Hurra hurra hurra hurra för Gabbe ida'!

Nu är Gabbe 4 år! Min stora lilla älskade pojke. :)

En Nicke Nyfiken-tårta beställde han och det fick han såklart. Vilken tuuuur att det finns tårtbilder. :)Hälsa hit och hälsa dit!
I torsdags fick jag min första botoxinjektion mot migrän. Det blev ca 20 stick i huvud, axlar och nacke och om någon vecka kan jag börja utvärdera resultatet. Fram tills nu så har jag haft som träningsvärk vid injiceringsställena, ungefär som när man får en vaccination... fast på massor av ställen i huvudregionen. Fördelen kan ju vara att jag blir av med min argrynka i pannan nu - den där som har utvecklats väldigt mycket sedan barnen började göra hyss. :)

Samma dag blev Téa sjuk, 40 graders feber, men inga andra symptom än ont i magen.. Febern gick inte ner trots Ipren så i fredags tog jag henne till doktorn. Efter 3½ timme på vårdcentralens jour skickades vi vidare till barnakuten. Där fick hon inte träffa läkaren om hon inte lämnade urinprov.. och efter många försök hade vi fått till det på vårdcentralen och med en liten tjej som kanske kissar normalt tre ggr/dag så var det omöjligt att lämna sånt prov. Så hon fick åka hem och sova för att komma tillbaks nästa dag. Dock hade febern gått ner av sig självt tills i lördags så vi slapp att åka tillbaks med henne. Hon var så tapper på både vc och sjukhus trots att hon var så dålig.

På fredagskvällen så blev svärfar dålig och hamnade på sjukhus för kontroll av ev. stroke. Han är okej nu, men visst blev vi lite omskakade och man blir påmind om att vi får vara rädda om varandra.


Första julkortet 2010

Jag har hakat på utmaningen på Svensk Scrapbooking där det handlar om att göra _ett_ julkort i januari, två i februari osv.


Angel

Min lilla ängel.
Vet ni vad det prickiga pappret heter? Airhead..
Pappret har ingenting med bilderna att göra.. hehe..

Tycker om de här fotona på Téa. Hon satt på soffkanten medan ljuset strålade in genom vingarna och väntade på sina kalaskompisar när hon fyllde fem.
Mönstrat papper:
BG Sugar Rush – Airhead
Dekorationer: BG Sugar Rush Writers Block, blommor, stapels, pärlor.

Fram & tbx

Fram och tbx, fram och tbx - så går det till när barnen hoppar hopprep över den "slingrande ormen". Ett discohopprep som spelar musik hela tiden - samma enerverande ljud.. som jag står ut med bara för att de har så underbart roligt. :)

Layouten är en scraplift gjord utifrån en layout som Anette Forsberg gjort hos
Scraphuset.Önskelista för 2010

En BOM-utmaning på Svensk Scrapbooking fick mig att fundera över vad 2010 skulle bära med sig, det resulterade i en önskelista. Papper, dekorationer och journalingrutor kommer från Pappersbiten.
Enfärgat papper: Bazzill OP White
Mönstrat papper: MME Love Me Do – Circle of Love
Journaling: BG Sugar Rush Writers Block, BG Origins Writers Block
Dekorationer: Knappar – BG Sugar Rush Buttons, Brads – BG Sugar Rush


Popsicle

Jag antog utmaningen hos Magdas med stämplad bakgrund. Jag sprayade först och stämplade med samma färg men i starkare ton och en rödare ton. Blev kul tycker jag och så bröt jag av med detaljer och bokstäver i aqua.

Tuben


Idag har jag åkt tuben. Det var faktiskt riktigt obehagligt första halvtimmen..men andra halvtimmen gick det bättre. Jag fick som en bur kring huvudet och sedan åkte jag in i tuben, trodde det skulle vara klart på några minuter men 1 timme!!!!  Jaja.. nu är det iaf gjort nu är det bara att invänta resultat från neurologen.

Studiedag

Idag hade barnens förskolelärare studiedag och därmed var barnen lediga och jag med dem.

Vi började dagen med frukost på Mc D och det tyckte barnen var riktigt festligt. Téa valde pannkakor och juice och Gabbe valde toast, yoghurt och juice.

Mobilkameran var med och kunde dokumentera.Sedan åkte vi till Allum en stund. Barnen såg fram emot att jaga fiskarna där (akvarium som projiceras på golvet) men den var avstängd så vi gick in i bokaffären istället - den är riktigt bra. Vi köpte med oss Bolibompadraken hos tandläkaren. Vi läste den två ggr när vi kom hem och sedan en gång till läggningen.

Jag köpte ett par "jag lär mig skriva"-böcker till Téa. Hon frågar ofta hur man skriver olika ord för själva bokstäverna kan hon. Gabbe blev jättenyfiken så han kanske lär sig av bara farten. :)

Sedan låg jag och vilade lite på soffan medan barnen hade kuddkrig i dubbelsängen. Jag sa till dem ett par gånger men sedan låtsades jag som om de faktiskt tittade på filmen de hade satt på...

Imorgon är det vanlig arbetsdag och vanlig dagisdag.

Pink Cat Studio del 2

Jag har fått klartecken att det är ok att blogga nu! :)

Klicka på bilden för att komma till shoppen!!

Några av dessa söta figurer har jag lekt med och resultatet blev såhär:

Grattiskort med muffinsTvå gulliga ugglor på en gren:En uggla på gren
Ballerinakort med liten ballerina (ca 10cm hög)Dörrskylt med ballerina (stor ballerina, den är 17cm hög)Dörrhängare för Téa "stör ej prinsessan" står det på.

En stor fjäril i olika vita nyanser:


Missa inte tävlingen i Pink Cats blog!Pink Cat Studio & jag
HÄR kan ni se vad jag har grejat med på sistone.
Scrolla ner för det är flera grejer publicerade i inlägget.

Jag kommer lägga upp det här senare, har inte kollat om jag får lov att blogga dem själv ännu...

Téas album

När jag fixade Téas enfärgade rosa album till ett glittrigt prinsessalbum så ville hon gääärna scrappa.
De vackra blingstenarna och blommorna kommer från
Scrapmoment.


Minialbum av layouter

Jag har scannat och framkallat mina layouter i 10x10 och 15x15cm stora foton. Klistrat ihop dem två och två och gjort små minialbum. Det är väl inte gratis, men de är så lagoma för barnen att bläddra i.

Missa inte utmaningen på
Svensk Scrapbooking med just temat minialbum! :)

Tired handsNicolas to Gabbe: Put your things away
Gabbe: But daddy, my hands are so tired
Minialbum av kuvert

Ett enkelt men roligt album av kuvert har jag gjort. Jag har länkat till det tidigare men inte visat foton på det direkt i bloggen. Tutorial hittar du i pappersbitens blogg.


Memory

Jag gjorde ett litet julmemory till barnen i december och till Pappersbitens adventskalender. Jag skrev ut bilder från Goodies och asken gjorde jag utefter en tutorial på Stampin Inspiration.Trädgårdsalbum

Jag tycker att det är jättemysigt med snö och vi har varit ute med ungarna och åkt pulka och snowracer, men det är väl när man slipper trädgårdsarbetet och det är för kallt och fuktigt för att göra något åt husfasaden som man längtar som bäst efter trädgården. :)

Denna längtan resulterade i ett litet trädgårdsalbum i måttet 11x20 cm. Det har öppningsbara ringar så att jag kan fylla på med sidor om blommor, fröer och trädgårdsdrömmar.


De fina papprena från Basic Grey Indian Summer hittar du hos
Pappersbiten.


Årets första layout 2010!

Här kommer min allra första layout för 2010, det är till en skissutmaning på Pyssellyckan.


Gott Nytt Scrapår 2010!

Ni missar väl inte alla roliga aktiviteter på Svensk Scrapbooking!!

Vi har redan dragit igång med 6 stycken utmaningar som sträcker sig över hela januari, bl.a. en julkortsutmaning för att komma igång med julkorten i tid!! :D

Mässa och träff i Karlstad är planerad. Klicka på bilden så kommer du till en sida med mer information.