GOTT NYTT ÅR!!

Gott Nytt År!!
Ja, det hoppas jag att alla får. Jag tycker inte att 2005 har varit så pjåkigt. Särskilt våren och sommaren var underbara med scraputflykt och massor av mysiga scrapträffar med Åsa. Jag hoppas kunna ta igen det så småningom och att jag hinner pyssla lite under nästa år iaf. Det börjar suga i tarmen. Ska börja med att skicka iväg en beställning på framkallning av alla lucia-, jul- och vinterbilder.

Jag kommer inte avlägga några nyårslöften i år. Förra året var det att skriva oftare i min dåvarande blogg och det höll jag inte, men kom igång bra på slutet av året här nu och det ska jag försöka fortsätta med. Nej, jag känner inte att jag kan stå för ngt nyårslöfte i år, jag kommer ha fullt upp med att vara mamma och göra det så gott jag kan.. och det känner jag är tillräckligt.

Idag blir det kalkonmiddag hos kära vänner och det känns som ett toppeslut på det här året.
Vi har hunnit med att vara ute och åkt pulka med Téa idag iaf och det är härligt att få behålla snön ett litet tag i Göteborg för rätt var det är så har vi grön vinter igen.

   

Juldagen



Juldagen avlöper i all stillhet i barbamammabyxor och lugnt tempo - jag bara njuter. :-)



Julafton

Julafton var otroligt lugn och skön. Vi startade morgonen med långfrukost och några julklappar till Téa, sedan lade vi oss alla tre i badet med badskum och Téas badleksaker. Trångt men det gick och hur mysigt som helst. Vi beslutade oss för att vi defintivit ska ha ett stort badkar i blivande badrummet i källaren sen. Vi fortsatte med lite matlagning under dagen och lagom till Kalle Anka kom lillebror och drack glögg med oss och när det var slut så gick vi över till svärföräldrarna och njöt av julmiddag, pavlovatårta (den enda traditionen vi kanske har) och julklappsutdelning. Vid 20-tiden var Téa så trött och hon behövde få sitt penicillin och göras iordning inför kvällen så vi gick hem och lillebror hängde med.
Sällskapsspel är ju mysigt på jul och det blir inte så ofta man tar fram det sedan man fick barn tyvärr, men igår så försökte vi spela TP... och du ser ju på bilden hur lätt det var. ;-)
Så skön julafton, det var precis så jag önskade den. Hade möjligen föredragit att inte varit gravid och kunnat ta mig ett par glas vin och få bli lite rosig om kinderna men det kommer ju fler jular.

Sjuklingarna



Det första Téa äter på två dagar - en clementin. Lilla skräpan har blivit så mager och vissen, men nu med penicillinet så ska det väl vända ordentligt hoppas jag så att både hon och jag orkar med julen.

Jag vaknade inatt av att det skramlade till ute, hörde någon som gick omkring och trodde först att det var tidningsbudet, men det var till och med lite tidigt för tidningsbudet, klockan var 3. Hör ett ljud av en walkie talkie och smyger upp och vinklar persiennen och ser en man smyga omkring bland våra bilar, han sätter sig på huk mellan bilarna och pillar på båda två för att försöka få upp dörrarna. Jag blev fly förbannad och tänkte sticka ut och skälla ut honom men så vet man aldrig vad såna typer går på så jag behärskade mig och knackade hårt på fönstret. Då vinkade han och pep iväg. Det visade sig imorse att han tagit ett torkarblad och en antenn.. troligtvis för att använda som redskap att få upp dörrarna. Skönt att han inte lyckades med det denna natten iaf. Hade svårt att somna sen, adrenalinet rusade väl runt i ådrorna.

Bl.a. därför har jag bara sovit två timmar inatt, hoppas det blir fler denna natt.



4 advent



Det blev julfest i kyrkan såhär på fjärde advent. Här är det en julsaga som läses för alla barnen och Téa är nog intresserad av allt som händer runtomkring och stolt över att få sitta bredvid kusinen mer än något annat. Två timmar orkade hon med innan hon somnade. Det blev många intryck med sång, musik och mat.

Annars är det väl som man kan förvänta sig VÄLDIGT KALLT! Usch, nog för att jag tycker om när det är svalt, men den här råa kylan som bara breder ut is överallt är inte skön. Tänk om det kunde komma lite snö och lysa upp iaf. Längtar efter att få dra Téa i pulkan, men det kanske är lika bra att vänta till februari nu för jag flåsar som en flodhäst redan efter tre meters promenad. Jag tror Pytteliten har kilat fast sig under revbenen för nu har jag väldigt lite plats för lungorna. Snart är väntan över och snart är bebisen "färdigbakad" som tur är.

Har varit på andra besöket på auroramottagningen och det tredje har jag ett par dagar före bf, det är för att "auroraeffekten" ska kunna vara kvar tills förlossningen. Den brukar hålla i sig en vecka. Auroraeffekten som jag kallar den är det lugn jag känner precis när jag varit där, men som sedan avtar och som efter en vecka är helt borta och då kommer oron och rädslan för allting igen. Barnmorskan informerade mig om PCB - ParaCervikalBlockad, livmoderbedövning och det verkar intressant eftersom edan inte hann ta sist och jag antagligen kommer ha ett lika snabbt förlossningsförlopp (eller snabbare) denna gång. Lustgas också.. lustgas lustgas lustgas, in i dimman bara! :-)

Lusse lelle lusse lelle..

Japp, då var det dags för lussefirande och vi smygstartade firandet på öppna förskolan idag. Luciatåg, sångstund och sedan avslutningsvis fika med lussekatter och pepparkakor. Det var mysigt men ganska stojig - 32 vuxna och nästan lika många barn.  (bilderna blir större när man klickar på dem)

                               

Idag känns livet ljusare!



Idag känns livet betydligt ljusare och jag har fått chans att vila en hel del i helgen. Jag är fortfarande trött och hängig med den förblånade bihåleinflammationen men det känns som om jag är mer redo för att ta tag i en ny vecka. Ska boka tid hos läkare för bihåleinflammationen och boka tid för besiktning av bilen. Imorgon ska jag försöka komma iväg på öppna förskolans lussefirande så att Téa får lussa i år. Allt ligger klart och jag ska bara komma ihåg att ta med kameran också så att jag får ett trevligt ämne att scrappa om. :-)

Ringde på en annons angående en syskonvagn på blocket.se och efter en stunds snurrande på Hisingen så hittade vi fram, jag och Nicolas. Det blev en Emmaljunga Cannon Two till ett pris av 2900:-, inklusive regnskydd, footsack och mjuklift. Känner mig nöjd och lugn över att det är fixat nu.

Nu är det dags för sängen och ladda för en ny dag.


Dystert ute, dystert inne, dystert hjärta, dystert sinne..



Ja, så låter den vintermörka klagolåten från mig idag. Jag är helt dränerad på energi. Efter veckans sömnlösa nätter så är jag mer än lovligt trött. Har legat i badet i en timme för att känna mig lite piggare och fräschare. Fräschare känner jag mig definitivt men inte piggare. Det är väl inte så mycket att göra utan att jag får gå i min lilla dimma den här dagen och hoppas på att jag har nya krafter imorgon. Kudden, filten och soffan är mina bästa vänner idag.

Snörvelfia

36331-6

Japp, då var Téa sjuk igen.. hög feber, superhängig, snuvig och täppt. Nu har vi iaf varit friska härhemma i ett par veckor så det var väl dags för en ny omgång då... Jodå, vi har nog hunnit samla lite krafter faktiskt så jag hoppas att  det här går över fort så att vardagen kan fortsätta som vanligt sen igen.


En mysig lördag



Idag har Téa och jag varit på kalas hos en liten kille som fyllde 1 år. Det var skoj tyckte Téa som tyckte det var spännande med andra leksaker och gott med tårta. Nu är vi hemma och hon går här och pysslar i datorummet med tofsarna på svaj och byxlös. Det är alltid skönt att vara hemma efter kalas och stoj.

Kvällen blir lugn, jag ska vila min onda rygg och mage.

Wehooo, har precis blivit bjudna på middag av lillebror. Härligt att slippa laga mat i afton. :-)



Ytterdörrar... skitspännande! ;-)

Javisst, idag har jag, Téa och svägerskan varit iväg och tittat på ytterdörrar. Skitspännande - eller hur? *host host* Det blir en väldigt vanlig variant, vit med sex små fönster. Då kommer det in en del ljus plus att den var stilren och snygg också. Det blir nog bra!

Igårkväll var jag på mammaträff med föräldragruppsmammorna från mvc. Det är så roligt att ha följts åt ända sedan barnen föddes och nu är alla barnen stora och leker jättebra. Jag förtog mig dock lite av att promenera till och från, tror det blev ca 3 km, har jätteont i rygg, mage och ben idag.. Jag vill ju inte att kotten ska komma för tidigt så jag får försöka ta det lugnare hädanefter.

I eftermiddag kommer två av Téas kusiner hit och det ska bli jättemysigt. Téa älskar när de leker med henne och hon tar efter jättemycket de lär henne så man märker verkligen att hon är förtjust i deras uppmärksamhet och aktiviteter.

Soffan - Here I come!