Vi Föräldrar ute nu!

Ni som hängt med ända sedan i januari när jag blev intervjuad av Vi Föräldrar (och senare också Nicko) så kan jag nu berätta att tidningen är ute i butik. Nr 10 av Vi Föräldrar sid. 22 - med jättestort foto.

Jag mår lite bättre nu. Har fortfarande ont lite överallt men mest ont i magen såklart. Sover lite bättre gör jag och snart är jag nog fit for fight igen. :) Tack alla för gulliga kommentarer och stöd, ni är ju helt fantastiska alla go'a vänner och morfbloggsläsare. Kram!

Endometrios

I söndags fick jag så ont i magen, det började som kraftig mensvärk och tilltog och det kändes som födslovärkar. När jag varken kunde sitta eller stå längre så kändes det bäst att åka in och kolla. Efter undersökning fick jag ligga kvar för att kolla ytterligare nästa dag. Nästa dag blev det ultraljudsundersökning igen men också titthålsoperation och man konstaterade att jag har massor med chokladsystor - Endometrios. Jag har inte läst på så mycket om det ännu, men läkaren sa att det inte var något farligt men gör  väldigt ont.  Har fått  hormoner jag ska äta och sedan blir det återbesök hos specialist.


Efter narkos och  operation så känner jag mig inte så kaxig, tvärtom, trött och vill  bara sova. Nu vet ni varför jag  varit och är borta från nätet ett tag.

Kalas!

Igår hade vi kalas för Téa som fyllde två år och här var fullt hus med nära, kära, ballonger och paket. Vi hade sån tur med vädret så barnen kunde vara ute och blåsa såpbubblor en stund.

Barnen fick Téas favvomat - köttbullar och makaroner med sås och gele medan de vuxna fick kycklingsallad med bröd.

Grandma hade gjort en jättefin tårta med Teletubbiesmedlemmen Po och Téa var överförtjust!

Tack alla som uppvaktade Téa på hennes 2-årsdag!

Kalas1Kalas2PaketTårta

Busbarnen på Bushuset

I måndags fick vi fullständigt spel och klättrade på väggarna efter familjens förkylningsomgång, så vi packade in barnen och åkte till Bushuset. Vi har aldrig varit där innan och blev positivt överraskade hur genomtänkt och trevligt det var. Téa är kanske i lite minsta laget för att åka rutschkana och så, men hon älskade att hoppa på studsmattor och uppleva jätte-bollar, biorummet var mörkt, mysigt och spännande. Att rita på en gigantisk griffeltavla var inte heller helt fel. Tyvärr hann jag inte riktigt med med kameran överallt och ljuset var uruselt men det kommer helt klart bli fler turer dit.
1½ timme tog musten ur dem båda och det var lugnt och tyst i bilen på vägen hem...Gabbe_bushusbus_gabbeTea_bushusTea_bulleTröttis2Tröttis1


Antagen utmaning!

Jag har antagit en utmaning från Anna Gs blogg. Den går ut på att titta bland sina gamla LOs och ta fram en favorit som är lite annorlunda. Detta är min:

utmaning

Den är från mitt allra tidigaste scrappande och för andra är den inte särskilt annorlunda, men för mig betyder den en hel del. Den gjordes i "tidernas begynnelse" och med inspiration från en skissutmaning på yahoolistan  Love_2_Scrapbook. Den är inte så avancerad, broderad sicksack innan det var särskilt inne att sy på sina LOs kanske..., men känslan i fotot får mig fortfarande att bli tårögd av lycka - jag var rädd att jag skulle glömma den känslan - hur det var när Téa lades på mitt bröst, men jag kommer ihåg varje sekund, doften och värmen. Ni som besökt min blogg regelbundet sedan -05, känner nog igen bilden, det var min peppningsbild när jag väntade Gabriel, när rädslan för att föda igen tog överhanden.

Jag hoppas att det är fler som vill anta utmaningen, det är så lätt att gamla favoriter bara ligger och dammar. ;-)

I scraptagen

Jag längtar till scrapmässan och det kan ju ha att göra med att jag är så otroligt sugen på nya grejer. Jag har skapat lite av äldre papper och det funkar ju det också men nu börjar mitt lilla lilla lager sina.

Här är iaf mitt senaste alster Picknick vid Delsjön:

picknick

Jo, jag är väl lite fast i vita-bazzill-träsket just nu, det är så himla lättarbetat och lämnar mycket utrymmet för skapande.

Trevlig helg allesammans, alla mina go'a läsare och tack för alla snälla och trevliga kommentarer jag får - de uppskattas jättemycket!

Martina, som var så gullig och lämnade ett inlägg i min gästbok förra inlägget - om du läser detta så har jag kikat in hos dig men jag får det inte att funka att lämna gb-inlägg hos dig. Jättemysig blogg har du och jag kommer kika in där då och då. Kramis!


Nyskräpat

Efter en skiss på Sanna Liljans blogg gjorde jag LOn "Lite trasig":

Lite trasig_ram
Hemma lite tidigare...Först åkte vi till Värmland och stannade i några dagar. Mor och far har AC i huset, vilket ju är otroligt skönt när det är högsommar men... jag råkade hamna i draget från den och vips så fick jag mjölkstockning. Det blev mest hemmaliv och njuta av deras underbara trädgård. Téa sprang i vattenspridaren, sorterade mormors knappar, åt vinbär och hade fullt upp hela tiden - det var så härligt!

Vinbär

Sedan åkte vi till Dalsland och ACn på full blås hela vägen till stugan, det var ju varmt så jag tänkte inte så mycket på det men på kvällen fick jag ytterligare en mjölkstockning men denna gång den värsta av det värsta med 39,6 graders feber, frossa och värk i hela kroppen (visste inte att man kunde få det). Vi hade mysigt i stugan men jag mådde inte prima och sedan försvann det fina vädret totalt så vi bestämde oss för att åka hem tidigare.


Solbrillor

Gabriel får nya tänder och jag håller på att avveckla amningen så vi har inte så roligt just nu - men TUUUUUR att Nicko har semester så att vi är två hemma.


Innan jag åkte så gjorde jag faktiskt Téas inbjudningskort till tvåårskalaset. Pappren köpte jag för över ett år sedan och de har blivit liggandes för jag tyckte att de var svårscrappade men det funkade ju fint till glada kalaskort. :-)  Får än en gång tacka min vän Minna för foamis- och stanslånet.

Inbjudningskort


Semester!

semester

Dags för semester!
Om ca tre veckor återkommer jag igen och då hoppas jag att ni hittar tillbaks till mig.
Kramar,
Anna