Medan scrapsverige åker på kryssning...

... så ska jag ta det lugnt. Min kostokondrit (inflammation i bröstbenet) har kommit tillbaks. Har jag inte otur så säg?! Medicinen jag bör ta mot det får jag inte äta för magens skull så jag får nöja mig med Panodil. Vad gäller magen så väntar jag på kallelse för gastroskopi. Jag jobbar två timmar om dagen nu och det känns alldeles tillräckligt.

I huset har det drällt av hantverkare i en vecka. Min svåger och svägerska har flyttat från huset och vi beslutade att göra två lägenheter av deras. Innertrappan är borta och allt är så gott som återställt på ett plan och på söndag flyttar en ny familj in. På våning tre blir det en riktigt mysig och fräsch vindsvåning och där kommer ett ungt par att bo.

Nettans Scrapbooking 4 U har en skissutmaning som jag antog och mitt resultat ser ut såhär:Behöver jag säga att jag älskar prickiga papper? :D

Kram & ha en fin helg allesammans till sjöss eller på land.

Vinn biljetter till mässan hos Pappersbiten!Skriv till designteamet och berätta vad du vill läsa om på Pappersbitens blogg så är du med i utlottningen av två biljetter till Scrapmässan i Göteborg!

Mjuka & mysiga Crate

Jag har fått så alldeles härliga Crate-papper ur serien Mia från Pappersbiten att leka med och ni kommer att få se mer av det två söndagar framöver men här kommer den senast bloggade layouten:


Mönstrat papper: Crate Mia - Notes, Crate Mia - Stack
Bokstäver: Thickers

Långa killen!Nu har det hänt! Gabbe har växt förbi Téa med två centimeter (och ett kilo tyngre). Han är således 104 cm lång och väger 18,6 kilo och Téa är 102 cm lång och väger 17,3 kilo. Att han har två nummer större på skorna har skvallrat om att det varit på gång.. men jag kan inte låta bli att förvånas lite iaf.. det är ändå 1½ år emellan dem.

Partyredo


Jag tittade in på Scrappiz CC igår men fick fullständig kramp.. Jag blev bara stressad över att välja bland alla utmaningarna, men jag var ändå lite pysselsugen. Så hittade jag en scrapliftsutmaning hos
Handstämplat så jag hoppade på den istället och resultatet blev Partyredo - Téa på väg till grandma & grandpa på julfest.


Ventilerar min kräkfobi

När jag kom in på dagis idag med barnen så stog det med röda, stora, bokstäver "Det går magsjuka på avdelningen".
Det där är ju skräck-ord för mig med min spyfobi och jag övervägde att vända i dörren. Tog ett par andetag tänkte återigen att vi går, men så kan man ju bara inte flippa ur inför sina barn. Det är Gabbes tur att få presentera sin favoritbok på samlingen, en favoritbok som han fått välja här hemma och ta med sig till dagis - det kan han ju inte behöva missa.

Jag pratade med personalen och fyra barn hade insjuknat sen igår.. så mina barn har troligtvis redan blivit smittade om de har otur. Jag känner mig som en dålig mamma som utsätter mina barn för att bli smittade och jag känner mig orolig för att de ska bli dåliga och att jag också kan bli smittad.

Min fobi har blivit värre igen. Den kom när jag var omkring åtta, fick magsjuka och kräktes intensivt en hel kväll och en hel natt. Efter det blev jag rädd. I tonåren blev det ännu värre och jag fick panikångest ett tag som jag absolut kan koppla ihop med rädslan för att kräkas. Det fanns en tid när jag inte kunde säga ordet kräkas ens. Jag vet inte om det är ett onomatopoetiskt ord - ett s.k. ljudhärmande, men så kändes det iaf och därför kunde jag inte säga det, att säga ordet spy var lättare - hade inte lika äcklig klang.

Min fobi kom tillbaks med full kraft för två år sedan efter att ha varit borta och delvis borta under många år, det var i november/december och vi var tre tjejer som satt och gjorde julkort. Den ena tjejen meddelade dagen efter att hon insjuknat på natten och jag räknade ner timmarna tills jag var i säkerhet igen, 72 timmar. Först blev jag så arg på henne att hon hade varit här och fluktat sina baciller - det var min reptilhjärna som talade. Det är klart att hon inte kunde veta att hon skulle bli sjuk, det var ju för fan synd om henne men allt handlade helt plötsligt om mig - fobier är egocentriska. Jag kunde absolut inte sova dessa dygn och jag kunde knappt äta, jag kallsvettades och var orolig hela tiden.

Det här tar sig inga rimliga proportioner!
Jag undrar hur en kognitiv terapi för kräkfobi skulle te sig. Får man sitta med en terapeut och försöka kräkas? *fniss*

Jag tröstar mig med att jag klarade mig när barnen hade det i höstas.. och två veckor senare fick jag problem med magen av annan karaktär men med illhållande och kraftigt illamående, så lite ironiskt mitt i allt är det.

