2008 - gamla foton-året

Jag vill så gärna ta tillvara fler av de gamla foton jag har liggandes, framförallt på foton från min barndom, resor, utflykter, vardagssaker... Sånt jag minns och gärna visar Téa & Gabbe så småningom. Så, jag hoppas att det här året kommer att innebära en större mix av gamla och nya foton! Ett Litet Ord är fantastiska på utmaningar där det gäller att få ner sina tankar och minnen på pränt och de får det att kännas så lätt att komma igång med mina gamla foton.

En layout som inte har så gamla foton men ändå foton före jag ägde en digitalkamera är från 2002. De hade gottat till sig tillräckligt i min skolåda så nu och behövde de få komma upp i dagsljuset igen och jag gjorde den utifrån inspiration på Scrapinspiration:
image487

Må väl!
/Anna

Awards och nya layouter

image482image482image482image482image482

Såhär många utmärkelser har jag fått senaste tiden från
Aase, Madde, ÅsaF, Jeja och LadyDi
TACK!!! Det är verkligen hedersamt och kul!
Jag vill naturligtvis ge en award till alla dessa härliga tjejer som förgyller min tillvaro med inspiration och fina kommentarer. Jag skickar vidare awarden till alla mina bloggläsare - jag tycker alla är värd en sån.

Här kommer ett par layouter:

Den här layouten har jag gjort till Scrapinspiration, en utmaning om att använda något nytt material, för mig var det det prickiga pappret. :)
image484

En pågående utmaning hos Scrapinspiration är där jag utmanar att våga lämna yta fritt:
image485

En utmaning på Ett Litet Ord var att börja titeln med Jag saknar... och jag saknar mammaledigheten väldigt mycket:
image486

Ha det gott allihop!
/Anna

Nya layouter

Jag har inte scrappat mycket på sistone, men allt kan man ju inte visa på en gång så här kommer i alla fall lite nytt att titta på. Idag kliar det i fingrarna och jag är hemskt sugen att scrappa, men det får bli ikväll när barnen lagt sig för det finns inget roligare än att leka med barnen - måla med vattenfärger, spela memory och Téa fick en balettkjol i julklapp så det dansas i massor också. :)

En förklaring till den här layouten krävs. Gabbe kallar Nicolas för Kicki, det har finslipats från Gegga som han först sa.. *fniss*. Vi tror att vad han egentligen försöker säga är Nicko, som jag brukar säga. Layouten är en scraplift, originalet kan ni kika på hos
Scrapinspiration.
image480

Ett litet ord hade en inspirerande utmaning på temat "Jag scrappar för att..." Här är mitt bidrag:
image481

Det var det! Nu ska jag återgå till barnen och en smarrig blåbärspaj! ;-)
Hoppas alla har en mysig helg och inte blåser bort!!
/Anna


Tack alla söta rara bloggisar!!

Ni ska veta att jag känner mig så lycklig lottad som får sån värme och fina tankar/ord från er, mina kära bloggisar och vänner. Jag läser alla kommentarer och blir glad för att ni tar er tid att skriva några rader när jag inte är på topp, det lyfter. Tack också för alla sporrande kommentarer om mina layouter, det eggar till att vilja scrappa mer och utvecklas ännu mer.

En stooooor kram till er allihop!!

Flera awards har jag fått.. men jag ska ta tag i den biten imorgon, det måste få sitt eget space i bloggen liksom. :-)

Angående mitt tidigare inlägg så kan jag meddela att jag känner mig såväl piggare som gladare även om magen krånglar fortfarande. Någon second opinion har jag inte bett om ännu men jag ska samla ihop krafterna till det också nu när jag inte har ont hela tiden.

Vinstturen fortsätter.. Idag gick jag till Ica för att hämta ett nytt paket för jag hade tydligen vunnit en adventstävling på
Allt för föräldrars hemsida, tror det var med nåt fantastiskt rim som "tea lea lej, vill du åka bil med mej".. eller nåt sånt. *fniss* Det bidde en sånhär:
image478

Den är rättså tuff bälteskudde och ryggsäck i ett. Kanske mest användbar för dem som åker kollektivt mycket eller reser utomlands mycket, där trafiksäkerheten inte alltid är sådär fantastisk.


