Doodlebug för Papper & Sånt

Här kommer några somriga alster jag gjort för Papper & Sånt. Missa inte blog candyn som pågår där förresten!








och så en påskig layout:





Syltkakor

Det blir en del fika såhär års och en eftermiddag bakade Téa & jag hallongrottor - perfekta att ha i frysen och ta fram vid behov.







Mumsfilibaba

Trotsigt...


Närbilder och materiallista finner du i
Pappersbitens blogg.

Det är inte lätt att vara 3 år och det var bara en kort period som det var lite besvärligt i ärlighetens namn.

Nu är Téa stora tjejen. Idag började hon på allvar på storbarns-avdelning på dagis efter en omorganisation från ett helt åldersblandat dagis till att dela upp det litegrann så att iaf 4-5-åringarna får gå tillsammans och kanske får de lite mer utmaningar och spännande pedagogik på det sättet.

Det är med skräckblandad förtjusning som jag tänker på att Téa snart är 5 år. Min lilla bäbis.. som ju inte är nån bäbis utan en stor liten tjej som kan så mycket, är så redig och har så mycket tankar och funderingar om saker och ting.

Tur att jag har semester snart och får mer tid att vara med barnen. 

Skaparglädje

Pysselpetra firar 1 år med sin blogg, klicka på bilden för att komma till hennes tävling!




Den här layouten gjorde jag för inte alltför längesedan. Fotona togs på morgonen innan jag skulle iväg på en scrapträff, jag var lite sen och lite stressad men så berättade Téa denna underbara lilla saga och jag var bara tvungen att ta mig tiden att skriva ner det hon sa på en gång och sedan fick hon stå vid ytterdörren där morgonsolens strålar strilade ner på henne och stjärnan.

Att skapa en layout utifrån Téas lilla saga gav mig den totala skaparlusten och den här layouten är en absolut favorit.


Midsommar 2009

Vilken mysig dag det varit idag!

Det började kl. 11 med att resa midsommarstången...




...sedan dansa kring den, men Téa & Gabbe ville hellre köra sin egna variant bredvid:



Det hängde dramatiska moln över oss hela tiden,,,


...vi skyndade oss att dricka kaffet innan vi packade ihop och och småsprang hemåt.

Väl hemma så städade vi, förberedde mat och sedan vilade jag en lång stund innan svärmor, svärfar och svägerska med dotter kom. Vi åt massor av härlig mat; grillade karrékotletter med pommes chateau, sour creme onion-sås, pepparsås, tomatsallad, oliver, mozzarella med basilika, vitlöksbröd och gott vin till det.

Vad är mer midsommar än jordgubbar? Möjligen jordgubbstårta.
Jag gjorde receptet från Icas tidning Buffé och kan varmt rekommenderas - OMG vad god den var!!
Gabbe utropade lyckligt "purple cake" till Nicolas medan jag gjorde iordning den.








Avslutning på dagis 09

Igår var det avslutning på dagis och barnen hade maskerad. Téa & Gabbe hade bestämt att de skulle vara pirater så det var bara att fixa och greja, att halva munderingen sedan inte ville tas på... det är ju en annan femma.



Nu går Téa vidare till en annan avdelning med bara större barn och Gabbe stannar kvar och blir äldsta killen.

Måste bara berätta också att jag har en fotoguru, en kille som haft en likadan kamera som jag och som kan den långt mycket bättre än jag. Han gav mig lite tips i veckan och genast fick jag bättre utomhusbilder. Hurra!!!
Tack Mats!

Ha en trevlig midsommar allihop!

Neurologbesök

Eftersom jag inte får äta min vanliga cocktail mot migränanfallen pga magen så har migränen blivit mer påtaglig. Det årliga besöket hos neurlogen var därför extra välkommet idag. Jag har fått en ny läkare och jag gillade honom direkt, vi hade en otroligt bra dialog.

Jag ska få prova en, för mig, ny medicin, Topimax, en förebyggande medicin som förhoppningsvis minskar antalet anfall. Han rekommenderade också tens-apparat att sätta i nacken två ggr om dagen och sjukgymnastik två ggr/vecka.

Det är ganska komiskt att jag ikväll har migränkänningar.. Jag ska ta en Imigran och krypa upp i soffan och se på tv nu.

CU!

Fröken juni-uppdrag

Gästuppdraget hos Papper & Sånt flyter på fint och jag har jätteroligt med alla fina papper. :)
Hitills har jag laddat upp detta i bloggen.









En fotoficka till mamma där hon kan ha en liten bunt med barn samlade,

Midsommarcrop på Svensk Scrapbooking

Det blev succé förra året och nu är det snart dags igen. Missa inte det!
Klicka på bilden!


Lägesrapport nr 342

Jag är hemma från jobbet idag också, jag mår så illa och har obeskrivligt ont i hals, bröstkorg och nacke.. Tröttheten är total. Fattar inte vad de gjorde med mig.

Imorgon är det studiedag på dagis och barnen är lediga. Nicolas och jag har tagit ledigt och tanken var att åka till Borås Zoo.. Det finns inte med på världskartan just nu kan jag säga. Kanske släpper vi dem lösa på Bushuset istället.




Ett par layouter

Den här gjorde jag på Nödingeträffen. Har jag visat den?
Testade lite nya teknik med akryl, hade sett en digital variant av ramen... och det är klart att det blir sådär perfekt när det är digiscrappat. Jag är inte hundra procent nöjd, men den är iaf färgglad och jag hade kul när jag gjorde den. :)



Sedan skickade jag in ett bidrag till Brunsons månadsutmaning. Jag har gjort en liknande sida tidigare och det här blev sida två så.. med flera månader emellan så har det, kan man säga, blivit ett helt uppslag i albumet:



Sida 1, gjord i februari och redan visad:

Status - bakis typ...

Jag antar att man kan kalla det bakis efter sövning och alla gosiga grejer jag fick i mig igår. Men HUUUU jag undrar verkligen vad de gjorde med mig igår. Tappade de mig i golvet eller? Det gör ont att prata, hela käken är öm och jag känner mig febrig. Jag har två sår i munnen och det känns som om jag har halsfluss. Har inte kunnat sova inatt, mått illa och haft ont överallt ungefär som efter en intensiv magsjuka. Inte nog med detta, när jag reste mig från sängen på sjukhuset igår så gjorde vaderna ont och gör det fortfarande.. som om jag haft massiv kramp i vaderna under sövningen. Hur tusan gick det till? Jag inser min begränsning i medicinska kunskaper men säkerligen finns en naturlig förklaring. Tur att jag är hemma från jobbet så att jag har chans att vila ordentligt.

Gastroskopin avklarad!

Nu är gastroskopin avklarad! Jag är hemma. Trött. Ont i halsen. Nöjd att allt gick bra ändå. De hittade inga sår eller skador på varken matstrupe eller magsäck, men har tagit en del prover som jag får vänta på.

Téa har tappat tanden!

Äntligen!


(lite knepig vinkel, men gluggen syns! )

Hon hade varit gnällig hela förmiddagen och det skapade irritation på dagis. Vid lunch så ploppade tanden ut, som suttit i en liten skinnflik i ett par dagar. Hon grät av lycka och lättnad, hon har varit väldigt spänd över att tappa tanden efter att ha vant sig vid att ha en lös tand. Efter att hon tappade den så var hon en solstråle hela eftermiddagen sa personalen. :)

Just nu (23:30) sitter jag och dricker lite te. Klockan 00 är det totalfasta som gäller och halv nio imorgon bitti ska jag vara inskriven och installerad på enheten för gastroskopi. Jag ringde och kollade för säkerhets skull idag att det skulle bli av, jodå.. det blir det. Äntligen!

Min mamma är här och hjälper oss lite med barnen imorgon, det är skönt.
Hoppas jag får komma hem till eftermiddagen så kan jag ligga och titta på skräp-tv... för FY vad dåligt det är på tv nu. Hur mycket kanaler man än har så finns det sällan nåt vettigt på, fast jag gillar SVT24 och Kunskapskanalen iofs, lite intressanta samhällsprogram och dokumentärer.

Jaja.. nu är det strax dags för sängen!
Tjingtjongballong!


Fancy Pants - Pappersbiten

Det blir mycket scrappat nu, nästan något litet varje dag och jag älskar att vara inne i ett sånt flow!

Här kommer layouter som jag bloggade förra veckan hos
Pappersbiten:

3=Trots


Och jo.. jag har faktiskt treor kvar! ;-)

Kreativa kusiner:

Nationaldagen 2009

Jag har egentligen aldrig firat nationaldagen.. Det sammanföll med en skolavslutning -84 tror jag.. och då hade vi flaggor, men annars var det inget mer med det. Men idag, då har vi firat. :)

Jag fick nys om att det skulle vara firande, inte alls långt från där vi bor och det var ju bekvämt och lagom med barnen och min hälsa. Det var samling vid en hembygdsgård och där serverades kaffe bulle och rulltårta med grädde och jordgubbar på, lite folkdans och trolleri för barnen. Trolleriet var FANTASTISKT! Trollkarlen var så himla bra och barnen bara älskade hans humor och tokigheter. Måste rekommendera honom för barnkalas eller någon barn/familjetillställning -
A:son B:son C:son!








Téas kvällsmatstallrik med flagga. :)

Scraplift hos Magdas

Jag inspirerades av liftutmaningen som är på Magdas nu:


Jag plockade ramen och lite av det turkosa och gjorde denna:



Åh vad jag längtar tillbaks till bäbistiden ibland även om jag njuter av barnens åldrar och utveckling nu också. Det var något alldeles speciellt att vara mammaledig och ha en liten bäbis. Det är skönt att ha lite oscrappade bilder kvar från den tiden och passa på att njuta av de go'a minnena. :)

Znowy



Här är Téas snögumma Znowy som vi fick till typ den enda förmiddagen med snö vi hade i vinter. Jag gjorde den till en utmaning hos Handstämplat.

Nu mår jag lite bättre och har jobbat idag men fy vad trött jag är.
 
Idag fyller min lillebror Simon 25, tänk att han är så stor nu. :) Han har "rymt" till Karlstad så jag får bjuda på tårta en annan dag.

Lite mera sjuk...



Japp.. inte nog med att jag är lite skräpig redan som det är - nu har jag fått flunsan också. Har varit vaken hela natten med magont, illamående och huvudvärk och jag trodde det var samma elände som tidigare ... men nej då, feber och halsont har tillkommit också. Gabbe var krasslig i fredags och lördags och nu är det min tur. Jag hoppas det går över fort iaf.

Daddy & Gabbe på utflykt

När Téa var på kalas förra söndagen så tog Nicko med Gabbe på utflykt. De var till borgen i Partille (som är väldigt läcker tycker jag, men tydligen bara en front.. hahaha!)  och ner till ån och tittade på änder, sen var det kossor för hela slanten.
Alltihop avslutades med take away från McDonalds. Gabbe hade några ljuvliga timmar med pappsen.


(Denna bild är lånad från bloggen 70 promenader i Göteborg)






Fröken juni!



Jag har blivit utvald att vara fröken Juni hos Papper & Sånt, vilket innebär att jag har fått dt-material att leka med för hela månaden. Jättehärliga papper och dekos! Så, ni kommer att få se såväl kort som layouter av materialet.. men mest blir det nog layouter iaf så kika in i Papper & Sånts blogg under månaden för att se mina alster. Jag kommer att ha lite fördröjning på dem här.