Tio favorit-layouter 2009

Exakt 100 stycken layouter har det blivit i år. Förra året blev det 120 stycken, men å andra sidan har jag gjort mer kort, minialbum och alter i år också. Trots att jag inte mått bra så har jag varit mer kreativ än vad jag trodde när jag gick igenom mina album.

Är du nyfiken på tidigare års tio i topp? Du hittar dem här:
2007 och 2008, innan dess gjorde jag inte såna listor.


1. 3=trots
Gabbes 3-årstrots gick smidigt förbi, det var små ögonblick av tjurande och ett sånt ögonblick lyckades jag fånga när vi andra bakade pepparkakor och han absolut inte ville men ville ändå vara med genom att tjura i ett hörn. Jag gillar bakgrundspappret och alla treorna som jag fick ihop.




2. Saga
Det bästa jag gillar med den här layouten är fotona och berättelsen. Téa stog precis under ytterdörrens fönster och solen lyste in genom hennes hår. Jag var stressad och skulle iväg men tog mig stunden att fota henne med stjärnan hon hade hittat i grandma's trädgård och lyssnade till sagan hon berättade om hur hon "egentligen" hade hittat den uppe vid molnen. :)





3. Gullungar
Jag gillar fotoserier och använder sällan bara ett foto på mina layouter, men här är en sådan iaf med bara ett foto och jag tycker att fotot är fantastiskt. Jag bad dem inte att göra en så juste pose framför granen - de bara gjorde det när jag tog fram kameran. Hur hårt är de drillade egentligen? ;)  På den här layouten gillar jag sammansättningen av färger och detaljer, men kanske allra mest det stämplade i bakgrunden ton i ton.





4. Uppe i himlen
Enkelhet är nog det jag faller tillbaks på hela tiden i mitt skapande även om jag gärna testar andra grepp också.
I den här layouten är det upplägget och mixen av foton i färg och svartvitt som jag gillar mest.





5. Glass
2009 är året då jag verkligen fann stämplandet som en kul och utvecklande grej. Jag får skylla på Mia och Tingtura när det gäller den nedtrampningen i ännu ett (eller kompletterande) pysselträsk.






6. Kliande koppor
Layouten är lika intensiv som vattenkoppor så jag tycker att hela temat matchar.





7. Badkruka
En layout i mer romantisk stil. Jag gjorde den utefter en av momas snirkliga skisser och efter att ha gjort en rad stilrenare varianter tyckte jag det var kul med mycket blommor och krusidull.






8. Helikopterstolen

Om Gabbe hos tandläkaren, där han fick åka helikopterstolen upp och ner och upp igen.. Ett sött minne och layouten har lite detaljer som jag gillar och att de roströda färgerna får alltihop att bindas samman.




9. Lite trotsig
Trotstemat igen och inte bara de soliga stunderna ska scrappas om du frågar mig.
Det jag gillar mest med denna layout är alla de utklippta motiven och journalingrutorna som jag använt mig av.





10. So Cool Moves Téa
Här är Téa i sitt esse och jag i mitt skaparesse för jag älskar att använda spillbitar och häftklamrar. Trots att jag älskar stjärnor så använder jag inte det så mycket - det får det bli ändring på. :)



Det var min lilla sammanställning.
Länka gärna till din, jag tycker det är jätteroligt att titta på årets listor. :)
Kramar & Gott Nytt År!




Arbetsdag imorgon och pyssel

Idag är sista go'a dagen på den här julen.. imorgon är det tillbaks till dagis och jobb. Det känns segt, men det är ändå skönt med kort vecka.

En pepparkaksask och ett par bokmärken har jag gjort för
SvenskScrapbooking/Forma Hantverk








Här är ett vintageaktigt julkort jag gjorde till Skrotboken av saker från ett vinstpaket som också innehöll utmaningar.




Det var lite smått och gott. Måste tömma mappen med ovisat innan det blir nytt år och ny mapp. :)


Annandagen

Vilken skön dag vi har idag, vi bara softar och njuter. Vi tog en liten promenad till affären bara och köpte fisk till middagen.


Vi, hela familjen, har spelat Hungriga Elefanten idag och det var jättekul. Tänk när barnen är stora nog för Risk, wehooo vad kul det kommer bli.




Jag har pysslat lite för Pink Cat Studios, det är allt. Jag måste samla ihop lite ny energi för scrap. Längtar verkligen att få komma in i ett sånt där pysselflow igen.

God fortsättning allihop!


Torsdag - julafton

Kameran har inte slitit så hårt i jul, jag har varit i nuet, myst, lekt med barnen och bara njutit.
Några foton blev det dock:

Barnen, förväntantsfulla på julaftonsmorgonen. Tomten hade levererat julklapparna på natten när de sov.



