Utflykt på berget

Det är inte stora aktiviteter som behövs för att barnen ska tycka att det är ett äventyr. Bakom vårt hus finns ett berg med utsikt över stan och en fika där - det är grejer det!

På väg upp:


Massor med björnbär växer överallt på väg upp till berget:


Det finns bevis att jag också var med - Gabbe 3½, redan en mästerfotograf!


Utsikt bort mot Liseberg och bakom Gabbes huvud syns hamnen och havet.


Nedanför berget finns en liten lekplats och barnen tyckte det var jättekul att gunga en stund.


Barnens vana trogen så måste man läsa alla nummer på elskåpen när man promenerar så det gjorde de på vägen hem och det var en bra aktivitet när benen var trötta.


Blandat skapat

För Pappersbiten gjorde jag den här soliga layouten som handlar om en playdate i Alingsås för såväl mödrar som döttrarFör
scrapbutiken har jag skapat en layout och två knalliga kort utifrån material från den butiken på uppdrag genom Svensk Scrapbooking:


Blåbär!

I maj fick jag fyra buskar amerikanska blåbär av svärmor och svärfar. Äntligen är de planterade!!
Sedan bilden togs så har de fått lite snygg täckbark och de här buskarna kommer alltså bli ca 1,5m höga och ge ca 6 liter blåbär per buske.

Staketet i bakgrunden hävdar jag bestämt är grannens förresten, han verkar nöjd. Det är inte vi, men vi har andra projekt som är mer prioriterade än att byta det just nu så tills dess så säger vi att det helt och hållet är hans. ÅH så fult det är. Men det håller barnen från att gå över och äta upp hans vinbär så det är bra.


Närmast i bild  och nr 3 Gold Traube, blir ca 70 cm. Nr 2 och nr 4 heter North Country och blir upp till 1,5 m.

Snart blir de blå och goda! :)

De två sista för Papper & Sånt

Nu är sista dagen för att vara med i utlottningen av några stämplar, se HÄR.

Här är ett par alster som jag gjorde när jag var fröken Juni hos Papper & SåntGullungar

Såhär söta var mina gullungar på julafton!
Stämplat och embossat på kanterna minsannLayouten är skapad efte en skiss hos
Skrotboken:Friends

De här två tjejerna är verkligen kompisar och så himla go'a & glada tillsammans! Det var inte svårt att sitta med ett leende på läpparna hela tiden jag gjorde den här layouten.

Layouten är efter en skiss som
Gunilla utmanar med:


Just Chillin Boy + Fancy Pants


Det där camo-pappret är som sammet, hur mysigt som helst att ta på. Finns såklart hos
Pappersbiten. :)De söta trollsländorna och journalingrutan har jag fått av MiaS. Tack! De behövde inte ligga och vänta särskilt länge.. *s*

Ett kort med Just Chillin-papper har det blivit också och stämpeln kommer från Bildmålarna. Bildmålarna släpper förresten en ny kollektion i augusti, ska bli kul att se.
Sedan var det ett blommigt Fancy Pants-papper som jag tyckte funkade bra till lite höstigt och grabbigt:


Layout och kort från samma skiss

Jag brukar oftast inspireras av raka, enkla, skisser där det inte är för mycket krusiduller.. men den här tilltalade mig.. kanske för att jag är trögstartad just nu. Skönt med något halvklart då.. *s*

Skissen har Moma ritat och är en
utmaning på Allt om Scrap,utmaningen pågår till den 16/8:
Stämpeln kommer från Ankis Sweethearts och heter Young Cathrine with Friends.
Min tolkning av skissen till kort blev såhär:Det börjar ta sig med stämplingen även om jag ser att jag har en del kvar att öva på när det gäller färgläggning osv. :D Men hur det än är så blir det bara roligare och roligare att göra kort nu minsann!
Tack Anki för de söta stämplarna!!! Du ritar fantastiskt söta saker!!


Det här är layouten som blev till utifrån skissen, den som jag skickade in till utmaningen:


Plate spotting nr 031 och blocket

Jag har hållit på med plate spotting i 1½ år och jag har bara kommit till 30. Ni förstår att det inte går vidare bra va?! Det senaste halvåret har jag letat efter nr 31 och de verkar inte tillverka 031 så är det bara.. Eller så finns alla i Stockholmsområdet för att retas lite med invånarna där. ;)

Annars mår jag inget vidare.. men det är ju bara att ta en dag i taget som vanligt även när det är semester.

Slängde ut ett par annonser på blocket igår, två bilbarnstolar och ett piano, en bilbarnstol är redan såld. Härligt! :)

Ett par utmaningsbidrag

Jag hakade på Scraplagrets skissutmaning och min layout blev sånhär:Om journalingen är svår att läsa står det såhär:
"Téa fick en två av grandma för Téa tyckte att den var så vacker och luktade så gott. Vi la den på handfatet för användning. Den låg där så fint och jag trodde inte att Téa ville "förstöra" den, men så kom hon och frågade "mamma hur gör man med den?". Inte så konstigt eftersom vi alltid har pumptvål".