Scrappat  har jag ju inte gjort så mycket senaste veckan men den här gjorde jag efter Scraphusets skiss och har glömt visa den:
image479

Massor av härliga utmaningar pågår just nu på Scrapinspiration, missa inte det!
Lektygs & Hantverks blogg kommer snart alla tävlingsbidrag upp på temat Året som gått och snart kommer också vinnaren att utses.

Slut för idag, tack för idag! ;-)
/Anna

Sjuk, sjukare, sjukast... & 4 LOs

Mitt nyårslöfte borde varit att blogga mera, men jag hinner inte riktigt och i ärlighetens namn så kraschade min dator vilket inte hjälper. Som tur var kom mina superheroes - Nicolas & Simon till undsättning på problemet (mest Simon faktiskt... han har livstids support på min dator eftersom han byggt den själv)

För att se mina senaste layouter - scrolla neråt nu!

Veckan som gått har varit lite trasslig. Téa blev sjuk i tisdags, vi var hemma hon och jag i onsdags.. jag hade ont i magen hela dagen. Lediga torsdags, jag låg så gott som hela dagen, Téa blev frisk och jag blev sämre så jag fick stanna hemma från jobbet i fredags. Igår kväll tog jag mig en tur till Axessakuten och en något vimsig läkare som mest ville hem (hörde från receptionen att jag var hennes sista patient för kvällen) och hade munnen full med choklad när hon hälsade på mig så hon var tvungen att tugga ur munnen en stund innan hon kunde säga nåt.

Hon trodde att det kunde vara urinvägsinfektion eller gallbesvär. DOH! Till och med jag (okej för att jag älskar att läsa Fass, men det är ju om piller) kunde räkna ut att urinvägsinfektion och gallbesvär inte ger samma symptom, särskilt som jag har ont mitt på magen till höger och urinvägsinfektion ger ont vid urinblåsan. Helt plötsligt så vill hon göra undersökningen för blindtarmsinflammation och jag ledsnar - för den oinvigde betyder det fingret-i-rumpan-undersökning. Varenda läkare & barnmorska som sett min mage har kommenterat det fula blindtarmsärret som är typ fyra ggr så långt och dubbelt så brett som ett normalt blindtarmsärr är. Hon frågar mig vart det är, trots att hon klämt och känt länge på magen. Hon pekar på mina bristningar efter graviditeterna och undrar om det är det som är ärret... Jag tappade respekten för henne vid det laget. Jag fick peka ut ett uppenbart och stort blindtarmsärr. Jaha.. sa hon efter en lång stund. När man gått igenom dag för dag, alla symptom och alla mediciner man äter med sjuksköterskan i receptionen som nogsamt skriver ner allt så kan man undra varför eftersom läkaren ändå inte tittar på det och ställer adekvata frågor utifrån det. Jaja, hursomhelst så slutade hela besöket med att hon konstaterade att jag inte hade någon allvarlig infektion (om man nu kan lita på hennes omdöme, men jag hoppas hon kan läsa labbrapporter), däremot skrev hon ut penicillin ifall jag skulle få besvär av den urinvägsinfektion provsvaret antydde att jag hade.. NEJ!! Jag mår illa och kvider av smärta 1-2 timmar efter mat och får springa på toan flera ggr och ligger och flämtar två timmar tills det börjar lana av igen... Det måste vara något matsmältningsaktigt. Jaja.. jag får kontakta min oerhört fåordiga husläkare som ber en ge ett förslag på vad man lider av och så skriver han ut medicin utifrån det.. Så jag får googla runt och ge mig en diagnos så att mötet med honom max blir fem minuter långt. Min respekt för läkare har sjunkit drastiskt med åren, dessutom måste man vara frisk för att vara sjuk, man måste orka stå på sig och kräva remisser, undersökningar och behandling.

