10 favorit-layouter 2008


Det har blivit 125 layouter i år! Ungefär 20 färre layouter än förra året, men vad gör väl det. :)
Det här är mina favoriter och de flesta är gjorda av material från
Pappersbiten:





















"The same procedur as last year James"

Jag trodde att jag hade klarat mig den här julen men vår lilla snorbubbletjej har smittat både mig & Nicko så nu ligger vi däckade på varsin soffa med influensa och tävlar om vem som hostar högst och blir mest röd om näsan av allt snytande.

Tack och lov så kommer farsgubben hit ikväll för att hälsa på ett par dagar. Barnen längtar alltid efter mormor och morfar, fast den här gången stannar mormor hemma och är kattvakt till lillebrors katt. Så... morfar kommer få vara lekfarbror så det står härliga till medan vi fortsätter att jobba på att bli friska.

En bild från julafton bjuder jag på här och jag vill tillägga att jag inte bad barnen stå sådär men de börjar väl  bli vana vid den här mammarazzin. ;)



För att berätta om vårt högst otraditionella firande när det gäller mat så såg menyn ut såhär:

Förätt: tonfisk- och räkkrustader.
Varmrätt: ugnstekt kinesisk kyckling med ris och avokadosallad.
Efterrätt: pannacotta med limeblåbär.

Annars var det Kalle Anka såklart.. men Téa undrade varför vi skulle se på Kalle Anka. Ja varför ska man det när vi har fem kanaler som visar tecknat och barnprogram.

Ha're bra!

Inget vinstregn men...

Förra året var det helt otroligt vad jag vann mycket roligt i december, en levande tomte till julafton, en massagedusch, halsband, presentkort, sit-sac bilkudde etc.

Idag fick jag ett trevlig mejl från
barnsemester.se att jag vunnit en personlig almanacka hos personligaalmanacka.se
Om ett par veckor kommer den hem till mig. Vilken tur för jag har missat att beställa en ny almanacka på jobbet..



God fortsättning!

GOD JUL


Från oss alla till er alla - en riktigt god jul!



Trehjuling & familjemiddag

Igår så var det vårväder ute och solen lyste. Vi var ute en sväng mitt på dagen, innan Téa fick feber, och tog fram trehjulingarna till barnen och promenerade till lilla lekparken på gatan. Téas trehjuling är av en bra variant som man kan höja och sänka sadel och styre på, men Gabbe har en ärvd trehjuling av mindre variant och den är så liten nu att han knappt får plats med benen och trampa, stackarn!

Det gav oss såklart idén om vad han ska få i födelsedagspresent - en rejäl trehjuling! Det lär dröja ett par år innan vi vågar låta honom cykla på tvåhjuling så det är lika bra att han får köra rally med en trehjuling ett tag till. :)

En sånhär får det bli till hans födelsedag:



Hoppas nu bara att man kan hitta trehjulingar i leksaksaffärerna mitt i vintern. Eftersom det inte är mycket till vinter i Göteborg så går det alldeles utmärkt att cykla större delen av året.

I eftermiddags så dukade vi fin familjemiddag, för bara vår lilla familj på fyra personer, med det närmaste julbord vi kommer att komma i år - rödbetssallad, köttbullar, prinskorv, ost, skinka och grönsaker. Vi hade faktiskt sill... i typ fem sekunder... jag upptäckte att det var en kylkonserv som inte stått i kylen så den smakade läskigt. Vi och barnen njöt och hade mysigt. Min svärfar har ett uttryck som han använt under Nickos uppväxt - "This is us". När vi trivs som bäst och är tillsammans och har trevlig så säger vi också det - This is us. :)

Nu ska jag fortsätta njuta av dan före dopparedan.

Härliga julkort & barnen

Tack alla snälla, söta, rara som skickat julkort till mig/oss! Jag älskar verkligen julkort och har suttit tillsammans med barnen idag och tittat på allihop  - så fina, både scrappade och foto-julkort. Tusen tack!!

Gabbe har växlat i humör väldigt mycket senaste dagarna och det är en släng trots som kommit över honom. Det går inte att diskutera och förhandla så mycket med en liten kille som inte ens fyllt tre än, vi är bara konsekventa och säger nej till t.ex. saft på kvällen. Det slutar alltid med att han är så arg att han inte får som han vill, smäller handen hårt i väggen, bordet, stolen.. så blir han så olycklig så olycklig och så sitter vi där och bara kramas. Det är inte lätt att vara en liten kille som hävdar sin vilja men det är heller inte lätt att vara förälder alltid och säga nej när man inte kan förklara varför.
Vi läste Mamma mu åker rutschkana ikväll och han somnade som en glad kille iaf - det känns bra.

Igår firade vi julafton i förskott med barnens kusiner som inte kan vara med på onsdag. Téa fick en liten söt tygdocka med ballerinakjol och långt garnhår i tofsar - det blev hennes favorit direkt och jag har ingen aning om varför men Téa gav henne namnet Ecko-Lotta Prinsessa. Lillskruttan har fått feber ikväll. Hon klagade över att det värkte över ögonen på henne och hon frös medan jag läste saga så jag frågade om hon ville ha strumpor på sig men hon ville inte det. Jag låg och värmde och höll om henne tills hon somnade.

Lite sugen på att scrappa är jag allt men matbordet är så fint utan allt pappersstök och det kan få vara så ett par dagar till.

Slut för idag - tack för idag!

Sommar & semester!



Jag längtar efter sommaren och när jag halkade in på barnsemester.se i morse så hade de en artikel om
Playmobils funpark i Bayern.  DET skulle jag vilja ta med barnen på!! Man får drömma sig bort lite en grå och regnig dag som denna.

Status

Det gick bra på akuten idag men läkaren tyckte inte att det var tillräckligt akut utan att jag kunde vänta på en remiss. Lite nya prover togs och levervärdet har sjunkit. Man har kommit fram till att jag har två åkommor - inflammation i bröstbenet, Tietzes, och något med magen som ännu är okänt men man ska titta på lever och galla med ultraljud och hittar de inget där så blir det gastroskopi - urkasburkas.

Var på jobbet en stund på eftermiddagen. Mådde väldigt illa men med lite Postafen gick det bra och jag kunde äta lite av julmaten iaf, sillen och räkorna var en riktig höjdare!

Julklapparna från företaget var superfina i år och verkligen användbara - en svart, snygg, resväska och kabinväska till och ett fint påslakanset. Det roliga är att min gamla resväska är trasig och jag har funderat på att köpa en ny men har inte haft användning för någon än och senast igår satt jag och Nicko och pratade om att det skulle vara härligt med lite nya sängkläder. :D Lyckträff!


Julkortskavalkad '08

Jag kom på när jag hade stoppat in alla julkort i cellofankuvert och klistrat igen att jag borde ha scannat dem.. Det fick bli en nödlösning - att fotografera dem med cellofankuvert på, lite blänk och så men det överlever vi! :D



















Vad gäller min hälsa så fick jag reda på idag att mina levervärden är höga och jag ska röntga buken imorgon.

Luciashow

Idag var det luciafirande på dagis. ÅÅÅÅH vad det är ljuvligt att höra alla barnen sjunga ända från tårna!
Gabbe hade varit lite tvär innan och ville inte alls sätta på sig tomtekläderna men med en tomtetröja över den vanliga och en luva så blev han ändå nöjd till slut och nu på kvällen var det med nöd och näppe att vi fick ta av luvan.
Téa var så duktig att sjunga och det kom en liten tår i mammaögat.

Det var inte lätt att fota på dagis, dålig belysning och många huvuden att parera emellan... men hemma så var det lite lättare och här får ni ett smakprov på dagens show:


Sentimental

Nicolas har gått över till min lillebror för att kolla film och jag kikar på faddergalan och blir alldeles förfärad över hur barn och kvinnor har det runtom på jorden. Jag blir uppriktigt ledsen och önskar att vissa kulturer kunde få mer kunskap och också att de kunde bli mer mottagliga för kunskap om kvinnor, anatomi och sexualitet.

Såg på Oprah en eftermiddag.. inte mitt favvoprogram men ibland fastnar man bara.. Det handlade om en flicka, Elissa Wall http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0061628018, som växte upp i en sluten sekt och blev bortgift när hon var 14. Så... trångsynthet och obehagliga saker förekommer i väst också, men tack och lov i mindre skala.

Hursomhelst så tänkte jag finna lite julstämning på kvälskvisten och  sätta på en mixad julplatta men kan inte hitta den!!! Upprörande! Hittade dock singeln Önska dig en stilla natt med Bo Kaspers. Jag förstår att jag är bedrövligt gammal och sentimental när jag ser att den utgavs 1997 - den känns fortfarande ganska ny. *s*

Hittade den tyvärr inte på You Tube, men texten är typisk Bo Kaspers och melodin är vacker.

Önska dig en stilla natt
Även en juldagsmorgon glimmar
Finn en plats där det är varmt
Härlig blir jorden, några timmar
Välsigna barnet och hans mor
Hoppas att far är hyfsat nykter
Ge en stund av sinnesro
Till dem som grubblar alltför mycket
Önska dig inget eller allt
Önska dig en stilla natt

Nu tändas tusen juleljus
Och bakom fönstret skymtar prakten
Du kom ihåg och tänd ett ljus
För dem som behöver änglavakten
Önska dig inget eller allt
Önska dig en stilla natt

/ Anna som önskar er alla en stilla och vacker natt, hoppas att snön vill falla i stora mjuka flingor och lysa upp morgondagen.

Utlottning på Svensk Scrapbooking



Ni får inte missa utlottningen av en toksöt stjärngosse-stämpel på
Svensk Scrapbooking

Ha en skön luciakväll!

Färgglatt julkort

Ah, jag är jäkligt ringrostig men Daniela var här igår och muntrade upp mig med sina promarkerpennor. Téa var överförtjust också så hon blir nog en liten stämpel- och scraptjej. :)

Ikväll har jag satt ihop ett kort... som jag tycker känns lite tomt och tafatt, men jag har inget skaparflow nu så jag får vara glad för att iaf ha suttit en stund i min scraphörna. Kortet blev till genom Scraplyckans skissutmaning.


Nobelpriset

 

Man brukar säga att bakom varje framgångsrik man, finns där en kvinna. Vilket är sant, utan tvekan! Men ännu sannare är att bakom varje trygg liten Guldklimp (barn) finns en mamma! En mamma som lägger ner hela sin själ i att fostra, trygga och skapa kärleksfulla förutsättningar för sina barn. 

En mamma som så ofta får dubbeljobba med att få vardagen att gå ihop… som efter först en lång dag på jobbet, kommer hem, lagar middag, läsor läxor, tvättar, stryker, städar, handlar och inte minst ger sina barn kvalitetstid! När väl kvällen och natten närmar sig, stupar hon i säng av ren utmattning… för att få ork att ta sig igenom ännu en ny dag… med ett leende på läpparna!

Vi alla mammor som lyckas med den här bedriften är UNIKA! Utan tvekan är vi värda ett Nobelpris inom ämnet Mammakunskap!

Det är med en stor ära jag tilldelar Dig det här Nobelpriset! Jag beundrar Dig för Din styrka, för Din glöd och för Ditt engagemang! Var STOLT över Dig själv!

Duracellmamman som stiftade årets Nobelpris inom ämnet Mammakunskap, vill uppmuntra Dig som fått det här fina priset lite extra. Lottar av den anledningen ut 3 spa-kitt till tre av pristagarna! Vill även Du ta del av chansen till SPA-kittet, lämna en kommentar i det här inlägget hos Duracellmamman! (inget krav, utan delta om Du har lust)

Jag har fått det här Nobelpriset av Duracellmamman. I min tur är det med en stor Ära som jag tilldelar priset till följande mammor:

Mallafors

Lindzi

Minna

Tin

LottaM

Aase

Kram!


Reflexer och ostkaka



Ärligt talat, hur svårt kan det vara att få på ungar reflexer? När jag kör barnen till dagis så är det kolsvart ute. Vi passerar en skola och de flesta ungarna på väg dit är klädda i mörka färger och många är utan reflexer. De springer över gatan och man ser dem ju ordentligt max fem meter framför bilen. Det har aldrig varit nära med någon olycka men BARN har ju inte alltid koll heller och springer rakt ut.. Men PLIIIIIIIZ sätt på ungarna reflexer!!! Tycker de att det är töntigt så se till att köpa skor, jackor och overaller med reflexer.



Ostkaka



Ser kanske inte så god ut men den är ljuvlig. Ännu godare blir den med lite färska bär, men det är dåligt med den varan nu.
  • 4 ägg
  • 1 stort pkt Keso
  • 3 dl grädde
  • Lite kardemumma, kanske lite kanel
  • 1 msk vaniljsocker
Rör ihop alla ingredienser. Häll smeten i en ugnsfast form och grädda i 200 grader till ostkakan fått en fin gyllenbrun färg och fått en fast konsistent. Ca 35 min

Såhär gör jag den, ingen mandel och ingen bittermandelolja, men det tar man ju såklart i om man vill.