Borta bästBorta bäst heter en bok av Sara Kadefors som jag nyligen läst.
Lättläst och rolig med vardagliga iakttagelser och ett annorlunda upplägg med oväntade vändningar. Man förvånas och man skrattar men mer och mer blir man bedrövad, fast det blir aldrig deppigt. Handlar om en kvinna mitt i livet som blivit uteliggare och bor i sin bil på Ikeas kundparkering, gör sin morgontoalett på Ikeas kundtoa, sover i Ikeas sängar när hon kan, och dricker gratis kaffe på förmiddagen. Sylvia. Varför har hon hamnat där? Det är vad man undrar hela tiden tills berättelsen vecklar ut sig sakta men säkert. Kan helt klart rekommenderas. Lättsmält underhållning med lite udd.


Legoland

Vi åkte till Danmark/Billund/Legoland i torsdags. Som jag har längtat! Kanske mer än barnen.. Fast oj vad de hade svårt att somna kvällen innan, fulla av pirr i magen.

Det var helt perfekt att bo på hotellet vid parken och det är ju så barnanpassat där. Inte för jag förstår hur personalen orkar med alla ungar som yr omkring, men det är väl som att jobba på dagis kan jag tänka mig.

Vårt rum var Prinsessrummet och där höll Legolands prinsessdrake till också:

Badrummet:


I rummet:
Ser så liten ut på fotot, men den hängde över min sida av sängen och barnen hade superkul åt att den säkert skulle prutta på mig under natten. (barnens humor på hög nivå!).Naturligtvis fanns det en skattkista i lego på rummet. Förvånade att det var lego i? Nähä! :Jag var i Legoland 1989, då var det inte så mycket åkattraktioner vill jag minnas, men nu var det sånt överallt - inte riktigt i klass med Liseberg men nästan.


Ja, varför åka till Kenya på safari...Vi tog en tur i piratbåtarna och piraten som skötte båtarna busade med Gabbe och tog hans keps hela tiden. Gabbe skrattade så han tjöt:


Våra skatter:Gabbe var i sitt esse bland Star Wars-prylarna:
Själv njöt jag av den här vyn:


och av färgglad arkitektur:


Vi såg barn i våra barns ålder som kördes runt i sulky. Är det curlingföräldrar som gått för långt? Téa & Gabbe  klagade inte en enda gång över allt promenerande och dessutom sprang de runt i en klätter- och lekbana:
Sedan en glass på det:


Jodå, jag var där också, men det är nog tur att det är jag som brukar sköta kameran (hugga huvudet av våra ungar på det där sättet!):Igår låg vi i marinaden på Aquadome hela dagen. Jättekul och jättehärligt. Kameran fick inte följa med dit. När vi frågade ungarna vad som varit roligast sa Téa Aquadome medan Gabbe sa "Legoland för där slapp man duscha".

Imorgon väntar vardag och ett liv utan friterat bacon, curryketchup, currymajonnäs och currysenap, ett liv utan sockrade kolhydrater med sylt till och utan bröd i överflöd. Det är bara en tidsfråga tills de börjar fritera sina översötade wienerbröd. Jag mindes Danmark som ett bra matland inte som det kolhydratrika frukostbordet vi möttes av med importerat smör från Nya Zeeland. Undrar om det är en konsekvens av den extra fettskatten som införts i Danmark eller om det är en allmän fettskräck?, Proteinerna då?? Var de inte inhöljda i bröd eller inbakade i frityrsmet så var de sällsynta. Låt er inte luras av äggröran, den kommer från tetra pak och är som en osmaklig gummimassa i förströdda bitar, förvånar mig inte om de hettar upp den i tetran och bara blobbar ut den i kantinen. Vad händer med våra fina råvaror?!
Hittade en rejäl nötstek på ett ställe med wokade grönsaker och en gräddig tomatsås till, åh vad jag njöt, det var så gott.

Avslutningsvis: Hemresan gick smidigt och jag konstaterar att express-färjorna är bra mycket trevligare än de stora.

Niceville

Niceville

Lyssnade klart på Niceville idag. En fantastisk roman där man får krypa under skinnet på karaktärerna. Den är skriven i jag-form ur tre kvinnors perspektiv, en vit och två svarta.

Man dras snabbt och lätt in i handlingen om två svarta hembiträdens vardag och om en vit tjejs skrivklåda vars öden flätas samman och resultatet blir en häpnadsväckande bok som du just håller på att läsa.. Det är en annorlunda berättarteknik och den är underbar. Intressant skildrat under 60-talets mississippi, mitt i smeten av rasmotsättningar och segregation.

Nu längtar jag efter att se filmen!

Valborgsmässoafton

Jobbade halvdag på valborsmässoafton, en lugn och trevlig dag på kontoret. Tog med mig familjen till Valborgsmässofirandet på kvällen vid Kåsjögården. Jättemysig familjetillställning.


Att komma från en "eldig" familj och inte kunna presentera detsamma för sina barn, det känns inte riktigt bra. Tänk när vi var ute på Vänerns tjocka is mitt i vintern och promenerade och sedan grillade korv över öppen eld vid klipporna. Pappas traditionella nyårsbrasa med sur ved och bildäck, men som alltid fått fyr i relation till mängden bensin som tillsats. För att inte tala om alla vårbrasor, strandhugg med grillbrasor, camping med stockeld. Behöver jag säga att jag gillar att elda? En eldtunna hade varit fint i trädgården.. men grannarna skulle nog klaga. Valborgsmässoeld är det närmaste mina barn kommer en stor eld, men jag tror att det är dags att introducera dem för denna magi så sakteliga - lära sig göra eld i kaminen till hösten t.ex. ;)

Blå orkidéer

img_1912 (MMS)

Såg blåa orkidéer på Konsum idag, så rysligt tacky!


DansuppvisningTéa har gått på Showdance hela vårterminen för 6-8 åringar och förra lördagen (28 april) var det uppvisning. Det är alltid jättesvårt att fota och få bra bilder under tiden.

Fick ett extra batteri till kameran som inte var Canon-original, det var på fullt innan vi åkte iväg och precis när jag började filma så började det blinka att det var slut. Så jävla typiskt. Tur att jag hade min telefon med mig så jag fick filmat iaf.