Härliga helg!

Detta härliga väder och nu är helgen slut! Så typiskt! Idag har vi ordnat en liten liten rabatt och klurat ut var vi vill ha blåbärsplantorna. Nicolas har varit och köpt en hel hög säckar med jord. Jag ville verkligen inte att den här dagen skulle ta slut. Vi åt familjemiddag tillsammans och Téa vågade faktiskt prova något nytt - kebabspett. Det var väl skojigt att få äta mat från en pinne antar jag. Det kommer bli fler såna framöver! Gabbe gillar creme fraiche så han dippade sitt spett så elegant. Han var så trött ikväll att han gick och ordnade med tandborste och tandkräm själv.

Igår var jag på scrapträff i Bohus med härliga gänget! Det var så roligt trots bankande huvudvärk. Jag somnade på soffan en kvart efter att jag kommit hem. Fyra layouter blev det men bara en kan jag visa nu:


Pinsamma sanningar från barn...

Japp, nu har det börjat... Nu är Téa i den där åldern där hon lägger märke till ALLT och där allt som frångår det normala i hennes värld måste kommenteras.

Situation:

Vi är på Ica på hörnet och snabbshoppar lite. En snäll gammal tant med något skrovlig röst tycker att Téa & Gabbe är söta, stannar och pratar en stund med dem och frågar om de är syskon. Jag tycker att det är bra att de stannar till en stund medan jag kollar pålägg i lugn och ro.

Téa ignorerar hennes fråga om syskonskap fullständigt och säger istället "Du pratar som en pojke". "Tycker du det?" Frågar damen vänligt tillbaks: "Jaa!" säger Téa uppriktigt.. medan jag dröjer vid leverpastejen och låtsas att jag inte hör och våndas över vad Téa ska säga härnäst och hon fortsätter helt ologiskt konversationen med "Och jag har en lös tand".

Ska det fortsätta vara såhär pinsamt framöver?!

Tanten skrattade och sedan frågade hon mig till råds över de tre sorter hårspray som finns i affären. Tur att det inte var en surkärring.

Snygging och Puzzla


Första klippningen och mormor är frisör. Lockarna föll till golvet och min "lilla" bäbis blev så stor på en gång. Några lockar har jag sparat i ett plastkuvert på layouten. I
Pappersbitens blogg hittar du lite mer text om foam stamps samt materiallista.



Gabbe är tokig i att pussla och det har jag naturligtvis fångat på bild:


Materiallista hittar du HÄR.

Scrappat till Tingtura-cc:n

Två nya layouter har det blivit till Tingtura CC:n




Vanliga vardan

Igår var jag till frisören och klippte mig, pysslade om mig lite.. Kändes skönt även om håret blev lite för kort i nacken, men det är bra med "budgetklippning" som håller hela sommaren. Slingorna blev jag väldigt nöjd med iaf.

På seneftermiddagen var jag och barnen på ett barnbokskalas för att fira Lennart Hellsing 90år. Det bjöds på Lennart Hellsing-sånger, ballonger och tårta. Allt i trädgården vid den fantastiskt mysiga
bokaffären i Sävedalen. Gabbe tjurade en liten stund för han ville inte vara med och sjunga, men när jag sa att han inte var tvungen att göra det så blev han glad igen. Underligt ändå för han älskar att sjunga.. fel sammanhang tydligen. Roligt hade de och Téa berättade för alla som var där att hon minsann har en lös tand.







Jag mådde verkligen inte bra när vi var där och sedan blev det värre på kvällen och jag har inte sovit mycket inatt, migrän fick jag också och eftersom jag inte får ta den vanliga mixen av tabletter för magens skull så kraschade jag på soffan efter mina tre timmar på jobbet. Tack och lov fick jag kallelse till mitt årliga besök hos neurolen men det är dagen efter gastroskopin så jag får boka om. Jag har fått en ny neurolog, ska bli intressant.

Téas lösa tand


Téa har under ett års tid med jämna mellanrum uttryckt stor rädsla för att tappa tänder. Det började med att en av hennes kusiner tappat en tand och efter det så började Téa drömma mardrömmar om att tappa tänder osv. Vi har tröstat henne och sagt att hon kommer att fylla fem först...

Igår kväll hände det! Téa satt och åt kvällsmat och ropade plötsligt "AJ, det gör ont". Jag trodde att hon bitit sig men sedan verkade det som om hon bitit snett på en tand. Tanden var lös! Téa utbrast "Men mamma, jag är ju bara 4½!!!". Jag visste inte heller att man började tappa tänder så tidigt, men uppenbarligen kunde det vara så. Jag hade inget bra svar till en hysterisk, upprörd, ömsom nervöst gråtskrattande liten tjej. Jag kände mig lika paff som hon och värdelös på att ge något bra svar. Hon somnade helt utmattad av kvällens dramatik.

