Tack och hej, vi ses Pappersbiten!

Det här är mitt sista inlägg som designer för Pappersbiten, mitt första var i april 2008. Det är vemodigt, men självvalt. Inte för någon annan anledning än att jag har fokus på så mycket just nu som tiden ska räcka till. Jag kommer inte sluta scrappa  och jag hoppas att vi ses i olika bloggar, forum och på facebook.

Ett stort tack till Sanna & Egon - ni är fantastiska och jag är så tacksam för förtroendet ni gett mig. Jag vill inte säga hej då, det är så trist och definitivt slut på nåt sätt. Jag säger hellre - vi ses! :D

Kramar till mina fina teamisar och till alla bloggläsare!

Här kommer min sista layout för Pappersbiten:


Mönstrat papper: MME FYH Be Happy - Be Joyful
Dekorationer: Blingblommor, fjärilar och rub ons privata, journalingruta EPP This & That Graceful.


Liten utflykt till Partilles borg

Det tar inte mer än fem minuter med bilen till Partille, men barnen ville verkligen upp till borgen där. Borgen är bara halv, en front, en kuliss som byggdes till uppförarens fru som längtade hem till Tyskland och fick något fint att titta på och gå till för att titta ut över utsikten (som alldeles säkert var mycket vackrare då).
Mer finns att läsa
HÄR.Utsikt ner mot Partille Herrgård. Förr hade den en vacker trädgård, men nu susar E20 glatt förbi.


Ungarna var nöjda
 
 
Själv blickade jag ut över Partille och mitt gamla jobb, de 12 höghusen som ligger i en fin rad och inrymmer 800 lägenheter. Oluff Nilssons väg, kanske inte den finaste adressen i Partille, men jag älskade mitt jobb och att jobba där - det finns alla slags människor där, unga, gamla, barnfamiljer, sjuka, friska, svenskar, utlänningar, vresiga tonåringar, gamla sjöbusar, journalister och mäklare. Det är så intressant med människor och jovisst ett par original som kanske var mer intressanta än mysiga, men ni ska veta att bland alla de där lägenheterna så finns det så många fantastiskt go'a och trevliga människor som jag lärt känna under mina nio år där. Tilläggas bör att jag också hade hand om ca 400 lägenheter till i Kållered, Kungsbacka och Gråbo, men det var i Partille jag började min bana som uthyrare och de här höghusen kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. 
Det är snart ett år sedan jag slutade mitt gamla jobb. Även om jag under en tid hade velat göra något annat och börjat söka efter nya jobb så blev en uppsägning ändå som en kalldusch, att inte få välja själv att gå. Jag har kommit över det nu - inte minst med hjälp av att ha fått ett nytt fantastiskt jobb med underbara kollegor, många skratt och härliga dagar både på kontoret och ute i fastigheterna.Walking in my shoes

I journalingrutorna står: "Mars 2008. Gabbe tog mina crocs och strosade runt som om de var hans. 4 år senare gör han likadant och snart har han växt i dem."

Mönstrat papper: Basic Grey What’s Up – First Flight, EP This & That Graceful – Dots, Maja Design Vintage Summer Basic – 1936. Övrigt – små spillbitar av olika märken.
Bokstäver: Thickers


Yoga - en viktig del i mitt liv

Yogan har blivit viktig i mitt liv, ett elixir. Jag gör ett program om 10-50 minuter varje dag. Efter att ha läst om yogans positiva effekter på migrän så bestämde jag mig för att prova. Det började med en helt vanlig kvällsgrupp i en skola nära där jag bor med en fantastiskt duktig lärare, men sedan fortsatte jag hemma med ett par olika dvd:er att följa, en med Hatha-yoga och den andra med Power-yoga. För migränen så är Hatha-yogan den absolut bästa, den är lugnare, mer fokus på stretch/andning/avslappning och inte påfrestande för nacken alls medan poweryogan är mer för att tona och få mer styrka, men självklart med ingredienserna andning och balans.
 
Under en vecka lånade vi svärföräldrarnas stuga i Mellerud, belägen i skogen ute i ingenstans. Det var så rofyllt och en regnfri morgon gjorde jag mitt pass ute, det var helt fantastiskt.
 
 
Så har det funkat på migränen?
Absolut! Jag har inte behövt vara sängliggande med migränen sedan februari i år. Visst har jag haft migrän, men den har varit hanterbar med medicin. Mitt mål är att fortsätta mina dagliga pass, få färre anfall och därmed också behöva medicinera ännu mindre och självklart bli starkare, smidigare och lära mig mer om yoga. 
 
 
Att göra yoga varje morgon var en utmaning i början - inte minst att gå upp en timme tidigare, vilket för mig innebär halv sex till vardags. Efter att ha läst Robin Sharmas livsinspirerande bok "Munken som sålde sin Ferrari"  att en ny vana tar 21 dagar att få in så tänkte jag - Jag provar! Det gick bra i 14 dagar, sedan blev det inte av den 15:e, då startade jag en ny 21-dagarsperiod (ibland är det bra att vara envis!) och det gick bra. Nu går det av sig själv. Morgonen är inte komplett utan att jag gjort mitt pass.
 
Man behöver belastning av skelettet också så mitt nästa projekt får bli att komma igång med badminton i höst - den sport jag tycker är allra roligast. Ingen stress, en sak i taget. :)
Namaste.

Åtgång av jeans

Gabbe förbrukar ungefär ett par i veckan just nu. Det här var de tjockaste och mest slitstarka av de jeans han hade, trodde jag..
 

Divan @ Home

När jag och barnen var ute och shoppade i ett köpcentrum i Karlstad ('09) hittade Téa en tom scen och intog den världsvant “som hemma”.

Mönstrat papper: This & That Graceful – Flower Vine, Border Strips, Flower Box och Basic Grey What’s up Miscellany.
Dekorationer: This & That Graceful  Element Stickers.
Bokstäver: American Crafts Thickers Patchwork


Somrigt med påskpapper

Älskar Jilli Bean Soups färgglada och skojiga papper. Här har jag använt den snygga baksidan av pappret i gult och träådring. Tyvärr är ju 3d-dekorationer inte så lämpliga för scanning och det blir mycket skuggor.. men håll tillgodo!
Mönstrat papper: JBS Southern Chicken Dumpling – Chicken Thighs, JBS Southern Chicken Dumpling – Shortening Umbrellas, JBS Southern Chicken Dumpling - New Potatoes.
Bokstäver: Thickers
Dekorationer: Rosor i olika färger och storlekar, ST Blingblommor, Papperssnöre tunt rosa.