Månadslayout - januariBlindtarm, migrän, uppsägning och melodifestivalen

Igår när jag gick upp vid sex på morgonen så mötte jag den influensasjuke Nicko i köket. Han hade varit uppe så gott som hela natten med kramp och värk i magen. Vid halv tolv ringde han mig på jobbet och bad mig komma hem och köra honom till akuten. Det visade sig vara ett mycket klokt beslut. Han hade inte alls haft influensa som vi trodde.. Det var ett hål i den inflammerade blindtarmen som läckte ut och gjorde honom sjuk med feber och allt.

Inatt opererades han och nu kan det bara bli bättre. Han har fått antibiotika intravenöst och blivit väl omhändertagen av personalen på Östra.

Igår när jag satt med Nicolas i väntrummet ringde min chef och meddelade att jag blir uppsagd från den 16 mars pga arbetsbrist. Det var inget oväntat besked eftersom det under fredagen var facklig förhandling osv. Förändringar är inte bara av ondo även om det kanske inte var vad jag önskade just nu. Med fem månaders uppsägningstid så hoppas jag att jag hinner hitta något nytt och slipper vara arbetslös.

Inatt vaknade jag med migrän och tänkte NEJ det får inte hända nu. Tryckte i mig medicin direkt och den ena gör mig ganska trött så jag lyckades slumra och vakna lagom till att jag kunde ta nästa dos. Det gick bättre och bättre under dagen så vi åkte och hälsade på Nicko ikväll. Han hade precis fått lite morfin så han mådde ganska bra under tiden vi var där. Sköterskan kom med en lättöl och en smörgås också så det var ju nästan fest. ;)

Naturligtvis så inföll detta när all familj i närheten är bortresta så i morse ringde jag Nya Zeeland för första gången i mitt liv, Nicolas moster Margareth svarade och var så lik Nickos mamma på rösten att jag inte var säker på vem det var som svarade först. Hon var så trevlig och gullig. Önskar att vi kan komma iväg till NZ snart och hälsa på Nicolas släkt.

Det var veckans vardagsdramatik! Tackar gudarna för att läkaren verkligen lyssnade på Nicolas när de först ville avfärda hans värk och uppkastningar med att det bara var magsjuka.

Jag och barnen har haft en mysig kväll framför melodifestivalen. Både Téa & Gabbe tyckte att rätt låt vann. Jag tycker att Saade ger en bra show och levererar en radiohit, men jag är mer förtjust i the Monikers låt. Ungarna har aldrig varit uppe så sent så jag hoppas att de sover länge länge imorgon. :)

Scrap, vab, etc..

I onsdags var jag på kundkväll hos Papperbiten i Alingsås, tack vare peppning från min designkompis Lisa. Jättekul att träffa Sanna - det var alldeles för längesedan! Naturligtvis passade jag på att shoppa lite. Det jag är allra mest glad för är mina nya album som jag kan stoppa alla layouter i som blivit liggande på hög. När jag stoppat in 80 layouter i albumen så syntes det knappt att högen av layouter hade sjunkit.. Så, jag ska ta och köpa några album till framöver och vara lite mer rädd om mina sidor. Jag har ny dator och min scanner vill inte vara kompatibel med Windows7, men jag har varit i kontakt med supporten så på nåt sätt ska det lösa sig så att jag kan visa mitt senaste scrap.

På natten till torsdag väckte Gabbe mig när han ropade AJ AJ AJ! Jag rusade upp ur sängen och frågade var han hade ont. Jag strök honom samtidigt på benet och kände att han var kokhet. 39,4C. Det blev vab på torsdagen och även idag eftersom Nicolas var själv på sin avdelning på jobbet just den här veckan.

Idag är jag så trött så trött.. Jag kunde inte somna om efter halvfyra-rycket natten till igår och det kommer väl ikapp idag, men det gör ju inget eftersom jag kan gå och fluffa hela dagen idag. Ska bara åka till affären och köpa lite fredagsmys till kvällens Lets Dance.

På jobbet känns det lite knepigt just nu.. Nästa fredag är det facklig förhandling om en omorganisation och jag är redan meddelad att det är jag som kommer ryka om de inte hittar en annan lösning. Även om jag är säker på att jag kommer att hitta något nytt, trevligt, arbete så känns det lite sorgligt att inte få lämna stället på egen begäran.. Har ändå varit där i nio år. Jaja... förändringar är sällan av ondo. :)

Kram på er alla och ha en trevlig helg! :)
/Anna

Bortom gryningenHar precis avslutat den här boken, om livet som ung, läkare i outback Australia. Det är en klassisk roman, men Barbara Bickmore driver fram berättelsen i raskt tempo med oväntade vändningar. Den utspelar sig 1938-1947 och berättar om uppbyggande av läkarflyget och om den föränderliga tiden under andra världskriget. Mycket läsvärd och jag kommer definitivt att läsa mer av den här författaren.