Tomten hade bl.a. med sig Playmobil vulkanö med dinosaurier, skötbord till docka, prutt-slajm, mikrofon, Rorri, Fiffi-värld, Byggare Bob-utstyrsel, Barbie, pysselböcker, pussel, spel..

Sista luckan i julkalendern skulle öppnas också:



Klockan 15 gick vi över till grandma & grandpa där vi bjöds på fördrink och Anna Ankas jul. Ungarna struntade i Kalle Anka och vi fick oss fler (hån)skratt till det tror jag. Vilket ufo till människa.

Till middag åt vi:
Förrätt: Tonfiskkrustad
Huvudrätt: helstekt, "stuffed", kyckling med rosmarinsås och potatismos.
Efterrätt: Chocolate Chip Walnut Brownies (barnen åt glass)

Grandpa lyckades sno min kamera och ta en bild på mig.. Konstig min bjuder jag på. ;)






Sedan blev det julklappsutdelning med många skratt och roligheter. Gabbe iförd Byggare Bob-mundering som han blev väldigt glad för. När vi kom hem så var dock bara Rorri-bilen som gällde.



Kvällens sista inslag var såklart adventskalenderns sista avsnitt där superhjältarna Supersnälla Silversara och Stålhenriks barnbarn fick sina superkrafter och räddade julstjärnan. Barnbarnen blev dubbade till Supernova och Megavega - "för barnen alltid".



Barnen kom isäng vid 19.30 och vid 20 började efterfesten hemma hos oss med drink, snacks och TP. :)
Det sitter långt inne att behöva erkänna, men Nicolas vann som vanligt. Han spelade själv och vi andra i lag. Vem fan vet hur många piggar som sitter på skor för terränglöpare? Jo Nicolas, även kallad nicki-pedia. Svaret är 11 stycken. Jaja.. jag och svägerskan var snubblande nära efter *host host*..

God Jul från oss!

Send your own ElfYourself eCards

Onsdag - en dag kvar till julafton

Dan före dan..


(bilden lånad av stämpelboden.se, en av deras fina stämplar)

Téa bad oss att inte elda i kaminen ikväll så att tomten inte bränner rumpan och magen när han kommer ner med julklapparna. Vi lovade att inte elda ikväll och att lämna luckan öppen. Tomten har visst redan levererat klapparna för de ligger iaf under granen nu. :)

Årets pepparkakor är bakade!







.. och lite mer julkalender...



Gabbe hade svårt att sova ikväll..
Elaka tant Gjerta var så läskig (i julkalendern) som gömde sig i tomtens kropp. Han hade svårt att smälta det trots att det avsnittet var igår. Det har etsat sig fast tydligen. Alla generationer får sina ärr.. ;), något som etsat sig fast på min näthinna är Staffan Westerberg, på 70-talet, iförd cyklop - det var grejer! Oj vad rädd jag var.


Tusen tack alla som skickat julkort! Vi satt hela familjen och tittade på alla vackra kort, gulliga barn och söta hälsningar. TACK!!!




Tisdag - två dagar kvar till jul

Dan före dan före dopparedan...

Idag var Nicolas också ledigt. Han åkte och besiktigade min bil på eftermiddagen och den klarade sig utan anmärkning Hurra!

Sedan hade vi planer på att göra något roligt med barnen. De fick önska vad de ville och då ville de åka antingen till Ikea eller Bushuset. Vi lät det vara en hemlighet tills vi kom på motorvägen intill Liseberg och de såg tornet med lamporna och Téa ropade LISEBERG!!! Vi tycker helt klart att Liseberg är juligare än både Ikea och Bushuset någonsin kommer bli ihop.

Karusell, farfarsbilar, fika, chokladhjul och vet ni vad - jag är SÅ bra på att plocka gosedjur med den där styrklon. Vinst varje gång! Så nu har ungarna en drös med fisk- och ankmjukisar som vi kan skicka till Rumänien nästa år. ;)

Liseberg i bilder:







Imorgon ska jag jobba. Jag tycker om mitt jobb, men det finns inget som går upp emot att få vara ledig och vara med familjen.

Måndag - tre dagar kvar till jul

"En morgon när jag vakna' var hela världen vit..."
Så var det imorse när jag vaknade - jag såg inte ens den stora vita bilen som brukar stå parkerad framför vårt hus - den var helt kamouflerad.

Jag har varit ledig från jobbet idag och kunnat ägna mig åt barnen och det har varit ljuvligt.

Vi åt äggmacke-frukost med o'boy/te. Sedan tog vi på oss ordentligt med kläder och åkte till bästa pulkabacken i området. Det var inte bara vi som hade den idén idag, men vi klarade oss utan krockar i backen.



När vi tröttnat på backen tog vi svängen om stora Ica och handlade lite lunch och diverse. Ungarna var hur slitna som helst efter allt spring upp och ner för backen, men när vi kom hem så ville de fortsätta leka i trädgården.



