Svärmors födelsedag

Idag firar vi min kära svärmor för att hon fyller år. Vi överraskade henne med att dyka upp på restaurangen svärfar skulle bjuda henne på. Naturligtvis har det varit lite tisslande och tasslande för att hon inte skulle få reda på dessa planer. Hon blev ordentligt förvirrad, road och glad över att bli så överraskad.

Ett jättefint armband fick hon av oss alla, en blomma och ett kort som jag pysslat ihop. Jag har liftat Fia Skapar och ett kort hon gjort nyligen, hennes kort hittar du HÄR.

Mönstrat papper: Maja Design, Ska vi ta en fika – Hemma hos mig, Hemgjord saft, Mandelkaka med plommon.
Dekorationer: Blommor och pärlor.


Alfred & Emily av Doris Lessing

Jag tänkte att jag skulle blanda upp mitt läsande lite och har återigen gett mig på en Nobelpristagare. Doris Lessing fick Nobelpriset i litteratur 2007. Alfred och Emily, som handlar om hennes föräldrar, gavs ut 2008Bokens första del är en fiktiv del där hon bestämmer ödet för föräldrarna... där de aldrig gifter sig, där mamman aldrig får några barn och pappan inte blir skadad av kriget. Helt ok roman, inget särskilt.. lite charmigt brittisk, men lite sömnig. Den andra delen tar i detalj upp hur det egentligen var - fattigt, slitsamt och fullt av sjukdom och den delen kunde jag vara utan - det tillförde ingenting och det blev så konstigt att läsa den verkliga delen efter den fiktiva.

Är inte nobelprisen pretentiösa? Måste man som Nobelpristagare ta politisk ställning? Kan man inte bara vara en underhållande författare med ett driv i texten och med en sammanhängande och inlevelserik berättelse?

Frågan är, ska jag ge Doris Lessing ytterligare en chans? Har Den femte sanningen liggandes...


Camping och High Chaparral

Nu har vi campat! Vi frågade barnen i våras vad de skulle vilja göra på sommarlovet och Téa övertygade Gabbe om att campa är jätteroligt. Jag fick den dosen rejält som barn och känner att hotell är en fantastisk idé och Nicolas än mer så. Vi gick en gyllene medelväg och hyrde en stuga i Ulricehamn.

En miniby besökte vi, den var avklarad på ett par minuter. 

Efter det åkte vi in till Ulricehamns centrum, strosade inne i stan, lunchade och fikade.
Gabbe fick håret klippt också.

Dagen efter åkte vi till High Chaparral. En upplevelse för såväl barn som vuxna.

Klart att Téa var tvungen att ha en rosa cowboy-hatt. Något annat var helt otänkbart.


Ungarna tyckte nog att tivolit var allra roligast. Ett besök på Liseberg får det bli snart.

Showen med Lucky Luke och Bröderna Dalton var rolig förstås och en av Daltonbröderna lånade Gabbes solglasögon. :)


En yttepytteliten del av hela stället var indianernas. Inget särskilt hände där, men vi fick värma oss på en eld för det var minsann ingen varm dag.


Tillbaks på campingen igen och ungarna, med aldrig sinande energi, busade runt.Tassimo - kapselmaskin

Jag dricker inte särskilt mycket kaffe, men när jag väl gör det så njuter jag omåttligt. Fick chansen via Buzzador att prova Tassimos kapselmaskin och den kom för att stanna. Favoriten är Latte macchiato och Espresso - jo, det är lite antingen eller med mig. ;)
Det finns massor av smaker och varianter på kapslarna och såväl maskiner som kapslar hittar man på
www.tassimo.se.

Det är så enkelt att till och med barnen kan fixa en kopp till mamma. :)


Sminkad Téa

Téa har på sista tiden intresserat sig för vad som finns i min sminkväska och har gärna velat prova rouge och mascara. En dag när jag kom hem från jobbet så sa jag att jag kunde sminka henne. En nöjd tjej speglade sig läääääänge och jag tyckte det såg märkligt och knepigt ut med en sminkad tjej.. fast jag minns ju själv hur kul jag tyckte det var att få rota i mammas och mostrarnas målarlådor.
Snabbscrappad Superhjältejul

Jag har haft de här bilderna länge, men jag tyckte att de passade extra bra att scrappa dem med Bo Bunny pappret Blast Off. Jag fortsätter på temat snabb-scrappat - det måste inte alltid vara så komplicerat och layouter som dessa gillar barnen mycket.

Mönstrat papper: Bo Bunny Blast Off! - Blast Off
Bokstäver: AC Thickers Felt Playroom - Cherry