Tjejigt med Lil' Robot

Pappersserien Lil’ Robot är så cool och snygg, och det är lätt att göra grabbiga layouter och kort med de papprena MEN jag har gjort en tjejig layout den här gången. Den handlar om när min dotter gjorde tält av sagoböckerna till sina små figurer:

Mönstrat papper: MME Lil’ Robots – Nuts and Bolts, spillbitar
Dekorationer: MME Lil’ Robots – Accessory Sheet.
Bokstäver: stickers egna


Parmesan - yummy!

Har för Buzzador fått buzza parmesan - helt sagolikt god ost. Jag har fått övertyga min familj om att parmesan inte alls luktar spy när den är färsk och att det blir jättegott i maten.. och äta som den är. Jag har bjudit på bitar att äta som den är med fikonbalsamvinäger mmmmmm ljuvligt. Parmesankorgar som man fyller är inte heller helt fel.
DäckbyteEnfärgat papper:
Bazzill OP White
Dekorationer:  MME Lil’ Robots – Accessory sheets
Alfabet:  AC Stickers


Det här är från vårens däckbyte och en stolt och duktig Gabbe hjälpte daddy och morbror Simon. Riktigt duktig var han att lossa muttrar med fälgkorset.

Det här är första layouten jag gör sedan augusti (några publicerades under september, men jag hade gjort dem i augusti). Det känns skönt att ha brutit isen och förhoppningsvis sitter nästa layout inte lika långt inne.

Halloween 2010Barnen har pratat om Halloween ända sedan de började skolan/dagis igen. Jag tycker att det är en ganska konstig högtid och gillar egentligen inte allt det läskiga det innebär. Men.. oj vad jag gick loss! Lite halvläskigt och äckligt är ändå lite kul och med tanke på hur tufft jag haft det med hälsan, särskilt i september, så kändes det på tiden att ha lite kul.

Jag och min kollega googlade en del under förra veckan och kollade var halloween kommer ifrån, bus & godis och sånt och hade små föreläsningar för övriga kollegor. Sedan fortsatte jag med att sätta ihop en meny för lördagen då vi bjudit över några vänner på middag.

Vi välkomnade våra vänner med bål på fruktsoda och blåbärsjuice. I bålskålen låg en frusen hand.. av vatten och röd karamellfärg. Vi vuxna drack lite skumpa - vi har försökt få till en träff i ett par månader utan att lyckas så det var minsann värt att firas.

Sedan var det mat! På menyn stod:
Trollhår (svart spagetti)
Björnpluttar (köttbullar)
Bläckfiskar (korvar uppskurna till hälften så de fick fyra ben)
Ödlelår (kycklinglår)
Jättesnigel (helstekt fläskfilé som fick ögon och ett gap med svarta tänder)
Till det så blev det rosmarinsås och creme fraiche-sås som vi kom på alla möjliga äckliga idéer att kalla dem.

Efter maten gick barnen ut och "busade godis" och kom hem med varsina hinkar fulla.
Téa var utklädd till häxa, Gabbe till batman och våra vänners barn var spiderman och halloweentjej. De hade jättekul och längtat hela veckan till detta.

När barnen kommit in från sin runda var det dags för lite te/kaffe och lite tilltugg. Hundbajs och öronvax.Visst ser de äckliga ut!! Jag blir iaf inte sugen.. (Tack
Neliz för påsen!) Öronvaxet var roligare. Små små marschmallows på cocktailpinnar, doppade i kolafudge.. Såg verkligen ut som små använda topz.

Jag ser redan fram emot Halloween 2011! :D
Då ska min kamera vara lagad så att jag kan ta mer bilder. Téas kamera hade slut på batteri..

Igår låg jag med migrän hela hela dagen och missade den roliga och stora scrapmässan här i Göteborg. Blev jättebesviken över det, men Neliz lockade mig till lite tröstshopping online på kvällen. ;)