Nya Téa-ord

Efter en lång tid av obegriplig "teiska" så börjar det äntligen bubbla ur riktiga ord och för varje dag som går kommer det nya. Man häpnar och blir stolt för varje nytt ord samtidigt som det känns skönt att hon kan förmedla med ord vad det är hon vill och vi kan lättare förstå. Imorse när jag ropade på henne för att hon skulle komma till mig och klä på sig så svarade hon 'okej'. Man undrar varför hon just fastnat på det ordet och vad som gjorde att hon fick ihop språkljuden just då. Hursomhelst, här är en lista på senaste orden och det är nog dags att scrappa ihop en sida med lite nybörjarord.

kick kack - tick tack som klockan
kocka/klocka
böcke - bok/böcker/läsa bok
kack kack - knack knack
boj - boll
katt
wow
kosh - smörgås och även annat ätbart, i sammanhanget att vi är på väg ut så kan det också betyda skor.
okej
yes
b'na - banan
gott
bobopa - bolibompa
m'pa - grandma/grandpa
offa/offali - morfar


Tävlingsbidrag

Jag ligger lite efter bland fotona men ibland måste de ligga till sig lite så att man får en bra idé eller lite snålskjuts av en skissutmaning. Här är en LO till Gabriels baby-album - 2 månader. Använde mig av Scrapaddicteds skisstävling. Bazzill och Crate Paper har jag använt mig av.
Får så dåligt självförtroende när man ser alla andra bidrag, alla är så himla duktiga!

Gabbe 2 mth

Fyllt år och scrappat!

Hurra hurra hurra...

Då har man fyllt 25 för sjunde gången. Känns riktigt bra. Det blev en otroligt trevlig dag med många överraskningar och presenter. Jag hade verkligen inte väntat mig någonting och så blev det festligheter från morgonen till kvällen. Jag fick många fina scrapsaker och fina kort.

Jag hade sagt till alla att Nicolas glömt bort min födelsedag, stackaren, vilket han inte alls hade gjort så hem kom han med största blomman - en hortensiabuske och japansk hämtmat. Jättemysig kväll hade vi med trevligt sällskap.

Tack familj och vänner som gjorde min födelsedag så mysig och fin!

Alla fina scrapbooksaker var tvungen att få bli testade så nu har jag "bullat upp" matbordet med alla grejer så här ska bli pysslat av! Igår blev det ett tävlingsbidrag "Godbitar" till Kickis pyssel och inspiration hämtade jag från en scrapbooktidning (LOn längst ner):

Godbitar

Scrapliftad fr. Scrapbook Magazine


Drömmar om trädgården

snigel

Tänk om mördarsniglar kunde äta upp kirskål.
Tänk om kirskål vore godis - då skulle alla barnen i området komma hit och äta tills de storknade.
Tänk om man blev rik på kirskål.
Tänk om trädgården var plan, utan ogräs och utan djupa hjulspår av grävskopor så den var redo att planeras och prydas med växter och blommor.

Det känns lite hopplöst med trädgården just nu. Jag vill så mycket med den men jag har så lite tid och ork. Jag drömmer om en vacker häck längs ena sidan, ett staket som ramar in för barnen och om massor med hortensior och sommarflox som ger en mjuk och blommande touche. Min senaste idé är också att ha en klättrande kaprifol. Får väl lägga upp en tioårsplan och låta trädgården så gott som vara i år också.

Hortensia pink Hortensia blue

Picknick

Picknick

Underbar picknick blev det vid Delsjön idag med lillebror och kusin. Téa njöt av friheten och sprang och sprang och sprang. Att mata änderna och sedan jaga livet ur dem var ett spännande inslag för henne också. Det var till och med så att jag fick lite rosiga kinder av solen idag trots att jag mest var i skuggan. Skönt att få lite färg på sig efter långa tråkiga hösten och vintern.Äntligen en scrapkväll!

Jag måste bli snabbare på att scrappa. Det är nästan orimligt att det ska ta så lång tid för en enda LO.. 1½ timme har det tagit ikväll, för en otroligt enkel och oavancerad LO, inklusive scanning, photoshopsbehandling och uppladdning. *suck* Nu är klockan natti natti och läggdags och jag som vill scrappa mer mer mer... Har ju sjutusen foton och idéer som jag vill greja med.

Utifrån en skiss på Scraproom blev det denna iaf och för er som minns Double Dipper så har detta blivit den andra sidan på en dubbel-LO.

