Nya dt-layouter

Idag skickade jag iväg tre stycken layouter till Lektyg & Hantverk, två stycken med romantiska BG-papper och den sista som var med jag-tema och som jag fick välja fritt bland mina egna papper. Tyvärr pajade scannern vid midnatt när jag höll på att scanna den sista så jag fick fota istället - blir ju inte samma sak tyvärr, men vad göra?!

Allt material finns alltså hos
Lektyg & Hantverk till de två första layouterna:

En ÄNGEL på trappsteget:
Ängel

Familjelycka:
Familjelycka

JAG - en scrappare
Scrappare

ScrapJacked-liftning

Idag på Scraputmaningen så har ScrapJacked Sweden presenterat ett nytt offer.. Ellison!

Hennes underbara layout Vid ett vägskäl har vi liftat i teamet:
Såhär ser min liftning ut:

image254

3 x Gabbe

Här kommer tre layouter med Gabbe:

Tired&Sad

Glassgrimas

Busstreck

Missa inte det pågående rallyt!

Rally

Missa inte det pågående rallyt! Många fina priser och det håller på fram till midnatt!
Särskilt forum för rallyt finns här
Scraputmaningens blogg finns här.

Scapträff

Igår var jag iväg på en scrapträff i Bohus hela dagen. Tack Emelie! Jag fick inte så mycket gjort, en layout klar, ett kort, två halfärdiga layouter och en som är uttänkt i huvudet. Trevligt var det även om jag frös hela dagen.

Här kommer min färdiga!
Datasnille

Idag kommer mor och far och stannar några dagar. Ska bli jättemysigt!

Scrapmys

Jag var inte säker, i rådande snökaos, på att posten skulle komma idag men vilken lycka att öppna brevlådan! Precis vad jag behövde - två stycken scraptidningar och en avi från Lektyg & Hantverk med dt-material. :) Barnen är ljuvliga idag, pyssliga och harmoniska. Kan till och med lägga upp benen i soffan en kvart och läsa lite.

Scrappost

På sista sidan i Scrapbooking m.m. så står det vad nästa nummer kommer handla om. En liten flik av min layout sticker fram med Téas ansikte. :) Haha, tänk att man kan bli glad bara för en sån liten sak.

Mot soffan!!!!!!

Migränelände - en hälsorapport (dvs gnäll)

Förra veckan och den här veckan har varit intensiva migränveckor. Min vanliga medicin har inte slutat att fungera men jag vågar inte ta den för jag har fått så otrevliga biverkningar de senaste gångerna - som ett ångestanfall med kraftigt illamående under två timmar. Jag har lite annat jag kan ta istället men det är inte lika effektivt och inte så bra att ta ofta.

Jag ringde för att få tid hos min husläkare men då han var på semester så fick jag en tid hos en annan. Oj oj oj vilken miss! Han försökte förklara för mig att det är spänningshuvudvärk jag har när jag får anfall så ofta, trots att min huvudvärk är utredd tillsammans med en neurolog och det är hormonrelaterad migrän (som också påverkas negativt av de hormoninjektioner jag får för endometriosen).

Jag bad om något mot illamåendet alternativt en annan medicin.
Vet ni vad jag fick??? Lugnande!

Trots mina protester och att jag hellre ville ha något mot illamåendet så skrev han ut lugnande - fortfarande envisandes med att det är spänningshuvudvärk jag har. Vad F-A-N!!
Han sa att  jag kommer att bli trött av dem och att jag kommer vilja sova. Jag bara undrar - tar HAN hand om barnen då medan jag sover?? Nej det går ju inte att äta lugnande till vardags med två små barn hemma.

Åkte hem och ringde direkt till min neurolog på Lundbys sjukhus som utan närmare beskrivning sa att vi måste justera min dos och att jag får tid nästa vecka. Jag får komma på hans lunchrast!! Det är ju enormt!! Jag vet inte varför jag inte ringde till honom från början, han vet ju, han kan ju, jag behöver inte förklara.. Han har sex barn själv så han vet att livet måste funka ändå. ÅÅÅÅÅÅÅH jag skulle kunna skriva en kärleksförklaring till honom just nu och jag känner en stor gnutta hopp om att få adekvat hjälp.

Allmänläkaren konstaterade iaf halsinfektion och bihåleinflammation så mitt besök där var inte helt förgäves, sånt är han nog bättre på än migrän iaf. En penicillinkur och avsvällande tabletter ska avhjälpa det tillståndet.

Färdiggnällt! ;-)
Puss & kram mina vänner om ni orkat läsa ända hit!

En speciell komplimang

Jag bara måste få berätta detta!

En av barnens kusiner var här idag - Nicole. Hon är fem år och en riktig pärla. Jag brukar servera fika på "Annas Café", det innebär att de får sitta och äta på de höga barstolarna vid bänken i köket, så också idag. Jag höll på att feja härhemma och jag gick i ett linne för jag var så varm.

Serverade en till macka på Annas Café mellan plock och disk när Nicki utbrister "Vilka stora armar du har!". Jag muttrade ett "ja" lite halvt irriterad ett över hennes ärlighet.. men nu kommer det bästa -
"Jag vill också ha stora armar - jag ÄLSKAR stora armar".

Jag kunde ju inte annat än bli väldigt glad för en så speciell komplimang.

Tuuuuut tuuuuuut!Här kommer mina allra första DT-alster för
Ateljé Lektyg & Hantverk!


Tidningen

Läser Tidningen precis som morfar:
Daisy D’s: No 15 (prickigt), No 33
Bazzill, fonter: Impact på det grå, Onyx på det rosa
Penna: American Crafts MemoryMarker, svart, Band och brads: MMFödelsedagsGabbe

Födelsedagskalas:
Reminisce: Monkey Stripes, Monkey Face, Goin’ Bananas, Bazzill,
Bokstäver: MMs jigsaw Phil LC, Font Impact, brads: MMs
Vit akrylfärg, Pennor: American Crafts- MemoryMaker svart, Vit Sakura Gelly Roll


På nedan albumsidor står texten:

Du måste inte vara duktig flicka jämt.
Du måste inte förställa dig.
Du måste inte prestera massor.
Du måste inte vara söt jämt. (även om du inte kan hjälpa det)
Du måste inte tycka samma som vi.
Men du måste vara dig själv. Téa vi älskar dig precis som du är!

Minialbum

Minialbum DU:
Daisy D’s No 7, Bazzill, sidorna är utstansade med Revolution.
Band: MM, gem: Åhléns, fonter: Harrington + Impact.


Inför helgen-snack

Igår var jag och barnen på föräldragrupps-mammaträff (<--- fantastiskt hur långa ord man kan göra i svenskan), vi träffas ca tre ggr/år nu och det var jättetrevligt. Alla våra 2½-åringar är så ordentliga och leker fint ihop.

Idag blir det en soft dag med endast en sak på programmet - gå till närmaste ica och köpa lite tillbehör till kvällens fläskfilé. Låter jobbigt va? ;-)

Nu är min andra och sista dt-LO klar för denna gång och även om det sista var ganska svåra apor- och bananpapper så tycker jag nog att jag svängde ihop det till slut. Nu ska jag skicka iväg mina alster till Lektyg och sedan får jag nog visa upp dem här.

Kramisar till er alla mina kära bloggläsare och trevlig helg!


Världens sötaste...

... kort damp ner i min låda idag. Posten har nog inte skött sig så bra för det skulle nog ha kommit igår, men skitsamma för jag blev så GLAD idag!!!

AllaHjartan

Tack världens gulligaste
Åsa för att du förgyllde min dag med fint kort och värmande ord!
Puss tbx!

Alla hjärtans dag!


