En prickigkorv till!

Japp, då har vattkopporna blommat ut på Gabbe också.



Han har det riktigt besvärligt med klådan men jag har fått en alldeles fantastisk kräm från England av svärmor som heter Eurax. "Stops itching fast, works for up to 10 hours" 



Den håller allt den lovar! Definitivt effektivare än potatismjöl även om Téa tycker att det varit ett ganska skojigt inslag i hennes vardag. Jag smörjde Téa krämen igår kväll. Hon sov hela natten fram till åtta i morse och klådan har hållit sig borta och kopporna börjat torka fint. Jag smörjde Gabbe på varenda prick nu ikväll och hoppas på att han också får sova hela natten (och jag med!)

Mera Renegade Five...



Jag har ingen aning om de kom in på Trackslistan eller inte, men idag har de två sidor i Nya Wermlands Tidningen och en
live session av Save My Soul.


Prickigkorv

Nu har vi en liten prickigkorv här hemma.. Hon mår inget vidare och säger gång på gång "nu vill jag inte ha prickar längre". Gabbe ligger i hög feber och jag väntar på att han också får vattkoppor.


Lilla skruttan.. hon frös så förskräckligt även om fotosessionen bara varade 10 sek.

Brorsan behöver hjälp!

Inte för att han är direkt hjälplös, nej då, men hans band Renegade Five är bubblare på Tracks och det vore roligt om de kom in på listan.



Här röstar man: http://www.sr.se/cgi-bin/p3/tracks



Potträning

Det går trögt med potträningen och Gabbe har missförstått konceptet... Att träna triceps är en helt annan sak.


Han hade ätit kokospannkakor med jordgubbsylt precis innan, vilket det där runt munnen skvallrar om. ;)



Jag hade två fina dagar i helgen och trodde att jag var på bättringsvägen men nu har jag varit mycket sämre igen dessutom med feberkänsla och jag räknar ner dagarna till ultrajudet av buken. Jag blir så ledsen av att må såhär, att inte ha den energin jag vill för barnen - bara att ta med dem till Allum (ett köpcentrum) gå i leksaksaffär och ta en fika, såna småsaker längtar jag efter. Jag hatar att må såhär! Jag frågade läkaren vad man letar efter med ett ultraljud av buken och levern om man inte söker efter gallstenar för det har en helt annan karaktär än mina besvär. Han svarade att man söker efter inlagringsproblem, tumörer och cancer.. Jag oroar mig inte, jag vill bara veta så att man kan göra nåt åt det. Kanske är det superenkelt fixat när jag bara fått en diagnos.

Fototävling



Jag är med och tävlar i Arandurs fototävlingen där man kan vinna ett presentkort hos tvspelsweb.se. Vill du också vara med? Klicka här.

Skissutmaning hos Jenny!

Jag tycker om att skapa efter skisser även om det inte blivit så mkt av den varan på sistone. Här är en skiss som inspirerar mycket för att den lämnar mycket öppet för fritt skapande också, ta en titt vettja:
 http://jennybergvall.blogspot.com/

Trolleri!

Svensk Scrapbooking så har teamet fått lite olika stämplar att leka med av  Stämpelboden - jag fick ett sött troll.

Jag tog hand om det, stämplade och färglade med Neliz Promarkers och nu är jag minst sagt fast i det härliga stämpelträsket också - det är så roligt. Jag har verkligen försökt att stå emot, men nu… nu finns det ingen återvändo.

 

Bild

 


Sweet & Sour

Så heter min första scrappade layout för året. Den är gjord som inspiration till en liftningsutmaning av månadens medlem på Svensk Scrapbooking, Kristin Kristina Originalet heter Rosa är vackert:



Min variant:




Kramar & trevlig helg!

Ägga mej?



Det är inte alltid så lätt att förstå vad barn säger - inte ens sina egna barn faktiskt.
Gabbe frågade en morgon "Mamma - ägga mej?" Efter lite fundilerande så kom jag fram till att han försökte säga "Mamma älskar du mej". Gabbe - det är klart att jag älskar dig!! xoxo


*******************************************
Bloggcandy hos
Dorte - missa inte det!!
*******************************************

Awarder

Jag har fått en så fin award av tre fantastiska kreativa och inspirerande bloggare Lena , Carina och Katja.
TACK - vad ni är gulliga!!




Detta är “kriterierna” för denna award:
Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta,
inte upptagna av utmärkelser och själviskhet.
Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig. Man ska också skicka vidare awarden till åtta stycken.
(Ingen ska känna sig pressad att skicka vidare awarden enligt min mening, det får ni göra i mån av tid och lust)



Nu är det min tur att skicka vidare denna fina award.