Att andra kräks av andra anledningar än magsjuka/vinterkräksjuka, det gör mig inget, då kommer det ju inte drabba mig. Jag har läst på MASSOR om att kräkas.  När jag var tonåring läste ruskiga texter om hur skadligt det kan vara att spy, att man till och med skulle kunna dö av den ansträning det utgjorde för kroppen. Om jag hade haft ett sunt sinne till ämnet så hade jag ju tolkat att det rörde äldre och väldigt svaga människor, men nej då - det hade absolut med Anna herself att göra - det var som om det stog direkt skrivet till mig. Jag skulle dö om jag kräktes! Det tror jag inte längre.. som tur är, men det här är nåt jag måste försöka jobba med och få en rimlig balans till.

Tjofadderittan!
/Anna

Wehooo Madonna på Ullevi!Lillebror fixade biljetter till lördagen så vi blir ett gäng som ska gå. Superkul! Jag har inte varit på STOR konsert sedan Depeche Mode spelade på Scandinavium september -98. Wehooo vad kul det ska bli!

Hurra för AnnaS idag!Anna Stenman fyller år idag och går du till Pappersbitens blogg och gratulerar henne så är du med i utlottningen av en scrapgodispåse! :D Skynda skynda!

Framkallning åt skogen!

Skulle muntra upp mig själv lite och framkalla lite nya bilder på Crimson. Laddade upp, allt gick fint och vad händer?! När jag får orderbekräftelsen så står det att jag valt blanka bilder - jag VET att jag klickade i rutan för matta bilder.
Jag ringde till kundservice och bad dem stoppa ordern så att jag fick ladda upp den igen. Fick till svar "tyvärr den framallas redan". Surt sa räven! :(  Snabbt är inte alltid bra.
Jag tycker det är übertrist med blanka bilder, tycker att blänket förstör så att man måste vicka på fotona för att se ansikten ordentligt och färgerna blir mjukare med matta bilder.
Fy vad pissigt när jag ville ha lite nytt inför helgen. :(


Nappar - ett minne blottNu har Gabbe också slutat med napp. Det gick lika smidigt som med Téa. Det var helt enkelt så att han tuggade sönder napparna och han fick slänga dem en efter en och jag förklarade att jag inte kommer att köpa några nya nappar. En dag var de helt enkelt slut. Han letade en lång stund i kökslådan där vi brukade förvara dem och konstaterade att det fanns inga fler.

Det var inga problem att somna för honom, även om "pluggen" har varit effektiv att få honom att vara tyst, däremot så gnydde han precis när han vaknat på morgnarna men en slurk vatten hjälpte att avleda.

Nu är det bara blöjorna kvar.. Han visar absolut inget intresse för potta/toa så jag hoppas att han blir torr under sommaren iaf. Sen ska jag slänga det där rangliga, lappade och lagade skötbordet all världens väg. Det har varit jättebra, men det har använts av fyra barn innan mina och kanske var det redan använt av fler innan dess så det är helt utslitet.Jag blev utmanad av
ÅsaF att berätta sju personliga sanningar om mig.

1. Jag har fobi för sopbilar - tänk en varm sommardag, en sopbil sveper förbi med sin äckliga odör... YACK!
2. Innan jag flyttade till hus så tyckte jag att renovering och trädgård var riktigt kul.. det försvann. ;) Fast hus & trädgård är ändå väldigt härligt.
3. Från det jag var 14 så hade jag bestämt att aldrig någonsin skaffa barn. Jag gillade inte barn speciellt och förstod inte tjusningen med bebisar. Sedan träffade jag Nicolas och kom på bättre tankar. Vilken tur!! Jag önskar bara att någon hade talat om för mig långt tidigare hur fantastiskt det är att få egna barn.. men den kärleken är svår att beskriva.
4. Jag längtar efter sommaren på ett sätt som jag aldrig gjort tidigare.. Det har varit en tuff höst och vinter.
5. Jag har varit tvungen att reducera mitt kaffeintag till en kopp om dagen. Jag är sugen på minst två till men håller mig i skinnet... men suktar och hoppas att jag kommer kunna dricka lite mer i framtiden.
6. Jag är livrädd för vinterkräksjukan, så dåligt man mår innan man spyr är så jäkla läskigt.
7. Jag prenumererar på norovirusrapporter från Smittskyddsinstitutet för att se statistik över vinterkräkisenn så att jag vet när jag ligger risigt till och när det är lugnare.

Jag utmanar:
Sju frivilliga personer. Min snorfyllda hjärna orkar inte tänka ut några själv nämligen så vem som helst som känner sig manad får anta utmaningen.


Information till de utmanade:
1.Länka till den som utmanade dig.
2.Berätta sju personliga sanningar om dig själv
3.Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg
4.Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så de uppmärksammar att de blivit utmanade

 


Bittersweet hos Pappersbiten

 

Hörde att Bittersweetpappren tagit slut lite här och var men de finns hos Pappersbiten så har du inte fått såna smaskiga choklad & hallon-papper så skynda skynda!

