Sen blev det rosa tårta ändå...

Téa var lite besviken igår, på barnkalaset, att tårtan inte var rosa. Fanns det där rosa fluffet på 70-talet?? Grön prinsesstårta med en rosa ros på toppen var det finaste jag visste då, även om jag inte gillade tårtan.

Så igår kväll efter att barnkalaset var över så googlade jag på tårtor och jag tog lite här och lite där så min tårta bestod av färdiga chokladtårtsbottnar sedan varvade jag lager av chokladpudding, vaniljfyllning gjord på creme fraiche/marsan/grädde som jag smetade mixade jordgubbar ovanpå... 6 lager blev den. Ovanpå blev det enkel, rosa, grädde.
Téa tyckte den var fin - det är huvudsaken. Den var inte i klass med förra årets
fjärilstårta men min energinivå är också betydligt lägre.






Även idag fick hon massor av fina presenter! En ukulele, barbie, Hello Kitty-sagoCD med tillhörande målarbok, armband, prinsess-stickersbok, Törnrosa-klänning.. Kanske har jag glömt något men nu är hårddisken full. ;)



Jag ska tillägga att Téa har varit prinsessfé dessa två dagar. Inte féprinsessa, ängelprinsessa eller prinsessängel utan just kombinationen prinsess-fé.

Det har som sagt varit jätteroligt även om jag idag inte mått prima ballerina, men full dos Postafen och bra teamwork med Nicko så har allt flutit på bra ändå. Jag mår så gott i själen när barnen är glada.

Imorgon är det måndag, men jag längtar redan till nästa helg, ingenting inbokat.. bara hoppas på bra väder på dagarna och utelek med barnen och mycket scrapinspiration på kvällarna.

Första barnkalaset


Foto taget en kvart innan gästerna kom, Téa tyckte att det var en evighet förstås och väntade och väntade.

För fem år sedan blev vi föräldrar till vårt lilla "skräp" Téa. Vi utvecklas med henne och hon får bana väg för lillebror, med Téa är allting nytt även för oss. Idag var vårt första barnkalas och det gick fort och var kul.

När alla kommit samlades barnen i en ring och Téa snurrade en flaska. Den som flaskan pekade på när den stannade fick hämta sitt paket och ge till Téa. Det blev en lugn och sansad paketöppning och käranån vad mycket fina saker hon fick! Sjungande hopprep, sagoskiva, Polly Pocket, pärlhinkar med pärlplattor, rim-memory, stämpelpyssel, Bratzdocka, bokmärken och tillhörande album och så ett spelande strykjärn.
Tack till alla söta och engagerade föräldrar!!

Sedan var det dags för pizza och alla åt och njöt. Några föräldrar var också med och vi hade riktigt trevligt i vår lilla hörna. Efter maten blev det en stunds lek för att sedan äta tårta. Nicolas och jag försökte få fjutt på fyrverkeriet i tårtan och upptäckte inte att barnen hade samlats runt datorn istället för vid bordet.. så vi fick sjunga själva för Téa tills barnen upptäckte att det var nåt kul på g.





Utan tårta - inget kalas! Téa är väldigt bestämd om det. Hon hade beställt en sån tårta hon sett i Lazy Town, en rosa i flera våningar med röda klubbor och hjärtan på. Det där med rosa och våningar gick bort men vi löste det med en glasstårta dekorerad med röda hjärtanklubbor och geléhjärtan.

En väldigt väldigt trött tjej fick jag bära isäng ikväll. Det är bara ett kvitto på en väldigt rolig dag.
Stort tack till Mia som tog hand om fotandet - många härliga bilder blev det!!

Imorgon är det familjekalas och jag har precis kokat fyllningen till tårtan. Jag ska ta mig lite skönhetssömn och hoppas på att barnen inte vaknar vid sju imorgon utan att jag får sova ut.

Idag är ingen vanlig dag...

... för det är Téas födelsedag! 



"Är jag stor nu" frågade hon i morse. Det får jag ju lov att hålla med om.. ganska stor iaf. :)

Sedan tyckte hon förstås att det var lite underligt att vi väckte henne med sång och paket, men skrattade och njöt hela tiden.

Hon suger upp allt från barnprogram nu och vill ha en piñata på sitt kalas.. Jag försökte förklara att man har piñatas i andra länder, här har vi fiskdamm eller godisträd. "Men vi kan köpa en sån" fick jag till svar. Hm... förstår inte vitsen riktigt men jag antar att det är godisregnet som är det roliga med dem. Tycker det känns mer rättvist att var och en får sin egen godispåse i fiskdamm.

Edit: okej.. man kan ju fylla den med påsar till var och en.. hittade inspiration här:
http://www.wesstrom.se/wlu_lenapinjata.htm Hm... nä jag röstar på fiskdamm iaf!! ;)

Stämplat mönsterpapper

Jag fick, genom Svensk Scrapbooking, en stämpel från Stämpelboden att använda på layout. Jag använde den söta lilla snögubben till att göra ett mönstrat papper och sedan stämplade jag och färglade och använde en snögubbe som dekoration.


Depeche Mode

Depeche Mode kom ut med en ny skiva i april men det har gått mig helt förbi, så igår fick jag plattan i min hand och jag kan bara säga WOW, det är Depeche i sitt rätta element. Biljetter till konserten i januari i bokade! :D

Här är de två absoluta favoriterna Peace och Wrong:




Välkomna till mitt vardagsrum!

Det här inlägget är särskilt till ÅsaF och Minna som hängt med mig i sofforna mycket och vet hur extremt mycket jag längtat efter ny soffa!! Så här blev det med nya soffan!!

Med ett par Ekeskog (som inte längre finns på Ikea), stora, pösiga chabrak ståendes rakt ut i rummet på samma yta som nya soffan, mitt emot varandra så kan ni ana vilken skillnad det är nu - flow, feng shui, kalla det vad du vill, men inbjudande att slå sig ner och luftigt är det nu.





Det urgamla soffbordet ska få sig en behandling. Vi har inte hittat något som är 57cm högt som detta och vi gillar det. Standardmåttet på soffbord är numera 45 cm - för pygméer eller??
 
Jag lovar - bamseplanchen ska bort, den är en kvarleva sedan vi hade en lekhörna där datorhörnan är nu.


Me Like Me Likey


Så somriga och härliga papper, det var en lekfull stund i min scraphörna när jag pysslade fram dessa layouter!
Fler kommer snart. I
Pappersbitens blogg finns materiallista och i Pappersbitens shop finns allt material.




En plånbok

Jag gjorde en plånbok, inspirerad av Lisas utmaning hos Pappersbiten.
Plånboken fylldes med pengar och gavs till en av barnens kusiner som fyllt år.






Imorgon kommer nya soffan - HURRA!!! 2 veckor tidigare än vad de först sa.
Nu ska vi plocka ihop massor med grejer som ska gå till tippen med de gamla sofforna.  Wehooo  - feng shui på hög nivå. :D

Scraplifta MissMian

Jag har hängt på MissMians utmaning att scraplifta något av hennes alster. (pågår till 2/9)

Hennes layout (klicka för större)


Min tolkning där jag plockat upplägget med papper i ena kanten och bård av paljettblommor där MissMian har knappar, dymo har jag i hörnet:

Helikopterstolen & Tittut

Ett par layouter för Pappersbiten:





180 knyck

Två veckor har bara rusat fram sedan jag började jobba efter semestern. Det är hektiskt och intensivt. Det är inte så lätt att bara arbeta 3 timmar om dagen och ibland känns det som jag gör lika mycket på tre timmar som jag annars gör på det dubbla. Det är svårt att begränsa helt enkelt.

Barnen är tbx på dagis och Téa har börjat på nya avdelningen på riktigt nu - en avdelning med bara 4--5-åringar. Gabbe är lite avundsjuk för han får gå kvar på den gamla avdelningen, men när det väl kommer till kritan är han ganska nöjd och han är äldst bland barnen där och får vara stor och duktig pojke. Han har äntligen slutat med blöja också, vilket är ett STORT framsteg och han är så stolt.

Annars händer inte så mycket. Jag drömmer om en utlandsresa till varmare land, helst sådär i januari/februari när det är som gråast och tristast här i Sverige. Vi får väl se om de drömmarna kan infrias.


Me & my bro's





Håkan, Simon, jag & Jonas

Vi var på Madonna igår och hade en härlig, varm och solig kväll. Madonna blev en timme försenad så mellan att DJ:en spelade och tills Madonna skulle gått på scenen så blev det tyst och nån kille fixade med en skärm och efter 40 minuter så satte nån på typ radioskval... 59 000 människor och ett tyst Ullevi.. kan ni tänka er? Väntan var lång, men den som väntar på nåt gott...

Jag hade tyvärr ståplats och jag såg väl Madonna på riktigt kanske fem gånger under kvällen, resten fick jag se på skärmarna, men att uppleva musiken och stämningen live är ju något alldeles speciellt och framförallt var det väldigt roligt att göra något med brorsorna, Jonas tjej Annika och min kusin Jenny.

När vi står innan och pratar så känns det som om min ena lins krånglar lite och jag försöker fixa till den lite. Helt plötsligt utbrister Simon - men du har ju en skalbagge i ögat!! Haha.. Snacka om att man blir okänslig av linser.
 

By the way - jag och Nicolas firar vår sjuåriga bröllopsdag idag. :)
 

Mina mys- och buspajaser

Får jag lov att presentera mina barn som helst skulle vilja ha pyjamas dygnet runt:



Fast visst är det skönt med myskläder och att ta det lugnt och softa på morgnarna, jag klandrar dem inte... de lär ju ha fått det från nån.. 's*

Besked från läkaren...