När jag fick ryggskottet i våras/somras/höstas.. (senil börjar jag bli också!) så skulle jag få smärtstillande, en sköterska kommer in och tänker sätta en kanyl i mig och jag frågar vad det är i, Ketogan svarar hon. Då bad jag henne om Primperan som är ett medel mot illamående, eftersom jag vet att jag mår grymt illa av Ketogan. Hon surnar till och säger att jag ska ta Ketogan i alla fall. Nej nej nej säger jag till henne och hävdar bestämt att jag inte ta kan ta Ketogan utan att ta Primperan före. Hon fnyser till mig att då måste hon prata med läkaren igen och då kommer det dröja innan jag får smärtsillande. Jaha! Så det är bättre att vara tyst, snäll och få behandling man mår dåligt av än att berätta hur man reagerar på mediciner och få rätt behandling? Knäppgök! Jag hoppas bara hon hade en dålig dag.

När jag gjorde operation nummer 2 för 10 år sedan så bad jag om att få premedicinering för att jag mår fruktansvärt dåligt av att bli sövd, inte just själva sövningsprocessen för den är rätt skön, utan för de medlen som används. Javisst, jag skulle få premedicinering - 2 Panodil!!! Det var allt jag fick!! Då känner man sig lite maktlös när man ligger halvdrogad och de inte lyssnar. Det är det jag säger - man behöver vara frisk för att vara sjuk.
Jag ska faktiskt ge massor av cred till det teamet som opererade mig senast, de gav mig en perfekt cocktail av mediciner för jag mådde (nästan iaf) som en prinsessa när jag vaknade.

Det är nog ingen som orkat läsa ända hit, men men, jag behövde skriva av mig och det här är ju trots allt min blogg. Jag vill bara understryka att jag inte är hypokondriker, jag råkar bara vara rätt mottaglig för diverse syptom och sjukdomar och jag kallas numera Okänd diagnos av Nicolas efter mitt favoritprogram.


För den som i alla fall har scrollat hit ner bjuds två av mina senaste layouter inspirerade från
Scrapinspiration

image474

image475

image476

image477

Inlägg #1 2008

Käranån vad tiden går fort! Inte ett endaste inlägg har jag gjort tidigare i år - en hel vecka har gått på det nya året!

Jobbet rullar på och jag håller på att ta över lite lägenheter/arbetsuppgifter från en kollega som slutar på fredag. Det känns ganska kul med lite nytt faktiskt eftersom det inte är sådär jättemycket lägenheter att hyra ut nuförtiden. Kanske är titeln Uthyrare missvisande.. Kanske borde man kallas Nej inte den här månaden heller-sägaren. Eller ring inte mig - jag ringer dig. Såklart har jag andra uppgifter än att bara hyra ut lägenheter, man får ta hand om de som bor i områdena också, skriva ut nya hyresavier för "vovven åt upp dem", ha kontakt med hantverkare och personer som vill hyra ut sin lägenhet i andrahand, bevaka misstänkta olovliga andrahandsuthyrningar, behandla ansökningar om direktbyten och byten inom företaget.. Så ja, administratör/jurist/kurator-mix kanske man borde kallas istället.
Jag gillar mitt jobb, det är varierande och fartfyllt. Dagarna går ruskigt fort på både gott och ont. Gott för det vore hemskt att ha ett långtråkigt jobb där inget händer och man räknar ner timmarna, på ont för man tycker aldrig att man hinner klart - om man så jobbade dygnet runt.

Slutpratat om jobb! Téa blev sjuk på dagis idag och ligger på soffan nu med 39 graders feber. En liten trasa är hon stackaren. Gabbe kommer och knör på henne, kramar henne och lägger sig bredvid. Téa säger med med ett leende "Gabbe kanske om mig" = Gabbe tycker kanske om mig.

Lite har det blivit scrappat och det kommer här:

image471

image473

image472

God fortsättning på nya året alla mina kära bloggläsare! Tack för kommentarerna, jag läser dem och blir glad varje gång! /Anna