En mysig dag!

Idag är det en mysig dag.

Först kom
Åsa och förgyllde vår dag. Vi åt frukost ihop och pladdrade om scrap och livet i största allmänhet. Tack för en underbar förmiddag Åsa!!

Åsa & Barnen blurr

Efter lunchen somnade barnen samtidigt så jag fick en stund att vila själv också - mycket ovanligt och jag njöt i fulla drag.

På öppna förskolan/kyrkan var det julbazaar idag så jag tog med mig barnen och hoppades på lite julstämning och mys. Nog för att Téa var helt fascinerad över julgranen med glitter och grytlappar(!) i så var det en loppis, fika och massor av olika lotterier med mer eller mindre spännande vinster. Vi tog ingen lott så när de började med lottdragningen så pyste vi hem.

I skrivandets stund sitter jag och väntar på mannen att komma hem och avlösa mig så att jag kan rajrajja på stan... *host host*... nej men iaf åka till Allum och ta en fika.

Kram till er alla mina bloggläsare!

Nu har det åkt av... ja inte allt förstås!

Jag har ÄNTLIGEN klippt mig. Det var i maj senast så det var dags typ för längesedan. I slutet av amningen så tappade jag förskräckligt mycket hår PLUS att en av de otrevliga biverkning av min nya medicin mot endometriosen är just att man tappar hår också så när jag satt hos frisören idag så utbrast hon "Det lossnar ju massor med hår!". Eftersom håret aldrig varit någon helig ko för mig så är jag inte så bekymrad. Jag är ganska säker på att jag inte blir flintskallig och om så skulle vara fallet så får jag väl börja använda lite coola bandanas. ;-)

Hursomhelst - såhär ser jag ut nu, utan slitet hår:
(utmanar
Åsa F att visa sin nya frisyr också! :-p )


Antiscrap eller minimalism

Ibland så är dekoration helt överflödig. Så kändes det med denna förstoring...

MagicMoment

Lottovinst - 72 miljoner


Ja nu har jag ju inte fått det utan det är Lottos stora vinst vid nästa dragning. Igår spelade vi men vann inte såklart.. men spelar man aldrig så kan man ju heller aldrig vinna. Men vad skulle livet innebära om man vann 72 miljoner då? Det vet man nog inte förrän man gjort det men jag vet vad jag hade börjat med iaf:

1. Sagt upp mig, jag tycker om mitt jobb men jag skulle hellre engagera mig i projekt eller organisationer som hjälper barn och kvinnor på olika sätt i Sverige och världen.

2. Ringt hantverkare och inredare av alla slag och sagt FIX IT! (huset alltså)

3. Rest till Nya Zeeland medan de fixar huset och där kunde vi fundera vidare på hur vi vill fortsätta livet härhemma. :)


Jag - ingen vanlig människa! ;)

Nog för att jag är unik men...


Fick samtal från en kollega igår, vi pratade en bra stund och hade jättetrevligt, så berättade hon att hon läst Vi Föräldrar.. ett nummer eller så efter det som jag och familjen var med i. Det var en insändare som hade irriterat sig på min titel Lägenhetsuthyrare (i själva verket är den bara Uthyrare men de fipplade på Vi Föräldrar för att göra den mer beskrivande om vad jag gör). Insändaren var irriterad över att det att det aldrig är några vanliga människor med i artiklarna, såsom sjuksköterskor t.ex. Hon ansåg att de på Vi Föräldrar var titelsjuka

Jag brast ut i gapskratt. Jag, inte vanlig? Så mycket svensson man kan bli om hon frågat mig. Att vara lägenhetsuthyrare är inte precis ett glassigt jobb, det är ett j-a slitgöra för det mesta, stressigt, många bollar i luften, många att samordna och ha kontakt med och det för en helt ofantastisk och vanlig lön (precis som för en sjuksköterska.. som dessutom har längre utbildning och säkerligen högre lön än jag). Vad tror hon, denna människa? Jag förstår ju att just min yrkestitel bara blev en droppe som fick bägaren att rinna över.. men jag tycker att hon är ett ypperligt exempel på någon som har attityd om något som hon inte har ett skit koll på. Det gav mig och min kollega ett gott skratt iaf.Cybercrop


Ungarna är förkylda men min helg har piffats upp av
Scrapbutikens cybercrop. Jag blir ganska stressad av att det händer så mycket roligt som jag vill vara med på men jag fick försöka fokusera på enstaka saker så två LOer och ett kort blev det:

Skissutmaning:


Badleksaker HÖ

Badleksaker VÄ


Teknikutmaning: Att använda sig av minst ETT mönstrat papper, textremsor och foto/foton som kanske inte är fantastiskt men som man ändå vill berätta ngt med.  (min stil  tenderar alltmer att bli JÄTTErörig.. jag ser det, men det är kul att variera lite, det ena behöver inte utesluta det andra)

Ru har vant sig


Kortskiss:Årets första julkort för min del!

God JulTvå nya


Denna har jag grejat med så länge, tagit fram, lagt bort igen men till slut kände jag mig klar och ganska nöjd.

Téas Docka

En efter en skiss av
Moma:

Bonus

"Flisan" är scrappad!

Här är en LO med barnens kusin, allas vår älskade Felicia, eller Flisa som Téa säger. Tyvärr så syns inte glittret på bokstäverna så bra efter scanningen, men det är riktigt mycket bling bling kan jag lova och matchar linnet alldeles perfekt på LOn irl.

Felicia

Internetdöd, playtime & min ljuva tandborste

Igår, mitt i ett samtal, så dog telefonen och internet. Vid felanmälan fick vi svar att det antagligen inte skulle bli fixat förrän på måndag så i skrivandets stund är jag väldigt tacksam för att det gick fortare. Det var något avbrott i teleskopet och än mer tacksam är jag för det så de inte behöver gräva upp halva gräsmattan igen som sist.

A HALELUJAH MOMENT hade nog Idol-Kishti utropat om det var hon som testat min nya, sagolika, tandborste. Nicolas bara skrattade åt mig, men jag fick honom att prova den. Den ser inte ett dugg märkvärdig ut men den är mjuk som sammet, len mot tandköttet och liksom bara fluffar fram på tänderna. Alla tandborstar kommer kännas som svinto i jämförelse hädanefter. (Jordan Clean Between)

tandborste_liggande

Sen har det blivit en LO till
Scraphusets skissutmaning. Jag är lite tveksam till mittenpluppen men nu får den vara så.

Playtime

Idag kom bilderna!

Idag kom bilderna från fotografen med mina små ljuvliga älsklingar.
Gabriel lite misstänksam mot fotografen (och jag vet inte vad min scanner gör så att han får gul näsa.. men papperskopian är det inte så på iaf) Téa lättflörtad och jätteglad. :)

Gabbe_skolfoto

Tea_skolfoto

Lite rosa med glitter och lite höst

Idag är jag så trött så jag skulle vilja ställa mig rakt upp och ner och skrika! Jag vet inte om det skulle hjälpa men det skulle kännas ganska bra att få ur sig frustrationen över dålig sömn. Gabbe är en liten skruv vissa nätter och det beror säkert på någon utvecklingsfas eller växtvärk för han vaknar ca var 20:e minut såna nätter och jag hinner knappt somna om förrän det bara är att studsa upp igen, trösta och nappa. Jag tycker fortfarande att koffeinhaltiga drycker borde vara subventionerade för småbarnsföräldrar. ;-)

Huromshelst... Nu ska jag visa ett par LOs som jag gjorde för ett litet tag sedan:

Sofia

Texten blev lite suddig för jag var tvungen att fotografera den och den lyder:

"Läggdags för Sofia, 6 år, och hon har djupa funderingar.
Sofia: Hur ser hjärnan ut
Anna: Den är skrynklig och grå
Sofia: Hur vet du det?
Anna: För att jag har gått i skolan och lärt mig det och det är därför som du ska sova så att du orkar upp till skolan imorgon och får lära dig sånt. Sov så gott nu. Godnatt!
Sofia: Godnatt! Sofia suckar högt. Jag önskar att hjärnan var rosa... med glitter istället. "Höstminne

Hemma!

Nu är jag och barnen hemma igen!

Jag började med att städa när jag kom hem så nu sitter jag är alldeles alldeles trött, men det är skönt att ha det gjort för sedan rullar veckan som bara den, det brukar ju vara så.

Imorgon är det öppna förskolan och bvc som gäller. Jag vill hålla mig hemifrån så mycket som möjligt för snickaren kommer att arbeta med trapphuset.

Jag vill scrappa så mycket nu men vet inte hur jag ska få till tiden. Känner mig så inspirerad efter scrappeningen och köpte lite fina papper som jag vill använda.

Jajaja, det var en snabb uppdatering från mig. Härligt att vara hemma igen även om jag haft det toppen i Karlstad!