Tack för alla tummar och tår som ni hållit för mig idag!
It's all in my head..

Nädå, men det var inget fel på levern heller. Magsår, matstrupsbråck, hjärtproblem, gallsten, gallproblem, leverinflammation - allt kan strykas från listan. Skumt minsann och det förbryllar ju läkaren också. Det är ju ingen tvekan om att jag mår dåligt, men vad det beror på återstår att se.

Nästa uppdatering i ämnet får ni tidigast om två månader igen, nu ska min blogg fyllas med vanliga vardan, busungar och scrap igen.

Tjing tjong ballong!

9½ månads illamående

Jag är så trött på min hälsa, den är inte bra, den hindrar mig att leva livet fullt ut, så som jag vill. Att må illa hela tiden tar verkligen på krafterna och det känns även tungt mentalt. Jag vill inte vara sjuk, jag är inte sån som vill identifiera mig med sjukdomar och mediciner.

Jag ångrar litegrann nu, att jag under flera år, när jag både fått huvudvärk och tuffa migränanfall tryckt i mig cocktails av mediciner och fortsätt jobba osv istället för att åka hem/stanna hemma och ta hand om mig själv, inte en kotte på jobbet har kunnat ana att jag har haft svåra migränanfall som hållit i sig i tre dagar och att jag fullkomligt kraschat när helgen kommit. Jag är väldigt bra på att hålla skenet uppe, att inte visa något. Jag vill inte vara en gnällkärring, det är bara att bita ihop och köra på liksom, jag vill inte identifiera mig som migräniker. Kanske är det så att jag får betala priset för det nu.

Imorgon ska jag till läkaren igen. Han har tagit en del prover på levern.. kanske är det den som spökar trots allt..
9 ½ månade har gått, 9½ månad har jag mått fruktansvärt illa, kräkilla.. och så, kan ni tänka er paniken jag har över just att kräkas. Så jävla typiskt! Som en ormfobiker som måste leva med en orm runt halsen.
Hade jag väntat barn hade bebisen varit ute nu, jag hade hellre valt det trots att jag avskyr att föda barn, det hade varit över på ett par timmar och sen klart, men jag har ingen aning om när de kommer hitta vad som är fel på mig. Det är inte normalt att må illa hela tiden, må illa av att äta, må illa av att inte äta, må illa av att röra mig snabbt, må illa av allt. Alltid ha en kräkpåse i väskan ifall ifall..

Håll tummarna för att läkaren har en briljant idé om vad det är för ngt fel på mig! Imorgon...


En laddning hos Crimson + barnbokstips

Nu har jag skickat iväg 71 bilder för framkallning hos Crimson så att jag har lite nytt och kul att scrappa med, för hör och häpna, men min fotohög har faktiskt sinat. Visst har jag lite äldre grejer kvar och lite lussebilder och så.. men det gör inget att ha lite nytt och lite gammalt heller.

Ett foto som barnen tycker är läskigt är med:



T-rex på Borås djurpark.


Ett annat som är lite kul:


Jaa ni, vad heter denna då? Diplodocus heter den i barnens sagobok "Dinosaurs love underpants". En underbar bok om hur dinosaurierna blev utrodade för att de snodde grottmänniskornas kalsonger och det utbröt ett stort krig över kalsongerna, om vilka dinos som skulle ha vilka.. och det dödade dem allihop.

"so when you put your pants on, always treat them with great care. Pants and knickers saved Mankind, they're not just underwear"

Vet inte om den har kommit på svenska, men kan rekommenderas, fantastiska bilder.
Dinosaurs Love Underpants av Claire Freedman

Ett annat tips är Gruffalon, den finns på svenska, såg den på Ica häromdagen. Finns en om Gruffalons barn också..
the Gruffalo Child heter den på engelska, tänkte inte på vad den heter på engelska, men det är jättesöta böcker för 2-4 åringar.

Sikta mot stjärnorna så når du trädtopparna


"Mamma, jag är uppe i himlen" ropade Gabbe nöjt en dag i stugan när han hade klättrat högst upp på grandpas stege.



Nicolas höll på att få hjärtsnörp medan jag sa "håll i dig" och sprang och hämtade kameran. Han klättrade upp och ner och upp och ner och han var riktigt säker på vad han höll på med - trots att skorna satt på fel fot. Efter en stund satte jag mig på farstutrappan med en kopp kaffe och tittade lugnt på.

Pappa kan också vara kreativ!

Jodå, inte nog med att Nicolas fixade piprensare så att Téa & Gabbe kunde pärla spindlar med dem i höstas, häromdagen så kom Gabbe med en polishatt (ett fönsterkuvert) och strax därpå ville Téa ha en partyhatt och då fick det bli lite mer tejp och fix involverat.