Ett hus i brand


Hus i brand

Brandbilar
(mobilbilder)

Ikväll står ett hus i brand. 3 hus bort från vårt. Dramatiskt. Läskigt fast ändå som på film. Grannarna samlar sig på gatan. Helt plötsligt pratar alla med alla och det är som om alla på gatan är en enda familj fast vi bara ett par timmar tidigare på kvällspromenaden bara nickat lite igenkännande och mumlat ett tyst 'hej'.

Många tankar snurrar i mitt huvud. Tänk att ett hus kan bli övertänt så snabbt. Tänk vad liv kan släckas snabbt medan elden fortsätter. Någon granne hade sett någon som hör till huset ute på gatan så förhoppningsvis har alla som bor där klarat sig.

Hur är man själv utrustad mot brand? Räcker det med en brandvarnare? Tänk om det, i ett sånthär gammalt hus som är byggt på en höft, finns gamla elledningar som startar en brand? Hur reagerar man om man skulle vakna mitt i natten av att brandvarnaren tjuter? Blir man paralyserad? Hinner man rädda barnen? Usch vilka mörka tankar det kom lagom tills man skulle lägga sig. Men man blir rädd. Man inser sin litenhet.

Jag skulle bara visa lillebror våra ommålade utemöbler och så ser jag speglingar i grannens fönster att det brinner någonstans. Tror att det är någon som startat en majbrasa men den var isf väldigt konstigt planerad. Vi börjar gå, sedan springa. Det smäller som om det är påsksmällare som avfyras. Möter grannar på gatan som ringer brandkåren. Påsksmällarna visar sig vara eternitplattor som skjuter iväg. Sedan krossas fönstren ett efter ett. En bil blir snart övertänd och jag står hela tiden och bekymrar mig för att huset bredvid, åt det håll det blåser, också kommer drabbas.

Usch, sånt här händer inte på vår gata. Vår lugna lilla gata.
Ett hus går att ersätta som tur är och jag hoppas än en gång att alla personer och husdjur har klarat sig.


http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=272959Vardagens små överraskningar

  • Dagens visdomsord: Vänd alltid uppochner på skorna innan du tar dem på - man vet aldrig vad det kan vara för överraskning däri.

Japp, min överraskning i skorna var rice crispies... Knastrade skönt under fötterna. UNDRAR vem som kan ha lagt dem där??? Jag måste nog anlita Sherlock.

Idag är världens underbaraste väder men jag är så trött så trött och tanken på att komma ut med ungarna känns som ett alldeles för stort projekt eftersom jag inte är riktigt frisk ännu. Det sliter i hela kroppen redan vid tanken på att klä på dem ytterkläderna, kånka och bära, knö ner båda i vagnen. Man behöver inte vara sjuk för att tycka att det är jobbigt iofs. Det ska bli så skönt med sommaren, lätta kläder och så mycket lättare att komma ut.

Har fått svar från stadsdelsnämnden om att mitt brev angående översyn av lekparkerna i området. Ärendet tas upp på möte den 9 maj. Känner mig så himla nöjd över att jag äntligen fick iväg det. Det tog ju bara ett år från tanke till handling. ;-) Ännu längre tid kommer det säkert ta för kommunen dock att skicka ut någon för att titta på lekparkerna.

Sjukstuga

Här är full sjukstuga. Téa har feber och jag har precis blivit av med febern men har fortfarande ont i hals och kropp. Nicolas har fått vara hemma från jobbet i ett par dagar för att ta hand om hela familjen.

En kär vän ringde idag, vi har inte hörts av på ett tag så det blev en glad överraskning som värmde i hjärtat och jag glömde bort flunsan för en stund. :)

Ny-scrappat:

Sommardröm

Badflicka


Magknip

Ja.. lite naket men vad tusan, ni får titta på helheten av det skapade istället. ;-)
Svor ve och förbannelse över scannern som lade till små rosa prickar på det ljust mönstrade på högersidan, vet fortfarande inte vad som gjort att det blivit så på ena sidan men inte på den andra.

