Lyxigt - Luxe

Jag gillar helt klart märket Luxe. Hade först en idé om att göra en Téa-layout av dessa papper men de kändes lite mer mogna i sin karaktär så jag gjorde en lekfull BOM-sida istället.
Alla papper, jottern och rubonsen finns hos
Lektyg & Hantverk.

image371

Hoppas ni alla har en härlig helg. Jag har haft ett tufft månadsskifte på jobbet så jag ska bara ta det lugnt och ladda batterierna. Hörde att det skulle bli dåligt väder annars hade ett besök i Botaniska varit härligt. Vi får se vad det blir.

/AnnaRosa period & barfota boy

Föräldrar har pratat om den och nu förstår jag vad de menar - ROSA PERIODEN som verkar vara ett fenomen hos väldigt många tjejer. När Téa trilskas med kläder så föreslår man rosa plagg och då går det bra.

Jag scrappade om detta och har använt papper och dekorationer från den nyöppnade butiken och kursverksamheten
PappersAkademin i Partille. Skoj att ha något på fem minuters avstånd hemifrån faktiskt och Emilia som driver det är så trevlig och såklart lika scrapgalen som jag. ;)

image368

Tyvärr ser textrutan lite smetig ut men är inte alls så i verkligheten. Tror scannern har problem med transparanta grejer helt enkelt.

En annan layout jag gjort är om Gabbe. Rättvist men också väldigt roligt att blanda tjej- och killayouter.
image369

Det är månadsskifte på jobbet och lite halvcrazy sådär när många ska flytta in och ut samtidigt, så skönt att ha familjen och scrappandet som balanserar det hela. Snart är det Scrappening också - läääängtar!
Kram,
Anna

Vårpromenad...

... det kan man drömma sig tillbaks till när hösten är här. Jag älskar iofs hösten och njuter av allt det mysiga det för med sig med att tända ljus, krispiga höstdagar och vackra färger, men jag hade en så otroligt mysig vår med ungarna, jag njöt nog lite extra när jag visste att det var sista våren jag skulle vara mammaledig.

image367

Det är så synd att titeln inte gör sig i scanningen. Den är utklippt, ritad med glitterpenna och sedan har jag haft 3D-lack på så den är SÅÅÅ mycket snyggare i verkligheten. Layouten är gjord efter en annonsutmaning på
Scrapinspiration.

Tragiskt.. Min Silhouette står fortfarande ouppackad... Måste ta tag i det till helgen.

PIFningen avgjord!

Det började med 12 stycken lotter i en skål...

image365

Sedan fick min man ett jobb... att dra tre stycken lappar.
Vinnarna är:
image366

Anki/Fröken Svår
Madeleine
Maria K

Grattis!
Mejla mig er adress så kommer ett litet paket på posten!
morfen@yahoo.com

Gult!

Jo, jag måste ju variera mig.. Jag är nog ganska feg när det gäller färger, man har ju sina favoriter och känner sig trygg med dem, men nu så - kolla här:
image363

Gult är minsann inte var dag jag använder, men de fina blommorna i Bobbing Along-pappret från SassafrasLass lockade till det.

En till dt-layout som jag inte hunnit visa innan mässan är denna:
image364

BasicGrey - Mellow Savory & Dulcet

Allt material finns hos
Ateljé Lektyg & Hantverk.

Jag var med och jobbade på scrapmässan igår, lördag, vilket var jätteskoj och inspirerande. Det var roligt att träffa så många man känner och långväga gäster från Stockholm till och med!! Imorgon är det måndag och allt återgår till den vanliga vardagen igen. Hoppas alla som besökte mässan fått sitt lystmäte för denna helgen och är laddade för en ny arbetsvecka.

Glöm inte bort tävlingen på Lektyg & Hantverks blogg med deadline 22/9 och boka in CyberCropen på SvenskScrapbooking 6-7 oktober!

Tjofadderittan!
/Anna

Nordiska stämpel- och scrapmässan i Göteborg

image362


Där kommer jag vara i helgen. Jag finns i Ateljé Lektyg & Hantverks monter.
Hoppas vi ses!  /Anna

Pay It Forward - Skicka vidare

Jag blev PIFad av Annelie och fick ett härligt paket med scrapsaker ända från Nya Zeeland idag. :) Tack!!

Naturligtvist så vill jag PIFa andra. Detta gäller:

Ni som vill är med i utlottningen av lite scrapsaker som jag fixar ihop. Jag lottar ut tre små pris bland de som kommenterar detta blogginlägg fram till den 16:e. De som vinner hoppas jag vill visa samma gest mot andra. 

/Anna

Minialbum och Såpa...

Som en följetång från igår så fick jag tips av min kära mor att tvätta ur Téas hår från Salyvase med såpa istället. Det gick jättebra! Någonting med talloljan är tydligen magisk och Téa var så lugn och allt gick som en dans idag.
FY och usch för Salyvase iaf, ska aldrig göra om detta igen!! Som ett tillägg också varför jag tvättade håret med Yes på henne till att börja med var att jag fick det rådet av ett läkemedelsbolag.

Nu så till roligare saker - ett minialbum till
Ateljé Lektyg & Hantverk. En bok för Téa & Gabbe som är inspirerad av boken Emmas första dag på dagis. Inte det allra snyggaste scannat men det var inte helt lätt..

image361

Ha det gött alla!
/Anna

Salyvase & sommarminne i dubbelform

Nu har jag varit lite frånvarande för jag har dels varit på uthyrarmöte i Trollhättan ett par dagar och så håller jag på att jobba med ett minialbum för Lektyg & Hantverk till nästa helgs scrapmässa i Göteborg.

Jag har gjort en dubbel-LO till ScrapAddicteds dubbel-LO tävling iaf.
image355
De kan tas upp större genom att klicka på de små bilderna:


Jag har kört skorv-behandling på barnen här idag och skorven försvann men håret på Téa är så fett, trots 3 schamponeringar med Yes diskmedel. Såhär står det i bipacksedeln: "Om håret är långt bör det benas upp så att man på bästa sätt undviker att få salvan i håret." Hur tusan kan man undvika att få salvan i håret när det är just i hårbotten som den ska sitta?? "Kamma med finkam bort skorven och salvan. Tvätta sedan med milt schampo så många gånger som behövs för att få bort resterna av salvan." Man undrar hur många ggr man ska behöva schamponera och hur många ggr man kan tvätta håret på en liten tjej som skriker och i vild panik vill sticka ur badkaret utan att det sätter spår... Jag måste dokumentera detta så att jag aldrig gör om det! Det är inte värt det.
Har ni något bra tips om hur man blir av med Salyvasefett i håret mottages de tacksamt.

Inskolning på dagis går allt bättre. Téa är ju inga problem men Gabbe har haft det lite kämpigare och han försöker nästan krypa under skinnet på mig så klängig är han. Det är som om han vill ta igen varje liten sekund med mig för den tiden han varit på dagis.

På tal om dagis.. Själva ordet.. Jag tycker att det är mer praktiskt att säga än förskola.. Jag vill poängtera att jag uppskattar förskolepersonalens kunskaper, kompetens och utbildning och det är absolut inte så att jag med ordet 'dagis' lägger någon värdering på verksamheten eller personalen. Vill bara säga det. Det är helt enkelt bara lättja och att jag kanske är något skadad från den tiden då det faktiskt hette dagis. Vi läser ofta böckerna om Emma för Téa och "Emmas första dag på dagis" & "Emmas dagis" var jättebra för att förbereda Téa på vad som skulle komma efter sommaren.

Det var altl från mig i afton.
Hoppas alla mina kära bloggläsare har en trevlig helg!
/Anna

 


Busiga ungar!

Busiga ungar är väl kanske temat på mina senaste dt-layouter för Ateljé Lektyg & Hantverk:
Nu har förresten månadstävlingarna på Lektygs blogg börjat igen så missa inte det!

image353
Tack ÅsaF som var fotograf och gav mig bilderna!!

image354

Pappren är av märket Sweetwater och finns naturligtvist hos Lektyg & Hantverk.

Så häftiga stämplar!

Jag bara måste få visa min dt-kollega Katjas egenhändigt ritade stämplar med
Nikkolina och Norbert som är så tuffsöta:

image352

Fler motiv finns på
Katjas blogg så gå in där och vill du beställa är det bara att mejla till katjaeklund@hotmail.com