5 pirrig idag med glasögon

På en skala från 1-10 var Gabbe 5 pirrig idag när han skulle gå till skolan med sina glasögon. Han fick dem igår. Han har valt båge själv, provat massor men hela tiden återkommit till dessa som de skönaste och bästa.
 
 
 

Fixat naglar

 
En granne erbjöd naglar till materialpris mot att hon fick öva. Tyckte dealen var bra, lite kul att fixa till mina sköra naglar så att de får vara snygga ett litet tag. :)

Promenad på landet

Promenad på landet handlar den här albumsidan om. Juli 2012 och vi promenerade vid svärföräldrarnas stuga i Dalsland och gick förbi ett nedmonterat tivoli... eller iaf lite karuseller. Lite kusligt och vackert på samma gång.

Layouten är skapad efter en skiss av Scrapmyran på
Veckans skiss.
 
 

Klibbigt värre

 
Gabbe suckar över saxarna här hemma och mitt standardsvar är alltid "åh förlåt, jag ska köpa dig en sax för vänsterhänta". Men det är inget problem med att klippa egentligen som får honom att sucka utan för att saxarna jag använder alltid är klibbiga av tejp och klister.. Nu har jag iaf beställt en sax för vänsterhänta till honom - bonusen är att den är klibbfri. :)

Mello 2014

 
Sportlovet gick sin gilla gång med mycket slappande, lite fix hit och dit och alldeles för lite fysisk aktivitet. Téa & jag gick på melodifestivalens tredje deltävlings genrep och hade underbart kul. Det var första gången för Téa att vara på Scandinavium och ett såhär stort event.
 
Varsin boa på hör ju till.
 
 
Min och Téas favorit var State of Drama, men sen hade Téa lite egna favoriter som Oscar Zia och Dr Alban också. Téa njöt och jag med henne.
 
 
 
Mitt under fjärde bidraget, Shirley Clamp, så börjar Téa tappa en tand och jag vet inte om hon hörde bidraget, hon var fullt upptagen med att hålla ordning på tanden.
 
Träffade go'a Mia och Rebekah på vägen ut - Téa & Rebekah var partylystna och tyckte att efterfest med Oscar Zia i bollhavet hade varit härligt. (skojades om det under programmet eftersom Oscar inte riktigt har åldern inne för vuxenfest).
 
På lördagen röstades finalisterna fram: Oscar Zia och Ace Wilder:
Till andra chansen gick: Outragers och State of Drama

Oj, nu var det scrappat igen!

Det händer faktiskt att jag scrappar, däremot så är jag väl inte lika snabb med att visa upp det jag skapat eftersom jag inte har något designuppdrag som piskar mig. Det är skönt, riktigt skönt, men man tappar farten lite. Sedan är det förstås tiden som ska innehålla så mycket och scrappa blir verkligen bara när det finns tid och energi över.

Här är de senaste layouterna:
 
 
 
 
Den här layouten började jag med för ett par år sedan, men den kändes bara fel. Hade redan satt fast papper och foton så jag pimpade upp den med färgglada detaljer och titel så den blev lite mer ok. Gamla vinylstickers från något paket jag prenumererade på kom fram.
 

De gamla foamstämplarna kom fram och bildade alfabetet. Kul att använda gamla grejer igen!
 
 
2009 skulle jag ha hållit en scrapbookingkurs för barnens förskolelärare, men det kom av sig när jag var sjuk en sväng och den här layouten låg omonterad för att jag skulle ha visat hur man liksom sätter ihop en layout. Man känner att upplägget är gammalt nu, men jag ville ändå sätta ihop den och låta den få sin plats i albumet för fotona gillar jag.
 
 
 

Peterbald

Foto: Carina Skytt
 
Téa är sugen på en egen katt eftersom det där med hamster inte riktigt var så kul och för att han vaknar när hon gått och lagt sig. Vi har sagt att det är ok, men att det får vara en med mindre päls precis som Rune. Efter att vi var på kattutställning och tittade i december så fastnade jag för en ras som heter Peterbald. Den har en mycket slank siluett och ett kraftigt nosparti som gör att den ser litegrann ut som Barbara Streisand, lite sådär fulsnygg och mycket personlig, men sen är det ju öronen som är alldeles bedårande och stora. Efter att ha gjort lite research och visat Téa lite mer om katten så är hon helsåld på rasen.
 
Sedan hände något alldeles otroligt. Jag hängde på den internationella Peterbaldgruppen på facebook och råkade av misstag klicka på ett namn. Jag hajade till när det visade sig att den tjejen och jag hade en gemensam vän. Kunde inte låta bli att fråga min vän lite om vår gemensamma vän som verkade vara matte till två Peterbald och jojomensan, de bor inte långt från oss. En dejt blev arrangerad och Téa och jag fick träffa dessa alldeles fantastiska katter och gulliga matte. Vi föll pladask för de fina katterna, de var glada, nyfikna, pratiga, den ena apporterade och den andra pussade Téa, en kom och lade sig i knät på mig. <3

Nu har Téa ett mycket målmedvetet sparande (och jag också!).. De kostar några tusen kronor och vi har gjort upp att om hon sparar hälften så skjuter vi till resten.

Ser ni likheten?
 
 

Gabbe 8 år

 
 
Alltså, man hänger inte med, ungarna växer så himla fort och Gabbe är numera 144cm lång, drar stl 36 i skor och är 8 år. Hans födelsedag firades med skönsång, frukost på sängen, paket och sedan snabba ryck till skolan för att sedan fortsätta firandet på eftermiddagen.

Dagen efter firades med kompisarna på Laserdome, en spelomgång, sumobrottning och bull riding stod på schemat. Ett gäng svettiga killar och Téa hade en jättekul dag.
 
 
 
Vi fortsatte kvällen med familjefirande och morfar och jag bakade tårtan. Kände oss som mattesnillen, räknade, mätte, gjorde mallar och till slut stod den där - minecrafttårtan! Gabbe var jättenöjd och fick många trevliga presenter, varav löfte om att gå och se Lego the Movie med morbror Simon.

 
 
 
 

Större ambitioner med bloggen än såhär..

Ja, jag hade större ambitioner med bloggen för 2014 än vad det blivit av. Det är väl för att facebook är snabbare och kanske lite roligare för stunden. Bloggen är ändå ett roligare dokument över livet om man håller igång och skriver, något att gå tillbaka till och kika på - det händer faktiskt att jag gör det, särskilt från det att barnen var pyttesmå. Ska göra ett nytt försök nu när jag har lite att uppdatera med och dessutom har jag blivit "trollad" och då borde det ju faktiskt gå ännu bättre. :)