Till Scrapperiets deltävling 2 blev detta kort:Basic Grey + Scenic Route = Sant!

Underbara, fantastiska och ljuvliga papper har jag fått av Pappersbiten och jag mixade och matchade de båda märkena och hade jättekul!

Materiallista hittar du här och här.


Hemma!

Nu är vi hemma från Karlstad & Dalsland igen! Det känns både skönt och lite trist och vardag igen på nåt underligt sätt..
Idag åkte vi till K-Rauta för att köpa två hyllplan till tvättstugan och intill ligger möbelbutiken Sova och vad händer.. vi "råkar" glida in och köpa en soffa!

Ni som varit hemma hos oss vet ju hur less jag är på våra stora vit- och blårandia pluffsiga och säckiga soffor är. Dessutom grymt opraktiska eftersom den ena soffan stänger till värmen från vår öppna spis.. ja till och med så att man knappt tänker på att det finns en öppen spis eftersom möblemanget är som det är. Gissa om jag är sugen på att fortsätta mina inredningsdrömmar!! Men men.. jag får sansa mig lite nu.

Soffan kommer i slutet på september/början av oktober.

En sån fast hörnsoffa och två sittkuddar!


Dalsland 09 del III

Det blev inte 123 miljoner på Lotto i lördags så det blir inget Florida.. men men, vi har haft ganska trevligt ändå i Dalsland idag mellan skurarna. :)

Ångbåtsturen var nog det barnen tyckte var allra häftigast idag, de fick sitta i kaptenens knä och köra, de var mäkta stolta, men Gabbe hade svårt att koncentrera sig för ångmaskineriet i båten som tuffade och fräste var så fascinerande.

Turen gick från Håverud till Hantverkshuset och i Hantverkshuset blev vi kvar en stund för att sedan åka till konstmuséet som visade sig vara stängt på måndagar. Vi tog vägen om Café Fjärdingen - ett mysigt ställe med hembakat på riktigt, egna teblandningar och bara sådär genuint och trevligt. Kristallkronan som hänger över bordet syns inte på bilden, men den tyckte Téa var väldigt vacker... som diamanter.

Utanför fiket kunde barnen leka av sig lite i en klätterställning - en kvart hann de med innan det började regna igen.

Varje dag åker vi förbi dessa söta kalvar, idag var de så nära att jag kunde plåta dem. Jo, jag blir sådär löjlig och måste prata lite med dem varje gång också med ljus mammaröst. Korna var nästan lika söta som kossorna på Jersey.Nu börjar aktiviteterna tryta eftersom regnet inte vill ge med sig och imorgon siktar vi på att åka hem.

Dalsland 09 del II - plötsligt händer det...

Plötsligt händer det! Att jag får mottagning på det mobila bredbandet och kan blogga.. knappt så jag kan läsa mejlen det går helt hopplöst segt. Ni som var med på blipp-blopp-tiden när man fick sitta och ringa upp via modem... ni minns... SÅ är det. Stenåldern..

 

Plötsligt händer det nr 2 - idag vid 18-tiden slutade det plötsligt att regna. Hurra!!! Nu har det regnat sedan i onsdags, såväl dag som natt, så ett litet uppehåll var varmt välkommet. Mulet men uppehåll.

 

Idag var vi på barnteater! I en ladugård ombyggd till en teater – mitt ute i ingenstans på landet gavs föreställningen ”Fru Petrine Sörensen”. Det handlade om fru Petrine, en hund, en pojke och brevbäraren som i slutändan alla fick en vän.... för att göra en timmes rolig historia kort. Vi skrattade allihop men frös. Trots ordentligt med kläder så blir det kallt när det regnar och blir så rått med bara 13 grader varmt. Ungarna älskade det och frågade när vi åkte hem, efter en vända till Håverud och Melleruds centrum, om vi skulle åka till nästa teater.

 

 

 

Igår var vi till tomtemuséet. Verkligen ingenting att betala sig in för... det var mest en shop, utställningsdelen var liten och hur tråkig som helst. Gabbe däremot var obetalbar. En vacker målning satt upphängd och Nicolas sa ”Gabbe - look baby Jesus”. Gabbe svarade ”No daddy – nakenfis”. :D

 

 

 

Nu börjar aktiviteterna tryta såvida det inte blir uppehåll och lite varmare, vi har spanat in roliga lekplatser och Bengtsfors har vi ännu inte varit till. Efter middagens kycklingsspett med tzatziki så kan jag inte låta bli att drömma mig bort till Grekland en smula, vi får hoppas på Lottovinst i afton... fast vinner jag 123 miljoner (eller vad som nu står på spel ikväll) så tror jag att en sväng till Florida skulle vara en bra motvikt till Sveriges skitväder.

 

 

 

Gabbes semesterkostcirkel – hamburgare, pommes frites och fanta. Man förstår varför barnmenyerna på restaurangerna är så korta, köttbullar, pannkakor och hamburgare – barn kan leva på det i oändlighet utan att tröttna.