Till lunch blev det pannkakor med blåbärssylt. Sedan tittade barnen på Nicke Nyfiken medan jag drack te med en f.d. kollega.



Därefter satt Téa och pysslade med lite assistans från mig och gjorde en fin sida om Gabbe.  (bild kommer så snart jag fått låna sidan för scanning)



Söndag - fyra dagar kvar till jul

Dan före dan, före dan före dopparedan
Söndag blev lilla julafton för oss, med julfirande med barnens kusiner här i Göteborg.

Såhär fina var barnen innan vi gick (och innan det fanns spår av köttbullar, rödbetssallad, choklad och julmust på dem).



Väl över hos grandma & grandpa så bjöds det på god mat, musik och massor av skratt. Det är så härligt att se att kusinerna från 3-14 år verkligen älskar varandra och har så roligt ihop.

Jan-Åke, vår granne, kom över och agerade fotograf för att få en julbild på allihop samlade. Det var ett roligt inslag och vi gjorde som på dagis - en seriös bild och en bild när alla gör fula miner. Den sistnämnda blev helt klart bäst.

Grandpa & kusin Nicole delade ut julklapparna efter maten till alla barns förtjusning. Det fanns radiostyrda helikoptrar, pengar, pysselgrejer, spel, pussel, nagellack och grejer i paketen.




Simsalabim så var vi en dag till närmare julafton!



Lördag - fem dagar kvar till jul

Dan före dan, före dan, före dan, före dan före dopparedan.

Jag har gjort ett
nedräkningsalbum så här kommer det som vara i första "kuvertet".


Idag så var det verkligen en seg och skön batteriladdar-dag när vi gick i pyjamas allihop hela dagen... förutom när jag åkte till affären för att inhandla Gabbes livsnödvändiga risgrynsgröt.

Chokladkalendern öppnas såklart varje dag - Téa har Princess och Gabbe har Mickey Mouse. De håller reda på varenda dag och vilket nummer på luckan som ska öppnas.



18:45 varje dag tittar vi på julkalendern på tv: Supersnällasilversara och Stålhenrik. Programmet är fullt av alliterationer (ni vet när allt börjar på samma bokstav: Bagar Bengtssons Brända Bullar) så nu har jag lärt barnen att säga alliteration. :)



Lillebror Jonas kom hit från Karlstad och hälsade på. Lillebror Simon tog med sig Jonas och kom över på kvällen och vi åt ciabatta med kyckling och Ceasardressing. Jonas skulle vidare till Tyskland, men det var lyxigt att få ha honom här längre än en kvart, vilket annars brukar vara fallet när han är på väg till eller ifrån Tyskland.

Svisch så var en dag till ända, desto färre timmar kvar till självaste julafton.

(Det är svårt att få riktigt bra bilder inomhus den här årstiden så texten får bli desto viktigare istället).

Vinst från Scrapmoment



Titta vilket fint paket jag fick från
Scrapmoment.com när jag vann färgutmaningen i november!
Så sött var allt paketerat i Hello Kittypåsar och i söta prickiga cellofanpåsar. Massor med fina saker fick jag. Allt ifrån bokstäver, penna, pärlor, dekorationer i alla möjliga härliga varianter, blommor och till och med några söta papper. Ta en titt hos Scrapmoment - det finns så mycket skoj man inte hittar i andra butiker.

Clear album och Molly Mus på nya äventyr

Jag har gjort en ny kategori i min blogg som heter minialbum, för det verkar inte bara vara en tillfällighet att jag gör minialbum.

När jag nu suttit och gått igenom lite så verkar det som om jag missat att blogga ett par stycken.
Ett clear album jag gjorde i juli 2008:



Molly mus på nya äventyr:




Ett album av kuvert



Det här lilla albumet har jag gjort av sex stycken kuvert. Steg-för-steg hittar du
HÄR.

Lite juliga kort och lite hälsa

Min hälsa är en katastrof så det blir varken pysslat, städat eller nåt annat än att fixa det vardagliga och ta tillvara guldkornen med barnen. Har varit tvungen att vara från jobbet helt och hållet. Migränen är en återkommande ovän dessutom så jag har beslutat mig för att kontakta neurologen i stan som ger botoxinjektioner mot just migrän. Ska bli spännande att se vad det kan ge för effekt och så skönt att slippa biverkningarna från migränmedicinen.

Fyra julkort har det blivit som förskolelärarna ska få imorgon, med presentkort till bio från oss alla föräldrar.
Det börjar bli hög tid att fixa resten av alla julkort jag vill skicka... Jag ångrar mig att jag inte hakade på den där julkortutmaningen där man gör ett julkort i januari, två i februari osv.. Det får bli nästa år.