Ingen bäbis längre..

Idag var det kalas för Téa och efter att hon blås ut ljusen på tårtan och fått en bit uppskuren så tittar hon på mig och säger "Mamma, nu är jag ingen bäbis längre". Jag kunde inte låta bli att få tårar i ögonen, det kom så mycket känslor över mig, om hur det var när hon var bäbis och vi sov middag tillsammans och hur hon på eftermiddagarna ville vara i famnen hela tiden, hur mycket oro det var när hon blev sjuk och inte åt på flera dagar.. Men nu är hon stora tjejen (fast liten ibland också såklart) och kan så mycket själv och kan berätta vad hon vill ha och vad hon vill göra, vad hon inte vill ha på sig och räkna ner dagarna till lördagsgodis.

Det blev paketöppning, tårta och fiskdamm och i skrivandets stund har jag två trötta barn som kommer tycka att det är extra mysigt med godnattsaga ikväll.

Tårtan, en glasstårta jag gjort själv på mariekexbotten, vaniljglass, hallonsorbet, maräng och chokladsås. Toppad med rosa grädde, oblatbild och ätbara fjärilar.






En av presenterna - ett rosa paraply från morbror & moster.


Rosa, fluffigt, gulligt och sött kalas.. Man blir alldeles lycklig!
Kan inte låta bli att längta till Gabbes i januari. Lite mer grönt, turkos eller blått kalas kanske men lika lyckligt. :)

"Jag är grattis idag"



Den här lilla pajasen väcktes med födelsedagssånger, muffins med mjölk och ett par paket i morse. För att vara otroligt morgontrött så vaknade hon väldigt lätt och tyckte att det var helfestligt och sa "Jag är väldigt glad idag". Det hade inte varit så tokigt att få vakna sådär varenda dag kan man tro.. :) Gabbe var lika bubblande glad han.

När vi kom hem från dagis med ballonger och en bild i form av en sol med Téas namn och dagens datum så knackade hon på hon kusinerna och frågade om de ville komma och leka. "Jag är grattis idag" sa hon till kusinera och såg riktigt stolt och lycklig ut.

Att vi ska ha kalas på lördag med tårtan, som hon pratat om i en månad, det har hon lite svårt att förstå, men då får hon vara grattis en dag till och nu är det ju bara fyra dagar kvar tills hon får äta tårta... med fjärilar på. :)

Prima Marketing & My Minds Eye - Pappersbiten

Här kommer ett gäng layouter som jag skapat för Pappersbiten:

Vår lilla blomma
, ett år när fotot togs och fyra år på tisdag - det går ruggigt fort! Tur att man har foton att njuta av och minnas med. Skolfoton är bland det svåraste jag vet att scrappa med, de är nästan för perfekta.. men det lär bli några stycken genom åren så det är bara att öva. ;-)

Papper: Prima Marketing - Tea & Silk Katsura, MME - Wild Asparagus Sisters Stripe. Dekorationer: Rusty Pickles clear album Lil Flower, Doodelbug Paper Frills.   


Skogspromenad Det är inte alltid lätt att fånga barn på foto som springer och skrattar på en gång. Det var en härlig tur i skogen och de bara sprang och sprang och skrattade och skrattade. Mer ute i skogen borde vi helt klart vara.
"Misslyckade" foton som jag tycker är riktigt lyckade med mycket action och humor. :)

Papper: Bazzill bling - Bank Roll Bling 3 - Envy, Prima Marketing - Tea & silk Katsura, MME - Wild Asparagus Sisters floral/coral, MME - Wild Asparagus Sisters stripe/red pepper.Alfabete: AC Thickers Foam Daiquiri. Övrigt: MM akrylfärg.

Bullerbyn. Här kommer mer foton från Astrid Lindgrens värld - och de är inte slut än så fler kommer ni se framöver.

Papper: MME - Wild Asparagus Sisters floral/coral, MME - Wild Asparagus Sisters stripe/red pepper.
Övrigt: MM akrylfärg - spotlight.

