Skrapa fram nåt kul!

Varför inte skrapa lite gratislotter? Klicka här!


Älskad & Oj en bebis!

Jag gör inte många LOer i månaden, men jag lägger ner mycket tid på varje LO och jag njuter verkligen de få och små stunderna jag får för mig själv. Denna gång har det blivit ett broderat hjärta och målade och chalkade chipboardbokstäver.

Jag vill tacka
Åsa för fotohörnen, blommorna och peppningen! :)

Klicka på bilderna så blir de större!

 


Lite trasig

trasig

Vår lilla Téa är lite trasig - hon har sån himla otur just nu. För ett par dagar sedan så ramlade hon på en sten och slog huvudet och skrapade upp näsan och inatt så vimlade hon iväg till soffan, ramlade av och slog i både läppen och näsan så blodet rann och tussaliten var så ledsen.

Gabriel, som varit uppochner hela dagen för att han troligtvis håller på att få mer tänder verkade trivas gott med livet en stund i lilla lådan.

Box

Inredningsakuten rycker ut!

Miocoffee

Efter att ha funderat och dividerat fram och åter om hur vi ska kunna inreda vardagsrummet (ni som varit hemma hos oss vet hur omöjligt det är.. inte en enda hel vägg någonstans) på ett funktionsdugligt sätt , men gått fullständigt bet, så gjorde vi äntligen slag i saken - igår ringde vi till en kvinna på
Mio som vi fick kontakt med i januari och kände förtroende för. Hon måste ha hört desperationen i min röst för hon kunde komma till oss redan idag. Hon har målat upp en vettig och mysig bild av hur det kan se ut. Eventuellt ska vi träffa henne i butiken på torsdag så att hon kan visa på lite olika möbler, detaljer och färger som vi kan använda oss av om vi vill. Det känns lite lyxigt och spännande att få en helt utomståendes tips och idéer. Det var inte särskilt dyrt att anlita henne och det känns som en bra investering när man inte vet vad man ska ta sig till och hur man ska göra för att få en trevlig och mysig miljö i ett rum där vi lever från morgon till kväll.


Intervjun

Måste ju hålla er uppdaterade om vad som hänt med den där intervjun om förlossningsrädsla som skulle komma i en Vi Föräldrar-tidning. Vi Föräldrar tyckte att det var så intressant  så de ville även ha med pappornas  upplevelser så häromveckan intervjuades Nicolas och fick också beskedet att artikeln blir publicerad till hösten. Hon har skrivit berättelserna i jag-form, vilket jag tycker känns underligt eftersom det inte är jag som skrivit det.. och det värsta av allt var att hon hade en del grammatikfel i texten. :-O Upprörande när det inte är JAG som gjort felen men det ser ut som om jag skrivit dem. Jaja.. jag överlever nog.

Nästa vecka har Nicolas semester för att sedan ha resten i augusti. Det ska bli SÅ skönt att kunna bolla ungarna mellan oss för jag har känt mig väldigt trött på sistone. Nu ska jag gå ut i trädgården en stund och se om potatisen tagit sig, fantastiskt vad gott för själen en trädgård kan vara. :)


Daddy's shoes och tandsprickning

I lördags upptäckte vi att Gabriel fått sina två första tänder. Vi har anat att de varit på g och det är skönt när de äntligen kommit till ytan och man får bekräftelse på det man misstänkt och förklaring på varför han varit gnällig och missnöjd. Nu är han sitt gamla jag igen och två tänder vassare.... AJ!

I denna hiskeliga värmenböljan (skönt med värme, men jag vänjer mig aldrig förrän framåt augusti) så blir barnen väldigt trötta och idag lyckades de somna samtidigt och jag fick göra klart en LO.
Det var första gången i mitt liv som jag testade foam stamps och det var inte helt enkelt och jag vågade inte trycka till i början så det får väl se lite sådär slitet ut än att jag ska kladda på en massa färg.


ShoesHurra! Staketet är på plats!

Det är så underbart att kunna släppa Téa i trädgården och dessutom göra lite snyggare än bara ett hål från trottoaren och in. Det är inte så snyggt ihop med originalstaketet till höger, men så småningom är tanken att det ska bli enhetligt och dessutom ska trästaketet målas. Jag är så stolt över Nicko som satt upp det - my handy man! :)
Staket

Ny säng och nya vanorTéa har blivit en stor tjej som har en stor säng... eller ja åtminstone ungefär en halv, stor säng. Det har gått så himla bra att flytta över henne från spjälsängen till juniorsängen. Första kvällen så kom hon på att hon kunde gå ur den alldeles själv och testade några ggr men vi lyfte ihärdigt tillbaks henne till sängen varje gång. Andra kvällen så räckte det med att titta på henne så gick hon tillbaks till sin säng, om än lite protestgråtandes. Nu funkar det hur bra som helst och utan krångel lägger hon sig själv i sängen efter tandborstningen för hon älskar att läsa saga. Tänk att hon blivit så stor nu min lilla baby...

Ny säng och nya vanor


Annas Hårsalong

Gabriels skorv började klättra ner i pannan igen så det var dags att köra en tuff kur mot eländet. Kletade in hela hårbotten med Bephanten, fet fet kräm som luktar gammal get, lade plastfilm ovanpå och sedan en bandana. Han var väldigt medgörlig under hela behandlingen och låg bara och jollrade när det var dags att skrapa av krämen. Fin blev han och jag hoppas att det håller i sig nu.

Skorv2
Skorv1
Skorv3

Själv har jag också blivit fin i håret. Det var över ett år sedan jag var till frisören så det var verkligen på tiden så idag blev det klippt och slingat med ljusa, somriga slingor. Kändes SÅ lyxigt att få bli ompysslad ett par timmar. :)