Min tårta - publicerad hos Wilfli



Tårtan jag gjorde till
Téas födelsedag har hamnat på Wilflis hemsida - där jag köpte oblatbilden och de vackra oblatfjärilarna. :) Kan tillägga att barnen åt den sista biten idag - till och med de tre små fjärilarna som var kvar hade hållit sig fina i frysen.

Jag får börja fundera på Gabbes tårta nu.. Han blir ju tre år om bara två månader.
Kanske blir det en liknande glasstårta eller kanske ett sånt fint födelsedagståg som Tipsy Tessie gjorde till sin son.

Hittade ett par till när jag kikade runt..



Happy första advent!

MM Poolside - Pappersbiten

Jag fick ett fantastiskt paket från Pappersbiten. I en och samma kollektion finns både stilrena grafiska papper och mjuka romantiska. Mitt absoluta favoritpapper är Flocked Brokade med sin sammetsyta och lyxiga känsla.


Papper: MM Paperie Poolside – Big Dot, MM Paperie Poolside - Die Cut Lattice
MM papery Poolside – Small Floral, Bazzill
Dekorationer: You Do Flowers, blingstenar, Heidi Swapp Chipboard shapes – hearts, brads.




Papper: MM Paperie Poolside – Big Dot, MM Paperie Poolside – Houndstooth, Paperie Poolside - Die Cut Lattice, Bazzill.
Dekorationer: Punchinella, MM akrylfärg




Foto: ÅsaF
Papper: MM Paperie Poolside – Varnished Floral, MM Paperie Poolside - Flocked Brokade, MM Paperie Poolside – Houndstooth, MM Paperie Poolside – Big Dot, Bazzill.
Dekorationer: MM Paperie Poolside – Shimmer Alpha Stickers,Felt ribbon.




Papper:MM Paperie Poolside – Houndstooth, MM Paperie Poolside - Flocked Brokade, MM Paperie Poolside – Varnished Floral, Bazzill.
Dekorationer: MM Paperie Poolside – Shimmer Alpha Stickers, Bazzill Rick Rack brown,
dekorsten – pärlemo, MM Clearstamps – Journaling, Stickles, Fluid Chalk dark brown, MM akrylfärg.


Ha en skön helg!

Mumsig frukost - ägg-/feta-/oliv-/salamimuffins



Low carb-muffins, goda såväl till frukost som matsäck!

12 st
10 ägg
1 dl vispgrädde
200 g riven ost
1 pkt salami, strimlad
1 liten burk oliver, hackade
½ pkt fetaost, smulad i stora smulor
grovmalen svartpeppar
1 msk krossade linfrön
½ msk Fiber Husk

Rör ihop alla ingredienserna. Häll smeten i amerikanska muffinsformar. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Voila! :)

Morfen goes blond

Jag behövde bli lite ompysslad idag och jag tar mig sällan tid för mitt hår, det åker upp i en klämma å så klart.
Min ordinarie frisör hade stängt av någon outgrundlig anledning så jag svängde förbi första bästa som hade öppet. Drop-in före kl. 12 - pris: 250kr. Perfekt tänkte jag, gick in och de hade tid. Beställde slingor också.. men blev mer eller mindre blonderad, askblond. Jag fick en chock.. Téa kände inte igen mig på dagis.. Lillebror tyckte det var väl blont men matchar min hjärna, men Nicolas tyckte det var JÄTTESNYGGT!  Det var längesedan jag var så nöjd med klippningen så jag kommer definitivt att svika min gamla frisör... men vad gäller slingor får jag vara lite tydligare nästa gång..

Lite rouge och ögonskugga så kanske jag blir riktigt piffig (-18kg förresten). Téa undrade återigen om jag var Häxan Surtant häromdagen men nu är vi än mindre lika väl?? *s*



Kattluckan.. sådär framgångsrikt...



Han är inte så imponerad... Han sitter och väntar framför kattluckan en stund.. på mattan så att det är varmt om tassarna. Han är ju ingen riktig utekatt, han blev det när vi flyttade till huset. Rune har bara det tunna underhåret av pälsen, det är så det ska vara med den rasen, men han klarar med andra ord inte kylan så bra så det är snabbt ut och snabbt in igen.
Vi skaffade kattluckan för att slippa springa öppna altandörren hela tiden om kvällarna.

Nu får vi öppna kattluckan för honom för han står och krafsar på dörren...


Jag har aldrig sagt att han är smart....
IN kommer han, efter lite jamande och krafsande på luckan. Kylan är väl en bra motivator.

Téas tandläkarbesök

Igår var Téa hos tandsköterskan för årlig kontroll och lite bananlack. Hon ville åka dit redan när hon skulle till dagis men fick vänta ända till eftermiddagen. Hon blev uppropad och kom in till rummet och stolen där hon skulle sitta. Där satt Heffaklumpen och Téa som äääääälskar gosedjur fick ett stort leende på läpparna och han fick sig en stor kram på en gång. Sedan fick hon åka hiss och lägga sig bakåt i stolen. Hon är lite höjdrädd så lite läskigt var det. Allt gick så bra så bra och sköterskan var nog den mest pedagogiska och snälla sköterskan, skojade och förklarade hela tiden.



Sedan tillkallades tandläkaren då Téa har korsbett. Diskussion om eventuell slipning av tänderna för att få ett rakare bett pågick men avtog i ett beslut att vänta något år. Det känns skönt för jag vill att hon, så länge som möjligt, tycker att det är skoj att gå till tandläkaren.

Duktiga tjejen fick välja mellan suddigum, klistermärken och tatueringar. Hon valde en tatuering som vi satte på hemma sen. Duktiga tjejen! :)



Själv är jag fortsatt sjukskriven till mitten av december. Jag hoppas att jag kommer må bättre snart och kunna återgå till den vanliga vardagen.

Jag vill passa på att tacka
Åsa för mysstunden igår, kort och piggelinpresent, Neliz för kort och piggelinpresent och Anaber för det fina kortet och för alla krypa-på-hälsningar och sms. Ni är så söta allihop! Tack!!!
Kram!

Blogcandy och Bästa vänner och en fråga

Hos Johanna hittade jag mysigt blog candy för alla scrappare! :)

Jag har också skapat en layout i Scrapparazzis materialbingo. En kul utmaning med stor frihet. :) Jag gjorde en ganska minimalistisk layout. Ibland är det lilla det bästa.



Är det nån som känner igen de där pyttesmå vita blommorna? Är det Making Memories och är det nån som vet om de går att få tag på nånstans? De har räckt i två-tre år, men nu är de slut!

Trevlig helg allihop!

En lycklig morgon!


Bild lånad av Anne Geddes


Jag fick precis veta att Nicolas kusin på Nya Zeeland har fått en liten dotter - Sofia May. Jag vill inte publicera fotot här på bloggen eftersom jag inte frågat om lov men det är en alldeles häpnadsväckande vacker lite tjej och nyheterna gjorde mig så lycklig och jag kan inte låta bli att minnas den dagen Téa kom. Det är magiskt att det kommer ut en helt perfekt liten människa ur magen.

Idag ska jag tillbaks till farbror doktorn och fortsätta utredningen. I eftermiddag kommer mina föräldrar hit, ska bli jättemysigt och jag ser fram emot det.

Kramis till er alla!

Scrapduon, Vera med flera & kattlucka

Det är så mycket bloggcandy överallt, jag hänger inte riktigt med känner jag men här är två:



Vera med flera har utlottningar av julrelaterat gotter!

Söndag idag, vi har varit och köpt kattmat, tittat på fiskar, papegojor och kaniner. Vi köpte en kattlucka också så vi slipper öppna och stänga för katten numera utan han kan sköta det där själv.. om han bara accepterar den också utan att man hjälper till.. *fniss*

Bidrag till Scrapperiets CC

Jag har verkligen mått urkasst idag, men jag har kunnat varva soffläge med scrapläge i lagom dos och både jag och Téa har gjort bidrag till Scrapperiets CC. :)

Téa har gjort sin allra första layout och har defintivt fått mersmak! Helst vill hon använda alla dekorationer som finns... och allt glitter också..,


Jag mjukstartade med ett julkort. Den runda cirkeln i kortfickan är en cd-skiva som jag klätt i papper och som man kan skriva en hälsning på.


Till sist så är det en layout gjord efter lördagsskissen på ScrapperiMani


Nu blir det nog inget mer för idag... Jag ska läsa nattsaga för barnen och sedan blir det Stjärnor på is... och kanske lite lite scrap om jag orkar.

Från Téa & Gabbe till mormor & morfar

Barnen längtar alltid efter mormor och morfar. Téa önskade häromdagen att mormor och morfar satt på hennes matta i hennes rum, så att de kunde höra när Téa & Gabbe sjöng..
Med 25 mils avstånd så får vi göra en annan variant.
Varsågoda mormor & morfar!



Väldigt lite skapande..

Det blir väldigt lite skapande här.. fastän jag har tid.. men jag orkar inte. Jag har massor med idéer så jag får helt enkelt sätta dem i verket när jag mår bättre. Får svar nästa vecka på magsårsprovet - fast enligt läkaren så kan magsårsmedicinen jag redan äter överskugga testresultatet. Suck! Varför kollade de inte det _innan_ jag började äta medicinen... Jag blir lite bitter över rutinerna inom framförallt akutsjukvården. Men jag fick en superduperbra läkare på vårdcentralen i torsdags.. dessvärre var han bara där tillfälligt och jag kommer inte kunna komma tillbaks till just honom.

