Lite scrappat

Lite scrappat för Pappersbiten!


Den här gjorde jag på Nödingeträffen i våras.. jag har inte visat den tidigare va?Äntligen fredag igen! :)

Det är så härligt med fredag!! Hela helgen framför sig.

Idag blev det fläskfilé, smörslungad sparris, broccoli & bearnaise till middag. Barnen ville hellre ha köttbullar och makaroner men jag lyxade till det med ärter i makaronerna, vilken succé! :) Till efterrätt blev det vaniljglass och smultronsås av de 100g smultron vi lyckades plocka mellan skurarna under semestern. ÅH, den var ljuvlig!

Téa & Gabbe började dans förra veckan, men Gabbe vägrade så det är ingen idé att tvinga honom en gång till utan får vara hemma istället. Téa däremot ÄLSKADE salen med alla speglar och så fort musiken och gruppdansen hade en liten paus så gjorde hon piruetter och moves framför speglarna och de fick ropa in henne i gruppen hela tiden. Kanske är hon en balettjej.. kanske testar vi det nästa termin istället.

Imorgon är det
Papperskraft i Partille, en scrapmässa som måste besökas. :)Sassa Fras - Me Likey

Dessa har jag glömt att visa här. Det är layouter och kort jag gjort för Pappersbiten.

Fredagsmys
Alltså.. det där med fredagsmys.. det har vi nog aldrig kallat det när jag växte upp. Vi hade myskvällar på helgerna och lördagen var nog mysigare än fredagen. Det mysigaste jag visste var när vi gjorde goda baguetter och drack te, eller när pappa lagade mat och spelade 60-tals hits och jag fick hjälpa till i köket.

Har jag missat nåt? Jag menar det där med fredagsmys?
Det blev ett begrepp för något år sedan för mig och sedan kom ju OLW-reklamen med fredagsmyssången: http://www.olw.se/film/film.asp?movie=fredagsmys

Är det en tradition jag borde lära mina barn?
Vad gör man? Äter tacos till middag och chips eller popcorn i tv-soffan framför familjeprogram?

Téa har bett om att få se pingvinfilmen Happy Feet ikväll.
Så mysa - det ska vi göra. :)


Enkla layouter med mysiga minnen

Skrev ett inlägg på Svensk Scrapbooking om enkla layouter och dess berättigande i våra album.
Hälsokatastrof!

Nu bryter jag mitt löfte om att ni skulle slippa läsa mer om min hälsa.. Det har bara gått 1½ månad sedan sist och jag lovade er två.

Jag vill bara skrika ut till hela läkarkåren - HJÄLP MIG!!!!

Jag mår sämre igen och det är snart ett år sedan jag blev sjuk, fortfarande utan diagnos.
Överklagan till FK går nu vidare till Länsrätten.

Sjukstuga & grattis

Här har vi sjukstuga! Téa vaknade med hög feber i fredags morse och sedan kom hostan och snuvan som ett brev på posten. Sedan var det Gabbes och min tur. Jag är så trött så trött och har hemsk huvudvärk.
Har mest sovit hela helgen.. Gått upp vid 11, sovit middag 2-3 timmar och sedan gått och lagt mig vid 23. Jag sover så lätt när barnen är sjuka också, hör allt. Så idag är vi hemma alla tre. Nicolas håller på att bli sjuk han också, men han skyndade till jobbet och sitter nog och smuttar på Alvedon brus i detta nu. Mums! ;)

Vill passa på att gratta
Åsa, min kära vän, som fyllt 30! Hurra hurra hurra hurra! :D
Vi får ses snart! I've got a little something for you darling! ;)

Logik?Gabbe: Mamma, är du trött?
Jag: Jaa..
Gabbe: Har du ont i huvudet?
Jag: Jaa... det är skräp!
Gabbe: Men då får du ta dammsugaren och ta bort skräpet.

Gabbe: Mamma älskar du mig?
Jag: Jaa Gabbe jag älskar dig. Älskar du mig?
Gabbe: Jaa. På måndag.
Jag: På måndag?
Gabbe: Jaa.
Jag: Men när du får lördagsgodis sen så älskar du mig.
Gabbe: Jaa.Mera glädjeinspiration

Här kommer de sista glädjorna som jag skapat utifrån material från Mimas som inspiration till en utmaning på Svensk Scrapbooking med fint paket från Mimas Scrapbooking:

Att baka hallongrottor med barnen:
Att gratta en vän på födelsedagen:


MåndagsbabbelIgår testade vi en skolas lekutbud i närheten där vi bor. De bygger till skolan och har också satsat jättemycket på skolgården. Ungarna hade jätteroligt medan jag njöt i solen.

Jag är alldeles yr i mössan nu! Jag sms:ade grannen och skrev att jag hoppas att hon mår bra sista dagarna på graviditeten och att hon får låta mig veta om hon behöver något eller behöver hjälp med barnen. Hon ringde upp genast och sa att hon var på förlossningen med värkar var tionde minut! Wehoooo! Vad spännande! Snart har vi en liten liten bebis i huset!!

Förra veckan var riktigt tung. Det är omorganisation på jobbet, 20 stycken blev chock-uppsagda - de fick gå på dagen, utan att lämna över och utan att få jobba under uppsägningstiden. Lite underligt kan jag tycka. Väldigt kymigt för de som fått gå - som om de gjort något fel, som ett straff.. Det har varit tung stämning och motivationen låg.

Ett nytt företag med nytt namn jobbar jag numera inom, samma plats, samma arbetsuppgifter  men "ett nytt, ungt företag med en slimmad organisation". Jo, det är snygga klyshor. Jag påverkas såklart känslomässigt, men inte rent praktiskt.

Idag var det inskolningssamtal för Téa eftersom hon börjat på en ny avdelning på dagis. Det var inget anmärkningsvärt, allt flyter på fint. Något roligt som förskoleläraren berättade var att personalen ibland använder engelska för att kunna prata "internt" om barnen t.ex. ska få glass. De har vid ett par tillfällen glömt av att Téa kan engelska och Téa har gett dem en lurig blick. ;)

Platespottning: 034. Kan ni fatta att jag till slut mötte 031, två stycken dessutom dagarna efter varandra.. Så kan det gå när man väntar ett halvår på en siffra. *s*


Jag är med - är du? Gör skillnad för ett barnhemsbarn!

Bente skriver:

"Hej du scrappare!

Kan du tänka dej att göra en sida till ett album till ett barn du inte känner?

Jag har hittat ett barnhem i Thailand, en avd med hiv-positive och Aidssjuka barn, varit där många gånger - tufft!
Har startat en grupp på Facebook, den heter "Vi som bryr oss".
Där kan du läsa mer, dagböcker från några av mina tidigare perioder på barnhemmet, och några enstaka bilder.
Jag blir jätteglad om du vill gå med, för om jag kan dela med mej och få lite feedback känns det inte lika tungt nu när jag ska åka ner igen.

Så till utmaningen: Jag har länge haft ett mål att alla barn ska få ett eget album. Det är runt 50 barn där, och jag har aldrig hunnit med att göra det riktigt så jättebra. Nu hör ju det till saken att det hela tiden kommer nya barn. Leksaker, sånt som andra skulle kunna använda försvinner ofta snabbt. Detta blir personligt och utan värde för andra.

Jag tänker mig A4 format så sätter jag dom i plastfickor efter jag satt på foton. Det blir ju en annan variant. Tänk dej att fotot är i vanligt standardformat - 10x13cm. Skapa snygga ramar med kul saker, fri fantasi. Jag parar i hop med kort som passar och hoppas kunna visa några på sidan.

Du får gärna göra fler, min förhoppning och mål är att det kan bli ett album med 10- 20 sidor till varje barn. Vore inte det skoj? Skriv gärna ditt namn o en liten hälsning på sidan, det skulle göra det extra speciellt

Jag åker ner den 15 sept, vet inte ännu var jag kommer att bo så jag har ingen adress att skicka till. Tänkte bara att det kunde vara bra att gå ut nu på en gång.
Sätt er i hop, sprid till vänner som också håller på och så håller vi tummarna för att vi kan göra detta tillsammans och sprida lite glädje där det så väl behövs. Jag lovar att det kommer att skapa en go känsla i dom här barnen som kommer att vara länge.

Tack så länge då, så hörs vi.

Ps. Vill du vara med så svara gärna inne på Facebookgruppen Vi som bryr oss, är du inte reggad på Facebook så kan du lämna meddelande till Morfen på
Svensk Scrapbooking. Ds.

Kram från Bente och barnen"

Det går bra att lämna kommentar här också om du inte har konto på Facebook så hjälper jag till att hålla kontakt med Bente.

Grabbiga Studio 8

De grabbiga papprena från Studio 8 gillade jag skarpt och ni kommer få se mer av dem nästa söndag.
Här kommer två stycken jag gjort. Materiallistan ser ni
HÄR och allt material kommer från Pappersbiten.

Burgers 24-7

Gabbe ÄLSKAR hamburgare och var standardvalet på restaurang under semestern. Nu är semestern över och då blir det hemmagjorda hamburgare istället - gott gotti gott gott.Cool Boyz
Stora kusinen R och lilla kusinen Gabbe bredvid varandra på Borås djurpark. En liten kul detalj är att Gabbes orangea keps hade R när han var liten. Behöver jag säga att R är Gabbes idol? R är ju så stor, så cool och så snäll mot Gabbe. 

Glädje på Svensk Scrapbooking

Det pågår en utmaning hela september på Svensk Scrapbooking där temat är GLÄDJE.
Jag har fått förmånen att få inspirera utifrån ett kit från Mimas Scrapbooking, ett likadant kit som vinnaren i utmaningen får.


Glädjen att hitta små ”husdjur” i trädgården att leka med, alldeles egna att sköta om.
Glädjen att våga klättra allra högst upp på stegen trots att man är jättehöjdrädd!Missa inte tävlingarna på Svensk Scrapbooking!

<-- kolla nya snygga loggan! :)

Nu finns det FEM stycken sponsrade tävlingar på Svensk Scrapbooking som löper till och med 30/9. Jättefina priser och roliga utmaningar.

Månadsutmaningen - en temautmaning som denna månad handlar om GLÄDJE.

Skissutmaningen - en skiss kort och gott.

Barn- & ungdomsutmaning - en kortskissutmaning för barn/ungdomar upp till 16 år.

Digitalt - scrappa utifrån ett kit att ladda ner.

Extra utmaning - använda stämplar på layout.

Missa inte detta!
Nog hittar du väl någon utmaning att anta? :D


Sparkcykel

Téa fick en sparkcykel när hon fyllde år. Hon är så glad för den!Cykelhjälmen var kanske inte helt nödvändig för hon kommer inte upp i ngn fart direkt ännu.. men det var ju Disney Princess på. ;) Nästa år blir det kanske en riktig cykel med två hjul. Det har inte riktigt känts nödvändigt ännu och NTF rekommenderar att börja tidigast vid sex års ålder och hellre köra utan stödhjul på en gång för annars måste de lära om balansen på cykeln.