Man och kvinna: "små små ord av kärlek sagda varje dag, sprider uti hemmet kärlek och behag"

Mor och barn: "en mammas kärlek överträffar tid och rum och varar för evigt"

Vänner emellan: "den egentliga kärnan i all vänskap och kärlek är att man lika gärna delar sin väns lidande som hans glädje."

Ack så sanna. Ha en fin Alla hjärtans dag!

Migrän och kortbekymmer..

Igår kväll fick jag en sjuh*beep*-migrän så idag har den legat och lurat lite samtidigt som jag varit väldigt trött av såväl anfall som mediciner. Tog mig och barnen och åkte till Partille C och köpte Rosenrot som ska pigga upp och sedan handlade vi lite snabbt och sedan hem. Jag lade mig på soffan och blundade lite medan barnen tittade på barnprogram. "Mamma tött" sa Téa och man känner sig som världens tråkigast mamma då. Det är ändå som om barnen känner på sig när man inte är på topp och de har varit hur goa som helst hela dagen, båda två (ja Téa är faktiskt det alltid medan Gabbe är lite mer upp och ner vad gäller gnällighet).

Jag insåg idag att det är Allahjärtans dag imorgon och inte ett endaste kort har jag gjort fastän jag har fått stämpla upp några jättefina motiv hos min vän Minna. Jaja, jag får väl göra några i helgen och spara till nästa år.

Ikväll har jag gjort klar en LO till
Lektyg också. Jag känner absolut ingen prestationsångest, bara att det är en jättekul utmaning att få jobba med papper som någon annan valt och ändå göra något "morftigt" av det.
Nu är det en layout kvar för den här omgången och imorgon ska jag ta itu med den. Jag längtar efter att få visa er dem men jag vet inte riktigt när jag får. Återkommer om det.
Kram på er alla denna sena afton!

Tack och sånt!


Uppdaterat!
Nu är jag hemkommen från mötet. Ett bra möte med mycket information om nuläget och vad som händer. Än har jag min tjänst kvar så får vi se vad som händer längre fram.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tack alla mina underbara bloggläsare för grattis och hurrarop!! Jag har precis gjort klart ett minialbum som första designgrej men jag har inte kollat än huruvida jag får ladda upp och när så ni får vänta lite.

Om en liten stund ska jag åka till jobbet för ett möte. Informationsmöte sa de och jag vet inte, kan bara ana, vad det är som ska sägas. Det är ju ett bra tag innan jag börjar jobba (30 juli) så jag undrar om jag ens kommer ha ett jobb att gå tbx till.. Vi får se.

Kram till er allihop!
/Anna

En glad nyhet!


lektyg


Jag har blivit designteamsmedlem hos
Ateljé Lektyg & Hantverk!!!!

Jag fick reda på det i början av veckan och ni kan tro att jag fortfarande är bubblig. Jag har redan fått ett spännande papperspaket som ska resultera i ett minialbum och två layouter så snart kommer ni få se ännu mer scrappat från mig. :) Ville bara berätta det! Kram på er alla och trevlig helg!

Lite idétorka...

Jag har faktiskt lite idétorka. Bläddrar mest i mina papper och bland fotona, vill framkalla nya men så har jag ändå en del mysiga kort som jag vill scrappa. Har kanske ett foto på g, men jag måste bläddra lite till bland papprena för att det ska bli som jag vill.

I alla fall, när jag kikat efter lite inspiration så har jag hittat denna: 
Random Challenge Generator. Kul grej!

Mina boktroll

Har bara hunnit med en LO den här veckan men så är det ibland. Här är iaf det senaste från mig:

Först en skiss som jag ritat för Love2Scrapbook:

Skissen

Sedan min tolkning av skissen:

Sagostund

Vanliga vardan

Idag kan jag visa en layout som handlar om en helt vanlig förmiddag hemma hos mig.
Den är scrappad till
Scraputmaningens tema rutiner.

Klicka på den för att se den i större format!! Det blev inte så bra att lägga in den i själva inlägget eftersom det är en dubbel.