Midsommar 2012

Kvällen innan midsommarafton hade vi grillparty hos grandma & grandpa. Vädret var strålande och vi var ute hela kvällen, åt gott, drack gott och spelade badminton.. nästan alla 17 av oss. Vi är många när halva tjocka släkten samlas. 

Midsommarafton var low impact. Midsommarfirande på Fjällbo Ängar med tillhörande små grodorna runt midsommarstången. Ungarna var måttligt roade av det i år och hoppade ur ringen efter första dansen. Jag är inte den som håller på traditioner för sakens skull så de är fria att göra vad de vill. De hittade klasskompisar och dagiskompisar att leka med, de hoppade säck, spelade fotboll och kastade boll och vann massor av kolor. 
 
 

Dinos på Universeum

17 juni fick vi ett infall att åka till Universeum, jag hade hört att det var en Dinosaurieutställning på taket och det lät ju minst sagt spektakulärt och kul. Så amatörmässigt av mig att inte ta med den riktiga kameran bara..

 
De rörde på sig och lät! Lite skrämmande och väldigt kul tyckte ungarna!
 
 
 
 
Men nere i akvariet var det ju spännande som vanligt och regnskogen hade vi fullt sjå att hänga med guiden och kolla apor, fåglar och kakaoträd. Skolavslutning 2012 (del 2)

Det var så härligt att vara ledig på skolavslutningsdagen och slippa rusa till jobbet efteråt utan kunna ta det lugnt och fira ordentligt. Vi åkte till Jonsereds Herrgård och Grindkafét, avnjöt kaffe, Trocca (som jag och brorsan sa när vi var små), muffins och hallonpaj. Det blev pusskalas i solen. :) 

 
 
 
 
 
 
 
 

Skolavslutning 2012 (del 1)

Precis som en skolavslutning ska vara tycker jag - hela skolans barn som sjunger in sommaren av hjärtats lust i fina kläder, svenska flaggan som vajar, instabila björkruskor och föräldrar med härligt fåniga leenden och kameror i högsta hugg. Precis så var det på min skola när jag var liten.  
 
Förväntningsfulla barn som snart ska snart ska få sjunga sina sånger


 


Gabbe, brutalt ärlig och osentimental "Mamma, jag applåderade inte. Vet du varför? Jag tyckte inte de var tillräckligt bra".
 
Femmorna har alltid ett speciellt avslutningsnummer för att säga 'hej då' och gå vidare till en annan skola. I år var det bl.a. Olivia Newton John och John Travolta som hittat hit. 


Diplom- och glassutdelning till hela klassen efteråt

En skolpjäs om närområdet

 
Téas klass har hela våren övat på en pjäs som handlar om Utbys historia. Alla vet att Anders Mattssonsgatan är "gräddhyllan" i Utby, men alla vet nog inte vem Anders Mattsson var. 

Anders Mattsson tillsammans med sin fru Hulda, diskuterandes över middagen om att
flytten till Utby måste genomföras. 


Efter att ha sett pjäsen som dessa 6-8:åringar framfört så vet jag nu att Anders Mattsson var ägare av en kaffefirma här i Göteborg. Han och familjen bodde trångt och barnen var krassliga så de bestämde sig för att flytta ut till en större bostad på landet. Han lät bygga upp en villastad och sedan samlades in pengar för att bygga en kyrka och också en skola. Skolbyggnaden står kvar och är bamba, klassrum och fritidsverksamhet numera. 

Mamma Hulda och hennes döttrar


Byggarbetarna som bygger familjen Mattssons hus.. eller om det var kyrkan i just den här scenen. :)


 
Ungarna var så duktiga och kom ihåg sina repliker väldigt väl. Téa var nutidsbarn med passande Angry Birds-tröja som hon själv valt för dagen. ;) 

Inga dagisbarn mer..

 
Gabbe har slutat på dagis och har ett långt sommarlov innan skolan börjar. Hela sista året på dagis har varit pest och pina för honom för alla hans kompisar var -05:or och slutade förra året. Han har skolat ut sig själv och var inte ett dugg ledsen över att sluta. Jag däremot får revidera min uppfattning - jag har inte längre småbarn, nu är de skolbarn, stora barn. Att säga hej då till personalen på förskolan var känslosam - de har varit med i både med- och motgångar och alltid brytt sig om barnen men också om föräldrarna. Helt fantastiska är de. 

En era är slut och en ny tar vid. 

 

Du kanske inte vet det men...

Du kanske inte vet det, men döden spelar faktiskt inte handboll. Det är titeln på den senaste boken jag läst. Visst är det en ungdomsbok, men jag fick den i min hand och åh vad festlig den var. Hade jag fått läsa såna här böcker som barn så hade jag slukat böcker tidigare. 
 
Du kanske inte vet det, men Döden spelar faktiskt inte handboll
Boken handlar om Döden, Göran och hans ofrivillige assistent Mattias. Göran, som är en uppdaterad version av liemannen - cigarrökande och omkringkörandes i en suv, behöver semester och vill att Mattias tar sig an uppdraget på allvar, men Mattias vill inte, han kan inte med, han är kanske inte för snäll utan helt enkelt för vek, han tycker inte om att "hämta hem" människor. Hans första uppdrag misslyckas fatalt.. det är den söta Zahra med vackert, svart, tjockt hår, med egen smak och stil. 

Det är en kul twist på temat döden, både humoristiskt och lite kymigt. 
Rekommenderas till alla barn (och deras föräldrar!) :) 

Nationaldagen den 6 juni 2012

Det årliga firandet av Sverige gick av stapeln på Partille hembyggdsgård. Trollkarlen A:son B:son C:son trollade för barnen på ett lättsamt och skojigt sätt. Barnen var som förtrollade. ;) Nationaldagsbakelse, hembakta bullar och kakor av entusiastiska hembyggdstanter förgyllde fikat och så undrade jag lite över vilka som kommer ta över arbetet med hemgyggdsgården för det var verkligen bara gamla tanter och farbröder som höll i trådarna. Är det inte lika viktigt för oss yngre? Eller vaknar vi upp stenhårt en dag och undrar vart historien och hembyggdsavet tog vägen? Vi kanske får sätta hoppet till våra barn. 

Nationaldagsfirandet har ännu inte tagit någon rejäl fart och vi är så lagom i Sverige att det nog kommer ta sin tid. Jag ville iaf markera dagen för barnen för jag är stolt över Sverige. Det finns mycket förändringar och förbättringar vi kan göra, men nu får det vara slut med jantelagen och att betydelsen "osvenskt" är positiv. 

Från Partille tog vi en tur till Jonsereds Herrgård och klappade på fåren en stund. Det är underbart att ha så nära till både stan och landet. 

 
 
Vem smälter inte för ett sött lamm? Ulligt och gulligt!! Fast.. jag kan inte låta bli att tänka på hur gott en lammstek smakar också. ;)


70-talsfest

2 juni var vi bjudna på 70-talsfest och alla gick in med liv och lust i temat. 
Jag ångrar att jag inte tog fler foton under kvällen, som på chokladkakan till efterrätt med peace-tecken i grädde. 
Snygga var vi! ;)Med snygga brillor:


Med snygg sminkning, blå ögonskugga och alldeles för mycket rouge:MME Be Happy - Be You

My Minds Eye har alltid gjort fina papper tycker jag. De gjorde tjock och härlig kvalité när andra gjorde tunna papper.. Det var i begynnelsen av mitt scrappande för tio år sedan. Min scrapstil har naturligtvis ändrats med tiden, men någonstans hittade jag en grundstil som hänger kvar.

klassisk MME i typisk Morfen-stil:

Mönstrat papper: MME FYH Be Happy – Be You
Bokstäver: Thickers privata
Dekorationer: dymo, utklippta cirklar ur mönstrat papper, blingstenar


Färgglatt med Vivi Gade

Vivi Gades papper är mjuka, bleka och behagliga som en mormorstapet från förr. Med mist, washi tape och färgglada blommor blev det en somrig kombination ihop med fotona.
Tack
Mia och Karolina för hjälp och inspiration! :)


Mönstrat papper: Vivi Gade – Skagen 4.
Dekorationer: YD Washi tape -  Ojima, Shimbashi, Ueno, Bakers Twine – grön. Blingblommor, mist, journalingruta och stickers privata – likvärdiga produkter finns i butiken.


Somrigt med Bo Bunny

Underbart somrigt papper till förra årets somriga minne.
En av de varmaste dagarna i Karlstad och vi mötte upp min storebror i museiparken. Han busade med ungarna som vanligt och jag lyckades fånga en av hans tok-miner. :) Närbilden på Téa har jag gjort en förstoring av och den sitter inramad på min fotovägg.

Mönstrat papper: Bo Bunny Country Garden - Country Garden
Dekorationer: thickers, CC mixade blommor lime och journalingruta.