Maja Design hos Svensk Scrapbooking

Jag har ett litet trädgårdsalbum i storleken 11x20cm där jag dokumenterar lite vad som kommer, går och består i trädgården. De svarta vinbären är få men naggande goda:
Ett litet grattiskort med blommig sommarkänsla bjuder jag också på:Materialet kommer från
Maja Design och är inspirationsalster för månadsutmaningen på Svensk Scrapbooking med temat blommigt.

Téa på disco (Pion Design)

Pions papper är så mjuka och fina i färger och mönster och namnen på pappren är inte bara beskrivande utan man nästan anar en romantisk doft. Papprena Ros och Rosenhav har jag använt mig av.

Fotona på layouten är min dotter på disco för allra första gången.

Mönstrat papper: Pion Design Minnenas Ateljé – Ros, Rosenhav
Dekorationer: Pion Design Minnenas Ateljé – Klippark
Bokstäver: AC Thickers Foam Fantastic – Wine


Loppi.se

Jag har fått vara med på Buzzadors kampanj med Loppi.se och lagt upp ett par auktioner där. Det var jättelätt att lägga upp auktioner och letar man prisvärda, begagnade, baby-/barnsaker så är sidan jättebra. Jag tycker om begagnade saker ur miljöaspekten - varför nyproducera hela tiden när det finns fina och funktionella saker som håller för många barn? Loppi ger också 1% av intäkterna till miljö- och barnrelaterade projekt.

Det kostar 30 kronor att lägga upp obegränsat med auktioner på Loppi.se under 30 dagar. Det finns även möjlighet att köpa auktionsprenumeration för 10 kronor/månad. Att lägga bud är kostnadsfritt.

Jag gillar idén med Loppi.se

Knasig födelsedag!


I måndags firade jag min födelsedag med att få en akuttid hos neurologen för att migränen varit så outhärdlig på sistone. Testade att få sterila kvaddlar i nacke och axlar (man sprutar in sterilt vatten under huden som gör ont så att det förvirrar den smärtan som redan finns i kroppen) - SATAN I GATAN vad det gjorde ont. Jag skrek som ett barn och kved fram ett "det här är ju som att föda barn". "Det är värre" svarade läkaren, "Nej det är det inte" svarade jag irriterat och ömsom skrikande. 12 stycken stick blev det och ja, jag har inte upplevt sån smärta sen jag födde barn, men å andra sidan så handlade det om ca 3 minuter (kanske mindre, jag tappade tidsuppfattningen). 12 bulor lämnades kvar, stora som bromsbett. Andades ut och började stortjuta. Gråtande tittar jag på läkaren och försöker skratta "Jag är inte ledsen". "Nä, det är en vanlig reaktion efteråt, ungefär som när man är nära att krocka och man slappnar av efteråt för att det inte hände nåt och man börjar skaka och gråta efteråt." Så, ja kroppen fick sig en omgång av adrenalin och chock antar jag och peppar peppar så har jag inte haft ont i huvudet sedan dess... Hur länge effekten sitter i kan man aldrig på förhand veta, från några minuter till flera veckor. Stortjutande klädde jag på mig och läkaren sa "Ja då ses vi i september", sen var det tack och hej. Jag smög in på toaletten och grät klart. Sen mådde jag prima och kunde köra hem. :D

Väl hemma efter att ha hämtat barnen på skola/dagis så såg jag fram emot att bara ta det lugnt och kanske pyssla lite. Gabbe tyckte annat - tog skateboarden och provade skate-rampen i lekparken, fastän han inte kan åka skateboard på riktigt ännu. Fläskläpp, lös tand och skrubbsår på haka och kind. Fick ringt till tandläkaren och diskutera huruvida han behövde undersökas osv. Men det var ok eftersom det var en mjölktand som troligtvis var på g att lossna snart ändå eftersom han redan tappat tre tänder.
När Gabbe väl var okej så ringde Nicolas från motorvägen - bilen hade dött och han behövde bogserhjälp. Jag trodde ärligt talat att han skämtade eftersom min bil havererade på motorvägen veckan innan och ett bilbyte blev påskyndat. Tack och lov var svärfar tillgänglig och kunde hjälpa till att bogsera den. Nu har Nicolas också bytt bil.

Dagen var inte bara knasig, den var också fylld av skratt och massor av uppvaktning och gratulationer också. Jag blev rosad från min vän Minna och fick gå och hämta en alldeles fantastiskt vacker Grand Prix-ros. I söndags firade jag med familjen och min kära svärmor ordnade med quiche, tonfiskfyllda krustader och en ljuvligt god Pavlova-tårta. Världens bästa svärmor har jag! Jättefina presenter fick jag, bl.a. ett vackert halsband från Nya Zeeland, ett gulligt blom-halsband från Téa och blingiga örhängen från Gabbe. <3

I väntan på sommaren - vattenkrig

Jag njuter av att titta på förra årets sommarbilder.. eller äldre sommarbilder för all del också. Förra sommaren var det ett riktigt vått, skrattigt och härligt vattenkrig i min trädgård:Mönstrat papper: Fancy Pants Beach Babe - Turtle Bay
Dekorationer: Blommor, brads, chipboard, stickers och thickers.

Utklippta ballonger till party-layout

Jag älskar att sätta saxen i papper och klippa ut dekorationer! Många skulle tycka att det är hemskt att slakta ett papper med t.ex. blommor på för att det är så fint i sig själv. Javisst, men varför inte köpa två? Använd det ena som vanligt papper och det andra för att klippa ur. Tänk att för bara en tia få massor av härliga dekorationer!

Enfärgat papper: Bazzill OP White
Mönstrat papper: You Do Creative – Party Cupcakes, Party Balloons, Fancy Pants Love Birds – Kiss Me.