Kram på er alla mina kära bloggläsare och tusen tack för alla gulliga kommentarer - det värmer!
/Anna

Hurra & vardagssnack

Kolla detta smaskiga scrappaket:


Det har jag vunnit i en utlottning i
Sandras blogg. Vilken lyckost jag är! :D

En arbetsvecka går mot sitt slut. Det har varit MYCKET att ta igen på jobbet efter semester och ibland undrar jag om det ens är värt att ha semester... men när man tänker på hur mysigt det är att vara hela dagarna med barnen så är det absolut värt det.

Téa fyller 4 på tisdag och det märks så otroligt tydligt. Trots! Jag har läst i Malin Alfvéns Trotsbok om typiska fyraåringar och ja... vad kan man säga - hon följer mallen ganska väl. En juvlig, älskvärd prinsessa som på två sekunder byter skepnad till att undra hur det kommer bli den dagen hon blir fjortis.. I morse var det STOR dramatik - hon ville inte ta på sig kläderna och kastade sig gråtande in under soffbordet och skrek. Vi gjorde klart att det inte var acceptabelt att göra så och i ett nafs så blev hon liten baby och väldigt mammig, sedan studsade hon glad och munter till dagis som om inget hade hänt. Här gäller det att hänga med i svängarna.

Jag har varit duktig att börja med promenader. Det blir 30 minuter powerwalk varannan dag medan Nicko lägger barnen. Det är SÅ skönt att komma ut och rusha och rensa tankarna. Jag har en del funderingar om jobbet och då är det så skönt att "sortera" eller bara ha ett meditativt flyt av tankar som snurrar i hjärnan.

Prinsessa

Att Téa alltid kommer vara en prinsessa för oss är ingen diskussion , men igår blev hon lite extra mkt prinsessa då hon fick en present för att hon varit så duktig med att gå på pottan i flera dagar och också göra nr 2, vilket varit lite trassligt.

Hon är väldigt stolt över Askunge-klänningen. Askungen är hennes favorit bland Disney-prinsessorna.


Bröllopsdag, ryggskott + dt-layouter för Pappersbiten

I lördags firade vi vår 6-åriga bröllopsdag. Vi firade med god mat, marinerad och ugnsbakad fläskytterfilé, pommes chateau, guacamole, pepparsås och förvälld blomkål. Till efterrätt blev det skivade jordgubbar i ananasjuice och vaniljgrädde. Det var jättegott och jättemysigt... MEN tidigare under dagen fick jag ryggskott under en promenad så jag stapplade runt som en nittioåring här hemma och Nicolas fick smörja in ryggen varannan timme med Ipren eller Tigerbalsam. Det är faktiskt mkt bättre idag, men några Voltaren måste nog slinka ner under veckan när jag är ensam med barnen.

Det är min sista semestervecka nu och jag njuter kopiöst, men jag ser fram emot mkt nu:
26 augusti fyller Téa 4 år och vi ska ha litet kalas den 30:e - hon frågar efter tårta varenda dag, det är det viktigaste för henne och jag har tänkt att göra en glasstårta.
6-7 är det scrapmässa i Göteborg och jag ska vara med i Pappersbitens monter på lördagen - ska bli jätteskoj.
27 september är det en scrapträff i Utby.


Mina senaste dt-layouter för
Pappersbiten kommer här:

Téa gör sin tjejiga pose i Mattisborgen i Astrid Lindgrens Värld. Hon måste känt sig som en prinsessa i borgen och hade ingenting emot att jag fotade.


Material: Papper: Elsie Claire Girl Time, Fancy Pants Decorate och Fancy Pants Unity
Alfabet: Thickers Övrigt: Fluid Chalk - Dark Brown.


Han måste bara scrappas för det är Téas favorit och hänger med överallt. Det hon gillar bäst med just denna Ior är att han kan dingla med benen.


Material: Papper: Fancy Pants Decorate och Fancy Pants Unity, KI Lace Bouquet - White.
Övrigt: Fluid Chalk - Dark Brown, stickles.