Magknip


Påsk var det här ja förresten.. Vi firar det med en febrig Gabbe och att ta det lugnt härhemma. Vi promenerade till lekparken idag iaf och till vår stora sorg har de tagit bort cykelkarusellen som var så rolig. Säkerligen EU-anpassat och då tar de bort grejer utan att ersätta. Funderar på att skriva brev till stadsdelsnämnden för lekparkerna häromkring är under all kritik. Nåt kul ska väl alla barn som bor här ha!

Double Dipper

Mitt senaste bidrag till en skissutmaning Double Dipper. Min lilla bustjej som helst bara äter ketchup så pommes frites är bara ett verktyg för att få i sig ketchup. När fritesen är sladdrig och halkig så tar man en ny helt enkelt. ;-)

DoubleDipper

En liten tripp

Jag och barnen har tagit en liten tripp till de värmländska skogarna. Det är så härligt att vara med hela stora familjen så det är synd att det bara är en snabbvisit denna gång - får bli en längre version till sommaren.

Just nu sover barnen och jag längtar efter att scrappa lite. Ska ta och skicka in en ny fotobeställning så att jag får lite nya kort på Téa & Gabriel att göra ngt fint med.

Fantastiskt hur tom i bollen man kan känna sig med livet fyllt av småbarn. Hänger med i nyheterna och så, men ändå känner jag mig lite inskränkt och har inget att berätta om det inte handlar om barnen. Jaja, det är väl så för de flesta och man kan väl inte begära så mkt med två pyttesmå som livet kretsar kring trots allt.

Tjingelitjong plingplong!

Sifferutmaning från Carola!

1. Så mycket är klockan just nu: 00.26
2. Året jag föddes: 1974
3. Mitt lyckonummer: 3
4. Numret på bostaden jag bor i just nu: 30
5. Min längd (i cm): 168
6. Min skostorlek: 38
7. Så många ostskivor lägger jag på mackan: 2
8. Så många fulla album med scrappade sidor har jag: 3
9. Antal par skor jag äger: 4
10. Telefonnumret till min favoritrestaurang (riktnumret behövs ej): 265109 (mha hitta.se)
11. Såhär många av mina naglar är målade just nu: 10 - ptroligt nog målade öht
12. I genomsnitt klipper jag håret såhär många gånger per år: 2
13. Postnumret till min favoritort: 41506
14. Så många sekunder kan jag hålla andan: 23 innan jag får panik
15. Så många minuter kan jag stå på ett ben: 5
16. Så många kullerbyttor på rad kan jag göra: 3
17. Antal TV-apparater som finns i mitt hem: 3
18. Antal gånger jag legat på sjukhus över natten: 2
19. Hur många bilar jag ägt: 2
20. Antal partners jag haft: *beep*
21. Hur många TV-program jag ser i veckan: 6 olika
22. Antal timmar i veckan jag spenderar vid datorn: 3
23. Antal timmar i veckan jag spenderar på att pyssla: 3
24. Antal swappar är jag med i just nu: 1
25. Så många olika länder har jag besökt: 10
26. Så många minuter tillbringar jag framför spegeln varje morgon: 15
27. Antal gånger jag går på krogen per år: 2
27. Så många syskon har jag: 3
28. De tre siffrorna i min bils registreringsnummer: 368
29. Så mycket kostade mitt senaste inköp: 410 kr
30. Så många kuddar har jag i sängen: 3 minst
31. ISBN-nummer på min favoritbok: 9146183701
32. Antal olika mobiltelefoner jag ägt: 3
33. De fem första decimalerna i Pi är: 3141592
34. Antal träffar jag får när jag skriver in mitt namn i Googles sökruta: 15 100
35. Den här tiden står min väckarklockas alarm på just nu: 02, 05, 07 (väckarklockan heter Gabriel och kan inte köpas på Ikea)

Min dator är frisk!

Tjohoo!
Min dator är frisk. Den har även utrustats med lite blingbling i form av rosa fläkt och rosa ljus. Min dator är nog lite "schlager". ;-)

Har scrappat också:

Förlossning

Prickigt tack  Jennykort