Den Nya Influensan skapar humor.. :D
Patient 0:Jag känner mig inte särskilt orolig för Svininfluensan eller den Nya Influensan som den ju numera ska kallas. Jag har läst på en del för jag kan inte riktigt lita på media, de vill gärna salta lite och dramatisera.

Det är klart att det är tragiskt med de dödsfall som varit och oroväckande att det snart är uppe i en pandemisk nivå, men ingen i varken Nya Zeeland eller USA har dött, förutom den flickan som hade blivit smittad i Mexico och dog i USA, men annars är det ingen av de andra insjuknade som dött och inte mått sämre än en vanlig ordentlig influensa. Det är bara i Mexico som man än så länge har dödsfall och man undrar varför. Har de sämre immunförsvar? Är det miljön som påverkar? Man undrar.. Jag blir nyfiken. Inte så sugen på att åka till Mexico dock, men det har jag iofs aldrig varit - sydamerika lockar inte alls.

Såg ett program från Botswana förut och DET blev jag sugen på... annars är Kreta, Blue Village med Bamseklubb och helpension inte så tokigt heller. ;)

Kram & hoppas alla har en fin valborgsmässoafton.

Grattis till Kungen får man lova att säga idag också.

Inkido vår -09

Sanna på Pappersbiten är otroligt duktig på att matcha cardstock med mönstrat och dessa, ganska svala, enkla kortmakeripapprena (tänkte först på dem till kort) fick mig att inspireras och
leka fram dessa layouter:

Materiallista hittar ni i
HÄR.
Pappersbitens shop hittar du HÄR.

Utmaningar på Svensk Scrapbooking

April månadsutmaning på Svensk Scrapbooking har temat påsk. Bara några dagar kvar så skynda och var med!
Mians scrap och design är sponsor och paketet är ett härligt påskpaket med Flower Patch-papper.
Utmaningen hittar du i
Svensk Scrapbookings forum.

En utmaning där ni har lite längre tid på er är att scraplifta Magenta - månadens medlem på Svensk Scrapbooking.
Scrapmoment står för ett pris och utmaningen hittar du på Svensk Scrapbookings forum.
Min lift bidde ett kort:


Sagan om en stjärna

Jag blev helt förbluffad en morgon när Téa berättade en saga, kort förvisso men ändå poetiskt, om hur hon hittade en stjärna. Stjärnan är ett glittrigt julgranspynt som hon hittade i grandma's trädgård, men för Téa hittades det något helt annan stans i fantasin. Jag skyndade mig att skriva ner vad hon sa:

"Jag hittade den på molnen. Jag gick upp dit i en trappa, till ett moln med snö. Molnet såg ut som en björn. Där hittade jag stjärnan och du mamma tittade på mig. Sedan kom jag ner igen."Upplägget har jag inspirerats av utifrån en skiss på
Tingturas blogg.

Heffa hos tandläkaren

Här är en layout från Nödingeträffen. Jag har inspirerats av en skiss hos Veckans skiss.Den handlar egentligen om Téa hos tandläkaren, men när vi kom in i undersökningsrummet så satt Heffaklumpen i stolen och väntade på Téa - de blev kompisar direkt och han var en trygghet för henne då hon undersöktes länge länge pga korsbett.

Har ni sett förresten att jag scrappat i lila? Händer kanske en gång om året. Det här är en lila färg som jag tycker om, men annars är lila en svår färg att scrappa med. Pappren finns hos Pappersbiten!

_________

Jag har åkt på nåt virus tror jag. Det började med migrän och feberkänsla, men migränmedicinen (den enda jag får ta, brukar annars ta en cocktail av tre-fyra piller samtidigt) funkade inte alls, så jag har fått stanna hemma från jobbet. Pratade i eftermiddags med min svägerska och hon och svärmor har också haft sådär. De tog Treo med god verkan men jag får ju inte ta det så jag får helt enkelt bita ihop och rida ut det här. Önskar att det fanns en riktigt bra huskur att ta till mot huvudvärken. "Har du provat en riktig fylla" frågade en arbetskompis.. Behöver jag säga att det var en karl? ;) Det finns nog inte många tjejer som skulle komma på den tanken.

Jaja.. jag hoppas att jag mår bättre i helgen.

28 maj har jag äntligen fått tid för gastroskopi UNDER sövning! Jag har sövts tre ggr, lite mer akut förstås men ändå... Det har inte varit några särskilda undersökningar innan och jag har fått träffa narkosläkaren när jag redan legat i operationssalen, fastspänd och lite havldrogad.. Nu har jag fått en bokad tid med narkosläkaren en vecka innan. Jag ska också göra ett ekg och ta blodprover ett par veckor före, en hälsodeklaration har jag fått lämna in redan nu. Vilket ståhej! Det är så det går till när det är planerat alltså. Då jävlar om nåt går fel! Nä, det kommer det inte göra.

Ännu ett slag i magenSedan 3 november har det inte betalats ut några pengar från Försäkringskassan till mig, de anser inte att jag är sjuk och jag har därför begärt omprövning av beslutet. Hur det går återstår att se, men jag är fortfarande sjukskriven 50% eftersom jag inte kan arbeta mer med alla de symptom jag har.

