Julkort med Fancy Pants

Jag fick ett sådant här julkort skickat till mig förra julen från en vän och i år ville jag prova att göra ett. Man kan dela in det i tre delar när man vill dekorera och skriva en julhälsning.

 

You Do's Washi Tape piffade upp insidan och gjorde den juligare.

Mönstrat papper: Fancy Pants Saint Nick - Yuletree
Dekoration: You Do Washi tape - Ueno


Téas dansuppvisning

Téa har gått på showdance under höstterminen, något som passat henne perfekt för hon älskar att dansa och sjunga. Här är några bilder från gårdagens uppvisning, de dansade till EMDs Baby Goodbye och hela temat för showen var 'gala'.


Vår sötistjejDansgrupperna presenterades som vinnare i olika kategorier och danslärarna hade hottat upp sig dagen till ära. :)Härlig stämning och riktig show avslutades med att alla dansade till Let me entertain you. :D

Julpaket med Hoppets Stjärna

Idag var jag och handlade för att packa ett julpaket att skicka med Hoppets Stjärna och förhoppningsvis förgylla julen för en familj, troligtvis i Lettland. Barnen var med och packade och tävlade om vem som kunde lägga i mest. Jag förklarade för barnen varför vi packar ett sånt paket varje år och Téa kramade om mig och sa "mamma du är så snäll!". Jag känner mig inte snäll, jag känner mig otillräcklig - jag önskar att jag kunde bidra med långt fler lådor, göra något som förändrar livet för någon.. helst för alla som har det svårt på något sätt. En början kanske är det årliga julpaketet ändå..

Lådan blev riktigt proppfull och jag hoppas att de gillar något av de så att de slipper äta den annars så ensidiga kosten - potatis och lök - under jul.

Imorgon kör jag lådan till uppsamlingsplatsen i Kållered!

Fönsterbyte

På vår att-göra-lista stog fönster och det har vi fixat nu - bytt allihop - 23 stycken plus altandörrar. Det var inte alla företag som kunde byta så stora fönster som våra stora perspektivfönster på framsidan.. 220cm breda.. men företaget vi valde kunde, annars hade vi behövt göra det till t.ex. ett tredelat.

Före:


Efter:


Jättestor skillnad!

Inne:

Svårt att parera ljuset så det är lite snett, men fönstret är snyggt! Nu ska jag börja sätta upp gardinerna igen.
Lovefilm


Genom Buzzador får man prova olika produkter och tjänster, berätta om dem för vänner, bekanta, grannar och arbetskamrater. Jätteroligt! Vill du också bli buzzador? Klicka
HÄR för att registrera dig.
Via Buzzador fått testa Lovefilm i två månader gratis och har lånat hem både spel och filmer. Det var toppen, man har sin lista och så kommer det hem filmer/spel supersnabbt, när man är klar lägger man dem på lådan i bifogat returkuvert och blixtsnabbt kommer det hem nya spel/filmer. Bekvämt och smidigt! Jag kan verkligen rekommendera den här tjänsten för de som tittar på film mycket.Mama Donalds today!

20111116223 (MMS)

Till min stora förtjusning så gillar ungarna mina hemmagjorda hamburgare , det enda de saknar är leksaken i Happy meal så idag lyxade jag till det och de fick varsin leksak efter maten, Gabbe fick ett paket lego och Téa ett prinsesset.


Party utanför köksfönstret

Jodå, min nya hobby - småfåglar. Nej inte ornitolog, men jag har luskat ut via google vilka sorter vi har här ute och det är en otrolig rörelse av skator, duvor och småfåglar i och nedanför äppelträdet och idag när grannens katt kom förbi och busade med skatorna så hängde hela familjen i köksfönstret och tittade på det roliga skådespeleriet.

Kl 9.00, full fågelmatare:

Kl. 13.00, tom fågelmatare (jordnötter på andra halvan är lite mindre populära än fröna):Det kan bli dyrt det här..

Ringduvorna tryckte i trädet och burrade upp sig (tydligen jättegoda helstekta med svarm.. Ska man göra en Runar? Hehe.. Nääää ) Dessa är ett par duvor som levt ihop här in my hood sedan vi flyttade hit och kanske längre tillbaks:


Piratkort

Bland allt juligt som man suger in och inspireras av nu så kommer det upp små trevliga födelsedagar och vad kan passa bättre till en liten kille än pirater och dödskallar?!

Mönstrat papper: You Do - Pirates Ahoy Glitter
Stämpel: Nellie Snellen Clearstamps - Young Rebels Brave

Gabbe hos tandläkaren


20111108220 (MMS)

Idag var Gabbe hos tandläkaren för kontroll. Han fick låna solbrillor mot det starka ljuset. Tänderna var så fina, sexårständerna på väg upp. Han har redan tappat sex tänder så de lite större vuxentänderna är på väg upp också.


Enkelt och blingigt

Ett sånt här papper som jag använt från Fancy Pants scrappar sig självt även om jag i första vändan tänkte på att klippa ut granarna  osv. Jag hejdade mig själv eftersom jag tycker hela pappret är fint och ibland är det skönt med ett självscrappande papper. Det låter kanske förmätet att det är självscrappande, men jag menar att det är lätt att få en idé, ett upplägg till en layout och det känns ganska givet var fotona ska vara.

Då jag gjorde en enkel och odekorerad layout så valde jag att blinga den lite i papprets egna mönster (se detaljbilder nedan). Genom att dra svarta tuschstreck vid konturerna på den prickiga granen så markerade jag och framhävde den lite extra.

Mönstrat papper: Fancy Pants Saint Nick - Tannenbaum
Dekorationer: YD Rhinestones stickers Clear