Höst och HalloweenEn liten fotostund blev det efter dagishämtningen idag. Det är så ljuvligt med alla löv och nu är det så härligt mycket på marken. Jag har tänkt flera dagar att jag måste ta med kameran ut innan solen går ner och idag lyckades jag komma ihåg det. :)

Jag fick Höstblåsor.. ett virus som ger blåsor på händer, fötter och i munnen tillsammans med halsont och feber. Jag slapp febern men jag har ändå inte mått prima precis, särskilt uppe på den vanliga skiten. Det var ett år sedan nu jag åkte in akut.. det är inte något man vill fira jubileum av precis. På tisdag ska jag ÄNTLIGEN få komma till en mag-tarm-specialist.

När vi kom hem från dagis idag så gjorde barnen chokladbollar. Perfekt fredagsmys!

Nicolas köpte med Halloween-servetter och spindelnät med några spindlar i att lägga på bordet när vi åt middag. Ungarna blev lyriska och tyckte det var jättefestligt. Barnen har pratat om Halloween och jag har verkligen ingen som helst tradition när det gäller det och därmed dålig fantasi på vad man borde hitta på, men jag vill ju inte göra barnen besvikna . Imorgon blir det skatt- och spökjakt i trädgården med ficklampor när mörket lagt sig. :)

Layouter till barnhem i Thailand

Jag tog fram allt mitt pappersspill och en bunt med cardstock i A4 och så satte jag igång att skapa för barnen på ett barnhem i Thailand, mer om det kan du läsa HÄR.Det blev 30 enkla, färgglada, layouter som skickas i veckan.
Vill du vara med? Gå med i gruppen "Vi som bryr oss på Facebook" eller lämna en kommentar här så får du adressen av mig till Bente i Thailand.

Midsommar & robotar..?

Jodå, det går att scrappa midsommar med robotpapper:Allt material hittar du hos
Pappersbiten
Mönstrat papper: MLS Robos Un-Plugged; Metal Stars Round, Reboot
Dekorationer: Utklippta robotar från Reboot
Bokstäver: Thickers och Minialphabet stickers Cream

Har du sett Svenska hollywoodfruar?

Då måste du se detta:


Snygging med bildbevis och misslyckade muffinsSå snygg blev han i håret efter klippningen och ändå har han haft mössa idag. :) Inte lätt att ha virvlar och vilda lockar.

Idag bakade vi chokladmuffins med hackad, mörk choklad i. Det hade ju blivit gott om jag hade läst alla detaljer. Receptet var avsett för gigantiska amerikanska muffins och jag gjorde små, vanliga, i svensk lagom-storlek.. Det betyder att de _inte_ ska vara inne i en halvtimme i ugnen utan kanske halva tiden. Man kunde slagit ihjäl folk med dem.

Idag var jag hos farbror doktorn och fick ny medicin mot illamåendet som jag ska prova. Några andra underverk utdelades inte men det var ett väldigt bra samtal. Jag är nog ingen lätt patient, jag ställer tusen frågor, vill veta, kommer med förslag.. "jag har läst att..." osv. Men så är det när fass är min bibel och internet är fullproppad av intressant medicinsk information. Jag ska bli bättre på att forska i muffinsrecept nu istället. ;)Hurra för Kat!!

Jag grattar Kat på födelsedagen med detta tjejiga kort. Hurra för Kat!! :D


Biblioteksbesök

Igår tog jag med Gabbe till frisören, han såg ut som ett får med sitt vilda lockiga hår som blir som svinto i mössan den här årstiden. Han blev SÅ snygg och jag ska absolut uppdatera med foto i veckan. Han var så nöjd och kände sig cool.

Idag blev det biblioteket.. jag hade inte riktigt energi, men jag har varit dålig så länge nu och i helgen orkade jag absolut ingenting så det kändes skönt att göra något med ungarna idag. De hittade en kompis på bibblan så de lekte kurragömma och spelade schack (på sitt sätt.. på tre.. Téa tog en kung, en dam och löparen och sedan fick de andra hoppa som de vill och slå omkull pjäserna). Jag ska lära dem schack på riktigt en annan gång. :)

Imorgon ska jag på läkarbesök och se om han kan trolla mig frisk. Vad underbart det hade varit! :)
Molly Mus på nya äventyr

I april så gjorde jag ett minialbum om när Téa fick ta med sig Molly Mus hem från dagis – det hittar du HÄR.

Eftersom barnen gick på samma dagisavdelning så blev det också Gabbes tur sedan och det resulterade i detta album:

 

 

 

Materiallista hittar du i detta inlägg hos Pappersbiten.


Apelsin- och citronkyckling

Mmmm - jättegod!
Jag har gjort den med lime också, men limen slår lätt igenom lite för mycket - särskilt om det blir över och man äter nästa dag.

Recept - 4 pers
800 g färdig kyckling (grillad, ugnstekt eller kokt)
1 citron
1 apelsin
4 dl grädde
1½ msk flytande honung
salt, svartpeppar och kikkomansoja

Skär kycklingen i grytstora bitar, bryn några minuter. Häll i grädde, honung, rivet skal av citron och apelsin och saften av dem. Krydda och låt puttra några minuter. Red om du vill ha en tjockare sås.

Vardag & scrap

Jahaja.. vad har hänt sen sist?!

Hyllor och skåp sitter numera där pianot satt - underbart! Äntligen kan jag gömma undan nästan alla mina scrapsaker.

Jag mår inget bättre och jag ska ha läkarkontakt i dagarna. Tycker dessutom att mörket och hösten känns jobbig, jag som annars älskar hösten, friskheten och färgerna. Jag brukar ha massor med energi för både sociala och kreativa upptåg. Inte i år.

Ru, katten, ramlade ner från trappräcket igår, landade på tvättkorgen, tvättkorgen ramlade och Ru skickades ut i rummet nere i källaren. Han fick lite ont i höger tass, men idag märks ingenting. 

Imorgon har barnen fotografering på dagis, jag är velig när det gäller kläderna. Kikade på lite nytt men det är så mycket stora tryck på nästan allt och det gör sig ju inte på porträttfoton. Är jag lite skadad? De ska troligtvis sluta med fotograferingen på förskolan, det blir en hel dag som går åt och det blir spänt och stressigt och trix att få ihop syskonbilder osv. Jag förstår dem till 100%, man riktigt känner vibbarna redan när man kommer med barnen på morgonen. Tycker att det är bättre att föräldrarna tar hand om det själva under en helg t.ex.

Ja det var lite smått och gott,
nu till lite Scrappat:


Materiallista hittar ni
här.

Födelsedags CC 7-11 oktober

Kom på födelsedagsfest när Svensk Scrapbooking firar 3 år!
7-11 oktober firar vi med massor av härliga utmaningar och fina priser.

Klicka på bilden så kommer du dit:


KalasinbjudanSåhär såg Téas inbjudningskort ut till sitt kalas i slutet av augusti. Det blev ett väldigt lugnt och roligt tjejkalas. Eftersom hon börjat på ny avdelning på dagis så passade det bra och blev väldigt lagom att bjuda tjejerna därifrån och så ett par andra tjejkompisar. Det är 5 tjejer och 15 killar på avdelningen.

MLS - Whoo Loves You?

My Little Shoebox - Whoo Loves You - helt fantastiska och lekfulla papper som tog fram skaparlusten i mig!
Materiallista hittar ni
HÄR.