Mitt arbete har en försäkring hos Alecta där man får lite "veckopeng" medans man är sjuk och jag har hittills fått 871kr utbetalt. Idag fick jag samtal därifrån att jag måste betala tillbaks pengarna med ränta eftersom Försäkringskassan har beslutat att jag inte är sjuk.

Jag frågade varför de inte inväntar beslut från FK innan de betalar ut några pengar. "Det var en bra fråga" sa hon och mer info än så kunde jag inte få, men att de var tvungna att följa lagen. Det låter som om jag är kriminell också..

Jag är så less på att vara sjuk, att behöva kämpa för att få min rätt till  ersättning. Oj vad jag önskar en diagnos pronto!

Sedan inatt mår jag riktigt fubar så det var inte rätt dag att få ett samtal från Alecta med en slag i magen. Nu drar jag täcker över huvudet en stund.

Scrapträff i Nödinge

Årets scrapträff i Nödinge var fantastiskt trevlig i år också. Jag är så glad att jag kom iväg för det var nog precis vad jag behövde för min scraplust men också att träffa lite folk och faktiskt mådde jag helt okej hela dagen också - illamåendet kunde modereras med lite ingefärate.

Det blev mycket skratt och babbel och jag tror att jag var mer produktiv än vad jag brukar vara. 2 klara layouter och 3 halvklara. Bildbevis kommer ikväll eller närmaste dagarna.

Neliz tog lite foton på oss vid vårt bord - se
HÄR.

Tack Emelie och alla tjejer som gjorde dagen så trevlig!

Påskafton i bilder

Vilken dag det var igår - vilket väder! Tror aldrig jag har firat påskafton ute någon gång tidigare med grill och lek.

Vi började dagen med äggmålning

Några av kusinerna samlades i datarummet för att spela lite ocksåSedan gick vi över till svärföräldrarna, grillade spelade boll, badminton och bara njöööööt i solen. :)

Godis är en stor del av påsken - särskilt för barnen. De fick påskägg av såväl mormor & morfar som grandma & grandpa. I ägget från mormor & morfar så låg det också ringklockor till cyklarna, mycket populärt! :)

Den här pippin är ett bakverk av mördeg fyllt med mandelmassa och i mitten ett smaskigt chokladägg. 
Vår grannes snälla mamma har skickat den till oss ända från Malta - helt fantastiskt gulligt!!Nu fortsätter vi njuta av påskledigheten. Våra traditioner inrymdes under gårdagen och det känns skönt att kunna ha tid för både vila och trädgårdsliv ett par dagar till innan arbetsveckan börjar igen.

Fortsatt glad påsk!

Glad Påsk!

I torsdags fick barnen klä ut sig till påskgumma och påskgubbe till dagis. Röda kinder och prickar ville ingen av dem ha, men de blev så söta ändå.  Gabbe hade så mycket hopp och skutt i fötterna så bilden är lite suddig, men det är ju samtidigt något som i sig kan vara roligt att dokumentera.

Här är en liten påskgubbe iaf. Ha nu en riktigt trevlig påsk allihop!


Äntligen klart!

20 februari flyttade Nicolas syster och vi köpte resten av huset och delade deras jättestora lägenhet med två våningar till en större (4 rok) och en mindre lägenhet att hyra ut.
1mars flyttade en familj in i 4:an och 1 april blev den mindre lägenheten klar och hyresgästerna har flyttat in.

Lägenheten är en vindsvåning, 2rum med kammare, kök och egen ingång från utsidan.

Så här såg det ut före:Trappan har tagits bort och över ligger nu en fin ekparkett, ett fönster har satts in på väggen och det har skapats ett kök .
Där trappan fanns i lägenheten under har det blivit en stor och luftig hall med god plats för förvaring.
Ser ni fönstret längst bort i hallen på bilden ovan? Det är där dörren sitter på nedan bild:Till höger är nu vardagsrumsdelen, inte så liten som det känns på bilden.
Nedan är resten av vardagsrummet och vi har behållit lite rustik känsla med balkarna, bra förvaringsyta också tyckte vi.Köket - till höger om ovan bild för nu har jag bytt vinkel (skåpen är blanka och Gabbe speglas i skåpsluckorna):En översiktsbild tagen från hallen:Sovrummet:


Kammaren, ljus och fin med fönster. Inredningen är från tidigare grannarna. En kammare rymlig nog för en dubbelsäng.


Badrum i två delar en del med jacuzzi, tvättmaskin och torktumlare och den andra delen med toalett.
Och så går vi ut:

Entre:


Liten uteplats, som gjord för morgonkaffet. :)


Så, det är vad vi har gjort på sistone.. ja inte jag då, men Nicolas, svärfar och några andra händiga karlar.

Nu är det bara "resten" kvar, nytt tak, tillsnyggad fasad, tillsnyggad altan, renovering av källaren, tapetsering av vår lägenhet... etc etc etc..
Allt kommer ta sin tid och nu är det trädgården som hägrar men även där får det väl bli en femårsplan eller nåt.