Jag har blivit utmanad!

Japp, så är det.
Jag har blivit utmanad av ÅsaF och den här uppgiften är inte enkel när man inte är neurotisk och helt enkelt perfekt.


Du skall göra upp en lista på fem konstiga vanor/ovanor eller egenheter du har och sedan utmana fem andra bloggare att göra det samma och fortsätta kedjan. De skall även bifoga de här korta reglerna i sitt meddelande. Längst ner i det här inlägget finns en lista över vilka JAG utmanar.

1. Jag bygger högar. Bygger högar av kläder, papper, böcker, grejer.. Högar som ska sorteras så småningom, högar som jag då och då tar itu med så att det ibland är hög-fritt härhemma så att jag kan bygga nya högar.

2. Går ingenstans nästan utan att ha med mig huvudvärkstabletter.
 
3. Tycker inte om när man på restaurang får sin tallrik med mat och de täckt sås över all mat, särskilt inte över potatisen och grönsakerna. Var sak ska ligga för sig så man ser vad det är för ngt man äter och känner smaken av var sak för sig.
 
4. Tillåter inte Nicolas att sortera mina CD-skivor i bokstavsordning (mest kanske för att retas lite med honom)  för att om man bläddrar bland dem för att hitta ngt specifikt så kan man komma på ngt annat man också vill lyssna på.
 
5. Använder månadslinser avsevärt längre än avsett.


Jag utmanar: Helen(svartochvit), Catez, Skrattmås och Tjenixen... någon mer som känner sig manad?


Å väntar lite till...

Ja det händer inte så mycket på dagarna nu, försöker mest jaga sömn.
Sitter och "fönstershoppar" på olika scrapbutiker och önskar mig mest av allt massor av rub-ons och en silent setter. Ska investera i det har jag tänkt.

Har packat upp lite kläder till Pytteliten efter Téa, hade nästan glömt att jag hade dem snyggt förpackade nere i källaren, men nu är det gjort iaf. Har gjort rent en sulky jag fick för några veckor sedan också, det var mitt stora och enda projekt jag ville göra idag. Den blev så fräsch och fin och Téa kommer nog tycka att det är roligt att få åka en ny vagn. Fast sen har vi ju syskonvagnen också förstås.... Å fortsätter vänta...

Ja, det är ju inte så mycket att göra nu annat än äta, vila, sova och vänta på att bebisen ska komma.
Nu är Nicko hemma från jobbet och jag kan verkligen få lov att ta det lugnt.

Jag vågar knappt ringa eller sms:a någon nu, alla blir nervösa när de ser mitt nummer och tror att ngt är på g. Inte meningen att sätta folks känslor i gungning men det är roligt att höra att ni är engagerade, nyfikna och spända av förväntan. Det kanske är en lat liten rackare i min mage som inte vill stressa ut utan tar god tid på sig?

Vackert med snön förresten! Fast så länge man slipper skotta, skrapa bilen eller pulsa sig igenom den. :)

Väntar å väntar å väntar...

... på att Pytteliten vill komma ut. Jag vill ha förlossningen som ett minne blott och kunna fortsätta med mitt liv som tvåbarnsmor istället. Efter gårdagens illamående och dåliga mage så borde det dock inte vara alltför långt borta. Som min vän Ingela sa igår så är det det första tecknet på när en tik ska valpa - att hon mår illa och tappar aptiten. Vi är nog väldigt lika där djur och människor.

Som peppning inför förlossningen då jag är så orolig för smärtan så har jag på mitt skrivbord (på datorn) lagt den första bilden som togs på Téa när hon kommit upp på min bröstkorg. Visst är hon lite slajmig och kletig ännu, men det allra vackraste och underbaraste jag upplevt så jag försöker att tänka på målet istället för de sista smärtsamma timmarna av resan till ett barn.

Färsk Téa  Färsking!

Nu när jag inte längre orkar gå till affären eller göra så mycket annat nyttigt så har jag scrappat lite. Än har jag sommarbilder som väntar på att scrappas men det är ingen idé att forcera något utan att jag hittar rätt papper och rätt idé innan jag sätter igång. Jag har mest ägnat mig åt julbilderna på sistone och här är mitt senaste alster som är ett bidrag till en skissutmaning på Love 2 Scrapbook.

Lek med julklappar Lek med julklappar (ja, pennan hittade hon förstås själv och stoppade i där hon tyckte det var lämpligt....)

Här snickras och dundras..

.. för nu byter snickaren ytterdörren. Är det inte typiskt så säg, men dörren var alldeles skev och karmen för kort på ena sidan och för lång på den andra så vi måste åka och byta dörren KRÅNGEL!!  Som tur är hade vi en dörr till som ska sättas in på andra våningen och den var helt ok så vi blir inte utan dörr nu iaf, men det hade ju varit härligt att få båda dörrarna installerade och klara idag. Men men..

Det ser så roligt ut än så länge, för det går en yttertrappa upp till andra våningen men där dörren ska vara är ännu bara ett långsmalt fönster. Kan möjligen användas som serveringslucka av pizzabudet, inte illa det iofs. :-)

Lite scrappat har det blivit idag, fastän jag borde ägna mig åt att plocka, sortera, städa, fila fötterna och färga ögonbryn och fransar så att allt är klart innan kotten kommer. Inte så lätt bara eftersom jag rör mig som en stelopererad elefant pga alla sammandragningar och förvärkar.

Dagens scrapalster med brunt (mkt ovanligt att jag scrappar i brunt, så det var skoj att vidga sina färgvyer):
 

Pulkabus

Igång med scrappandet igen!

Ja man kanske inte ska ropa hej än.. men lusten har iaf kommit tbx och jag har lyckats göra en dubbel-LO med bilder från julen. Det är så mysigt att ta tillvara små stunder på kvällarna och bevara små minnen.
Senaste alstret!
Öroninfektion

Japp, då var det dags igen.. Igår fick Téa komma till läkaren igen och få antibiotika mot en ny öroninfektion.
Hopplöst! Hon är så trött och sliten lilla gumman och har påsar under ögonen. Hon sov tolv timmar inatt och sedan har hon (och jag) sovit 3 timmar på eftermiddagen. Jag hoppas hoppas hoppas så att hon repar sig ordentligt efter denna kuren så att vi får lite andrum från förkylningar och sjukdomar.. för sen kommer ju Pytteliten till oss och då vill vi vara pigga och friska.

Hade ett par hemskt o-sköna värkar inatt och hade svårt att somna sedan. Vill inte föda barn riktigt än, men samtidigt är det ju skönt att slippa gå de sista tre veckorna nu.. men men vi får väl se hur det går.