 

Detta är min personliga favorit av de senast skapade. Téa när hon dansar.. Hon dansar mest hela tiden och hon bryr sig inte det minsta om folk runtomkring utan bara måste ryckas med till musik. Till hösten ska hon få börja på någon dansskola. Jag tror att hon skulle älska det.Material
Papper: Basic Grey - Bittersweet Mousse, BG - Bittersweet Ganache,
Dekorationer: Youdo-blommor, BG Bittersweet brads
Övrigt: SticklesMaterial
Papper: Bazzill cardstock, Basic Grey - Bittersweet Ganache
Dekorationer: Youdo-blommor, BG Bittersweet brads, Punchinella - Cerice metallic.
Övrigt: Stickles

 


Material
Papper: Bazzill cardstock, Basic Grey - Bittersweet Essence, BG Bittersweet Cherry Corial
Dekorationer: Youdo-blommor, BG Bittersweet brads, band.


Ett alla hjärtans-kort som aldrig kom iväg.. men det får väl sparas till annat tillfälle eller nästa år. ;)


Papper: BG Bittersweet Cherry Corial, BG Bittersweet Ganache, BG Bittersweet Mousse
Övrigt: stickles


Fröken juni! :)Det är jag som är fröken juni hos
Papper & Sånt. -  ett gäst dt-uppdrag Det ska bli jättekul!  På bloggen finns de andra månadsflickorna.

I väntan på Tombows...Jag har inte råd att införskaffa sådana just nu så i frustration vässade jag mina gamla akvarellpennor och fick en wow-känsla igen. Det var inte så pjåkigt att använda dessa Mondeluz-pennorna. Det var så KUL och avkopplande att sitta och bara måla motiv (Tack till
MiaS och Neliz som lånat mig stämplar). Jag är ingen expert på färgläggning och det där med skuggor och ljusare partier, det är nåt jag får lära mig, men nu var det bara färgglädjen som rådde.

Den här draken är jag kär i:Schlager & lite mer Renegade Five

VIlken katastrofkväll!! Alltså, vilket urdåligt startfält på schlagern och så Petra Medes enerverande lustigheter som inte alls är kul. GAH! Kvoterades hon in? Ja, varannan damernas liksom?  Jag tror att Plus-Sverker skulle vara charmigare.
Varför inte köpa över Kristin Kaspersen om det nu ska vara en tjej.

En bättre musikupplevelse:Igår kom Nicolas hem med Renegade Fives debutplatta, den släpptes i tisdags.
Klart att jag är stolt.. mallig så jag nästan spricker..
I tisdags var de på TV4 Nyhetsmorgon.. min bror - frisyren vid klaviaturen.. man ser inte så mycket av honom, men musiken är bra.

Intervju: http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.836975
Save My Soul: http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.836982
Darkest Age: http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.836986

Skissutmaning hos Pappersbiten

På Pappersbiten pågår en skissutmaning under februari - missa inte den.

Tolkningen av min egen skiss resulterade i denna layout:Tack
Anaber för hjälp med titeln!!


En annan layout jag gjort för Pappersbiten är denna med ett filat hjärta. En how-to finns i Pappersbitens blogg.

Papper: Basic Grey Bittersweet Lipstick Red och Cherry Cordial, bazzill.
Dekoration: knappar.

Den här layouten blev ett resultat av en scraplift från en av MiaS härliga layouter.


Till sist har det blivit ett kort också, det har legat färdigt länge, bara det där lilla grattis som skulle på innan jag ville visa det.

Sjätte bilden...Jag blev utmanad av
Karin! En riktigt kul utmaning. :)


Om min bild:
Här ligger vår katt Ru, eller Rune som jag brukar kalla honom och det passar bättre på en 8-årig herre. Till hans stora lycka så var de gamla klumpiga skärmarna bästa stället att ligga och sova på och nu när vi har bytt till plattskärmar och platt-tv så har han fått byta till det stora elementet i vardagsrummet istället.


* Gå in i mappen Mina bilder (Bilder heter den om man har 2007-paketet).
* Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen
* Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den
* Utmana sex andra personer och länka till dem, samt tala om för dem att dom är utmanade


Jag utmanar dom här sex personerna att visa sin sjätte bild:
Fiaskapar
Dilorf

Sanna
Swewi
Mallafors
Sofia85

Baklängesdagen + God splash youIdag beställde barnen pasta med köttbullar och lingonsylt till FRUKOST!
Jag tänkte att det är frukost så god som någon och stekte gladeligen lite köttbullar. De åt och njöt.
Kopporna har skrumpnat men Gabbe har ett par fula sår och är trött fortfarande så de får vara hemma från dagis ett par dagar till.

Nicolas nös idag och Téa, omtänksam och gullig sa "God splash you" (God bless you).

Hurra hurra hurra för Gabbe ida'!

Vattkoppor och feber till trots så blev det trots allt ett litet kalas för Gabbe idag, lördag, på hans 3-årsdag!Han önskade sig en JoJo Cirkus-tårta och grandma fixade dekorationen.En glad Gabbe med en ny trehjuling med höj- och sänkbar sadel och styre. Han lade några av presenterna och godiset på flaket och körde runt inomhus.