Sommarkort

Sommaren är tyvärr snart över men man kan skicka ett kort med ett foto inuti med ett sommarminne till någon.

Det är så lätt att göra snygga kort med matchande, småmönstrade papper!
(färgen på blommorna blev konstig i scanningen, de stämmer mycket bättre överens färgmässig irl)

Cardstock: Bazzill White
Mönstrat papper: Maja Design Sommartid
Sommarklänning och Varma kvällar
Dekorationer: blommor och Inkido pärlor Pärlemovit

Min lilla F:a-gluttareDet har varit en händelserik vecka för min lilla tjej. I onsdags började hon nollan, eller F:an som de säger.
I torsdags fyllde hon sex år och mottogs med uppmärksamhet och omtänksamhet på skolan, men tårarna vällde ändå upp ur ögonen när hon skulle säga hej då till mig. Allt är nytt och ingen från hennes avdelning på dagis började på hennes skola. Det kommer inte dröja länge innan hon har ett par kompisar där - det är jag säker på, men det kniper i mammahjärtat ändå när jag hör från lärarna att hon varit ledsen under dagen.

I torsdags blev det kalas med alla kusiner, grandma, grandpa, auntie, mormor, morfar och morbror. Det blev Red Velvet Cake med jordgubbar (eller Purple Cake som barnen kallar det). Massor med paket fick hon och hon är så glad för vart och ett av dem.På måndag är det dags för skolan igen, om hon mår bra - hon har fått någon flunsa med feber.
Tyvärr blir det inget barnkalas imorgon pga det men vi tar igen det nästa vecka.

Gabbe längtar till dagis nu, han har haft 8 veckors sommarlov och kompisarna har frågat efter honom på dagis.
På måndag ska jag tillbaks till jobbet också.. Jag längtar inte, men det känns ändå ok.


EPP - ett grattiskort

EPP är så tacksamma kalaspapper!! Jag svängde ihop ett kort som ska med på paketet när det är kalas för en av barnens kompisar.

Enfärgat papper: Bazzill White
Mönstrat papper: EPP Walk in the Park -
Playground, Element Card Paper, Picnic Fun.
Dekorationer: Punchinella Baby Pink Iridecent

Cool på scooter

Ja har lekt med Maja Designs sommartids-papper. Jag har även denna gång rotat i min punchinellagömma och gjort en diskret men tuff bård under foton och text. Remsan som man skär bort på bakgrundspappret hade en härlig text med sommar på olika språk - jag utnyttjade den genom att sätta fast en bit av den på layouten.

Mönstrat papper: Maja Design Sommartid
Kvällsdopp och Varma Kvällar
Dekorationer: Punchinella Gun Metall

Sommarben

Här kommer Téas sommarben igen, men nu i scrappad version.
Det var längesedan jag antog en utmaning, men idag tog jag den - augustis scrapliftsutmaning hos
Scraphuset.Vad effektfullt det blir med svart cardstock till färgglada papper!

Jag har inte slutat blogga..

... jag är bara inte så intensiv just nu.

Har mått skräp några dagar och tar mig mest bara igenom dagarna. Jag tog mig igenom ett besök hos kiropraktorn trots kräkillamående - tog flera pauser och drack vatten.

Har haft min brorsdotter här och hennes kompis, de har varit på Liseberg och gått på stan. Det har varit mysigt att ha dem här, men jag önskar såklart att jag hade mått bättre och kunnat ge lite mer av mig själv.

Tyvärr så är det något knas med min kamera och det gör det ju inte heller så kul att blogga, men jag får se till att föra över bilderna från mobilen så snart kommer jag igång med lite mer bilder här igen också. Lite nytt scrap kommer också snart. :)

Så.. hoppas att jag inte tappar för många av mina trogna läsare bara för att jag pausar lite.
Kramkram till er alla!

/Anna

Små paketkort

Jag har gjort ett par 10x10 cm-kort för att sätta på paket. Jag gillar verkligen 15x15-formatet men ibland passar det inte riktigt och några enkla kort att sätta på ett paket eller en gå bort-blomma är alltid bra att ha klara hemma:

 

Enfärgat papper:
Bazzill White
Mönstrat papper: EPP Sweet Summertime

Svammel

Semestern i Dalsland var underbar! Jag kom verkligen ner i varv, hitta tillbaks till läslusten och har slukat en deckare - jag som inte ens brukar gilla deckare. Vi plockade blåbär och smultron och gjorde en paj av bären. Vi spelade minigolf, gjorde en tur till Dalslands Moose Ranch och klappade älgar, men framförallt sööööta älgkalvar. Vi strosade runt i metropolen Mellerud, men också vid Dalslands center och akvedukten i Håverud. I Håverud kunde jag och Nicolas ta en fika i lugn och ro medan ungarna studsade i hoppslott. En tur till Scrapbruket förstås och hittade söta stämplar. En höjdare på hemvägen var Lödöse museum och vikingabyn i Ale.

Jag saknar bloggandet, men jag blir lite splittrad mellan bloggandet och facebookandet. Det är så enkelt att skicka bilder via telefonen nu också.. Telefonen tar riktigt bra bilder (för att vara en telefon) vilket är kul. Min ordinarie kamera är sig inte lik sedan den kom hem från servicen, den kan inte fokusera ordentligt och varenda bild blir suddig. :( Jag ska ringa och prata med dem för det var verkligen inga problem med fokusen innan.

Är så jäkla trött på att äta skonkost: Soppa, vitt bröd, kokt potatis, kokt vit fisk och potatismos. Ja ni förstår ju vad ensidigt det blir. Det har gått bra hittills, jag har varit nöjd med att kunna äta alls. I förrgår slog jag till på en hemmagjord hamburgare - det var sanslöst ljuvligt. Lite bekymrad var jag såklart om den skulle komma i retur, men det gick bra! Igår smakade jag på lite kinamat men aj aj aj se det gick inte. Somnade vid sex i morse men illamåendet är fortfarande kvar trots full dos av medicin mot illamåendet. Hade tid hos kiropraktorn idag, men fick tyvärr avboka - jag tar mig inte ut med detta illamåendet. Tur att jag har semester!

Foton som legat ett tag...

Om man inte skapar med foton kronologiskt så händer det att vissa kort blir liggande ett tag tills man får en idé.
Ibland när jag har riktigt inspirerande papper så skapar jag ett upplägg, ett pojkigt, ett tjejigt, ett romantiskt eller utifrån någon teknik jag vill testa - SEDAN väljer jag foton som passar in på upplägget. Det är för mig ett bra sätt att komma igång på, särskilt när jag har en block.

Dessa layouter är skapade genom först papper, upplägg och sedan välja foton:

 

Enfärgat papper: Bazzill Orange Peel White
Mönstrat papper: EPP Sweet Summertime Happy Spots (det turkosa på den övre layouten), sedan blandade papper från EPP serienRaspberry Delight (det rosaröda på den undre layouten), Argyle (det rosa/röd-randiga).
Dekorationer: Maya Road Mini Sheer Set - Postage Stamps, Journal Paper Card, overlays från egen gömma.
Bokstäver: AC Thickers Puffy Rainboots - Daisy, MLS Mini Alpha Stickers.