Dags för nåt scrappat!

Det är två veckor sedan jag visade något scrappat, jag har legat lågt på den fronten.. men det börjar klia i fingrarna igen och jag har fått ett fint paket från Lektyg & Hantverk att leka med, där finns också en tävling så kika in.

Mitt senaste alster är om lille gabbegubb när han är sjuk och hur gullig Téa är som tar hand om honom när han är dålig. Det är en scraplift av en layout på jommaslillakrypin.image508

Jag önskar alla en fin helg även om regnet ligger tungt över landet.
/Anna

En specialare!

image506

Här var det livat igår!
Scrapsystrarna Åsa & Katarina var här med sina söta barn för att vi skulle berätta om vår hobby som scrappande mammor för en journalist för tidningen Vi Föräldrar. En fotograf var med också och det var häftigt att se hur mitt hem förvandlades till en fotostudio i ett litet kick.

Vi fick massor av intressanta frågor som varför vi scrappar, för vem, material, kostnad, hur mkt tid vi lägger på det osv.  Det var en rolig eftermiddag att få spendera i scrappandets tecken fast bara prata om det, analysera och titta på layouter. Tack Åsa & Katarina för att ni ville komma!

Till hösten kommer tidningen och jag medelar såklart längre fram vilket nummer det blir.

Tjofadderittan!
/Anna

Skochock...

... det fick jag igår. Jag provade lite ärvda vår- och sommarskor på barnen igår så man vet vad man behöver köpa framöver. Téa & Gabbe har samma storlek på fötterna - trodde jag... Gabbe har gått om Téa och behöver en hel storlek större!! Han är 1½ år yngre!!! Iofs är de nästan lika långa men ändå. Så... de ärvda skorna får jag skicka vidare för han fick inte plats med tårna.. *s*

image505

Liberomärkena har hittat ett hem

(se föregående inlägg)
Linnéa var snabbast så hon får ett litet kuvert i lådan på måndag. :)!

Liberomärken 91 st.

Ett paket blöjor kör vi igenom på en vecka här. Téa har en period där hon vägrar gå på pottan igen så det är inte mycket annat att göra än att sätta på blöjan.

Hursomhelst så har jag alltid sparat alla Liberomärken, varit duktig att skicka in och få smaskiga rabattkuponger i retur. Nu är Gabbe två år så nu är det slut med det.

Hursomhelst - jag har 91 stycken märken!! Är det någon som är med i Liberoklubben och som skulle vilja ha dem? Tycker det är synd att bara kasta. Mejla mig till morfen@yahoo.com om du vill ta hand om dem!

image504

Sjukstuga & nyskapat

Japp.. då var det sjukstuga igen! Det är inte lätt det där med små snörvliga barn som sprider virus till varandra.. Det började med Gabbe i torsdags och nu är både Téa och Nicko dåliga.

Det går trögt med scrappandet.. men jag har ingen press på mig, jag blir bara så frustrerad över att inte få fram något fastän jag VILL... eller lika mycket som vanligt.. jag scrappar ju trots allt.

Här kommer ett par iaf med jultema.
En dubbel:
image500

image502

image503
(det är en balettkjol hon har på huvudet..)


Lite nytt!

Veckorna bara flyger iväg och det är verkligen skillnad på att gå upp från 60-75% i arbetstid. På torsdagarna kunde jag passa på att städa, handla, fixa och planera för helgen men nu ska det också hinnas med på helgen. Jag har börjat med en Low Carb - High Fat-diet som har tagit en del energi också, jag har hållit på i två veckor nu och den har gjort mig mycket piggare under dagtid men jag är toktrött på kvällarna och har somnat på soffan redan vid 22.

För ett par veckor sedan gjorde jag ett par layouter till
Svensk Scrapbookings månadstävling med sponsorpapper från Scrapbodan: (så nu har jag lite nytt att visa Aase! ;) )

image495

image496

Gissa temat! ;) Lööööööve såklart!

Nu är det schlager som gäller!! :D

Tack till Åsa F för en tokmysig dag idag!! ;)

Gabbe 2 år!

I torsdags fyllde Gabbe två år! Inte klokt vad fort tiden går, samtidigt känns det väldigt längesedan man kom hem från bb med det lilla russinet. På kvällen fick han över 39 graders feber men idag var han feberfri och pigg igen så vi beslöt oss för att ha det planerade kalaset ändå.
image489

image490

image491

Övriga veckan har rullat på i snabb takt som vanligt. Förra helgen ägnade jag mig dock åt att riva tapet. Jag har kommit igenom till lager nummer 3, nu är det bara två lager till som återstår *PUST* Det är fantastiskt vad tapeten under är välbevarad ändå.. men kan ni tänka er den i en trång liten hall? Kände man sig inte stressad av såna tapeter på 60-talet? Eller vilken tidsepok den nu kommer ifrån.
image492

image493

I mitt fortsatta försök att ta tillvara gamla bilder har jag gjort en layout till utmaningen "När jag blir stor ska jag bli..." på
ELO. Den blev publicerad där till och med! :D

image494

Texten lyder: När jag blir stor ska jag bli chef, det var vad jag tyckte när jag var liten. Min pappa jobbade på den tiden som chef på Landstinget och hade stor frihet i sitt arbete och lång semester även om han jobbade mycket och ibland tog med sig arbete hem. Jag förstod att han var en viktig person eftersom det ofta ringde till honom på kvällar och helger och gällde jobb. En sån viktig person ville jag också bli. Hans kontor var den optimala arbetsplatsen för där fanns papper, pennor, skrivmaskin, tip-ex, färgglada gem, kopiator och sprittuschpennor som luktade starkt men gott. Jag blev inte chef! Jag vill inte vara chef! Jag är nöjd med mitt nuvarande jobb som uthyrare med lagom mycket ansvar där jag kan sköta mitt och styra mina tider och jag trivs på kontor med massor av pennor och färgglada gem.

Hoppas alla har en lika mysig helg som jag & familjen!
/Anna