10 favoritlayouter 2007

Av de 143 layouter jag har gjort i år så har jag fler än 10 favoriter så det blev en svår gallring.
Här kommer de iaf!

image461

image462

image463

image464

image465

image466

image467

image468

image469

image470

GOTT NYTT ÅR alla mina kära bloggläsare! Vi ses igen 2008! ;)
/Anna

10 favoritfoton 2007

Mikaela utmanar oss att visa våra favoritfoton från 2007 - här är mina:

Gabbes 1-årsdag. Han var i sitt esse och njöt av fest och uppmärksamhet.

image451

Téa leker i hemmasydda kojan

image453

Téa håller styr på Gabbe, en härlig vårpromenad på väg till lekparken.
image452

Téa tyckte prickarna i ansiktet var väldigt roliga. Mamma tycker såklart att hon är en väldigt söt påskkärring.

image454

Ärter, det var nog det barnen tyckte bäst om att äta under våren.
image456

Kan själv! Téa tre år...
image455

En fotosession i Botaniska...
image457

image458

image459

image460

Snart kommer mina tio favoritlayouter från året som gått!

Trött trött trött...

Det är skönt att veta att det för varje dag blir aningen ljusare nu, men ändå så är det ju så grått och blir inte riktigt ljust när det är mulna dagar. Jag är så trött så trött... Det är inte bara ljuset förstås utan sviter efter influensan jag hade över hela julen. Något ljust och färgglatt har jag skapat iaf, det var för att önska Webmosterhelene god jul och tacka för all inspiration hon ger, layouten är gjord utifrån en av hennes skisser:

image449

God fortsättning och scrappa mycket nu när det är lediga dagar igen!! :D

Tomten finns - så är det! ;)

Vilken succé det var - den där tomten jag vann! Barnen blev inte ett dugg rädda utan var med på noterna på en gång. Det var verkligen minnesvärt och hur kul som helst, avslappnat och mysigt. Tomten och tomtenissen showade och vi andra bara hakade på. Jag önskar att alla får vinna en sånhär upplevelse någon gång!

Det var svårt att fota, man fick ju vara delaktig men förhoppningsvis så tog tomtenissen lite bättre bilder.

Tomten anländer och hälsar på Grandma, sedan på barnen ett i taget och Téa utropar "Santa" "Santa"
image442

Tomten måste vila efter den långa resan från Nordpolen
image443

Barnen sätter sig och pratar med tomten, Gabbe på sitt eget språk men Téa på engelska och tomten hakar på (som visade sig komma från Scotland).
image444

Barnen får jätteroliga presenter - de river och sliter i pappren.
image445

Allihop får paket och de ligger utspridda överallt. Téa skrattar åt tomten och vänder sig till daddy för att säga "silly Santa"
image446

Tomten måste resa vidare till alla andra barn.. eller hem till sina egna vad vet jag..
Han kramar barnen farväl innan han går.
image448

Från oss alla till er alla - en riktigt GOD JUL!

Jag trodde inte mina öron...

... och jag vet inte om jag vågar blogga detta nästan... för sån tur kan man väl ändå inte ha?!

image441

Kl 9 imorse:

- Hej, jag heter Jörgen och jag ringer från Allum (ett köpcentrum i Partille)
- Hej?
- Allt bra?
- Jajamensan *vad vill han?*
- Uppe med tuppen?
- Ja, jag är ledig idag men uppe är jag
- Vad gott att vara ledig *det börjar ringa en klocka*
- Ja absolut
- Jag har en glad nyhet
- Jaha?
- Du har vunnit vår tävling, att en tomte kommer hem till er på julafton och delar ut julklappar
- Va?! Är det sant? Ja vad ska jag säga, det är ju helt fantastisk!!
- Ja grattis! Tomten kommer någon gång under julafton. Tomtenissen ringer och bokar en tid med dig.