I morse vaknade hon och sa. "Det är kul med en lös tand". "Jag ska visa alla på dagis".
Hur gick det till? Hur kunde det vända så fort?

På eftermiddagen så kom hon till mig och sa. "Nu måste jag gå på simskola". "Varför då" frågade jag, som har tänkt att hon ska få göra det när hon är sex år. "Jo för det måste man när man har en lös tand, för det gör E på dagis och hon har en lös tand". Ljuvlig logik!

Månadens pysslare & Scrappat utan mönstrat

Idag hälsade jag på Emilia på PappersAkademin, vi bubbl<de i säkert dryga timmen och det var så mysigt. Det var längesedan jag tittade in och OJ vad mycket härliga grejer hon hade fått in - coola grabbiga papper (och såklart massor av andra roliga papper), smådekorationer i "lösvikt", stämpeldynor och allt möjligt skojigt. Jag lämnade lite layouter och kort för  se vad det stod i nyhetsbrevet :

"Månadens pysslare

Juni månads pysslare blir Anna Björklund. Du kommer att kunna se exempel på hennes alster i butiken och läsa en intervju med henne på www.pappersakademin.se fr.o.m. 1 juni. Anna är en van pysslare, och är du nyfiken på henne redan nu, ta en titt på hennes blogg http://morfen.blogg.se/"


Jättekul och hedrande förstås!



Den senaste layouten till Tingturas CC är en layout helt utan mönsterpapper. Hade nästan glömt hur man scrappade utan mönsterpapper.. men det var en nyttig utmaning för mig. :)


Gastroskopin uppskjuten

Idag kom ett brev från Östra om att gastroskopin är uppskjuten till 9 juni. SÅ segt att behöva vänta ännu längre. *suck*

Snabbscrap under 30 minuter + Téascrap

Jag hakade på Tingturas snabbscrapsutmaning där det går ut på att skapa på 30 minuter max. Jag klarade det fint och det som tog tid var att få in alla fotona, men ändå hade jag marginal att skriva på fotona och rita ram runt:



Av bara farten så blev jag inspirerad att fixa julbilderna också - och det tog inte längre tid det.. Inte måste det väl vara så pretentiöst jämt?


Och så Téas bidrag till barnens utmaning hos Tingtura:

Tack för alla gratulationer!

Igår fyllde jag 25 igen.. Jag som inte trodde att jag var åldersnojig.. men tusan kanske håller jag på att bli det iaf.  Det är faktiskt inte dumt att vara 35 heller faktiskt,  men det är väl det där att man alltid tror att man ska vara så mycket mer vuxen vid 35 än vad man känner sig.. men så kommer det nog alltid att vara.

Åh vad ni är söta allihop! Jag har fått gratulationer på såväl facebook, forum, bloggen, mail, kort som live. Jag har aldrig varit särskilt "fussed about" det där med min födelsedag, men visst blir jag glad för alla hurrarop och grattis - det värmer i hjärtat.

Ett väldigt starkt minne som kommer varje födelsedag är förknippat med min mormor, hon dog dessvärre när jag bara var 8. Hon gav mig en
glocksinia och en kaffesked i silver på mina födelsedagar. De vackraste tyckte jag var de ceriserosa, med sina alldeles sammetslena och stora tjusiga klockor. Det är sällan man ser sådana i butik längre tycker jag..

Hursomhelst så fick jag en FANTASTISK bukett idag! Vi hade varit ute med barnen och köpt lördagsgodis och när vi kom hem så stod det en bukett på trappan från ett blomsterbud. Den var från mina älskade föräldrar. Tack mamma & pappa!!! Love you!

Det var inte lätt att fota buketten. Nån som har något tips? Ta ut den på gräsmattan och fota i dagsljuse?









Av svärmor och svärfar har jag fått fyra amerikanska blåbärsbuskar att plantera i trädgården. Ska bli kul! Min svägerska tänkte på mina naglar efter planterandet och gav mig ett supernice nagelvårdskit. :)

Tack alla underbara familjemedlemmar, vänner och bekanta som gjort min dag alldeles perfekt!
Kram,
Anna

Tingturas CC

Jag beställde Tingturas CC-kit och jag har haft riktigt roligt i mitt skapande med dem.
Tre layouter till CCn har det blivit än så länge.

