble Paisley & Solid Rose, Heidi Swapp pink hearts, MM akrylfärg, typsnitt Gentle Redhead.

Vertikal rubrik

Scrapinspiration så har det precis avslutats en utmaning att använda vertikal rubrik. Så här blev mitt resultat:

image545

Jag försöker använda så mycket som möjligt av mina spillbitar just nu annars blir de bara fortsatt liggande och det är ju så synd på så fina papper. Mer såna layouter kommer därmed inom kort skulle jag tro. :)

Popcornsbuskorv

När tvåårskalaset var över och gästerna gått så hittar jag Gabbe i en djupdykning i popcornsskålen! Ja varför ta en och en? *s*

image544

Detta var ett av mina ansökningsalster till
Pappersbitens designteam.

Retro

Mina djupdykningar i fotolådan går framåt igen. Det är roligast med alldeles färska foton som man fixat med i olika storlekar, svartvitt osv så de gamla fotona är inte lika lockande - men jag SKA! Det är väldigt roligt när man väl är klar med en layout och man har bevarat ett minne på papper.

image542

image543

Missa inte de senaste utmaningarna på
Scrapinspiration och snart firar vi 1 år och det firar vi med lite överraskningar!

Nu ska jag till stan och ta en fika med en väninna! :)
/Anna

Jag - Häxan Surtant?

Téa fick se den här bilden nyss och utbrister - mamma det är ju du!

image541

Hjäääääääääälp, är det så hon upplever mig??? Oh my dog, jag har lite att jobba med i helgen isf. ;)

Tuuuuuuuuut!

I scrapvärlden tutas det hejvillt överallt när något är på gång och nu är det min tur att få tuta. :)
Jag har fått förtroendet att få vara dt-medlem hos
Pappersbiten och det är så roligt att få ingå i ett så inspirerande gäng. Tack Sanna!

Färgglada layouter

I mitt senaste dt-paket från Lektyg & Hantverk fick jag färgglada och härliga papper från Luxe Designs och jag har kombinerat dem med Piggy Tales.

image533

image534

image535

I en helt annan färgskala och med papper från Fancy Pants
image538



I helgen var jag och köpte lite lättare ytterkläder för barnen att ha på dagis för de har fortfarande vinteroverallerna och i torsdags när det var så varmt, ca 15C, så höll Gabbe på att flyta bort. Imorse när jag tittade ut så var det 3C och vintervitt ute igen. Nu vill jag ha vår på riktigt!!

Min pappa har bestämt sig för att hjälpa till att sponsra med en ny kamera och nu har jag gett honom instruktioner om vilken kamera jag önskar mig. Det är denna:
image539
Han har en kontakt på Canon så vi får se om han kan göra ett bra pris. :) Lääääääängtar så efter en ny kamera!

Uppdatering - vardagsliv och layouter

Här går skam på torra land!! Det är så längesedan jag uppdaterade bloggen att det är bedrövligt men förra helgen när jag försökte så låg blogg.se nere för serverflytt så jag har iaf _en_ ursäkt.

I torsdags var jag på trav med jobbet. Inte hade jag en aning om att det skulle vara så roligt. På Åby travbana mötte oss en guide som gick igenom regler, hur man spelar, hur man läser programmet och sedan fick vi följa med till stallarna och i torsdags som det var så härligt väder också - vi bara gick där och njöt. Sedan drog vi oss inåt för att äta och spela. Jättegod mat var det men tiden gick så fort för det var lopp hela tiden och stämningen var som på en hockeyarena där folk ställde sig upp, klappade i händerna, hejade och jaa.. det var en upplevelse. Vann? Nä, inte jag inte.. Vi gick ihop och lade 400kr och fick tillbaks 148...

image520


Påsken har också passerat men inte har jag visat några bilder på våra målade ägg inte! Här kommer de:

image521


Téa målade jättefina ägg som såg lite batikfärgade ut
image522

Min pappa var med och målade och då blir det såhär:
image523

Gabbe målade mest färgerna.
image524

Sist men inte minst har det ju också varit mässa. Jag tyckte det var hemskt mycket folk och orkade inte trängas för att shoppa ,men stämning och roligt att träffa alla är det ju förstås.

Layouter som jag glömt visa här kommer också:

image527

image528

image530

image531

image532


Ha det bra alla mina kära bloggläsare!!
/Anna