Duracellmamman, för att du är som en duracellkanin men lyckas få ihop projekt med familj, njuta av livet och dela med dig av det i ditt bloggande på ett underhållande och trevligt sätt och dessutom hinna kommentera tillbaks trots det enorma antalet bloggläsare du har.

Scrapjo för att du har en glad och fin blogg med massor av härliga foton, inspirerande skisser och trevligt vardagsprat.

Aase för att du har en av de mysigaste bloggar med härliga foton, blandat med familjeliv och massor av härligt scrap - och för att du är go' och min gamla dt-polare. :)

Grädde på moset  för att du alltid är så positiv och bjuder på olika slags pyssel i din blogg.

Emelie för att du inspirerar med dina härliga foton, för att du delar med dig av ditt familjeliv och för att du är en go' vän, duktigt scrappare och fantastisk på att organisera scrapträffar.

MiaS för alla fantastiska kort du inspirerar med i alltifrån olika tekniker till färg och form. Du är grym på det där! Jag älskar iofs allt scrappat också. :)

Milla för all härlig scrapinspiration du ger och så roligt att läsa om barnen och inte minst all häftiga foton du bjuder på!

Zornitsa för alla härliga bilder på dina barn, för ditt fina pyssel och för att du bara har en så alltigenom mysig och glad blogg.

Kramar till er allihop!

Skräprum bli tvättstuga

Idag har Nicolas jobbat i källaren. Vi ska ta vårt trädgårdsverktygs-, skräp- och barnvagnsrum och göra en trevlig tvättstuga. Vattentank och värmesystem finns där och massor med bra yta för en alldeles lagom tvättstuga på ca12 kvm.

Måste ju ha en före-bild så att ni lite längre fram kan få se en fräsch och fin tvättstuga. :)
(har klistrat ihop tre bilder så lite skevt men väl överskådligt)



En sotningskloss till vänster där pulkan står står har hackats bort, det ska muras igen och sedan kommer det på den kortväggen få plats två pelare med tvättmaskin och torktumlare.  Framför tvillingvagnen kommer det vara en tvättho och arbetsbänk. Golvet ska spacklas och få sig ett färglyft.

Trampa äggkartong



Här går det väldigt mycket ägg, inte minst för att jag förbrukar ett par stycken om dagen men barnen gillar äggsmörgåsar eller hela kokta ägg som dippas i kaviar. Jag har ett flak med ägg i kylskåpet så jag lägger över alla nyköpta ägg där och sedan får barnen trampa kartongerna platta innan de hamnar i en påse för återvinningen.

Häromdagen när jag varit och handlat så passade jag på att köpa två stycken 12-pack - såna med lock. Gabbe är så redig och brukar alltid hjälpa till att packa upp matkassar. Jag lastade in två kassar i köket och sedan gick jag tillbaks till hallen för att hänga av mig ytterkläderna. När jag kommer tillbaks till köket så står Gabbe på äggkartongerna med ägg och försöker platta till dem!!! Det kunde ha blivit en stor omelett den dagen men tack och lov så höll äggen.

_ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ -

Jag väntar fortfarande på remiss till röntgen och ska ringa dit imorgon och fråga hur länge man ska behöva vänta. Jag hoppas jag mår bra snart och kan återgå till jobbet, det är skönt med vardag, rutiner och vanlig inkomst.

Scrappandet går trögt. jag hoppas att det lossnar snart.

Kram,
Anna

Ingen nyårsdag utan pizza!

Det verkar vara så i hela landet iaf, för nyårsdagen är den dagen då det äts mest pizza i hela landet.

Nicolas gjorde pizza hemma idag och den ljuvliga doften spred sig ljuvligt och jag blev så toksugen på pizza och har sedan en tid sparat ett LCHF-recept på pizza som jag bara var tvungen att prova idag.
Det var helt fantastiskt gott, särskilt som det var ett år sedan jag åt pizza.



1 ägg vispas upp med lite salt
2 msk rapsolja blandas med ägget
1 skvätt grädde
Krydda med vitlökspulver och oregano.
Sist fiberhusk, ca 1 1/2 msk som vispas ihop med smeten.

Låt det svälla en stund.
Bre ut smeten till en rund platta på bakplåtspapper.
In i ugnen på ca 200 C i ca 15 minuter, gärna varmluftsugn.

Lägg sedan på valfritt pålägg – och in i ugnen tills osten smält.
(på bilden har jag tomatsås, ananasbitar och bacon)