Bowlingkalas

Téa frågade om hon kunde få ha bowlingkalas när hon fyllde år, efter lite funderande sa vi ja. Hemmakalas är ju väldigt mysigt och ungarna leker och har kul, men samtidigt gillar jag kalasidén kring en aktivitet. Det var hellyckat och 11 glada barn fick bowla, äta tacobuffé och glass.


He en bra dag!

Här har jag skapat ett 15x15cm stort kort och två små paketkort på 7,5x7,5cm av ett cardstock och ett mönstrat papper från EPP Springtime-serien:

 

Enkla och söta stickers från Fancy Pants har jag dekorerat paketkorten med.

Idag är ingen vanlig dag, för det är Téas födelsedag!

Téa 7 år idag! Helt otroligt vad fort tiden går men ändå så otroligt fantastiskt hela tiden.Téa, som den prinsessa hon är, så har hon varit otroligt fascinerad av kristallkronor och de vackra prismorna som hänger och dinglar. Som den moderliga drottningen i hushållet jag är så fick jag ju se till att införskaffa denna prålighet för slottets prinsesskammare och den hängde där när hon kom hem från skolan idag och hon blev alldeles stum och sen hoppade hon av glädje. Den är rätt maffig men det framkommer inte riktigt på bilden.. Nioarmad och ger gott och väl bra lekljus.
Ikväll har det varit fest med plockmat och tårta.
Jag hade beställt en tårtbild med lady gaga, men den kom aldrig med posten som den skulle så jag fick trolla med hallon och ett chokladalfabete som visade sig vara felförpackad så det fanns inga a och inga e med.. tur man kan 133T (elite):
Ettagluttaren Téa och dagis-Gabbe


Då är vardagen här och rutinernas återkomst.

Téa började ettan och får läs-, skriv- och matteläxa varje vecka.

Gabbe går sista året på dagis nu. Alla hans kompisar som han lekte med är födda -05 och har börjat förskoleklass så han var lite besviken när han kom till dagis och kompisarna inte var där, även om vi hade pratat om det innan. Det är kanske lite problematiken när man är född i januari. Vi funderade på att låta honom börja i förskoleklass nu, men efter lite stötande och blötande så tycker jag att allvaret kommer fort nog ändå och det är bättre att han får tid att leka så mycket som möjligt och att det inte ställs onödiga krav för tidigt, det räcker med att han är lång för sin ålder och lätt tas för att vara äldre än han är.
"Mamma jag tycker om att vara en stor tjej" sa Téa i morse. :)Kram & tack för titten!

Hundraåringen som klev ut genom fönstret...

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, den läste jag ut igår, eller lyssnade klart på rättare sagt. Jag lyssnar när jag är ute och går, stryker, scrappar och badar - en läsupplevelse samtidigt som man gör något annat helt enkelt.
Den här romanen är briljant! Jag tänker inte skriva mer än så - den måste upplevas! Har du inte läst den och vill veta mer om den kan du kika
HÄR. Författaren Jonas Jonasson håller, till min förtjusning, på med sin andra bok. Hoppas den är klar snart! :)


Att skapa med det man har

När man har scrappat ett tag, lärt sig de flesta pappersmärkena, suktar efter de senaste dekorationerna och följer CHA-mässornas nyheter med iver så är det lätt att glömma bort att använda det man har. Hur gjorde man från början? Jo man sparade broschyrer från muséebesöket, rotade hemma i mammas sylådor, man sparade biljetter osv. På den här layouten har jag använt mig av en utriven tidningssida, en tidning som man fick inne på High Chaparrall (tyvärr blev den vitare i scanningen än i verkligheten).

Glöm inte bort att använda alla fina och användbara saker som finns runtomkring er (och fortsätt också njuta av alla CHA-nyheter!).

Mönstrat papper: EPP Walk in the Park
Dekorationer: EPP For the Record Element Stickers
Bokstäver: EPP For the Record Alpha Stickers

Min smack-bok! ;)

Smashbook är hett i scrapvärlden just nu och för att försvenska det lite skulle jag vilja kalla det smack-bok – att smacka in idéer, tankar, minnen eller vad man vill i en anteckningsbok, att snabbscrappa. Antingen köper man en vanlig anteckningsbok som man gör personlig och sedan snabbscrappar i, eller så gör man en egen bok med hjälp av t.ex. BiA.

Man kan ha olika teman som inredning, hemmet, roligheter som hörs och sägs, om barnen, som en dagbok, om resan osv.

Min bok kommer att handla om mig, mina tankar och funderingar i väntan på ett nytt jobb. Under hösten kommer jag att kunna visa mer av det scrappade innehållet i den, men tills dess får ni hålla till godo med ett litet smakprov av papper och framsida:

 

 

Jag använde mig av papper som jag tycker mycket om, men som jag inte använt mig av utan som stått och väntat ett bra tag. Framsidan med de vackra rosorna är det allra första vellum-pappret jag köpte.. omkring 2003… Papprena gör mig glad och därför gjorde jag min egen bok istället för att köpa en färdig.

Om man inte har en BIA (Bind-It-All-maskin) så kan man lika gärna använda öppningsbara ringar.
Pappersbiten har ett brett utbud av BIA-produkter.


Blåbärssmoothie med EPP-papper

Note to self: Ge inte barnen blåbärssmoothie förrän de är vuxna!

Enfärgat papper:  Bazzill White
Mönstrat papper: EPP Playground och Springtime
Dekorationer: EPP For the Record Alpha stickers


Cool Dude - Uncool

Min Coola Dude var så stolt och nöjd över sin nya skateboard. De coola Echo Park Paper – For the Record passade bra till fotona och jag mistade med lite gult på pappret för att ta upp färgen från tröjan. Likt Ikaros som fick vingar och flög för nära solen fick min pojk nån idé om att prova närmaste ramp med sin skateboard… Pang! i backen. O-coolt!

Mönstrat papper: EPP For the Record – Newsprint.
Dekorationer: EPP For the Record – Element stickers, mist


InkonsekvensJag: Gabbe vill du ha fisk till lunch
Gabbe: Näe jag HATAR fisk.... för det mesta.

Liftutmaning hos Pappersbiten

Augustis månadsutmaning på Pappersbiten går ut på att lifta denna min layout: