Scrappening - ett paradis!

Helgens Scrappening (var med lördag) var ett paradis för scrappare. Fyra butiker att springa hos och matcha papper med foto (en otrolig lyx!!), härlig stämning, fantastiskt arrangemang, spännande utmaningar, ja... vad mer kan man önska - möjligen god mat - och även den var superduper!!

Tack
Malin, Malin och Elisabeth och så förstås butikerna: Collage Scrapbooks, Pappersbiten, Scrapperiet och Handstämplat - alla med personlig och trevlig service.

Åsa F, Sanna, Minna, Annika & Emelie - vilken mysig dag vi hade och tack för scraphjälp, tips, goa skratt och grejer!

Scrapperiet hade en tävling där man skulle scrappa i blått, brunt, vitt och med knappar och jag var en av dem som vann!!! Jag bidrog med Coola sommarkillen, med bilder på min lilla godbit Gabbe gubb.
Jag var som i ett rus hela kvällen sen. Helt fantastiskt, min allra första tävling som jag vunnit!! Tänk att andra tycker att en del LOs jag gör är fina. SÅ himla häftigt! Tack alla gulliga som röstade på mitt bidrag igår kväll, ni anar inte hur glad jag är för den bekräftelsen det innebär.

Här är mina alster från igår (har bråttom bråttom till Karlstad så jag jobbade inte med scanningsskarvarna i photoshop):

Coola sommarkillenNY


BokmalNY

Arga LekenNY

Lite nytt innan scrappeningen..

Gjorde dem för ett par dagar sedan men jag har inte fått tummen ur att skanna dem förrän nu.

Sommarskoj

Bushuset dubbel

Téa TWO

Paket

Nedräkning till Scrappening

Bara två -  T-V-Å - dagar kvar till Scrappening och jag längtar jättemycket för det ska bli så roligt att bara få ägna en hel dag åt det roligaste jag vet. :) Ville bara säga det.. som ett nyp i armen för att fatta att det är sant.

Jasså, skulle man packa också? Jag är ingen van scrapträffsmänniska så jag har varken förberett teman, foton eller kit - jag tar med allt jag har och packar på fredagkväll.

Weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee vad skoj det ska bli!Dramatisk fotografering på ÖF


Idag var det fotografering på öppna förskolan och som tur var var barnen hyfsat pigga så det kändes okej att dra ut dem i regnet. En jättebra fotograf var det som var engagerad och hur gullig som helst mot barnen. Vi kämpade han och jag för att få Gabbe att le, men icke sa nicke, det ville han inte alls.

Téa var lättflörtad och nästan alla bilder blev bra så jag bad fotografen att välja det han tyckte var bäst.

Sist men inte minst - en syskonbild! Det var inte lätt för Gabbe ville inte vara med och det slutade med storgråt. Jag tog honom under armen när allt var klart (jag var dysvettig och glad att det inte var jag som skulle fotograferas) och skulle välja ut syskonbilden - *!#!* PANG *!#!* - det var Téas huvud i stengolvet. Underlaget de hade suttit på var en väska med fårfäll, lite obekvämt men ändå stabilt... men 15 cm bred och det var inte så lätt att gå av som jag trodde och kanske överskattar jag Téas förmågor ibland.. hon är trots allt bara 2 år.

Storgråt och fotografen blev förfärad men allt gick bra. Téa fick en bula och jag hade lite koll på henne men väl hemma efter sångstund på öf, lite fika med Nalle Puh-kex så var allt rättså okej igen.

Nu längtar jag bara efter bilderna! :)


Senast scrappat

Det har blivit en hel del gamla foton scrappade på sistone, dels för att jag kommit på att det finns mycket jag skulle vilja berätta för mina barn när de blir lite större och dels för att fotona inte gör sig lika bra i en skokartong.

Barnen har varit sjuka sedan i söndags kväll. Jag är trött och sliten, sovit kanske 5 timmar totalt på 4 nätter och ser fram emot helgen när vi är två stycken att ta hand om barnen. Knepet med att klara av sån sömnbrist (vilket jag aldrig trodde att jag skulle göra) är att sätta på autopiloten, att inte känna efter utan fixa en kanna kaffe på förmiddagen så att man kan få en jämn koffeinmängd under hela dagen och inte stressa upp sig över att hemmet faller samman utan skjuta det på framtiden och ta tag i det när alla är friska igen. 

Min skanner har börjat konstra och min nya A3 skanner som bara väntar på att få bli inkopplad får inte plats i datorrummet som det är nu när skötbord och Gabbes kläder fått flytta in dit så att Téa ska få ha sitt eget rum utan Gabbetillhörigheter.

Till slut så har jag iaf fått skannat mina senaste alster:

Hemma hos mormor & morfar:

AlvaPer1

AlvaPer2

Så minns jag farmor:

Farmor1

Farmor2

Anna A-Ö, en bom i liggande lettersize - ett nytt format för mig:

Anna A-Ö

Liten & Pytteliten

Lite & Pytteliten

Ett dopkort:

Noahs dopkort
Lugna gatan


Här är det härlig vardag och det är ett skönt flow i min tillvaro nu med öppna förskolan och lekparksbesök, jag har till och med fått lite tid till scrap om kvällarna. Ville bara säga det så att ni inte undrar vart jag tagit vägen. Barnen är harmoniska, jag mår toppen.. Vad mer kan man önska sig? 93 miljoner möjligen - det skulle göra livet lite bekvämare.. ;-)

Scrappar gör jag lite nu, det har blivit ett par sidor och jag ska försöka få tid att scanna dem i helgen och publicera dem här. Igår fick jag ett par böcker från Amazon så ikväll blir det en kopp te och inspiration  av
Cathy Zielske.

Ha det bra allihop och en extra kram till min vän Sonja som läser min blogg och skickar så varma och uppmuntrande mejl.Neurologbesök och ny LO

En gång om året ska jag gå till neurologen för kontroll av min migrän men eftersom den hållit sig i schack under graviditeter och amning så var det två år sedan sist jag var där. Nu har den kommit tillbaks med buller och bång tyvärr men jag har verkligen insett värdet i bra medicin och att det faktiskt är viktigt för livskvalitén, att må hyfsat bra istället för att ligga nerbäddad i tre dagar med kalla handdukar på pannan och vara bästa kompis med spyhinken.

Ja, och igår - trots gnälliga barn så tog jag mig små små stunder lite här och där och gjorde klart en dubbel-LO med inspiration från
Scrappiz utmaning att skriva journaling på textremsor.  (blev tyvärr lite avhugget i nederkant i scanningen)
LOn är också inspirerad av Becky Higgins skiss i CKs novembernummer.Regn left

regn right

Texten lyder: Även en regnig sommardag kan vara hur skojig som helst med sydväst regnkappa och massor av koppar att fånga droppar i och hälla ur.

En trevlig helg önskar jag alla!

Scrappat och scannat

Det tog "bara" två dygn att scanna mina senaste alster. Ibland har jag helt enkelt inte ork på kvällen, det är så mycket som ska hinnas med när barnen väl har kommit i säng. Jag är glad för att jag hunnit scrappa lite iaf.

Efter en skiss av Becky Higgins:

        BirgerZorroDBL
    

Med inspiration av förstasidan på CreatingKeepsakes novembernummer:

       Gabbe3mth


Mina små skräp och jag

De avlöser varandra här i sjukstugan så nu när Gabriel börjar må bättre så har Téa fått jättehög feber så på hennes tvåårskontroll på bvc idag så somnade hon i mitt knä. Jag trodde bara att hon var trött för hon är en vädermänniska men när vi sedan tog vägen om Konsum och handlade gnällde hon sig igenom hela butiken, vilket inte alls är likt henne. När jag lyfte in henne i bilen så kände jag att hennes ben var knottriga av gåshud så hon frös och febern var på väg upp. Hon sov gott i två timmar sedan och har legat på soffan hela dagen.

Jag som vaknade med migrän kl. 7 imorse (det har blivit värre av hormonbehandlingen för endometriosen) tryckte i mig piller och utkämpade illamående innan vi skulle iväg till bvc, men det gick bra. Har dock varit seg hela dagen och även om Téa legat på soffan så var det ingen lugn och ro med Gabbe. Sånt är livet, jag kunde ligga och titta på dr Phil idag iaf om kontrollerande och elaka svärmödrar. Tuuuur att man inte har såna problem iaf, nä tvärtom, jag har den go'aste som går att få, fast jag kallar henne för svÅrmor, hon har svårt för å ä ö som den nya zeeländaren hon är så hon märker ingen skillnad. ;-)

Det blev lite scrappat igår men jag har inte hunnit scanna, det kommer så småningom.

Kram!