Nu skiter vi i det och tittar på lite layouter istället! :)









Ha en skön söndag!
/Anna

En stund för eftertänksamhet



Jag är förkrossad över att läsa om min scrapvän
Lottas man som dog alldeles för tidigt. Mina tankar är hos henne och pojkarna nu och hoppas att hon har familj och vänner omkring sig. Vilken mardröm och vad skört livet är.

Vi får vara rädda om stunderna vi har med våra nära och kära!

Idol...

...Kevin!

Award

Jag har fått flera awarder men jag har varit dålig på att följa upp dem. Det har varit tidsbrist och inte nonchalant som gjort att jag inte följt upp det. Nu är jag sjukskriven i två veckor till för min mage och idag lämnade jag prov och får svar i nästa vecka om det är magsår... Dock kan resultatet överskuggas av att jag redan äter magsårsmedicin.

Hursomhelst:
Den fina awarden kommer från
Fia och jag blev jätteglad för den.


Jag vill skicka den vidare till några av dem som inspirerar mitt scrappande väldigt mycket just nu:

UlrikaWan


LottaM


Jenny/e.j.m


MiaKvack


Carina


Nu är det Idol som hägrar. ;)

Nu säljer jag min Sillhouette!

Jag har tagit beslutet, jag säljer min sillhouette!



Det är en ljuvlig liten apparat med massor av möjligheter att skära ut vackra figurer och alla alfabeten du har i din dator.
2500kr, frakt tillkommer om du inte kommer hem till mig och hämtar den.
Originalkartong, obetydligt använd, alla tillbehör, installations-cd, sladdar och manual finns med.

Mejla mig på [email protected] om du är intresserad!

Passa på!

Knäckemacka, död bil & vinst



Jag lever på soppa och knäckemacka just nu.. Jag som inte ätit bröd sedan i januari, men men.. är det det enda jag kan äta nu så får det vara så. Igår provade jag en näringsdryck från Apoteket men jisses - den innehåller 25 gram kolhydrat varav 22 gram socker på bara 2½dl det innebär 6 sockerbitar!!! Det är sånt man kan dricka för att banta, men det känns ju inte så hälsosamt med så mycket socker precis.. och jag som blivit så sockerfri man kan bli tyckte den var riktigt kvalmig och äcklig. Jag längtar efter äggröra... mmmm....

Annars mår jag inget bättre precis, jag har ont och mår illa hela tiden. Medicinen som enligt läkaren skulle ha börjat verka i måndags verkar ta längre tid eller inte alls...

Jag tog ett glädjeskutt idag när jag kikade in på Stellas.se:s blogg. Jag har vunnit Sassafras-stämplar! :D Jättekul!
Idag väntas paket från
Pappersbiten också så bara jag mår lite bättre så ska jag scrappa i massor.

När jag skulle köra barnen till dagis idag så var bilen helt död. Téa tyckte det var lite dramatiskt och härmade hur bilen bara gnisslade när jag försökte starta den. Vi köpte den dagen före Téa föddes och den har gått utan något krångel sedan dess och har alltid gått igenom besiktningen. Svärfar ska åka och köpa nytt batteri idag och jag hoppas så att det bara är det som är felet.

Det var en liten uppdatering från mig!
Tjingtjongballong!

Ljuvliga, dubbelsidiga MME-papper

Det finns blogcandy hos Magdas! Mums filibabba! :)

Jag har skapat lite för Pappersbiten med My Minds Eyes:s tjocka, härliga dubbelsidiga papper med lättanvända mönster är så enkla och roliga att använda.



Papper: My Minds Eye - Dazzling Dots och Electric Glow/Lime Paper.
Dekorationer: bling, stickles, punchinella, staples metallic.

Botaniska är ett återkommande ämne i fotona - det är ett så underbart ställe som jag skulle vilja besöka oftare. Jag längtar redan efter sommaren 2009.



Jag blev plötsligt osäker om det verkligen var en söndag just dessa foton var tagna en söndag.. men det spelar ingen roll, mysigt var det iaf!

Papper: My Minds Eye - Electric Glow/Lime Paper. Bazzill CS.
Dekorationer: You Do Flowers, Stickles, K & Co Felt Butterflies
Alfabet: Thickers


Jag har fler layouter på lager så håll utkik, snart kommer det mer! :)

Till er som läste förra inlägget kan jag meddela att jag inte mår bättre men åååååh vad man njuter av sin egna säng efter ett dygn på Sahlgrenska! Jag hoppas att medicinen kickar in snart, tre dagar skulle det ta, sa läkaren, innan den kickar in.

Kramar,
Anna