Sandlåda och scrap

Här fixar vi med sandlåda för fullt. Tyvärr hittade vi ingen med tryckimpregnerat trä men vad tusan... Den har fått sig en duvning med olja nu så den lär väl hålla ett par säsonger iaf. Jag hoppas att ungarna kommer tycka att det är roligt.

Det var CC på såväl Scrappiz som Hobbyhuset i helgen men jag hade verkligen noll inspiration.. tills jag fick en liten idé till färgutmaningen på Scrappiz:

image297
(fotot är inte så grönt i verkligheten)

En annan layout gjorde jag till en skisstävling hos Stellas:
image298

Sköna maj välkommen!! :)

Färgglatt!

Här kommer en färgglad LO som jag inte publicerat i min blogg tidigare. Téa som älskar att "bygga hus" på öppnis med de stora kuddarna.

image296

Livet snurrar i övrigt på rättså bra. Har haft (ett mindre trevligt) samtal med jobbet om att komma tillbaks och på hur många %. Får inte gå ner till 60% som jag önskade utan måste köra på 75% från början och känner mig lite bitter över det men det är bara att göra det bästa av situationen.

Ska återkomma till kommunen nästa vecka om dagisplats för Gabbe. Eventuellt kan det bli dagmamma istället och det känns helt ok, men vi kommer ändå vilja stå kvar i kö för en plats på samma dagis som Téa.

Plommonträdet blommar och pyntar vår orörda trädgård så fint. Nu när det skvallras om vackert väder hela helgen så passar det bra med lite trädgårdsarbete.

Kramisar alla mina goa bloggläsare!!

Prinssessa för en dag

Nu så kan jag visa mitt bidrag till månadens scrappiztävling. Jag har, som vanligt, skurit ut rubriken med sax och hobbykvniv. Har använt glitterlim till 'prinsessa' också men det syns ju tyvärr inte när man scannar så tänk er rubriken med massor av diamantglitter. :)

image293

Ett krav till var att ha dold journaling, något jag sällan gör nuförtiden.. ganska opraktiskt när man har sidorna i plastficka men kan ju vara trevlig lösning när man vill skriva ngt mer personligt.

image295

Vardagssnack

Jag filar lite på scrappiztävlingen annars inget nytt här. Måste hämta lite ny inspiration och helt enkelt låta papper, sax och fotofix ligga ett par dagar. 61 layouter har jag skapat hittills.. Inte klokt när man tänker efter, men oj så skoj. Nu ska jag ladda batterierna och bara rita skisser, sortera grejer så kommer lusten tillbaks av sig självt.

Hade
Åsa här i fredags och åkte till Malin igår och fikade så det har varit mycket scrap- och kaffebubbel. Så himla mysigt! Tack tjejer!!!!

Idag har barnen varit helt fantastiska. Gabbe som haft ett hiskeligt morgonhumör ett tag vaknade som en solstråle. Vi åkte till öppnis och de ville inte åka hem när det var dags. De leker och pysslar tillsammans i skrivandets stund och då trivs man kanske som allra bäst som mamma.

I lördags fick Gabbe smaka på Téas överblivna nuggets, men currysåsen var det enda han brydde sig om:

 image292

TÄVLING hos Lektyg & Hantverk!!Detta får ni inte missa!! En tävling som precis påbörjats i
Ateljé Lektyg & Hantverks blogg!
Det är utifrån en skiss som jag ritat och ett krav är att akrylfärg ska ingå på något sätt.
Skynda skynda in och titta och hoppas att ni inspireras!

Mors dag närmar sig...

... så jag har gjort en layout på det temat efter skissen hos Scraphuset:

Varje dag är mors dag med dig:
image290

En om Gabbes första flera-i-steg-i-taget 123 - Han går!: image291

Tack för att du kikade in hos mig - alltid lika uppskattat! :)

Piggare nu

Nu så är jag piggare och även om det tar tid för magen att komma tbx i normala gängor med normal mat så är det på väg åt rätt håll.

Lektyg & Hantverk har blivit med blogg! Kika in där ofta för att se nyheter och snart kommer också en spännande tävling!!

Kan visa lite layouter iaf som jag gjorde innan jag blev sjuk:

10 meningar jag vill säga dig. En layout jag gjorde till ScrapAddicteds annonstävling.

image286


Mammas hjälpreda. Ett tävlingsbidrag till minneskattens skissutmaning.

image287

Till sist Smultronpuss. Mitt bidrag till Scraputmaningens Flannigan-vecka - en liftning.image288

Minna, Åsa, Malla.. vi får höras av i veckan om fika! Kram!

Den kom ifatt mig..

Ja den där äckliga vinterkräkisen som jag varit rädd för sedan november, den kom ifatt mig till slut! Återkommer när jag piggnat till!

image285

One down! (dagis)

En sten har fallit från mina axlar - Téa har fått dagisplats! Nu återstår Gabriel och han är nr 17 på kö av de som inte får någon plats till augusti. Vi får vänta till "andra antagningen" om två veckor och OM skulle han få en plats då verkar det omöjligt att barnen hamnar på samma dagis. Får han ingen plats så måste vi hitta en lösning med ett dagis i en helt annan stadsdel och sedan flytta över honom så småningom. Att det ska vara så himla krångligt, jobbigt, oroligt och stressande att få ihop detta med dagisplatser i Göteborg!!


Åter till vardag

Då har vardagen tagit vid. Här har målats påskägg, ätits god mat och allt har verkligen varit toppen på alla sätt och vis så nu är det helt okej med lite vardag och rutiner igen. Vi började dagen med att gå till öppnis och i eftermiddag är det lekparken som hägrar.

En söt liten påskkärring hade vi hos oss i lördags minsann image280


Lite scrappat har det blivit, ett par kan jag visa nu och ett par måste jag vänta med. Först ut ett alster som kom till utifrån
Katjas bloggutmaning, en jättehärlig skiss att leka med. Fotot på min layout var så stort så svängrummet blev litet men jag gillar fotot och det är ju verkligen i fokus här.
Nicolas, 12 år gammal, i Paris:
image281

Snart är Gabbes kalasbilder slut. Här har jag gjort en snabb variant på grön bazzill bling från Lektyg & Hantverk. Jag ville gärna ha kalassidorna enhetliga så jag fortsätter att leka med mina "apor och bananer" från Reminisce och som också finns på Lektyg & Hantverk. Måste bara passa på att säga att där nu finns de härliga Sassafrasspappren också.
image282

Här är en layout som vi jackat på Scraputmaningen, originalet finns att beskåda där och här är min layout. Kan berätta att den numera står så retligt mitt bakom pianot härhemma. Vet inte hur jag ska göra för att få fram den riktigt... TUR att jag hann scanna den iaf.
image283

Sista layouten för idag, om våra kära och kanske enda riktiga tradition - Pavlova. image284


Sist vill jag avsluta med att vi har Flanniganfeber på Scraputmaningen den här veckan så titta gärna dit och låt er inspireras. På lördag kommer något alldeles extra!

Edit kl.14:14 - Wehoooooo!!! Dagens glädjetjut! Mitt första nummer av Creating Keepsakes kom i lådan idag! Har väntat tretton veckor på den, men nu njuter jag verkligen.

Glad Påsk!

Nu ÄR det påsk vare sig jag hängt med eller inte. Jag lyckades göra fyra stycken enkla påskkort som jag fick iväg igår och jag hoppas att mottagarna hann få dem idag.

Förra veckan gjorde jag en presentkorg a' la Lindzi till
Pia. (mall finns på Scrappizbloggen) Jag är ju inte sådär jättehemma på att altra grejer men den var riktigt rolig att göra. image277

Idag fick jag glad-post!!! Tack Åsa, så fint och så glad jag blev. :)
image279

På förmiddagen åkte jag en snabbis till Allum. Gled in på Åhléns och hittade världens sötaste påskservetter - skulle vilja ha sånt scrappapper faktiskt.
image278

Slutligen vill jag önska alla mina bloggläsare en härlig PÅSK med massor av trevligheter och gott att äta!

Cool Dudes & påsk

Jag har inte riktigt hängt med, det är ju redan påsk i veckan. Hur gick det till? Jo, visst har jag sett påskfjädrar och påskägg i butiken men det har liksom ändå inte fastnat. Det var ju nyss jul! Det ska bli superskönt att få några hela dagar tillsammans med Nicolas och så blir det nog lite festligt på påskafton i alla fall så jag kommer väl fatta sådär lagom på påskdagen att det visst varit påsk. *s*

En glädje har jag fått publicerat på
Lyckotjutsbloggen, kika om du är nyfiken!

Det var Camilla som blev Scrapjackad på Scraputmaningen igår och min tolkning av hennes Önskelista-LO blev denna med barnens kusiner Robin & Alex - coola killar. (Robin - Frölundafärgerna, speciellt för dig - men FÄRJESTAD är ändå bäst!! ;-))

image276
När katten är borta..

Även en mamma måste ju hinna gå på toa... och vad händer då? Gabbe klättrar upp på bordet och "sorterar" mina scrapgrejer..

image275