Bilderna här är också tagna på Astrid Lindgrens värld och Téa ville prova nästa och nästa djur att sitta på.


Material: Papper: Fancy Pants Unity Dekorationer: Hedi Swapp - S Chipboard Hearts - Pink,
MM Clearstamps - Journaling

Här scrappas vidare..

Jag har ett skönt flow i scrappandet igen, men det är som ett litet beroende, jag tänker scrap även om jag inte hänger över pysselgrejerna hela tiden och när jag väl sitter ner så hamnar allt på plats.
Här är ett par layouter gjorda efter utmaningar på
Scrapinspiration. Kika in där - vi har en ny utmaning varje torsdag nu och framöver.





(Téa är lite förfärad över att jag dekorerat med plåster "Det är mina plåster" säger hon..)

Slutat med napp

Téa har slutat med napp! Det gick så lätt att jag inte trodde att det kunde vara på riktigt och sparade alla napparna i en låda för säkerhets skull. Det var en kväll, för ungefär en månad sedan, när vi borstade tänderna på henne och insåg att vi måste försöka få henne att sluta med napp innan hon får problem med bettet... hon har redan korsbett så man vill ju inte att det ska bli svårt för henne att tugga.

Hursomhelst så förklarade jag för henne att det vore bra att sova utan napp eftersom tänderna blir så konstiga. Eftersom Téa är lite rädd för det där med att tappa tänder, som hon har sett att kusinen har gjort, så associerade hon konstiga tänder med att tappa tänderna. Jag förklarade naturligtvis att hon inte skulle tappa sina tänder förrän hon blir lika stor som sin kusin, bara att hennes tänder blir konstiga av nappen.

Hon vaknade till på natten, gnyggde till lite och ville ha napp, men jag höll om henne och strök henne över håret så hon somnade om igen. Hon har frågat då och då efter napp till kvällen, men det har gått bra att säga att tänderna blir konstiga av nappen och att hon nu har slutat med napp. Hon är väldigt stolt över det nu.

I förmiddags kändes det som ett bra läge - jag tog fram alla napparna och frågade om jag fick ta kort på henne med alla napparna eftersom hon varit så duktig att sluta med napp. Det tyckte hon var kul. Jag fotade klart och sedan gav hon mig alla napparna och studsade ut på altanen och blåste såpbubblor.

Ser ni vad stolt hon ser ut? Jag är mest lättad och förvånad hur lätt det gick att sluta med napp.







Tusen tack för mysig dag med pyssel igår
Åsa, det var balsam för själen.

Zanya, det var jättekul att träffas idag och nästa gång hoppas jag det blir en längre stund. ;-)

Kram,
Anna

Bom-layouter

Jommas lilla krypins Dare You-utmaning handlar om att scrappa om sig och sitt.. Jag är ganska trött på mig själv redan nu och den håller på ända till december. Jag får ta och skärpa mig lite. Jag har iaf försökt att använda så mycket spillbitar som möjligt, men jag vet inte... högen sinar ändå aldrig.


Dessa go'a tjejer bredvid mig strör glitter på min tillvaro!


Här är jag född. Ett litet tryggt ställe med massor av härlig natur inpå knuten.


The Story Behind.. så heter den här layouten som handlar om min förlossningsskräck. Jag går inte och ältar det längre - det gör jag verkligen inte, men man skulle scrappa om nåt svårt i livet.


My Precious - min kära kamera! :D

Layouter

Svensk Scrapbooking är månadens tema LYCKA/LYCKLIG och jag och Jeja fick leka med Basic Grey-material från JP Hobby:





och så en sista där jag glömde av temat men jag tycker nog att Téa är ganska lycklig med deg på näsan. Hon har förklarat för mig att det är ett plåster.. Tja, det kanske är nästa variant av skönhetskur? ;-)


Musik

Jag lyssnar inte så mycket på musik längre som innan jag fick barn. Det är så mycket ljud överallt och när det väl är tyst så är det så skönt. Men så ibland får jag såna ryck och idag har ztv och datorn dundrat musik hela dan..
Just nu är den här är en favvo: