Yoga - en viktig del i mitt liv

Yogan har blivit viktig i mitt liv, ett elixir. Jag gör ett program om 10-50 minuter varje dag. Efter att ha läst om yogans positiva effekter på migrän så bestämde jag mig för att prova. Det började med en helt vanlig kvällsgrupp i en skola nära där jag bor med en fantastiskt duktig lärare, men sedan fortsatte jag hemma med ett par olika dvd:er att följa, en med Hatha-yoga och den andra med Power-yoga. För migränen så är Hatha-yogan den absolut bästa, den är lugnare, mer fokus på stretch/andning/avslappning och inte påfrestande för nacken alls medan poweryogan är mer för att tona och få mer styrka, men självklart med ingredienserna andning och balans.
 
Under en vecka lånade vi svärföräldrarnas stuga i Mellerud, belägen i skogen ute i ingenstans. Det var så rofyllt och en regnfri morgon gjorde jag mitt pass ute, det var helt fantastiskt.
 
 
Så har det funkat på migränen?
Absolut! Jag har inte behövt vara sängliggande med migränen sedan februari i år. Visst har jag haft migrän, men den har varit hanterbar med medicin. Mitt mål är att fortsätta mina dagliga pass, få färre anfall och därmed också behöva medicinera ännu mindre och självklart bli starkare, smidigare och lära mig mer om yoga. 
 
 
Att göra yoga varje morgon var en utmaning i början - inte minst att gå upp en timme tidigare, vilket för mig innebär halv sex till vardags. Efter att ha läst Robin Sharmas livsinspirerande bok "Munken som sålde sin Ferrari"  att en ny vana tar 21 dagar att få in så tänkte jag - Jag provar! Det gick bra i 14 dagar, sedan blev det inte av den 15:e, då startade jag en ny 21-dagarsperiod (ibland är det bra att vara envis!) och det gick bra. Nu går det av sig själv. Morgonen är inte komplett utan att jag gjort mitt pass.
 
Man behöver belastning av skelettet också så mitt nästa projekt får bli att komma igång med badminton i höst - den sport jag tycker är allra roligast. Ingen stress, en sak i taget. :)
Namaste.

Kommentarer
Postat av: lenislenis

Har alltid velat testa yoga men det har ej blivit av...
Vad härligt att det hjälper mot din migrän!

Postat av: ulrika_m

Underbart att det har hjälpt dig! Jag har själv provat yoga men det var längesen nu. Du inspirerade mig att ta upp det igen. Det ser härligt ut med utomhusyoga! Kram!

2012-07-19 @ 08:02:37
URL: http://ulrikascreativecorner.blogspot.com
Postat av: malin

Härligt, det är ju precis så det ska kännas när man har hittat rätt! Träning och rörelse ska både vara roligt och kännas rätt. Kram! (fina bilder - du ser underbar ut, stark och lugn ❤)

2012-07-19 @ 08:52:49
URL: http://mallafors.blogspot.com
Postat av: Kamilla

Ååh!! Jag ska testa jag med! Migrän är verkligen inte alls roligt :( det är värt att prova !! Härligt att det funkar för dig med yogan, jag har också munken som sålde sin ferrari men inte hunnit lyssna än.
Kramis <3

2012-07-19 @ 09:17:24
URL: http://kamillasscrapping.blogspot.com
Postat av: Sanna liljan_

Vilken inspirerande läsning Anna! Härligt att du har hittat rätt och att det hjälper dig att må bättre. Kram!

2012-07-19 @ 10:30:35
Postat av: Sanna liljan_

Vilken inspirerande läsning Anna! Härligt att du har hittat rätt och att det hjälper dig att må bättre. Kram!

2012-07-19 @ 10:30:37
Postat av: Leo

Jag tycker det ser lite roligt ut och håller mig nog till youghurt. ;)

2012-07-20 @ 09:06:42
URL: http://leoscookie.wordpress.com
Postat av: kris karlsson

wtf... ha jag hittade dig allt... du bloggande frände!!! mkt inspirerande... en dag ska jag börja med yoga... har jag sagt nu sen jag var dyrga 20, men var sak har sin tid
namaste

2012-07-20 @ 21:51:45
URL: http://kriskarlsson.wordpress.com
Postat av: Linda

Härligt där! Önskar att jag var så vig. Var på en Yogasession en gng och jag klarade knappt av de mest enklaste övningarna. Dum som jag är - gav jag upp ;-)

Postat av: Aase/ängel60

Vad spännande att du fått en så positiv känsla för yogan!!! Jag är lite nyfiken och skulle vilja testa i höst, är dock orolig för mina armar som fortfarnade inte läkt rikigt...
Jag utövar mindfulness i stort sett varje dag sedan jag i våras gått en kurs i det. Jag mår gott av det...
Munken som sålde sin ferrari är en väldigt inspirerande bok!
Kloka tankar och ett bra livsstils tänk...

Ha det bäst Anna!!! Kramar i massor! Aase

2012-08-03 @ 11:31:04
URL: http://angel60.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback