Vem har sagt...

Vem har sagt att det skulle vara tråkigt bara för att det regnar på sommaren! Bilderna talar ganska bra för sig själva. :)

Regnigt1Regnigt2

I ösregnet som kom på förmiddagen så fylldes Téas koppar fort och hon tyckte det var kul att tömma dem en och en hela tiden. Behöver jag säga att jag blev mer blöt än Téa? Vad gör man inte för att få en serie fina bilder (fler alltså än de två som jag visar här).. Hehe.. man är väl lite skadad. ;-)
När jag fått bilderna framkallade så kommer det nog bli en dubbel-LO med titeln - "en regnig sommardag är också kul".

Det går undan!


Gabbe_mth5

Ja käranån vad det går undan. Jag undrade om det var jag som hade glömt redan hur det var med små bebisar men Téa tog mycket längre tid på sig med allt och var oftast väldigt lugn och behaglig på dagarna. Gabriel har så förfärligt bråttom med allt - en dag kunde han sitta - vi hade ingen aning om att han hade såna färdigheter vid fem månaders ålder, nu tar han sina första kryptag. Han börjar redan försöka dra sig uppåt, han gör det inte än men han försöker lista ut hur man gör.. vevar med en arm för att få tag på ngt som är högre upp än honom. Med fyra vassa tänder i munnen, aptit på mat och aptit på livet så växer han i ett rasande tempo. Det är roligt och väldigt jobbigt med små barn.

I lördags tog vi en tur till
Nääs Slott och det var ett lugnt och mysigt ställe att ta en promenad på och en fika i mysig miljö. Det kommer vi göra om! Det fanns lite hästar att titta på också.

Téa har fått ärva MASSOR av kläder... men vad ska jag göra med dem hon växer ur? Önskar att jag kände en liten tjej i storlek 62 ungefär.

Jaja nu ska jag fortsätta med de vardagliga bestyren här.. "tvätta, diska, städa, damma - varje dag är det detsamma" som mössen sjunger i Askungen.

Kram på er alla!

Vild & Vacker!

Scrappat
Vild och vacker - det är min tjej, fast inte så vild egentligen men just när bilderna togs så var hon så härligt busig och skrattig.
Jag har mina scrapsaker framme nu så jag hoppas få till ngt mer snart. Jag har fått låna flera Creating Keepsakes-tidningar av min vän Minna och jag låter mig inspireras och hoppas att jag kan utvecklas även om jag inte hinner scrappa så ofta.

Vild & Vacker (vä)

Vild & Vacker (hö)

Tack Minna för de fina banden och blommorna och
Åsa för den olivfärgade chalken jag använt till texten!

Téa
Nu rinner orden ur Téa att det inte är någon idé att ha en uppräkning men tvåordsmeningar börjar komma och favoriten är "hi daddy" "hej mummy" (hon vet tydligen skillnaden på hi och hej till oss båda iaf) men sedan säger hon till mig och Gabriel "heeeeeeej min tjej". Gabriel lyser upp som en sol när han får Téas uppmärksamhet så han har inte vett att bli förolämpad ännu som tur är. Som den lilla kopieringsmaskin hon är så säger hon ju det som jag brukar säga till henne såklart.

Gabriel
Fjärde tanden har kommit och inte nog med det utan han har lärt sig att komma framåt när han ålar på golvet också. Han har en säls teknik men oj vad fort det går när han ställt in siktet på ngt.

Jag
Mjölkstockning i helgen med feber och illamående. Usch! Ett par månader kvar med amning sedan känns det som om det räcker. Det är ljuvligt när det funkar men ett helsike när det inte gör det. Nu mår jag bättre, om än lite trött men jag har inga storvulna planer i sikte så jag tar allt i min och barnens takt.
Varmt varmt varmt! (+ barnens framsteg)

Om det lyckats undgå någon så kan jag bara meddela att det är väldigt varmt! ;-)

Sommartjejen

Vi brukar vara ute en stund på förmiddagen för att sedan vara inne hela dagen fram till 16-tiden då vi kan gå ut igen. Téa bränner sig lätt och det är inte som om man orkar med en massa aktiviteter mitt på dagen iaf och Gabriel mår inte heller bra av värmen. Lite bad i plaskpoolen har det blivit och äta glass på filten.

Téas nya ord:
schäj - tjej
shit - sitt/sitta
hejå - hejdå
patta - pasta
gass - glass
bla (med värmländskt L) - bra

Även om hon inte kan så många ord ännu så förstår hon nästan allt och nu har hon blivit så redig och vill hjälpa till i köket, vilket är perfekt aktivitet som förenar både nytta och nöje. Idag fick hon torka spilld saft med trasan vilket var väldigt skojigt tyckte hon och "fälla ihop" diskmaskinen, kontrollera diskmedelsluckan och sedan starta den. Hon är inte så trotsig just nu, vilket är väldigt skönt, däremot har hon kommit på att hennes saker är hennes saker och ingen annans. Detta betyder att det t.ex. är en kamp ibland att få låta Gabriel sitta i "hennes" barnstol.

Gabriel har växt sedan förra bvc-besöket - nu väger han 8,4kg och är 69cm lång - 5 månader gammal. Han har också i ena benet fått vaccin nr2 difteri/stelkramp/polio/hjärnhinneinflammation och i andra benet hepatitB. Han fick feber men den har gått ner betydligt nu. Upptäckte idag att han fått en framtand i överkäken.

Nu ska jag försöka organisera lite scrapsaker innan det är dags att sova.
Må så gott allihop!

En dejt

En härlig eftermiddag och en dejt med min man, inga barn, inga måsten - bara han och jag. Vi åkte in till stan, värmen till trots för vi kände för att strosa omkring i lite affärer. När man är på semester så måste man ju köpa med något hem till sina barn och även om semestern bara består av ett par timmar på egen hand så måste man ändå köpa presenter till barnen.... mest för att man själv tycker att det är så himla roligt att gå i leksaksaffärer och köpa roliga saker till barnen.
leksaksaffäranna 

Det blev en dvd med Teletubbies på till Téa för det är bara bara "bebbesh" som gäller nu. telletubbies

Efter strosande på stan och i affärer så gick vi till Kronhusbodarna och avnjöt underbart god lasagne. Sist vi var vid Kronhusbodarna så var det 2001 när vi var ute och tittade på förlovningsringar.
 lasagne dejt
Därefter rullade vi fram, förbi Stora Teatern med rockig underhållning och vidare upp på Avenyn. Därefter var vi ganska trötta, inte bara för att vi var proppmätta utan för den tryckande värmen. Det var en mysig eftermiddag med mycket prat och skratt och så skönt att slippa tänka på någon liten för en stund... men i ärlighetens namn så kan man inte låta bli att längta efter sina små "sötsmulor" efter några timmar.
sötsmulor

Fotografering och tvättade sofföverdrag


En tjej med uppdrag från Vi Föräldrar kom för att fotografera vår lilla familj i eftermiddags. Vi dukade upp fika i trädgården med rödrutig duk och hembakade muffins och sedan började hon plåta som sjutton. Över 200 bilder tog hon på oss och på slutet så satt Téa i ett träd och vi runtom. Ska bli spännande att se vad hon plockar ut för bilder sedan. Jag återkommer i ämnet, men för den nyfikna så är det nr 10 (i oktober) som artikeln publiceras.

Jag ska ALDRIG ALDRIG någonsin köpa en ljus tygsoffa igen. Fy, vad det är jobbigt att tvätta överdragen. Enligt Ikea och någon familjetidning så var en vit tygsoffa med tvättbart överdrag det bästa man kunde ha som barnfamilj. Kan inte förstå hur det kan konkurrera med en avtorkbar skinnsoffa. Vi köpte iofs sofforna innan vi fick barn så vi tänkte väl inte på att det kunde bli SÅ många smutsiga fingrar, fötter, yoghurtfläckar och att hela grannskapets ungar skulle älska att leka i våra soffor. Jag är ingen pedant och jag vill att barnen ska kunna känna sig avslappnade här hemma.
Igår tvättade jag sofföverdragen och de blev inte helt rena tyvärr - trots förbehandling med medel mot fläckar, blöttläggning och förtvätt.. Någon gång ska det bli ny soffa. Miokvinnan föreslog en soffa för 31.000kr. Det passar inte vår plånbok så vi ska titta runt lite.

Imorgon så ska svärmor och min lillebror  vara barnvakter till våra barn och så ska vi få bege oss ut på egen hand. Känns så lyxigt att bara vara vi två, bara vara Anna & Nicolas, man och fru. Hur gör man? Vad gör man? Vi funderar på att åka in till stan och strosa - något vi aldrig gör längre.. Vi får se vad vi hittar på.