Gabbe sex år idag!

Hurra hurra hurra hurra för Gabbe ida' som fyller sex år! Typiskt nog har han fått feber och är skräpig, men han hinner nog bli frisk till kalaset på lördag. :)


När Téa fotar...

Téa tog kameran en dag förra året och när jag tömde minneskortet så var det massor av bilder ur hennes perspektiv och det var fantastiskt att få se vad hon ser.

Mönstrat papper: Fancy Pants Love Story - Forever Yours.
Mist: Memories Mist Spray - Blue Lagoon och Orange Juice
Dekorationer: Stickers, blommor
Bokstäver: Thickers

Jag har blivit scrapliftad! :)

Anette har scrapliftat en av mina layouter och jag känner mig så hedrad. Hon är så duktig och inspirerande själv så att lilla jag kan inspirera henne är superkul!

Kolla in hos
Anette här på Just Här - Just Nu!

Fortsätter längta efter sommaren...

Vi hade en helt perfekt vecka i Värmland i somras! Det var soligt, det var jättevarmt, det var BADVÄDER! Vi badade varenda dag och det var precis sådär som det ska vara på sommaren, så som jag minns mina sommarlov.

Pappret är från Fancy Pants och passa på för nu är det
20% rabatt på alla Fancy Pants och Prima-papper hos Pappersbiten!Papper: Fancy Pants Beach Babe - Jumping Fish.


Kalasinbjudningar på löpande band

Visst är det enkelt att köpa ett paket inbjudningskort i leksaksaffären eller på närmaste livsmedelsaffär, men ack så roligt och personligt det är att göra egna. Gabbe fyller 6 år snart och vill ha piratkalas – då var ju temat för inbjudningskorten självklart också – piratkort!

 

Genom att förbereda allting först så blir det så mycket enklare!
Jag började med att stämpla upp motiv och måla dem – det tar längst tid.
Därefter valde jag svart
cardstock till kortbas och formatet är A6 dubbelvikt. därefter valde jag mönstrat papper, till 10 kort gick det endast åt ett ark om 20 x 25cm och vad passar bättre än You Do’s Pirates Ahoy Glitter (baksidan med döskallar är ju cool så den fick det bli)

 

 

Här har jag lagt upp 10 stämplade och målade motiv, fotomatta (hm.. vad heter det för kort??) det som bildar ramen runt stämpelmotivet, tillskurna pappersremsor av mönsterpappret, dekorationer i form av utstansade stjärnor i olika grå toner samt brads att hålla ihop dem med.
Nu kan fabriken börja tillverkningen!

 


Att sticka hål först där man ska  få igenom en brads gör att dekorationen håller sig slät så att stjärnan i det här fallet inte blir skrynklig och tilltryckt, använd en nål eller syl.

 


Att använda fotomatta ramar in och ger snabbt ett proffsigt resultat. Man kan naturligtvis ha det ”naturellt” också, ingenting är fel när man pysslar! Jag brukar ofta rita en ram runt motivet med svart penna, som stygn eller en slarvigt ritad linje.

 

 

Dags att montera! Jag använder helst snabbtorkande och kladdfria produkter. Lim tenderar att alltid kladda en smula, men det gäller att inte överdosera och få på fingrarna som man sedan kletar på korten. Scotch Precision Glue har en mycket fin tipp så man överdoserar inte med den. Vill man vara på den säkra sidan är dubbelhäftande tejp ett säkert kort. Till dekorationerna använder jag glue dots, då sitter de bra.

 


I ett nafs är alla korten klara!
Snart kan kalaset börja. :D


Hurra för Scrap-Perra! Blogcandy (22/1)Klicka på bilden för att komma till Scrap-Perras och var med och fira du med att de nu blivit aktiebolag. :)

En layout om Téa på sjuårsdagen

Jag har inspirerats av Sannas skiss som är månadens utmaning nu i januari. Jag tog till och med fram symaskinen (händer alltför sällan) och tog några varv med den i cirklar. Jag hade inga passande bokstäver till titeln så jag tog fram min Smooch, färg Pool, och målade om de thickers jag hade.

Med Smooch kan man måla om bokstäver, stämpla, chalka, doodla! Sök Smooch på You Tube så får du massor av idéer!
Passa på nu när det är 30% på dem i butiken!

Material
Enfärgat papper: Bazzill Orange Peel White
Mönstrat papper: Echo Park Paper (spillbitar)
Dekorationer: Blommor Prima Celebration Princess, punchinella, Inkido pärlor turkos
Bokstäver: AC Thickers chipboard Cupid - Cherry, målade med Smootch Pool


Hallonmoussebakelse

Jag är inget proffs på bakverk, men den här är jag jäkligt nöjd med och himmelskt god var den också, avnjöts på nyårsafton. :)
Pojjo 40 år och blogcandy (9/2)

Grattis Pojjo!

Klicka på bilden för att vara med och fira Pojjo!


Vill du bli inspiratör hos pappersbiten?

Vi söker nu en ny inspiratör samt en gästinspiratör till inspirationsteamet. Gästuppdraget är på 3 månader.

Att vara med i ett inspirationsteam är för dom allra flesta ett roligt och utvecklande uppdrag men för det krävs det att du är engagerad i ditt uppdrag och har tid men framförallt att du är flexibel och kan skapa under tidspress och med material som du kanske inte alls skulle valt själv.

Det vi söker nu är kreativa scrappare och/eller kortmakare som har en egen stil men också en bredd så att du kan visa vårt material och inspirera andra med dina alster samt med inlägg och artiklar i bloggen. Du är även med och håller i lite tävlingar ibland. Bor du i närheten av Alingsås är det ett extra plus men det är absolut inget krav.

Som inspiratör ska du skapa ett inlägg i veckan till vår blogg samt hålla i månadens utmaning max 3 gånger/år (rullande Schema). Vi skickar ut material till dig varannan månad. Som ersättning får du rabatt i butiken, plats på scrapmaror som Pappersbiten är med och arrangerar samt att du får behålla material som blir över.

Har du en egen blogg och/eller håller till på facebook och scrapbookingforum ser vi gärna att du är aktiv och visar upp sina alster även där efter att de publicerats i Pappersbitens blogg.

Känner du att detta kan vara något för dig? Senast den 13/1 vill vi ha din ansökan till pappersbiten@gmail.com

Samtliga sökande kommer att meddelas besked den 15/1. Första materialutskick kommer gå ut den 16/1 och första blogginlägg blir första veckan i februari.

För ansökan:

1. Bifoga bilder (och gärna närbilder på detaljer) som är max 500 pixlar på största ledden på:

~tre layouter/kort som du är nöjd med och där du använt lite olika tekninker, färger, material, teman mm. Berätta gärna hur du tänkt och vad som var viktigt när du gjorde de olika alstren.

~En helt ny lo/kort som du känner visar var du står just nu och vad som är din egen stil.

2. Skriv en artikel eller produktrecension som vi kan använda i bloggen. Det behöver inte vara något avancerat utan det kan vara en teknik, en stil, din favoritprodukt eller något helt annat. Men tänk på att det ska vara något som intresserar och inspirerar läsarna.

3. Berätta lite kort om dig själv, ditt scrappande och varför du vill bli inspiratör hos oss. Skriv gärna vad du har för förväntningar och önskemål på ditt ev uppdrag.

Har du en blogg får du gärna skicka med adressen dit.

Är du sugen på att vara med i vårt inspirationsteam så sök! Man måste våga för att vinna!