Tomtenissen har bokat en tid med mig på måndag, julafton och berättat att de kommer att fokusera på barnen och delar ut julklapparna från Allum.  Weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Vilken grej va? Vilken upplevelse för ungarna för vi brukar aldrig ha tomte på våra julaftnar. :D :D :D

Länk till tävlingen
Länk till vinnarsidan

Jag har gått och skrattat för mig själv hela dagen. Min svärmor skrattade också gott och undrade om vi behövde visa upp ett dignande julbord och våra traditioner för isf får vi problem - men en julgran har vi iaf.

Jo, jag köpte ett par trisslotter förut för nu börjar det bli lite väl orealistiskt hur mycket man kan vinna på en vecka.. men jag vann inget - det får nån annan lycklig stjärna göra. ;-)

Jag återkommer på juldagen med bilder och referat!

Knasig dag och helt otrolig!

Om trekvart ska jag med jobbet på julbord - finalen för året kan man säga. Jag ska meddela min chef att jag kan gå upp till 75% i arbetstid efter nyår, det kommer att behövas för en kollega slutar då fick jag veta idag. Det känns okej även om 60% har varit ljuvligt.. men att kunna hämta barnen vid 15.30 på eftermiddagarna är ju ändå  så pass att man får lite med av eftermiddagen och kvällen ihop - min lediga dag försvinner således.

Dagen började kaotiskt, efter jobbflytten så har det varit trassligt med internet, switchar, modem, skrivare, kabeltrassel osv. Idag var jag så matt och av alla timmar av support och trasslande att jag var nära gråten - men då PLÖTSLIGT ändrade sig allt. En på supporten ringde och visste vad problemet var och då lossnade allt - allt funkade och allt hamnade på plats.

Satte mig ner en stund och pustade ut. Tänkte unna mig fem minuter att kolla min privata mejl - vad hittar jag där??!?!?! Ett vinstmejl om att jag vunnit en sån här på Plaza Kvinnas julkalender:

image440

Vad säger man?? Eeeeeh öööööh... TACK liksom!! Med tanke på våra planer att göra ett ordentligt badrum nere i källaren så kom ju detta som en skänk från ovan och en kick där bak att sätta igång.

I lådan idag fanns bara ett reklamblad - resten julkort!! Jag är en lycklig stjärna idag. Nu ska jag till Sjömagasinet och gotta mig. ;-)

/Anna




Årets julkort!

Jag har nog fått blodad tand för det där med stämplar och häromdagen vann jag en stämpel från Hobbyhuset i en utlottning med motiv av en söt liten tjej med en nalle och igår fick jag en liten bubbebebis från Landstoken. :)

Här kommer en julkortskavalkad med årets julkort:

image432

image433

image434

image435

image436

image437

image438

image439


Gabbes sjuka vecka + två nya layouter.

Att bli sjuk kommer aldrig lägligt men veckan som gått har varit maxad med jobb för både Nicolas och mig så det rörde till det lite att Gabbe blev sjuk men tack vare att vi kunnat dela på dagarna och jobbat lite var samt fått hjälp av andra familjemedlemmar så har det gått så smidigt det bara kan.

Gabbe har haft hög feber hela veckan utan andra förkylningssymptom, men nåt virus kan man ju vara säker på har härjat i hans kropp. Téa har varit så gullig mot honom - som en liten extramamma.

image424

image425

Något lussefirande på dagis blev det således inte för Gabbe men Téa, som valt att vara tomteflicka i år, höll ställningarna för dem båda och sjöng så duktigt och var riktigt mallig över sin dräkt.

image426

image427

image428

Lite scrappat har det blivit också - I'm simply addicted.
image429
Efter en skiss av Hedda_94 på
Svensk Scrapbookings adventskalender.

Lina_K hedrade oss med en dubbelskiss på Scrapinspiration och jag tog den ena sidan och scrappade om en viktig del av mina barndoms somrar - Rågårdsvik
image430
(Det roliga sjöhästpappret finns hos Lektyg & Hantverk!)

Jag var på jobbet och ställde iordning lite inför flytten idag men annars har dagen varit lugn och skön. Jag har kanske fått samma virus som Gabbe för nåt är på g i kroppen och jag sov i ett par timmar på eftermiddagen. Jag hoppas att det försvinner busfort!

Happy tredje advent!
image431

/Anna

DT-layouter

Jag har vab:at idag, men imorgon är det Nicolas tur för jag har en hel att-göra-hög på jobbet nu innan jobb-flytten på måndag
.
Stackars liten Gabbe-gubb har 40 graders feber, men så tapper ändå och har bara gnällt 10 minuter under dagen. Han har sovit i omgångar och då har jag varit duktig och städat härhemma men också passat på att scrappa ett par layouter till
Lektyg & Hantverk:

image423
Material från Lektyg: Bazzill cardstock & Hambly's overlayer, jotter, stickles och Bazzill Bling.

image422
Material från Lektyg: Deja Views Timeless - Red Batik-papper, filtbård och röd stickles.
(Under titeln så har jag "kladdat" med effektfull stickles men det framkommer inte i scanningen.)

Mm.. har ni försökt er på en julkortsfotografering på barn? Jag gav upp efter detta.. men nu har vi sett så att tomtedräkterna passar inför torsdag (håll tummarna för att Gabbe hinner bli frisk tills dess!) Téa som fick välja själv i år ville bestämt vara tomte!

Ha det bra allihop!
/Anna

Söndagssnack 4, febergubbe, layouter och andra advent!

En liten febergubbe misstänker vi att vi har härhemma. Han är rosslig, täppt i näsan och var varm och rosig om kindern ikväll.. Det är svårt att ta tempen på små barn som inte vill samarbeta om det hela, men vi måste kolla imorgon och se hur han verkar om han orkar gå till dagis.

Jag har gjort 30 julkort nu. 20 stycken i ett enkelt (men enligt mig snyggt) utförande och 10 stycken med stämplade bilder som
Nina så snällt stämplade upp åt mig i somras. Bilder kommer längre fram.

Lite nyscrappat finns också, jag har sånt härligt flow nu och det är konstigt hur det är att ju mer man scrappar desto mer idéer får man och än mer vågar man. Det är lika bra att passa på för man vet aldrig när man får förhinder eller scrapsvacka.

image418

image419

image420

Den första och den sista layouten var till utmaningar på Scrapinspiration.

Happy andra advent!! image421
/Anna

Höger är vänster och vänster är höger?

I Göteborg kör vi på känn!

image417

Ingen kö i Götatunneln.. När då??? Kvart i tre på natten? HA!

Senaste tidens samlade layouter

Det blir mycket scrappat nu, både gamla och nya foton. Det är så tungt med mörket och jag kan inte påstå att jag lockas ut med barnen på sen-eftermiddagarna i regn, kyla och blåst så det blir mest att vi småpysslar på eftermiddagenarna varvat med tvätt, matlagning och så... ja ni vet.. ;-)

Utmaningsresan är slut och det här var mitt sista bidrag. Jag är så STOLT att jag orkade hänga med på alla tio veckorna. (fotona blev lite överexponerade i scannern och jag orkade inte fixa det...)
image413

Från en färgglad layout till en mjukare, jag blandar stilarna en del nu och det är SÅ KUL! Kanske för att jag vågar mer, vågar mixa mönster, färger och ha mönstrat som bas... eller inte som i den här - en layout till min egen skiss på
Scrapinspiration:
image414

En layout till Svensk Scrapbookings månadstävling på temat FEST!
(jag förstår bara inte.. måste skrivit fel.. jag är ju bara 25!! ;-) )
image415

Japp - ni ser rätt! Det är en lettersize-layout jag har gjort! Sidan är till mitt bom-album och det är varje månad en bom-utmaning på Svensk Scrapbooking, lagom ofta tycker jag så att man orkar hänga med.
image416

Första advent


image412


Imorse åt vi adventsfrukost. Vi har lite olika frukostrutiner härhemma men imorse satt vi tillsammans allihop med tända ljus, vörtbröd och julskinka.

Det vankas pepparkaksbak och däckbyte på bilen idag.

Scrappat har jag gjort ganska mycket på sistone, men julkorten.... GAH! Det blir inte av. Jag får nog ta
Aases ord till mig - man KAN faktiskt köpa julkort.

Happy advent hörrni och för underbart dålig humor - kolla in den här adventskalendern http://www.oioioi.se/
/Anna