Ett hus i brand


Hus i brand

Brandbilar
(mobilbilder)

Ikväll står ett hus i brand. 3 hus bort från vårt. Dramatiskt. Läskigt fast ändå som på film. Grannarna samlar sig på gatan. Helt plötsligt pratar alla med alla och det är som om alla på gatan är en enda familj fast vi bara ett par timmar tidigare på kvällspromenaden bara nickat lite igenkännande och mumlat ett tyst 'hej'.

Många tankar snurrar i mitt huvud. Tänk att ett hus kan bli övertänt så snabbt. Tänk vad liv kan släckas snabbt medan elden fortsätter. Någon granne hade sett någon som hör till huset ute på gatan så förhoppningsvis har alla som bor där klarat sig.

Hur är man själv utrustad mot brand? Räcker det med en brandvarnare? Tänk om det, i ett sånthär gammalt hus som är byggt på en höft, finns gamla elledningar som startar en brand? Hur reagerar man om man skulle vakna mitt i natten av att brandvarnaren tjuter? Blir man paralyserad? Hinner man rädda barnen? Usch vilka mörka tankar det kom lagom tills man skulle lägga sig. Men man blir rädd. Man inser sin litenhet.

Jag skulle bara visa lillebror våra ommålade utemöbler och så ser jag speglingar i grannens fönster att det brinner någonstans. Tror att det är någon som startat en majbrasa men den var isf väldigt konstigt planerad. Vi börjar gå, sedan springa. Det smäller som om det är påsksmällare som avfyras. Möter grannar på gatan som ringer brandkåren. Påsksmällarna visar sig vara eternitplattor som skjuter iväg. Sedan krossas fönstren ett efter ett. En bil blir snart övertänd och jag står hela tiden och bekymrar mig för att huset bredvid, åt det håll det blåser, också kommer drabbas.

Usch, sånt här händer inte på vår gata. Vår lugna lilla gata.
Ett hus går att ersätta som tur är och jag hoppas än en gång att alla personer och husdjur har klarat sig.


http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=272959Kommentarer
Postat av: ÅsaF

Huuuuuuu.... läste precis på gp och branden och ilade till din blogg och får läsa ännu mer om branden... Riktigt läskigt!! Förstår att tankarna är många och mörka nu. Men tills ni vet varför branden startade får ni fokusera på att kramas och mysa! Tänker på er! KRAMAR!

Postat av: Sanna - liljan_

Ånej, usch så hemskt! :-( Ta hand om er!*kramar om*

2006-04-30 @ 11:37:40
URL: http://sannagregersdotter.blogg.se
Postat av: Helen

Men fy vad hemskt!
Vilken tur att alla klarade sig.
Massa kramar från ett regnit karlstad

2006-05-01 @ 14:07:53
Postat av: Zara

Fy vad hemskt, man får sig en funderare!
Hoppas att allt är bra med dig,lilleman och resten av familjen.
Kram

2006-05-02 @ 08:43:29
URL: http://zaras.blogsome.com/
Postat av: Jonelly

Merci for all the wonderful writings

2009-10-12 @ 13:04:26
URL: http://jonelly.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback