Lite trött

Jag hänger inte riktigt med online just nu så förlåt go'vänner för att jag är slarvig med att kommentera i era bloggar. Det är ingenting speciellt, bara vardag och fullt ös med barnen. De är nöjda och glada och vi hittar på lite olika saker som lekparker, promenader och öppna förskola... men kanske har det med mörkret som sänker sig allt tidigare att göra för jag skulle kunna somna samtidigt som barnen.

Nu är månadens räkningar gjorda, storhandling gjord, barnen sover och jag har kollat min mail så natti natti för denna dag!

Kram på er alla!

Som besatt...

...har jag varit de senaste två veckorna av Corinne Hofmanns självbiografiska böcker Den vita massajen och Den vita massajens dotter.
  Den vita massajen     Den vita massajens dotter

Den vita massajen - så otroligt fascinerande berättelse. Under en semester i Kenya blir hon alldeles betagen av en svart man,massajkrigaren Lketinga, i traditionella kläder, hår och ansiktsmålning, som hon ser på en färja. Förälskelsen i honom och i Kenya får henne att lämna  sitt hemland och alla ägodelar. Först blir man lite irriterad över hennes naivitet men kan ändå inte låta bli att förundras över hennes mod, styrka och företagsamhet. Hon finner sig tillrätta i Kenya och bushlivet, vilket jag tycker är otroligt intressant att läsa om. Hon kämpar mot malaria och får också under tiden en liten dotter.

Hon tvingas fly från Kenya med sin lilla baby för att klara hälsan och undkomma mannen som blivit alkoholiserad och mycket mycket svartsjuk. I Den vita massajens dotter berättar hon om återanpassning till ett västerländskt liv och även om den inte tar upp kulturkrockar så ser hon Schweiz med nya ögon och hur kämpigt det kan vara att som ensamstående mamma få allt att gå ihop i vardagen. Hon har fortfarande kontakt med sin kenyanska familj och berättar om hur den första boken kommer till och blir mottagen.

Jag rekommenderar såklart dessa böcker!

Jag ska också köpa den sista boken om hennes besök under filminspelningen av den första boken (jag har inte sett den) och om att återvända till Kenya.
 Resan tillbaka till den vita massajen

Nu har jag bara en faktabok kvar på hyllan att läsa så jag skulle vilja ha lite skönlitterära lästips!

Ett litet russin

Ninas LO som jag liftat:och mitt resultat blev:

Russin


Lillebror - en målarduk?

När barn och myggor är tysta ska man ana att något skumt är på gång...

GabbeTribal2

GabbeTribal1

Téa fick för sig att testa nya kritorna till griffeltavlan på Gabriel. Hela baksidan av huvudet och nacken har också vackra blå ränder... lite tribal-aktigt sådär.
 
Jag kunde inte annat än skratta åt hennes oskyldiga upptåg. Gabbe var nöjd som fick Téas uppmärksamhet, annars brukar han tjoa högljutt. Knäpp som man är sliter man fram kameran istället för att bära honom till badkaret - det kan ju vänta. ;-)

Varför kan barn inte bara sitta stilla när man ska ta ett porträtt? ARGH! Av ca 40 bilder blev dessa två bäst. Antingen så försvann han ur bild eller försökte äta upp kameran. Tålamod.... 1..2..3..4....100En svåring...

En liftutmaning på Love_2_Scrapbook. Det är nog den svåraste liftning jag någonsin gjort hittills trots att LOn var väldigt enkel.

Här är Annmaris:
Här är min fria tolkning. Lite konstig i färgerna blev den i scanningen, de rosa färgerna skär sig inte så irl tack och lov:

Skräpig


Överraskning

Idag ringde det på dörren och det var ett blomsterbud som hade en bukett till mig. Förvånad och glad sprätte jag försiktigt upp tejpen och nyfiket kikade efter kortet där det stod vem det var ifrån. Ingela - min kära vän i Skåne! Så himla gulligt och jag blev alldeles tyst och alldeles rörd. Lilla jag finns i tankarna hos Ingela och hon ville uppmuntra mig - och OM hon gjorde. En ask med små delikata praliner följde med buketten så jag gjorde mig en kopp kaffe, ställde blommorna på bordet, satte mig bekvämt i soffan och smakade några av pralinerna och det kändes otroligt lyxigt alltsammans.  TACK INGELA och superduperbamsekram!

BukettAnteckningsbok

Nu har jag kladdat så mycket skisser och annat i min almanacka som ligger bredvid datorn så jag tyckte det var bäst att jag fixade en anteckningsbok för enbart scrap. Efter att först ha pyntat med primablommor, stansade blommor, chipboardblommor och chipboardbokstäver så slutade det ändå med en väldigt enkel framsida:  

Notebook


Ligger lite lågt med scrapverkstan just nu, ungarna är småhängiga och jag har varit kass i magen i tre dagar med feber. Ska bara ta det lugnt idag och se om man kan skrapa ihop lite krafter inför helgen så att man orkar göra något hela familjen eventuellt.

Scrapliftat...

Det är ju så himla roligt att scraplifta så i lilla yahoolistan som jag är med i så har vi startat en sådan omgång. Denna gång var det Camos jul-LO:Såhär blev min tolkning:

Lek morbror JonasHoppis & skuttis

Idag var Téa och jag på Hoppis & skuttis (Friskis & Svettis) för första gången. Jag anmälde oss för ett par veckor sedan i tron om att Téa skulle älska det - musik, barn och rörelser, hopp, lek och dans. Vi gick in i salen och det spelades Bolibompamusik och det började genast rycka i benen på Téa. Hon dansade och var helt i sin egen värld. Sedan satte gympan igång, musiken höjdes och fröken hade mikrofon som lät högt. Vi började röra oss i takt med musiken och promenerade i ring med korta och långa steg, på hel fot och på tå. Mitt i promenaden ställer hon sig och stortjuter, det var inget kul längre - massor av okända barn, massor av stora mammor och pappor som flängde runt och stojade med sina barn. Med Téa på höften försökte jag röra mig ändå och vi myste och skrattade, men så fort jag försökte ställa ner henne så började tjutet.

Jag vill inte pressa henne för tycker hon inte att det är kul så tycker hon inte och det var mest för hennes skull jag ville göra detta, träffa barn och röra sig till musik för träna för min egen skull kan jag göra på egen hand. Hon är en ganska känslig liten tjej och hon ska få ett par söndagar till på sig att känna efter om detta är ngt för henne eller om hon helt enkelt är för liten.

Stor säng & Squeezed


Av härliga Junkitzpapper blev denna till (tycker dock att färgerna blev lite dassiga i scanningen):

Stor Säng


... och det här är med Cosmo Cricketpapper efter en skiss som
ÅsaF gjort:Squeezed


Att bara ta sig igenom en vecka..

Ibland så biter man ihop och tar sig igenom en vecka bara. Téa har inte varit några problem men Gabbe är som en skruv och sover ibland väldigt dåligt... och då sover ju jag dåligt men måste ändå orka fixa för två små barn hela dagarna, från 6.30-21.00 är jag mamma... sedan kanske eventuellt det blir lite tid över till mig, Anna... tills Gabbe vaknar på natten och tycker att livet, tänderna, upplevelser som ska sorteras eller växtvärk bara är pest. Det är inte lätt att vara en liten kille på 7 månader.. och ibland är det inte heller alltid så lätt att vara 32 år gammal mamma.. ;-)

Jag har fått spunk hemma om dagarna denna vecka, jag orkar inte se de här tråkiga väggarna, sofforna som är sköna men fullständigt fel, hela dagarna. Ibland hinner jag se lite Dr Phil på eftermiddagarna på dansk tv3 mellan matningar men man blir mest dyster av att höra om alla "disfunctional families". Så veckan har varit ganska aktiv, måndag öppna förskolan, tisdag öppna förskolan, onsdag minns jag inte, torsdag lunch med nära vän, fredag en sväng till Coop Forum på Hisingen med fika och rulltrappsåkning. Vem behöver Liseberg när det finns rulltrappor? Téa har inte upptäckt det förrän nu, att man åker upp och ner, hon sitter ju för det mesta i vagnen eller så är det hiss som gäller - men WOW vad roligt hon hade. Kanske man borde ta med kameran nästa gång.

Hursomhelst så handlar en del dagar om att bara räkna ner timmarna. Det låter hemskt för jag njuter av att vara mamma och få vara med mina barn hela dagarna - men ibland blir jag bara helt enkelt trött på vardagen och tycker att det är superskönt när Nicko kommer hem från jobbet.

Scrapmässa

Jag trotsade min hälsa idag och åkte iväg på scrapmässa, lite skakig, kall, varm och illamående.. med kräkpåse i väskan ifall ifall. Fast faktum är att det gjorde gott att träffa alla härliga scrapmänniskor och vänner som inspirerar och bara är så himla go'a - Minna, Åsa, Sanna, Ulrika, Zara, Linda.  När jag var på väg att gå så sprang jag på en en gammal vän som jag inte träffat på minst 4 år.. som jag pluggade ihop med i tidernas begynnelse - Cissi. Det var så kul!

Fattigare är jag nu minsann, men oj vad mycket fina papper och grejer jag fått för pengarna! Det syns inte riktigt hur mycket papper det är, men mycket är det och under ligger massor av cardstock. Det är sån skillnad att få gå och känna på pappren och se färger irl.

Scrapshopping

Jag bara längtar tills jag kan skaka loss lite tid och släppa loss min kaos-scrapparverkstad hemma i vardagsrummet.

Vad mysigt det var att få träffa er tjejer! Några av er får jag träffa på hösten Scrappening! :)
Må så gott alla! Kram!