KanSjalvKoutsläpp


Ett miljövänligt utsläpp, även om det kan lukta illa, är ett koutsläpp. När kossorna kommer ut på grönbete så blir de fullständigt tossiga - oftast. Idag var vi på en sån tillställning då de släppte ut korna för sommarens grönbete men jag tror att det var stadskossor som var blasé. "ja men det där gräset såg vi ju förra året". De hoppade runt och sprang ett par sträckor och sen var det slut.

Téa var mer intresserad av trafik och alla människor och Gabriel ville bara sova. Det var en mysig utflykt iaf.

Koutsläpp2
Koutsläpp3Koutsläpp4


Ikväll blir det premiärgrillning och eftersom pappa är på besök så blir det grillad oxfilé. Mums!En go' och gla' en!

Nu har det varit så mycket elände i min blogg några dagar så nu är det dags för lite vanligt vardagsbubbel. ;-) Man får ju inte glömma bort allt underbart, vackert och härligt som finns runtomkring oss - saker att verkligen glädjas åt. Våren är ju här inte minst! :)

Gabriel

Igår var jag till BVC med Gabriel. Han växer så det knakar! Han är nu 63 cm lång och väger 7,3 kg.
Inte undra på att han är hungrig mest hela tiden. Jämförde med Téa och hittills har de växt väldigt lika. Underligt ändå för jag tycker att Gabriel är större än vad hon var då, men så dåligt minne har man alltså.

Han fick vaccin i båda benen, vilket i sig gick jättebra, men han ville mest sova sen när vi kom hem och när han var vaken var han mest gnällig så helt bra mådde han nog inte. Den ena sprutan var mot hepatit och den kan man tydligen må förskräckligt av - influensasymptom, ont i magen, kräkningar, yrsel, stickningar, led- och muskelvärk... och listan fortsätter. Han verkar lite trött idag också men det är ju inte så konstigt isf.


Stackars liten


Bobby

Lilla Bobby, jag hoppas att någon ängel-mamma sveper in dig i sin famn, omsluter dig med sina vingar och ger dig trygghet och kärlek.

Jag har legat sömnlös inatt efter att ha sett nyheterna om hur stackars lilla Bobby torterades till döds. Bilderna har rullats upp igen och igen för mitt inre. Jag förstår inte hur någon kan vara så ond.
Så rädd han måste varit. Så ledsen. Så liten. Så ensam.
Två vuxna mot ett litet barn - så fegt, ruttet, oförsvarbart! Kan en kvinna verkligen känna sig så hotad och så underlägsen en man att hon inte ens skyddar sitt barn? Hade hon inga spärrar? Att mannen inte hade det vet vi ju redan.

Utdrag från GP: "Paret klädde av Bobby, drog ut och lade honom på rygg på gården i minusgrader och skottade därefter snö över det nakna barnet. Mamman satt grensle över sonen och höll i hans armar, medan den 39-årige sambon trampade på hans bröstkorg. Kraftigt nedkyld och knappt vid medvetande släpades 10-åringen in i huset. Där tejpades han fast vid en stol och placerades vid en stark värmekälla för att tina upp. Efter en stund skickades Bobby i säng. Vid 23-tiden påträffades han död, kvävd i sina egna spyor. "

Vidare står det: "Med hjälp av ett strömförande stängsel har paret gett honom elchocker i underlivet.
Flytande stearin har droppats på hans kropp. Vedträn och livremmar har slagits mot hans huvud, samtidigt som han suttit bunden. Vid ett tillfälle, när Bobby bajsat på sig, blev han tvungen att ha sina nedsmutsade kalsonger över ansiktet under en hel natt. Han fick äta kattmat med ravioli och de har hällt i honom sprit genom en tratt."


När jag läser det där så blir jag kräkfärdig. Jag vill ta alla utsatta barn under mitt beskydd för ingen ska ens behöva uppleva något som ens kan antydas vara i närheten av något endaste litet av det där.
Jag känner mig så ledsen över hur han blivit behandlad av de som skulle vara hans beskyddare, ge honom trygghet, värme och kärlek.Skelettet


Framsida

Baksida
(mobilbilder)

Såhär ser det ut efter branden. Ledsamt! Trösten är väl att det byggs ett nytt och fint hus här istället. Ska bli spännande att se hur det kommer se ut.