De två första layouterna är gjorda till kit-utmaningen:





Den här tredje layouten är till en utmaning där text och rubrik ska vara i fokus. Jag skrev om Téas otur med urinvägsinfektioner förra sommaren och att hon ofta fick tranbärsjuice att dricka:

Inför Idol 2020...


Sing along:
Ketchup ska prutta, det tycker jag. Ketchup som pruttar tycker jag är bra. När ketchupen nästan är slut så man nästan inget får ut - då pruttar den ganska lätt, det tycker jag är rätt. När vi är i affären så frågar vi där "ursäkta mig damen, men pruttar den här?" För ketchup ska prutta, det tycker jag. Ketchup som pruttar tycker jag är bra. När ketchupen nästan är slut så man nästan inget får ut - då pruttar den ganska lätt, det tycker jag är rätt.



Sing along:
Do your ears hang low? Do they wobble to and fro? Can you tie them in a knot? Can you tie them in a bow? Can you toss them o'er your shoulder like a regemental soldier? Do your ears hang low?

Pollen

Måndag den 11 maj och sedan resten av veckan så var det som om snöflingor yrde i luften. Antar att det något slags pollen och en ren gissning är att det är från kastanjeträd efter att Neliz varit ute på spaning när hon varit ute med vovvarna. Stackars alla pollenallergiker!


Pelargonmani

Har jag blivit tant?
Ja!
Eller jag menar nej nej NEJ!
Ni hänger väl med i pelargontrenden? Helst ska man han häftiga och krångliga sorter från sydafrika, men vad tusan - de är ju inte ens särskilt snygga. Nej en vanlig röd eller rosa, svensk, pelargon - det är grejer det!

I mitt köksfönster ser det ut såhär:


Narkosbedömning

Jag skriver inte så mycket om hur jag mår, jag tycker det är ganska tjatigt och det händer inte så mycket, men nästa vecka är det dags för gastroskopi och idag har jag varit på Östra för narkosbedömning - vilket innebär att jag fått träffa en läkare och gått igenom mina mediciner osv inför sövningen. Jag sa till om att jag ville ha medicinering mot illamåendet efter narkosen (eller som jag förstått den så ger dem det den redan innan man vaknar) eftersom jag alltid mår så illa och kräks efteråt.. men det hade han redan skrivit in - kanske för att jag redan har såna problem med illamåendet att han förstod att jag kommer att behöva det.

Jag fick vänta en timme på läkaren och det var lite kymigt att sitta där medan folk rullades in och ut. IVA ligger alldeles intill och jag tror att folk som vaknat till ordentligt eller haft lindrig sövning rullades in på den avdelningen och där satt jag och tänkte mig in i situationen.. att om drygt en vecka är det min tur. Blä! Det känns lättare att rullas in på en operationssal när det är akut och oplanerat och man liksom bara hamnar där.. Det bästa är att försöka att inte tänka på det, tänka på vad jag ska se för film på torsdagskvällen eller nåt istället när allt är över.

Måhända är man vuxen till det yttre men inuti är man ganska liten när det kommer till sånt..
Min lillebror Simon kör och hämtar mig och det känns väldigt gôtt iaf. :) 

Potträning

Jag har visat fotot förut, men nu är det scrappat!
Layouten är en scraplift av AnnaS - en
utmaning som pågår fram till 15 juni på Svensk Scrapbooking.



Tre saker...

Kanske ni lär känna mig bättre genom att berätta om alla saker som dräller överallt?! ;)
Jag har blivit utmanad av både
Zanya och Neliz

De här tre sakerna har jag alltid i min/mitt:
Kylskåp: Mjölk, smör, ost
Frys: Kyckling, broccoli, örtkryddor
Skafferi: Kaffe, mjöl, Läkerol
Handväska: Plånbok, mobil, almanacka
Sminkväska: Mascara, ögonskugga och cerat
Badrumshylla:  Linsetui, tandborste och tandkräm
Förråd:  Jag har en hel källare som förråd - har alldeles för mycket grejer där.
Hjärna : Barnen, hälsan, jobbet
Jackficka: Nycklar, inköpslappar, kvitton
Kryddskåp: Salt, vitpeppar, buljongtärningar
Barskåp: Cognac (min favvo), Whiskey (Nickos favvo) Baileys
Köksbänk: Tekokare, brödrost, pelargoner

Say cheese!

Jag fotade ute i trädgården häromdagen och vips så kom båda barnen med varsina (riktiga) kameror. Ingen av batterierna var laddade dock så det blev inga bilder till deras stora besvikelse. Gabbe däremot är mest nöjd med grandma's leksakskamera som surrar och låter - det spelar ingen roll att den inte tar några bilder för den är roligare än den riktiga.

Min lille fotograf:





Jag gillar ödlan. Det är inte alltid så lätt att komma på hur man ska dekorera grabbigare layouter men ödlan är kul.

Mer om pappren, de ljuvliga Crate, finns att läsa i
Pappersbitens blogg.

Myamia firar och jag med henne! :)

Myamia har 1-årsjubileum och har en layoutliftsutmaning och en kortliftsutmaning. Jag kan ju inte säga annat än att jag blev väldigt inspirerad av hennes layouter och lockades till att lifta Krabbfiske.

Mitt resultat blev Husfix och handlar alltså inte om vårt eviga projekt med renoveringar utan om att pynta pepparkakshuset '08. Téa var mycket hängiven och Gabbe var totalt ointresserad.. fast han fick också smaka Non Stop såklart.




Min lilla pysselpärla

Téa har skapat till en barnutmaning hos Pysseltagen! :D





Hon är SÅ stolt över detta kort och hon har gjort det till någon som ska få komma till hennes födelsedagskalas i augusti.
Hon har målat stämpelmotivet med akvarellpennor och det enda jag hjälpt henne med är att måtta på skärmaskinen.



Molly Mus på äventyr

Med risk för upprepning: På barnens dagis så har det ett roligt projekt - varje dag får Molly Mus (en liten mjuk figur) följa med något av barnen hem. Molly ligger i en ryggsäck och i den finns också Mollys dagbok. Jag var ju tvungen att fånga Molly Mus äventyr med kameran och först var det Téas tur, vilket blev ett minialbum som snart kommer att finnas i Pappersbitens butik och jag tror att jag får göra ett liknande eftersom Gabbe också har haft Molly hemma på besök.

Såhär blev minialbumet:



Materiallista finns i
Pappersbitens blogg!

Söndagskramar!
/Anna

Gabbe hos tandläkaren & musikal

Igår var Gabbe hos tandläkaren, eller snarare hos en sköterska på 3-årskontroll av tänderna. Téa följde med för att hon ville visa Gabbe hur man skulle göra... Det var inga problem, han klarade det galant, men Téa fick också följa med på en tur i "helikopterstolen". "Hokus pokus nu åker vi upp. Hokus pokus nu åker vi ner" sa hon och barnen skrattade. Jag var fascinerad över hur hon verkligen lekte fram hela undersökningen och hur hon fick med sig Gabbe under hela undersökningen. Det är verkligen skillnad på hur det var för 30 år sen...



Han hade Pippi Långstrumps-starka tänder och fick en liten glittrig gummiödla för att han varit så duktig och gapat. Han har stora mellanrum mellan tänderna och alldeles flata ytor så risken för att det ska bildas karies är minimal. Nu behöver han inte komma tillbaks förrän han är 4½.

En ny tandborste köpte jag, med Nalle Puh på och han borsta Molly Mus tänder med den när det var läggdags. Han har fått ta mig sig Molly Mus hem från dagis, precis som Téa fått göra. Det får nog bli ett minialbum om det äventyret också.



I förra veckan var jag på en musikal som barnens kusin Felicia var med i. Tror att det var årskurs 7-9 och jisses vad duktiga de var! Riktiga stjäror på scenen allihop och superduktiga på att sjunga. 3 andra av barnen känner jag till från grannskapet och för att de är kompisar med Felicia så det var ju såklart extra kul.
Det hanlade om Rut i bibeln, om att stå upp för det man tror på. Det var både i dåtid och applicerat på nutid.




Grattis Pappersbiten!



Pappersbiten fyller 1 år i de nya lokalerna på Nygatan 18b i Alingsås och har öppet imorgon, 2 maj 10-15.  Är du i närheten så kika förbi vettja!

Idag startar också en utmaning på Pappersbitens blogg med ABBA-tema!
Läs i
Pappersbitens blogg för att veta mer detaljer.

Det här är min ABBA-layout:




Hoppas alla har en fin 1a maj. Att demonstrera är inte min pryl och på nyhetsmorgon i morse så pratade man om att bloggarna är det nya sättet att förmedla sina tankar och åsikter mer än att gå ut och demonstrera i fysisk bemärkelse.  På mitt cyber-plakat skriver jag därmed: Genomtänkt stimulans för arbetsmarknaden och utred Försäkringskassan!