Gabbe 5 år idag!Min lilla kille blir allt större och äldre. Tiden går så ruskigt fort och det konstiga är att det känns som en evighet sedan han var bäbis och samtidigt som om det var igår man var på BB.

Igår hade vi kalas för honom och det allra första barnkalaset. Det kom några kompisar som förgyllde hans kalas och de var så nöjda och go'a allihop. Vi bjöd på pizza, tårta och fiskdamm.

Efter barnkalas var det familjekalas med nästan alla kusiner, men Gabbe hängde helst med sin coola farbror Fredrik. :)

Téa som inte tycker att Gabbes kompisar är lika roliga som sina egna fick sitt lystmäte idag med att få ta med tre kompisar hem efter skolan. Det kändes som en fritidsgård en stund, men det är härligt att ha huset fullt.

Idag är annars en helt vanlig måndag och jag ska kolla på Spårlöst på tv nu och snyfta lite. :)

Blocking

Att göra "blocking" är ett perfekt sätt att använda sina spillbitar. Det är lika enkelt som det ser ut om än lite mätande, men när man väl kommit in i det så går det snabbt. Lägg ut fotona som du vill ha dem och sätt sedan remsor runt om.

Enfärgat papper: Bazzill Orange Peel - White
Mönstrat papper: EPP Little Boy - Boxer Stripes, Rockstar
Dekorationer: EPP Little Boy - Journaling card (det lilla tåget är urklippt från ett journling card)
Bokstäver:AC Thickers Chipboard Cupid - Cherry

Ska vi ta en fika? Maja Design

Härliga papper dessa "Ska vi ta en fika?", matchar varandra superbra, småmönstrat som passar såväl kort, layouter som alter. Mjuka färger och härliga titlar - man blir helt klart fikasugen och man blir inspirerad av temat.

Mönstrat papper: Maja Design Ska vi ta en fika? - Kaffetåren, En kopp te.
Bokstäver: AC Thickers chipboard Cupid - Cherry

 

 

Mönstrat papper: Maja Design Ska vi ta en fika? - Cheesecake, Två Fröknar, En kopp te.

Slaktad kudde

När jag kom hem från jobbet en dag låg katten nöjd och vilade på sitt byte. MIN KUDDE!! Han hade fullständigt slaktatat den!


Scrappa annat med julpapper

Jag tycker att Lisas utmaning, på Pappersbiten, om att använda julpapper till annat än just julkort eller jullayouter är en smart idé. Jag har använt mig av EPP:S Everybody Loves Christmas.

 

Mönstrat papper: EPP Everybody Loves Christmas - Christmas Bells, Bright Stripe.


Guldiga ego-layouter

Svensk Scrapbooking pågår temautmaning och jag har fått nöjet att skapa med material från Arkivet.

Skissutmaning på Svensk Scrapbooking

Varje månad har vi en skissutmaning på Svensk Scrapbooking och den här gången har jag ritat skissen.
Utmaningen hittar du HÄR.

Min egen tolkning blev såhär:
De andra teamisarnas tolkningar kan du se HÄR.

Rosa spöke

Journaling: Dansuppvisning december 2009. Temat var läskigt och alla skulle vara utklädda till spöken. Téa ville inte vara utklädd alls men kunde tänka sig att vara ett rosa spöke så vi tog fasta på det. En kille i gruppen retade henne och tyckte att hon var ful. Téa tog naturligtvis illa upp och ville inte genomföra dansen. Världens sötaste spöke var hon iaf.Layouten är gjord efter en
skiss på Scrap & Hobby.


Ska man alltid låta barnen leva ut sina idéer eller ska man fålla in dem i mängden och det "normala"?


SciFi-mässa

I mars 2010 tog Nicolas med sig barnen på SciFi-mässa. Tyvärr hade jag tagit kameran med mig till Karlstad så han hade bara sin dåvarande mobilkamera så fotona var inget vidare, men jag tyckte ändå att det var roligt att ta tillvara dem.

 

Dessa älskade EPP-papper, man njuter av dem samtidigt som man undrar över hur nästa kollektion kommer att se ut. Jag har blivit beroende av dem, de stämmer så bra med hur jag vill scrappa och vad som känns vara min stil.

 

Här har jag använt baksidan av EPP Buttons-pappret, stansat ut stjärnor och lagt som masker för att sedan mista med svart. Blev kul effekt tycker jag och passade bra till SciFi-temat:

Mönstrat papper: EPP Little Boy – Buttons
Dekorationer: EPP Little Boy – Rockstar, utklippta stjärnor ur pappret.


Kolmården på en sida

Jag fotade inte mycket när vi var på Kolmården för ibland känner jag för att bara släppa kameran och vara i nuet. Fotona, förvisso små, ryms på en sida. Jag antog utmaningen på Scraplagrets blogg att lifta ens första layout, eller någon av de första man gjort och använda sig av samma scraptema, för mig fick det bli stilrent och djurpark.

Först ut är den nya:
Den gamla layouten från 2004, Jersey Zoo:


Mormor & Lady Gaga

A'la Emmeli har en rolig tävling i sin blogg med anledning av att hon firar 20.000 besökare. Tävlingen handlar om att lifta något av hennes alster.
Jag gjorde denna:HÄR hittar du layouten jag liftade.Personlig tändsticksask

Svensk Scrapbooking har Teamet fått tändsticksaskar att pynta från Sverigealmanackan. Såhär blev min:
Nu är glada julen slut slut slut..

Nu är julen slut och det har varit en härlig ledighet. Kändes helrätt att ta ett par extra dagar ledigt. På jul hade vi huset fullt, god mat, god dryck och hög stämning. Ungarna var nöjda och glada också.

Imorgon börjar allvaret igen med jobb och vardag. Det känns som om batterierna är laddade och att det blir kul med lite jobb igen. Det är ju trots allt bara fyra dagars-vecka så lite mjukstart blir det ju ändå. :)

Grabbigt födelsedagskort

Jag har gjort ett grabbigt födelsedagskort:

 

Enfärgat papper: Bz Classic – Kraft
Mönstrat papper: EPP Little Boy – Boxer Stripes
Dekorationer: Inkido strassmix blå