 


Värmland del III / Dalsland 09 del I

Igår besökte vi Tore & Britt-Marie, de är som extramormor och extramorfar för Téa & Gabbe och det är obligatoriskt att komma till dem – de är så go’a och vi njöt av skuggan i deras lummiga, vackra trädgård. Barnen fick sitt lystmäte i Tores traktor.

 

 

 

Sedan åkte vi vidare till stugan och bokstavligen talat smultronstället – det skulle räcka till smultronsylt elle en paj... minst!

 

 

 

I förmiddags åkte vi till Ed och Dalslands Moose Ranch. Hur coolt som helst! Jag har varit nära vilda älgar uppe i Värmland, men aldrig så nära tama älgar att man kunnat klappa på dem och få se dem såhär nära. Det var fantastiskt. Kalvarna, bara 6 veckor gamla och SÅ söta, matades med banan, det var väldigt bra för magen och för att få igång matsmältningen ordentligt.

 

 

 När vi åkte hem regnade det.. och enligt väderprognoserna jag sett så ska det regna mest hela tiden till och med måndag.. lite trist när man är på semester, men men.. vi är ganska bra på att roa oss ändå.

 

 


Kalaskortslåda

En kalaskortskortslåda har jag gjort med material från Pappersbiten, titta gärna in där för att se hur jag gick till väga.

Perfekt att ha en särskild låda till bara kalaskort som barnen kan ha med sig till kalas faktiskt... då behöver man inte rota igenom alla krya på dig-, kram- och bara för att-kort.

Rapport från Värmland II

Idag väntade jag samtal från läkaren, de viktiga provsvaren från gastroskopin. Det första han frågade var om jag hade varit gjort den... Han hade alltså inte fått provsvaren! Jag är inte irriterad på honom, han gjorde sin första arbetsdag efter semestern och han lät lite stressad och trött när han ringde. Det är ju förbannat jävla dåligt att han inte fått provsvaren nu utan måste börja med att jaga efter dem. Han ska iaf återkomma till mig under veckan.

Nu har jag träffat lite vänner, mostrar, syskon, syskonbarn, men jag känner alltid att jag skulle vilja vara här längre, att det alltid blir så kort och intensivt när jag är här, att man skulle vilja ha lite längre tid på sig. När jag mår bättre så ska jag åka upp en helg då och då och faktiskt ta mig lite mer tid här.

Det är ganska kallt och regnigt så det blir inte mycket naturliv som jag annars tycker mycket om här. Vänern är fantastiskt och pappa ska laga sin plasteka och får han fixat en snurra till den också så att vi kan åka ut till öarna nästa sommar så vore det fantastiskt! Jag älskar Göteborg, men Karlstad/Hammarön har fantastiskt mycket guldkorn.

Gabbe längtade hem de två första dagarna, men nu har han börjat vänja sig och morfar har tagit fram allt lego som jag och mina syskon hade när vi var små. OJ vilken lycka! :) Min lillebror Jonas har varit här ikväll också och visat barnen en massa roliga YouTube-klipp och det var inte lätt att motivera dem att gå och lägga sig, men de slocknade snabbt... alldeles för sent ännu en kväll.

"Råkade" glida in på Pappersarken idag, hon hade egentligen semesterstängt men satt där och jobbade lite administrativt så jag fick komma in... AJ sa plånboken. ;) *muttrar till
Micke som tipsade mig* Hehe..

Hoppas ni har det bra alla, vare sig ni har semester eller inte!
Kramar,
Anna

vinst & Karlstad

wehoo! Jag har vunnit ett superroligt paket hos House of Inspiration! Tänk vad härligt med lite nytt material att skapa med när jag kommer hem från semestern. Kolla in hos Pappersbiten också, det har kommit Scenic Route-papper från äldre kollektioner, såna man får nostalgikänslor av och för nya scrappare som måste få chans att uppleva dem.

Nu är jag på plats i Karlstad, eller rättare sagt Hammarön, där mina föräldrar bor. Det var en tuff dag igår med jobb, hälsa, värme, packning för mig och barnen för två veckor framåt OCH planering för renovering av en hall som kommer ske medan vi är borta. Jag är väldigt trött idag och ska ta det lugnt så länge jag behöver. Barnen går på upptäcksfärd genom huset här och att mamma & pappa har tömt sin sommarstuga och att det just nu står ett helt bohag inklämt här gör det hela bara ännu mer spännande. 6 nya kaffekoppar är jag numera ägare till och några söta uppläggningsskålar. Tänk att gå på loppis hos föräldrarna. Perfekt! *s*


Scrapperiets sommarföljetång

Scrapperiet kör en sommarföljetång och jag blev jättesugen på en gång att haka på.. och så brukar det väl alltid vara med nåt nytt. Nu gäller det bara att hänga med hela vägen.

Jag fick iaf 10 poäng i första deltävlingen nu med min layout och jag är jätteglad för det. :)