Idag var det mässa!

Idag var jag på mässan, jobbade lite och strosade runt mycket, så himla skoj och så mycket fina saker.
Här är Lektyg & Hantverks monter och det var fullt ös där hela dagen. Massor av fina papper, stämplar, chalks, band, knappar och inte minst ett stort utbud av härliga bazzill bling:

image274

Tack Pia för idag, det var så roligt att träffa dig och din man och vara med er och jobba lite!!

Helt stum i benen är jag nu och ska sitta och bläddra bland fina papper, gosa med barnen och bara låta alla måsten vara - det är ju lördagkväll trots allt. :)

Kramar till alla mysiga scrapparvänner jag fick chansen att träffa idag!

Publicerad!

Idag fick jag hem tidningen Scrapbooking m.m. och för er som har tidningen så kan ni se en layout på sidan 71 som jag har gjort! :D

Lite konstigt att alla andra berättat om layouterna under humortemat och också en materiallista.. men inte vid min fastän jag skickat med det (hade också en särskild önskan om att det skulle stå Morfen, eftersom det finns
en fantastiskt scrappare med samma namn) - står bara Baglady av Anna Björklund.. Jaja, nu är den med i tidningen iaf. :D

Glad post!

Häromdagen damp det ner ett kort i lådan och jag blev så glad!!! Ett litet konstverk från min vän Nina, så omtänksam och gullig. Stod alldeles rörd och tittade på det, vände sedan för att läsa inuti och jag började gapskratta. Ett stort BU!!! var det där för att skrämma bort alla mina bacillusker. Tack Nina, du är så go!

image273

Svart & Vitt

Här kommer mina senaste dt-layouter för Lektyg & Hantverk! Jag fick bl.a. underbara svart-vita papper från Reminisce denna gång att jobba med och det var riktigt roligt. Nicolas gillade inte sko-layouten, han tyckte att den var totalt ointressant.. för mig är det ett bevarat minne - Téas första skor, stl 19 Kavat... Jag kan inte göra mig av med dem av någon anledning så jag tänkte att om jag scrappar om dem kanske det är lättare. Man kan ju inte spara ALLA barnens grejer.. det går faktiskt inte.. men skorna.. bara ett litet tag till. ;-)

Första skorna:
image269


Kiwi boy (killar från Nya Zeeland kallas så. Tröjan och mössan Gabbe har på sig är med Nya Zeelands rugbylag All Blacks symbol):
image270


Pusskalas (texten lyder (särskilt för närsynta bofinken Malla. ;-) ) "Januari '07, Hittade Gabbe på golvet med Téas docka - ungefär lika stor som han själv. Han var mycket ömsint mot henne. Lite oregerlig var hon men när han väl fått in tekniken så fick hon många och långa pussar":
image271


Som gräddtårtsbiten är tulta liten - vad hon är go!
En strof ur en vaggvisa som är så underbart fin och som jag ofta sjunger för Téa, jag veeeeet att det inte är någon gräddtårstbit, men nästan, så vi kan väl låtsas:
image272

Till denna rosa layout har jag använt mig av Basic Greys Perhaps - Julia, pappersspill och bling bazzill. Blomramen är Fancy Pants chipboard. Alla andra papper är Reminisce och finns hos Lektyg & Hantverk, så även BG-serierna såklart. Lektyg & Hantverk kommer att vara med på mässan i Göteborg så ta en kik där!

Ses vi på mässan förresten? Jag kommer vara där på lördagen och ser ni mig så hojta gärna.

Wehoooo! Paket i lådan idag!

Har väl inte skrivit tidigare att jag vann februari-tävlingen hos Kickis pyssel med Pusslande under djup koncentration-LOn va? Den finns att skåda på Kickis pyssels förstasida.
Idag kom vinsten och det är ju alltid så roligt när det kommer scrap-post! Underbara stora påsk- och vårchippisar. SÅ kul! Kanske blir det lite påskpyntat härhemma och Téa kommer älska fjärilen - eller 'buttefaj' som hon säger på engelska. (när jag svarar butterfly tbx så rättar hon mig och säger 'filil'.. det gäller för Nicko och mej att vara konsekventa!)

Här scrappas så fort jag får en minut över.. Jag har lite dt-papper som jag håller på med fortfarande, jag är inte så snabb men jag hoppas resultatet blir bra.

Nu ska jag gå strax gå över till svärmor med barnen och äta lunch - så lyxigt och mysigt. Är så glad att jag har en sån toppensvärmor!! Kanske något att skriva till Lyckotjut om för tänk så många som inte har sån bra relation med sin svärmor.

Aj jo!

Tack, vad ni är söta, tröstande och uppmuntrande nu när jag inte mår så bra. Det är såklart lite tungt, just för att man måste hålla maskineriet (barnen och familjen) igång ändå och inte kan krypa in i ett hörn och vänta på att bli frisk, men jag känner mig rättså uppåt ändå, mycket kanske för att jag ändå orkat scrappa - bästa terapin mot allt.

Idag på
Scraputmaningen så ligger en annons uppe för tolkning. Annonsen får ni kika på där, men här är min layout, otroligt enkel men jag ville ha den så.
Texten är något som jag säger till Téa varje kväll, När jag sagt I love you så svarar hon med samma - "Aj jo"

image268
Si och så och scrap

Här är allt lite uppochner.. Det är min hälsa som inte är på topp, rent fysiskt. Ett rejält migränanfall som övergått i en riktigt jobbig huvudvärk som inte vill ge sig och det i kombination med bihåleinflammation som inte heller vill ge med sig trots att jag är i slutet av en andra penicillinkur.. och inte nog med det utan jag toppar det med magkatarr också. Ja, det är bara att skratta åt eländet! :D

Idag tog jag mig iväg till öppnis med barnen iaf och det kändes så härligt att de leker så bra där och stortrivs. Jag och två tjejer till satt och diskuterade politik, barnomsorgslösningar, A-kasseproblematik, eget företagande.. Så, det var riktigt intressant för min del att vara där idag också.

Det har blivit ett par layouter scrappade på sistone och en har jag tänkt påbörja ikväll, men det är dt-layouter för
Lektyg & Hantverk så jag kan inte visa dem riktigt än här. Ett par har jag gjort för Scraputmaningen också och här är en som publicerats idag - utmaningen är att scrappa om ett föremål, för mig blev det om DASS, detta mitt hatobjekt. Det är min kusin Jenny på fotot:

image267

Vem behöver inte en scrapväska/förvaring?

Ja, vem behöver inte det? Jag gör det defintivit. Hur charmigt är det att packa i Ikeakassar när man ska på träff? Funkar bra men det hade ju varit roligt med något lite finare, något lite mer scrappigt. Så, mitt tävlingsbidrag till Scrappiz väsktävling med scrapvänner som tema är detta om min vän Åsa F:

image266

På begäran lägger jag ut texten jag skrivit på layouten:
Våra vägar korsades genom jobbet men det var inte förrän vi möttes online i scrapvärlden som vi fann varandra på riktigt. Många mysiga scrap- och fikastunder har det blivit sedan dess och du peppade och höll mig uppdaterad om allt scrappigt när jag var gravid och helt off. Våra stunder betyder mycket för mig och du är inte bara en fantastisk scrapkompis utan en fin vän Åsa. Tack för att du är du och förgyller mitt liv!

Rosa/orange/grönt!

Det är färgutmaningen på Scraputmaningen idag och mitt bidrag ser ut såhär:

image265

Hurra det är vår!!

Idag, för första gången på riktigt så känner jag att det är vår. Jovisst har det väl varit en och annan solig dag men då har jag varit instängd med två snortroll härhemma.

Vi tog en vårpromenad
image261

och sedan tittade vi till trädgården och hittade två vårtecken - rabarber och snödroppar:

image262 image263

Superljuvligt och jag blir så glad av sol, ljus och lite fräsch växtlighet.

Kram och glad vår till er alla! :)

Ny dt-medlem till Scraputmaningen och nyscrappat

Scraputmaningen söker en ny inspirationsdesigner. Läs mer på bloggen och sök!! Eftersom vi är många i teamet så är det ingen betungande uppgift utan mest bara jätteroligt.. som ett scrapkollektiv. :)

Vi har haft en liten utmaning internt i designteamet på Scraputmaningen. Vi skickade lite pappersbitar och lite dekorationer till varandra och såhär gick det för mig (knapparna gjorde det väldigt skuggigt i scannern):

materialet jag fick:
image259

resultatet WÄRNA (Téas sätt att säga stjärna på):

image260

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

ps. det gick bra att tvätta vagnöverliggaren i 40C. :)

Mystrasor och vårstädning

Här är mina mystrasor: image257

De har ingen ork ännu och Gabbe har sin hosta kvar. Igår tog jag med Téa till Ica för en snabb runda och hon satte sig ner på hyllor hela tiden och stundom fick jag bära henne - totalt orkeslös och svag. Jag trodde att hon mådde bättre än så annars hade jag aldrig tagit med henne.

Jag börjar få vårkänslor och sorterat papper, plockat och grejat och nu förbereder jag för att lägga ut lite grejer på blocket. Ska bl.a. sälja barnvagnen och kanske någon av er kan svara på (finns inget tvättråd någonstans) om man kan köra överliggaren till barnvagnen i tvättmaskinen? Denna: image258

Den är ju ganska tjock, men inte stel. Undersidan är gjord av plast. Kanske måste jag skrubba av den för hand?
Åkpåsen måste väl ändå gå att köra på 40C?

Ska bli skönt att rensa ut lite.. förutom barnvagnen så är det en vagga, ett golfset, en sprillans ny mobil och en beg. mobil. Någon som behöver nåt? ;-)

Ikväll är det MELODIFESTIVALEN - wehoooooo vad kul det ska bli!!! Jag segertippar Måns, smöret från Lund. ;-)
Trevlig helg allihop, mina kära bloggläsare och som sagt så kom gärna med rengöringsidéer för vagnöverliggaren!

Min scanner är hemma!

Min scanner har varit trasig och borta från mig alldeles för länge, men igår hämtade min bror den från servicen.. eller inte just den utan en helt ny bidde det. Det är så härligt att kunna scanna mina layouter igen:

Här kommer ett par nya alster:
En som jag gjorde till februaritävlingen på
KickisPyssel

image255

och ett skissutmaningsbidrag till Love2Scrapbook

 image256

Nu mår vi alla lite bättre utom Gabriel som ff har feber och en hemsk hosta. Han tar sig mot halsen när han hostar jag antar att han är rejält uppriven där. Han får hostmedicin några ggr varje dag, men det hjälper tyvärr inte hela tiden. Téa är väldigt svag fortfarande men har iaf börjat äta lite vilket brukar vara ett friskhetstecken. Jag hoppas att vi blir helt friska under helgen så att vi är fit for fight för lite aktiviteter under nästa vecka.

Ethel blev scrapjackad idag!

Ethel blev scrapjackad idag på Scraputmaningen och mitt bidrag ser ut såhär. Originalet hittar ni på Scraputmaningens eller Ethels sida. Papper från Lektyg & Hantverk!

image253

Utmanad - något ni kanske inte visste om mig

Jag har blivit utmanad av Ulrika, Kicki och Emelie!

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

1. Jag har kräkfobi! Hade det som barn och tonåring för att sedan försvinna under många år för att komma tbx igen. Helpest nu när vinterkräksjukan härjar som bäst. Jag prenumerar på norovirusrapporter (vinterkräksjukerapporter) från
Smittskyddsinstitutet.

2. Jag har åkt runt på marknader och sålt fyllda jättecrêpes
och våfflor med min pappa. Hur kul som helst och vad mycket spännande folk man träffade på!

3. Jag har varit mellanhand i en droghandel
.. Inget jag är stolt över. Det handlade om något som inte var narkotikaklassat då, men som är det nu - no further details! Många år sen och preskriberat nu.

4. Jag avskyr Science Fiction med brinnande iver, medan min man har hyllmeter med StarTrek och älskar allt sånt. Klarade av 20 minuter av Sagan om ringen men mer än så har jag inte sett och kommer inte heller att se.

5. Jag är väldigt snäll som vuxen, men när jag var liten så bossade jag över min lilla kusin som under en period var dagbarn hos oss. Hon skulle få tio öre varje dag som hon bäddade min säng.. men hon fick aldrig pengarna. Som tur är har hon förlåtit annars hade det bliivt jädrarns dyrt nu med ränta och allt. Mina småbröder kallade mig för TyrAnna

6. Har alltid Treo i väskan. Bra att ha till mycket olika krämpor.

Det var lite mer, eller mindre, okända fakta om mig.
Nu utmanar jag:

ÅsaF
Anna-Carin
Mallafors
Maskrosfjun
Tussan

Uppdaterar med ett par nya layouter!

Trots sjukstuga så har det inte varit något fel på kreativiteten. Här kommer ett par bidrag till Scrappiz cybercrop:

Skissutmaning för DT-medlemmarimage248

Och ett bidrag till Utmaningsverkstans utmaning.
Min uppgift var:
Titel: Utstansat/utskuret
Text: Lista
Färger: Valfritt
Papper: Spillpapper

image249

Tack för titten!

Sjukstuga igen!

Här har vi sjukstuga igen. Téa har varit sjuk sedan i onsdags.. Har aldrig sett henne så sjuk, en rejäl omgång med influensa och idag klagade hon över ont i kisseriapparaten så jag är rädd att det kan vara urinvägsinfektion.. Ska hålla lite koll på henne under dagen. Gabbe är pigg men har en hiskelig hosa, Nicko började hosta igår och jag har fått ont i halsen. Jag är så KLEN! Brukar ni också få allt som era barn får?

En sida hann jag med igår trots allt, på Scrappiz cybercrop. Journaling i fokus var temat så det fick bli ett barndomsminne: (min scanner är ff på lagning så varför den ser sned ut beror alltså på fotgrafen)

V?rmeln